Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
  • Varaa matka El Gounaan Egyptiin - Matkavekka

    El Gouna

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Hurghada.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso El Gounan kaikki hotellit.

Lue lisää täältä > 

Tietoa kohteesta El Gouna

Varaa aurinkoloma El Gounassa Egyptissä - Matkavekka

Matkusta kohteeseen El Gouna - Egypti

El Gouna on ylellinen lomakeidas Hurghadan pohjoispuolella, täydellinen paikka monipuoliseen ja rauhalliseen lomanviettoon. El Gouna on parikymmentä vuotta vanha lomakylä, joka on rakennettu keinotekoisten laguunien ympärille. Upeiden rantojen ansiosta suosittelemme El Gounaa auringonpalvojille ja lapsiperheille, mutta myös sukeltajille ja golfaajille.

Tasokkaita hotelleja rannalla

El Gounassa hotellilt sijaitsevat aivan rannalla. Useimmissa hotelleissa palvelut ovat huippuluokkaa, allasalueet huikeita ja spa-osastoilla ihania hemmotteluhoitoja. All inclusive -palvelut tekevät lomailun erityisen helpoksi. 

El Gounan keskusta

Downtown eli keskusta on El Gounan sydän. Täällä on bussiasema ja suhteellisen monipuolinen valikoima ravintoloita ja kahviloita. Keskusta on tapahtumien keskipiste niin päivällä kuin myös ilta-aikaan. El Gounan satama (Abu Tig Marina) on Punaisenmeren ensimmäinen, ja täällä voi ihastella mahtavia huvialuksia ja purjeveneitä. Rantapromenadin varrella on muutamia El Gounan parhaista ravintoloista sekä useita merkkiliikkeitä. Tämä on täydellinen paikka nauttia romanttista illallista tai istahtaa lasilliselle tähtitaivaan alle.

Sukeltaminen El Gounassa

El Gounan edustalla on yksi maailman parhaista sukellus- ja snorklausalueista. Näissä Punaisenmeren uskomattoman kirkkaissa vesissä olet kuin eri maailmassa, hiljaisessa ja värikkäässä. Täällä on useita hyviä sukelluskouluja, joten voit halutessasi osallistua sukelluskurssille.

 

Koe El Gouna

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Hurghadan ja El Gounan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Hurghadaan ja El Gounaan

Suorat lennot usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Kartta El Gouna

Varaa matkasi El Gounaan

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan matkapaketti: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Retket Hurghada

Kairo – vastakohtien kaupunki 129 /henkilö

Kairo pitää kokea edes kerran elämässä. Lyhyelläkin käynnillä saa käsityksen tästä loppumattomalta tuntuvasta metropolista, jonka hallittu kaaos kätkee sisäänsä myös maailman merkittävimpiä kulttuuriaarteita. 

Matkaan lähdetään Hurghadasta jo pikkutunneilla ja aamulla matkalaista tervehtii Afrikan suurin kaupunki. Vierailu egyptiläiseen museoon, jonka valtaisissa kokoelmissa on taiteen lisäksi hautoihin laitettuja muita esineitä ja arjen käyttötavaraa. Myös farao Tutankhamonin haudan sisältö kuuluu museon kokoelmiin. Kairon laitamilla on Gizan pyramidialue noin 4500 vuoden takaa ja siellä nähdään vaikuttava sfinksi sekä kolme jättiläismäistä pyramidia, jotka muinaiset egyptiläiset rakensivat kuolleiden kuninkaidensa kunniaksi. Kaupunkikierroksella pysähdymme Khan el Khalilin valtavalla basaarialueella, ehkä kuuluisimmalla kaikista soukeista. Unohtumattoman retkipäivän aikana nähdään paljon, ei ainoastaan historiaa vaan myös nykyisen Egyptin arkea.

Retki tehdään bussilla, retken kesto noin klo 01:00-21:30. Hintaan sisältyy lounas.

Kaupunkikierros Hurghadassa 25 /henkilö

Hurghada käsittää laajan alueen ja kaupungilla on jopa kaksi erilaista keskustaa, vanha El Dahar perinteisine soukeineen ja uudempi Sakkala jahtisatamineen. Kierroksen aikana näemme kaupungin eri osia ja loman kannalta kiinnostavia paikkoja kuten ostoskatuja, ruokapaikkoja ja illanviettoalueita. Sakkalan alueella vierailemme kaupungin suurimmassa moskeijassa ja päätämme retkemme kahvilaan, jossa nautimme lomakaupungin tunnelmasta. Erinomainen tilaisuus tutustua monipuoliseen Hurghadaan!

Puolipäiväretki.

Veneretki ”delfiinien taloon” 49 /henkilö

Hurghadan ja hieman pohjoisempana sijaitsevan El Gounan välistä rannikkoaluetta kutsutaan ”delfiinien taloksi”, koska delfiinit viihtyvät hyvin koralliriuttojen läheisyydessä. Hyvällä onnella näemme näitä leikkisiä luontokappaleita luonnollisessa ympäristössään. Matkan varrella voi myös uida ja snorklailla veneestä käsin ja nauttia herkullisen lounaan.

Kokopäiväretki. Lounas sisältyy hintaan.

Jeeppisafari aavikon beduiinileiriin 49 /henkilö

Nelipyörävedolla Hurghadan aavikolle! Hotelleista ajetaan beduiinileiriin, jossa tutustutaan teetauolla asukkaiden heimoperinteisiin ja elämäntapaan. Kamelikin tulee tutuksi ja keinuvaa kyytiä pääsee kokeilemaan. Auringonlaskun jälkeen odottaa perinteinen egyptiläinen illallinen ja paluumatkalla voi vielä katsella tähtiä aavikon yllä. 

Kokopäiväretki. Hintaan sisältyy illallinen.

Luxorin Karnak ja Kuninkaiden laakso 129 /henkilö

Matkaan lähdetään ennen auringonnousua ja Luxorissa päivä alkaa käynnillä suuressa Karnakin temppelissä. Karnak sijaitsee Niilin itärannalla nyky-Luxorin alueella, joka tunnettiin antiikin aikaan nimellä Theba. Niilin länsirannalla tutustuminen Kuninkaiden laaksoon, jonka haudat on veistetty kallioon ja niiden kammiot on upeasti koristeltu hieroglyfein ja maalauksin. Faarao Tutankhamonin hautaan on erillinen sisäänpääsymaksu eikä opastus ole sallittua haudan sisällä. Lounaan jälkeen nähdään naisfaarao Hatsepsuthin kuolintemppeli ja pysähdytään noin 18 metrin korkuisilla Memnonin kolosseilla. Bussimatkoilla voi ihastella aamu-  ja ilta-auringon kauniisti sävyttämää aavikkomaisemaa. Hieno retki Sinuhen maisemiin!

Retki tehdään bussilla, retken kesto noin klo 04:00-21:00. Lounas sisältyy hintaan.

Meriretki Mahmyan paratiisirannalle 85 /henkilö

Merta ja aurinkoa leppoisasti veneillen! Suuntana on Giftunin saari ja ensimmäinen pysähdys valkohiekkaisella Mahmya-rannalla. Tauon aikana voi uida ja ottaa aurinkoa tai vain nauttia virkistävää juomaa palmunlehvien varjossa. Laivalta käsin voi snorklaillen ihmetellä Punaisenmeren vaikuttavaa vedenalaista elämää, laajoja koralliriuttoja ja värikkäitä kaloja. Meripäivän lopuksi nautitaan lounas yhdellä saaren idyllisimmistä ravintoloista, joka tarjoaa perinteisiä egyptiläisiä ruokia. Paluumatka mantereelle auringonlaskun aikaan kruunaa ihanan päivän.

Kokopäiväretki. Hintaan sisältyy lounas.

Hyvä tietää Egypti

Aikaero
Talvella sama aika kuin Suomessa. Kesällä Suomen aika -1 t.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Etäisyydet lentokentältä (HRG):
Hurghada 13 km 
El Gouna 40 km 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha 
Egyptissä on tapana antaa juomarahaa noin 10 prosenttia laskun loppusummasta esimerkiksi ravintoloissa ja kahviloissa.

Jännite
220 V, adaptereita ei yleensä tarvita. 

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalainen tarvitsee matkalla passin, joka on voimassa kuusi (6) kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee matkaa varten myös viisumin, jonka voi ostaa kauttamme hintaan 30 euroa per henkilö. Mikäli et osta viisumia kauttamme, sinun on huolehdittava viisumin hankkimisesta itse. Matkavekka ei vastaa mahdollisista ongelmista, jos viisumia ei ole ostettu kauttamme. Mikäli tarvitset viisumin alle 2-vuotiaalle, ota yhteys myyntipalveluumme. Muiden kuin Suomen kansalaisten on itse tarkistettava voimassaolevat passi- ja viisumimääräykset ja hankittava viisumi itse tarpeen mukaan.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Egypt. Please also note the possible need for a transit visa.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
Islam

Vakuutukset
Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen kaikille matkoille. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Egyptin punta (EGP)