Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Alicante - Espanja | Matkavekka

    Alicante

Alicante - Costa Blanca

Matkat kohteeseen Alicante

Costa Blancalle on tarjolla lento+hotelli -matkapaketteja. Matkat ovat omatoimimatkoja eikä matkan hintaan sisälly opaspalveluja tai kuljetuspalveluja lomakohteessa.

Costa Blancan keskivaiheilla sijaitseva Alicante elää ympäri vuoden ja on kesällä myös vilkas lomakaupunki hiekkarantansa ja jahtisatamansa ansiosta. Alicante koostuu erilaisista kaupunginosista, mistä johtuen tunnelma on pääosin viehättävän pikkukaupunkimainen.

Rannan edustalla kohoavan Benacantil-kukkulan huipulla on kaupungin symboliksi muodostunut Santa Barbara, joka on koko Euroopan suurimpia keskiaikaisia linnoituksia. Linnoitukselle voi nousta hissillä ja sen muurien kätkemillä käytävillä ja puutarhoissa on taianomainen tunnelma. Ylhäältä näet lomakaupunkisi hienosti lintuperspektiivistä.

Vanhakaupunki El Barrio ja jahtisatama Marina

Rannan viereinen jahtisatama ja kukkulan juureen levittäytyvä tunnelmallinen vanhakaupunki El Barrio muodostavat suositun ajanviettoalueen, johon tullaan syömään ja istumaan iltaa vähän pidempäänkin. Satamaa reunustava puistobulevardi Explanada de España eli Esplanadi on kesällä täynnä terasseja ja El Barriossa on iltaisin paljon tapahtumia ja ajanvietettä kuten musiikkiesityksiä. Myös läheinen La Zona on musiiikkipitoista aluetta. Ostosmielessä kannattaa katsoa El Barrion pikkuliikkeet sekä Esplanadin myyntikojut ja ostoskeskus.

Shoppaile, ruokaile ja nauti!

Alicantessa on kätevä käydä shoppailemassa, sillä valtaosa ostospaikoista sijaitsee samalla alueella lähellä rautatieasemaa. Vanhankaupungin pikkuliikkeet tuovat oman lisänsä tarjontaan eikä elintarvikemyymälöitäkään tarvitse missään kaupunginosassa kaukaa etsiä. Kaupungissa on myös viikottaiset antiikkimarkkinat, joissa voi tehdä mukavia löytöjä. Keskustan uusissa korttelissa on myös kauppahalli ja sen ympäristössä hyviä ravintoloita ja terassikahviloita. Ruokapaikkoja on kaikkialla kaupungilla, joukossa myös paikallista kalaa ja paellaa tarjoavia ravintoloita. Kuttuurinnälkäisille on Teatro Principalissa tarjolla ohjelmaa musikaaleista konsertteihin.

Retkeile autolla, junalla ja laivalla

Costa Blancalla on paljon mielenkiintoisia paikkoja tutkittavaksi. Esimerkiksi Alicanten eteläpuolella noin 20 kilometrin päässä on Elchen safarieläinpuisto palmupuumetsikön siimeksessä. Elchen kaupunki on hieman pidemmällä sisämaassa ja sitä ympäröivät valtaisat taatelipalmumetsät, joiden istutuksen aloittivat jo muinaiset karthagolaiset. Metsä on Unescon maailmanperintökohde. Lisää teemapuistoja löydät noin 45 kilometrin päästä Benidormista, jossa on eläinpuistojen lisäksi Costa Bravan suurin ja vauhdikkain huvipuisto sekä kesäaikaan kaksikin vesipuistoa. Pittoreskeja pikkukyliä, historiallisia kaupunkeja, lumoavia luontokohteita... nähtävää on paljon. Ainutlaatuisuutensa vuoksi mainittakoon korkean vuorenhuipun päällä sijaitseva Guadalestin kylä, josta on henkeäsalpaavan upea näköala Guadalestin laaksoon ja järvelle. Samalla suunnalla on myös kaunis Les Fonts de l´Algarin luonnonpuisto, joka tunnetaan veisputouksistaan.

Costa Blancan upeaan rannikkoon voit tutustua vaikkapa hyppäämällä Deniaan matkaavan hitaan junan kyytiin. Matkalla maisema vaihtuu vehreästä rannikkotasanteesta pohjoisosan vuoristovyöhykkeeseen. Juna pysähtyy mm. pilvenpiirtäjien Benidormissa, lumoavassa Alteassa sekä Calpen pikkukaupungissa, jonka edustalla näet Costa Blancan maamerkiksikin sanotun jättiläismäisen kallion. Denian kaupungissa ehdit vaikka vierailla mielenkiintoisessa lelumuseossa.

Päiväretki lähes Alicanten edustalla sijaitsevalle pienelle ja rauhalliselle Tabarcan saarelle sopii kaikenikäisille. Saari kuuluu paikalliseen merensuojelualueeseen ja siellä suojellaan myös harvinaisia lintulajeja. Saarella on pieni kylä muutamine katuineen ja kalastajatupineen, vanha majakka ja 1700-luvulla rakennettu kaunis kirkko. Kylän baareissa ja ravintoloissa näkyy menneisyys merirosvojen piilopaikkana. Nykyään Tabarcaa suosivat snorklaajat kirkkaiden vesien vuoksi.

Tietoa kohteesta Costa Blanca

Costa Blanca

Costa Blancan lomakohteet Alicante, Benidorm, Albir & Altea,

Lue lisää täältä >

Sää Costa Blanca

Katso Costa Blancan alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Kartta Alicante

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse