Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa loma Costa Blancalla Espanjassa! Matkavekka

    Costa Blanca

Lomakohteena Costa Blanca

Costa Blanca käsittää noin kaksisataa kilometriä uskomattoman kaunista Espanjan itärannikkoa pohjoisesta Dénian kaupungista etelään La Mangan niemelle saakka. Suomeksi Costa Blanca tarkoittaa Valkoista rannikkoa ja täällä onkin hohtavan valkoisia rantoja silmänkantamattomiin.

Costa Blanca – matkakohde moneen makuun

Costa Blancan ilmasto on ihanteellinen ja kesä kestää pitkään, mikä on tehnyt rannikosta houkuttelevan matkakohteen. Alue tarjoaa aurinkopäiviä vuodessa lähes yhtä paljon kuin Aurinkorannikkona tunnettu Costa del Sol. Lomakohteita on pitkin rannikkoa ja nimet kuten Alicante ja Benidorm ovat monelle suomalaisellekin hyvin tuttuja. Rantaelämän lisäksi rannikko tarjoaa monipuolisia ostos- ja viihdekeitaita, perheystävällisiä teemapuistoja, lukuisia golfkenttiä ja kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Oliivi- ja sitrusviljelmien ympäröimät perinteiset pikkukylätkään eivät ole rannikolta kaukana.

Matkavekan valikoimasta voit poimia suurkaupunki- ja rantaelämää yhdistävän Alicanten, viihdemetropoli Benidormin tai Albirin rauhallisen rantakohteen.

Näkemistä ja tekemistä kaikenikäisille

Costa Blanca tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Kulttuurihistoriallisesti merkittäviä nähtävyyksiä ovat muun muassa Alicanten keskiaikainen Santa Barbara -linnake ja vuoriston helmi Guadalest sekä Elchen palmumetsä, joka on Unescon maailmanperintökohde. Historiaa huokuvia kortteleita löytyy lomakohteistakin. Luonnonnähtävyyksiin lukeutuu mm. kaunis ja suosittu Algarin vesiputousalue. Golfkenttiä on pitkin rannikkoa ja Benidormissa on jopa viisi erilaista teemapuistoa, joissa vierähtää helposti päivä tai kaksi ikään katsomatta. Alicanten eteläpuolella Elchen alueella on palmumetsän ympäröimä eläinpuisto, jonka yhteydessä on myös pieni vesipuisto.

Matkavekan Costa Blanca

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-paketteja. Matkat ovat omatoimisia, eli suomenkielisiä opaspalveluja ei ole saatavilla. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse.

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää Costa Blanca

Katso Costa Blancan alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Kuvia ja videoita - Tulossa

Katso kuvia ja videoita kohteesta Costa Blanca.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Costa Blancan kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tutustu ja varaa matkasi Costa Blancaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Costa Blanca

Kartta Costa Blanca

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Espanja - hyvä tietää

Aikaero
Manner-Espanjassa kello on tunnin ja Kanariansaarilla kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (TFS)
Matka Etelä-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 17 km, ja Puerto de la Cruziin noin 90 km.

Etäisyydet lentokentältä (TFN)
Matka Pohjois-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 80 km, ja Puerto de la Cruziin noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (LPA)
Matka lentoasemalta Las Palmasin hotelleihin sekä San Agustinin, Playa del Inglesin, Maspalomasin ja Melonerasin hotelleihin kestää noin puoli tuntia, Puerto Ricoon noin tunnin.

Etäisyydet lentokentältä (PMI)
Matka lentoasemalta Palman hotelleihin noin 10 km, Palma Novaan noin 25 km ja Santa Ponsaan noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (AGP)
Matka Malagan lentoasemalta Torremolinosiin noin 5 km, Fuengirolaan noin 20 km ja Marbellaan/ Esteponaan noin 70 km.

Etäisyydet lentokentältä (BCN)
Matka Barcelonan lentoasemalta Barcelonan hotelleihin noin 15-20 km, Costa Doradalle ja Salouhun noin 100 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Espanjassa veroa peritään Katalonian (Barcelona, Costa Dorada) lisäksi Baleaareilla (Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera). Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Alle 17-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Espanjassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
220 V, adapteria ei tarvita.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Spain. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot. www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolinen

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)