Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Lomat Costa del Solille Matkavekasta

    Costa del Sol

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Costa del Sol.

Lue lisää täältä >

Hotellit Costa del Sol

Katso Costa del Solin alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä > 

Lomalle Costa del Solille

Aurinkorannikko kutsuu lomalle

Kansainvälinen Costa del Sol eteläisen Espanjan Andalusiassa, Málagan maineikkaassa maakunnassa tunnetaan leudon lempeästä ilmastosta sekä ainaisesta auringonpaisteesta. Suomalaisten sydämissä tämä legendaarinen lomakohde on ollut jo pitkään ja monilla onkin tarve palata Aurinkorannikolle mahdollisimman usein. On tänne asettautunut suomalaisia ihan pysyvästikin. Lomakohteet Fuengirola, Benalmadena, Torremolinos, Marbella ja Estepona lienevät jo nimeltä tuttuja useimmille meistä. Aurinkorannikon noin 150 kilometrin mittaisen rantakaistaleen lomakaupungit tarjoavat upeita maisemia, ihastuttavia ruokaelämyksiä, rikkaan kulttuurihistorian sekä tietysti mahtavia hiekkarantoja. 

Kesän aurinkoa vuoden ympäri

Loma eteläisellä Costa del Solilla tarkoittaa laajalle levittäytyvien hiekkarantojen, tasokkaiden hotellien, upeiden uima-altaiden, hyvien ravintoloiden ja baarien sekä mielenkiintoisten suurkaupunkien yhdistelmää. Costa del Sol tarkoittaa sananmukaisesti aurinkorannikkoa, eikä nimeä todellakaan ole vain vetäisty hihasta! Aurinko ja kesä löytyvät täältä vuoden ympäri, ja tälle osalle Espanjaa on helppoa menettää sydämensä. Haluatko yhdistää rantaloman ja liikunnalliset harrastukset samaan lomamatkaan? Costa del Sol on sinun kohteesi. Täältä löydät erinomaiset puitteet ratsastamiseen, patikointiin, golfaamiseen ja tenniksen pelaamiseen. 

Suurkaupungin vilskettä Sevillassa ja Málagassa

Costa del Sol tarjoaa lomailijalle huikean määrän elämyksiä, mm. kaunista luontoa, laajoja oliivilehtoja, korkeita vuoria ja hienoja suurkaupunkeja. Costa del Sol on osa Andalusiaa, jonka pääkaupunki on Sevilla. Tämä kauniin vehreä kaupunki on täynnä lukuisia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi maailman suurin katolinen katedraali. Myös upea Málaga on myös yksi Andalusia ylpeyksistä. Kaupunkina se on hyvin nykyaikainen, mutta on kuitenkin onnistunut säilyttämään alkuperäisen, paikallisen omaleimaisuutensa. Täällä voi nähdä paikallisia pelaamassa petankkia, asioida pikkuisissa paikallisissa kaupoissa ja istahtaa autenttisiin ravintoloihin.

Yllin kyllin elämyksiä

Costa del Solille matkustava huomaa nopeasti, että nähtävää ja koettavaa on paljon. Aurinkorannikko on paljon muutakin kuin vain kesää ja aurinkoa. Suosittelemme lämpimästi auton vuokraamista tai osallistumista jollekin hienoista retkistämme.

Espanjan tasangot ovat täynnä elämyksiä; maisemat muuttuvat tuntuvasti ja yllättävästi jo lyhyen matkan päässä rannikosta. Jos paikallinen, aavistuksen vilkas liikennekulttuuri ei innosta ratin taakse, lohduttaa tieto, että Costa del Solilla on loistava joukkoliikenne; junat ja bussit vievät sinut kaupungista toiseen helposti ja nopeasti.

Käynti taiteilijoiden suosimassa Granadassa on kokemisen arvoinen, samoin kaunis Alhambran palatsi, jonka maurit rakensivat vuosina 1248–1354, ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Costa del Sol on golfinpelaajan paratiisi

Costa del Solin golfkentät ovat golfaajan unelmien täyttymys. Monet matkustavat sinne nimenomaan pelaamaan golfia, ja kentät ovat todella hyvässä kunnossa. Torrequebradassa voit testata golflegenda Miguel Ángel Jiménezin kotikenttää, jonka greenit ovat kuuluja nopeudestaan ja maasto kumpuilevuudestaan. Mijasin laaksossa puolestaan voit tutustua aivan uuteen Calanovan golfkerhoon. Alueella riittää valinnanvaraa, sillä golfkerhoja on yli 50. Andalusiassa on ihanteelliset puitteet golfaamiselle ja Aurikorannikkoa kutsutaan usein kuvaavasti Golfrannikoksi.

Rannat

Mahdollisuuksia on paljon, koska käytännössä koko rannikko on ranta-aluetta. Joillakin rannoilla hiekka on hienojakoista, toisilla karkeampaa. Uimakausi kestää huhtikuusta lokakuuhun.

Ruoka ja juoma

Costa del Solissa on runsaasti hyviä ravintoloita. Erityisesti täällä kannattaa syödä tapaksia, joita voidaan tarjoilla niin väli- kuin alkupaloina tai pääateriana. Meren rannalla on tarjolla hyviä kala- ja äyriäisravintoloita sekä eri maiden keittiöitä edustavia kansainvälisiä ravintoloita. 

Urheilu ja aktiviteetit

Costa del Sol sopii erinomaisesti aktiiviselle lomailijalle. Alue on tunnettu erityisesti hienoista golfkentistään ja hyvistä pyöräilyolosuhteistaan. Tarjolla on myös monia vesiurheilumahdollisuuksia sekä mm. tennistä, sukellusta, snorklausta, minigolfia, ratsastusta ja patikointia.

Shoppailu

Costa del Solilla voit nauttia shoppailusta. Lomakohteissa on runsaasti matkamuistomyymälöitä, kioskeja ja supermarketteja. Täällä on myös joitakin merkkituotemyymälöitä — suurempi valikoima niitä on kuitenkin suurkaupungeissa, kuten Málagassa ja Marbellassa sekä Puerto Banuksessa, josta löytyy Marbellan ylellinen huvivenesatama.Lomakohteemme Costa del Solilla

Sisartaan Torremolinosta rauhallisempi.
Helppoa lomaa Fuengirolassa.
Mijas on yksi Andalusian valkoisista kylistä.
Perinteikäs lomakaupunki Aurinkorannikolla.
Hienostunut ja kansainvälinen
Aidon espanjalainen
Komea kaupunki täynnä espanjalaista tunnelmaa

Koe viehättävä Costa del Sol

Golf Costa del Sol

Valmiit golfpaketit Andalusian auringon alla

Tutustu ja varaa täältä >

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää Costa del Sol

Katso Costa del Solin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

tutustu ja varaa matkasi Costa del Solille

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Costa del Solilla

Kartta Costa del Sol

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti