Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Albir & Altea - Costa Blanca

    Albir & Altea

Albir ja Altea - Costa Blanca

Tietoa Albirista ja Alteasta

Costa Blancalle on tarjolla lento+hotelli -matkapaketteja. Matkat ovat omatoimimatkoja eikä matkan hintaan sisälly opaspalveluja tai kuljetuspalveluja lomakohteessa.

Albir ja Altea ovat pieniä ja viihtyisiä rannikkokaupunkeja kymmenisen kilometriä Benidormin pohjoispuolella. Kaupunkikeskustojen välimatka on noin viisi kilometriä ja suunnilleen puolivälissä sijaitsee Altean huvivenesatama hyvine ravintoloineen. Rannikolla Albir ja Altea ovat kasvaneet yhteen niin, että siirtymistä kaupungista toiseen tuskin huomaa. Ilmapiiri on kiireetön ja rento ja ympäristö kuvankaunis. Pienuudestaan huolimatta molemmat kaupungit tarjoavat kaikki matkailijalle välttämättömät palvelut.

Albir – kesän keskipisteenä ranta ja Paseo de las Estrellas

Albir on ollut jo pitkään etenkin pohjoismaalaisten suosima kesäkaupunki, joka lapsiystävällisenä sopii hyvin koko perheelle vauvasta vaariin. Kesäkuukausina elämän keskipiste on lähes kuusisataa metriä pitkä pikkukiviranta ja sitä reunustava promenadi Paseo de las Estrellas eli ”tähtien katu”, joka kunnioittaa Albirin filmifestivaaleilla palkintoja voittaneita tähtiä Hollywood-tyyliin. Elämää kävelybulevardin alueella on aamulenkkeilijöistä auringonpalvojiin ja iltamarkkinoihin. Perheillekin alue on mainio kävelykohde, sillä sileäpintaisella bulevardilla on helppo liikkua lastenvaunujen kanssa ja rannan tuntumassa on kaksikin leikkipuistoa. Ranta on miellyttävä paikka vaikka vain istua varjoisalla terassilla nauttimassa erittäin kauniista näkymistä; sinistä merenlahtea renustavat Albirin vieressä kohoava Serra Geladan kukkula ja pohjoisempana siintävä Peñon de Ifachin vaikuttava kallioniemeke.

Altea – Costa Blancan helmi

Altea on Costa Blancan lumoavimpia kaupunkeja ja edustaa maisemallisesti Välimeren rannikkoa parhaimmillaan. Idyllistä vanhaakaupunkia voisi kutsua myös taiteilijakaupunginosaksi, sillä sen mukulakivikaduilla ja kujilla on paljon taidegallerioita ja katumaalareita sekä käsityöläisten pikkuputiikkeja. Korkeimmalla kohdalla komeilee kirkko. Pienet tunnelmalliset ravintolat tarjoavat kulinaristisia elämysmatkoja ja silmänruokaa huikeat meri- ja vuoristomaisemat. Pitkä historia on jättänyt jälkeensä peräti kaksi vanhaa kaupunginosaa, joista vanhempi, arabiajoilta asti säilynyt valkea vanhakaupunki sijaitsee Altea La Vellan alueella lähellä golfkenttää.

Sopivasti tekemistä

Molemmissa kaupungeissa on sopivassa määrin ravintoloita ja baareja sekä pieniä liikkeitä ja supermaketteja. Kesäsesongilla elämänmeno on vilkkaampaa ja palvelujakin on enemmän, jopa viihde-elämää. Myös vesiurheilu kuuluu kesään. Alteassa on golfkenttä ja Albirin sydämessä urheilupuisto, jossa pelataan mm. krikettiä, jalkapalloa ja golfia. Benidormin suunnalla on urheiluklubi, jossa voi käydä keilaamassa ja pelaamassa tennistä ja squashia. Albirin viereisellä kallioniemekkeellä on Serra Geladan luonnonpuisto patikkapolkuineen. Kulttuuritapahtumia kuten filmifestivaalit ja kansainvälisiä konsertteja järjestetään L’Alfaz del Pin kulttuuritalossa noin 3-6 kilometrin päässä.

Jos mielesi tekee välillä vilkkaammille ostos- ja viihdekaduille, voit nousta Benidormiin suuntaavaan bussiin ja olet perillä noin puolessa tunnissa. Benidormissa on myös kaikenikäisiä kiinnostavia teemapuistoja kuten eläin- ja vesipuistoja sekä suuri huvipuisto Terra Mitica, jonka eri maailmoissa huvittelee helposti koko päivän.

Upeita vierailukohteita lähietäisyydellä

Lähistöllä on paikkoja, joissa käyntiä ei kannata jättää väliin jos vuokraa auton. Vuoristossa noin puolen tunnin ajomatkan päässä on ainutlaatuinen, vuorenhuipun päällä sijaitseva Guadalestin kylä, josta avautuu henkeäsalpaava näköala Guadalestin laaksoon ja järvelle. Kylän nähtävyyksiä ovat mm. maurien 1000-luvulla rakentama linna, barokkikirkko 1700-luvulta ja valkoinen kellotorni. Samalla suunnalla on myös Les Fonts de l´Algarin luonnonpuisto, joka tunnetaan vesiputouksistaan; tänne ajaa Albirista asti vähintään kolme varttia. Rannikolla Alteasta noin kymmenen kilometriä koilliseen on Calpen kaupunki historiallisine kortteleineen ja sen edustalla Peñon de Ifachin kallioniemeke luonnonpuistoineen. Nähtävää kauniilla Costa Blancalla on todella paljon, sen ulkopuolelta mainittakoon viehättävä Valencian kaupunki, jonne ajaa nopeimmillaan noin 1,5 tunnissa.

Tietoa kohteesta Costa Blanca

Costa Blanca

Costa Blancan lomakohteet Alicante, Benidorm, Albir & Altea,

Lue lisää täältä >

Sää Costa Blanca

Katso Costa Blancan alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Kartta Albir ja Altea

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse