Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
 • Lomat Costa del Solille Matkavekasta

  Costa del Sol

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Costa del Sol.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Costa del Solin alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä > 

Tietoa Costa del Solista

Aurinkorannikko kutsuu lomalle

Kansainvälinen Costa del Sol eteläisen Espanjan Andalusiassa, Málagan maineikkaassa maakunnassa tunnetaan leudon lempeästä ilmastosta sekä ainaisesta auringonpaisteesta. Suomalaisten sydämissä tämä legendaarinen lomakohde on ollut jo pitkään ja monilla onkin tarve palata Aurinkorannikolle mahdollisimman usein. On tänne asettautunut suomalaisia ihan pysyvästikin. Lomakohteet Fuengirola, Benalmadena, Torremolinos, Marbella ja Estepona lienevät jo nimeltä tuttuja useimmille meistä. Aurinkorannikon noin 150 kilometrin mittaisen rantakaistaleen lomakaupungit tarjoavat upeita maisemia, ihastuttavia ruokaelämyksiä, rikkaan kulttuurihistorian sekä tietysti mahtavia hiekkarantoja. 

Kesän aurinkoa vuoden ympäri

Loma eteläisellä Costa del Solilla tarkoittaa laajalle levittäytyvien hiekkarantojen, tasokkaiden hotellien, upeiden uima-altaiden, hyvien ravintoloiden ja baarien sekä mielenkiintoisten suurkaupunkien yhdistelmää. Costa del Sol tarkoittaa sananmukaisesti aurinkorannikkoa, eikä nimeä todellakaan ole vain vetäisty hihasta! Aurinko ja kesä löytyvät täältä vuoden ympäri, ja tälle osalle Espanjaa on helppoa menettää sydämensä. Haluatko yhdistää rantaloman ja liikunnalliset harrastukset samaan lomamatkaan? Costa del Sol on sinun kohteesi. Täältä löydät erinomaiset puitteet ratsastamiseen, patikointiin, golfaamiseen ja tenniksen pelaamiseen. 

Suurkaupungin vilskettä Sevillassa ja Málagassa

Costa del Sol tarjoaa lomailijalle huikean määrän elämyksiä, mm. kaunista luontoa, laajoja oliivilehtoja, korkeita vuoria ja hienoja suurkaupunkeja. Costa del Sol on osa Andalusiaa, jonka pääkaupunki on Sevilla. Tämä kauniin vehreä kaupunki on täynnä lukuisia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi maailman suurin katolinen katedraali. Myös upea Málaga on myös yksi Andalusia ylpeyksistä. Kaupunkina se on hyvin nykyaikainen, mutta on kuitenkin onnistunut säilyttämään alkuperäisen, paikallisen omaleimaisuutensa. Täällä voi nähdä paikallisia pelaamassa petankkia, asioida pikkuisissa paikallisissa kaupoissa ja istahtaa autenttisiin ravintoloihin.

Yllin kyllin elämyksiä

Costa del Solille matkustava huomaa nopeasti, että nähtävää ja koettavaa on paljon. Aurinkorannikko on paljon muutakin kuin vain kesää ja aurinkoa. Suosittelemme lämpimästi auton vuokraamista tai osallistumista jollekin hienoista retkistämme.

Espanjan tasangot ovat täynnä elämyksiä; maisemat muuttuvat tuntuvasti ja yllättävästi jo lyhyen matkan päässä rannikosta. Jos paikallinen, aavistuksen vilkas liikennekulttuuri ei innosta ratin taakse, lohduttaa tieto, että Costa del Solilla on loistava joukkoliikenne; junat ja bussit vievät sinut kaupungista toiseen helposti ja nopeasti.

Käynti taiteilijoiden suosimassa Granadassa on kokemisen arvoinen, samoin kaunis Alhambran palatsi, jonka maurit rakensivat vuosina 1248–1354, ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Costa del Sol on golfinpelaajan paratiisi

Costa del Solin golfkentät ovat golfaajan unelmien täyttymys. Monet matkustavat sinne nimenomaan pelaamaan golfia, ja kentät ovat todella hyvässä kunnossa. Torrequebradassa voit testata golflegenda Miguel Ángel Jiménezin kotikenttää, jonka greenit ovat kuuluja nopeudestaan ja maasto kumpuilevuudestaan. Mijasin laaksossa puolestaan voit tutustua aivan uuteen Calanovan golfkerhoon. Alueella riittää valinnanvaraa, sillä golfkerhoja on yli 50. Andalusiassa on ihanteelliset puitteet golfaamiselle ja Aurikorannikkoa kutsutaan usein kuvaavasti Golfrannikoksi.

Rannat

Mahdollisuuksia on paljon, koska käytännössä koko rannikko on ranta-aluetta. Joillakin rannoilla hiekka on hienojakoista, toisilla karkeampaa. Uimakausi kestää huhtikuusta lokakuuhun.

Ruoka ja juoma

Costa del Solissa on runsaasti hyviä ravintoloita. Erityisesti täällä kannattaa syödä tapaksia, joita voidaan tarjoilla niin väli- kuin alkupaloina tai pääateriana. Meren rannalla on tarjolla hyviä kala- ja äyriäisravintoloita sekä eri maiden keittiöitä edustavia kansainvälisiä ravintoloita. 

Urheilu ja aktiviteetit

Costa del Sol sopii erinomaisesti aktiiviselle lomailijalle. Alue on tunnettu erityisesti hienoista golfkentistään ja hyvistä pyöräilyolosuhteistaan. Tarjolla on myös monia vesiurheilumahdollisuuksia sekä mm. tennistä, sukellusta, snorklausta, minigolfia, ratsastusta ja patikointia.

Shoppailu

Costa del Solilla voit nauttia shoppailusta. Lomakohteissa on runsaasti matkamuistomyymälöitä, kioskeja ja supermarketteja. Täällä on myös joitakin merkkituotemyymälöitä — suurempi valikoima niitä on kuitenkin suurkaupungeissa, kuten Málagassa ja Marbellassa sekä Puerto Banuksessa, josta löytyy Marbellan ylellinen huvivenesatama.Koe viehättävä Costa del Sol

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää

Katso Costa del Solin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Aja, pysähdy ja koe - kuten haluat.

Lue lisää täältä >

Malaga - Costa del Sol

Lento+hotelli-lomapaketit Andalusian aurinkoon!

Tutustu ja varaa täältä >

tutustu ja varaa matkasi Costa del Solille

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-lomapaketti

 • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkapakettilain turva lomallasi
 • Laaja hotellivalikoima
 • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Lomakohteemme Costa del Solilla

Helppoa lomaa Fuengirolassa.
Mijas on yksi Andalusian valkoisista kylistä.
Perinteikäs lomakaupunki Aurinkorannikolla.
Sisartaan Torremolinosta rauhallisempi.
Hienostunut ja kansainvälinen
Aidon espanjalainen
Komea kaupunki täynnä espanjalaista tunnelmaa

Hotellit Costa del Solilla

Kartta Costa del Sol

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Retket Costa del Sol

Gibraltar 49 /henkilö

Espanjan Aurinkorannikolta voit piipahtaa Isossa-Britanniassakin! Gibraltarin historia on pitkä ja vaiherikas sen sijainnista johtuen, sillä salmi erottaa Euroopan Afrikasta ja niemi Välimeren Atlantista. Britit valloittivat Gibraltarin vuonna 1704. Niemenkärki tunnetaan korkeasta kalliostaan, jolla asustaa apinoita ja jonka päältä hyvällä säällä näkee kaksi maanosaa. Gibraltar on myös suosittu ostosretkien kohde verovapautensa ansiosta. 

Matkavekan opas kertoo Gibraltarin asiat bussissa menomatkalla, sillä paikan päällä minibusseilla tehtävä kierros on englanninkielinen. Oppaamme on mukana kierroksella ja vaihtaa välillä bussia, joten häneltä voi vielä tarkistella tietoja ja kysellä lisää mitä mieleen tulee. Retken voi varata kohteessa suoraan oppaalta!

Cordoba

Cordoba on historiallisesti merkittävä kaupunki Andaluciassa, Cordoban maakunnassa ja se sijaitsee noin 160 kilometriä Malagasta pohjoiseen. Roomalaiset perustivat kaupungin 152 eKr, roomalaisten ajalta keskustassa on upea Guadalquivir-joen ylittävä 331 metriä pitkä silta, Puente Romano. Erityisesti keskiajalla arabien valtakaudella Cordoba oli merkittävä eurooppalaisen taiteen ja sivistyksen keskus. Kaupungissa vaikuttivat muunmuassa oppineet Maimonides ja Averroës. 

Cordoban tärkein nähtävyys on La Mezquita, joka on yksi maailman kauneimmista arabilaisista monumenteista. Se rakennettiin 700 – 900 luvuilla moskeijaksi, joka muutettiin kirkoksi kristittyjen noustua valtaan vuonna 1236. Se olisi maailman kolmanneksi suurin moskeija, ellei siitä olisi tehty kristillistä kirkkoa. Paikka on siitä harvinainen, että se on pyhä sekä muslimeille että kristityille.
Toinen tärkeä nähtävyys on Alcazar de los Reyes Christianos, kuninkaallinen palatsi ja erityisesti sen upeat puutarhat. Cordoban vanha kaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde ja siellä on lukuisia nähtävyyksiä eri aikakausilta. Siellä sijaitsee La Juderia, vanha juutalaiskortteli. La Juderiassa sijaitsee yksi Espanjan parhaiten säilyneistä synagogista.

Kansainväliseen kokopäiväretkeen sisältyy opastettu vierailu upeassa La Mezquitassa ja kiertokävely La Juderiassa paikallisen oppaan kanssa. Näemme myös La Juderiassa olevan synagogan. Cordoban keskustassa on omaa aikaa nauttia kaupungin tunnelmasta ja tutustua vielä omin päin hienoihin nähtävyyksiin sekä lounastaa.


Huomioi sopiva vaatetus ja hyvät kengät kävelyä varten. Retki varataan kohteessa Matkavekan oppaalta.

Huom! Retkikuljetukset eivät poikkea Esteponan-alueen hotellien kautta. Lähimmät retkipysäkit ovat Marbellassa, jonne siirtyminen tapahtuu omatoimisesti. 

Ronda 39 /henkilö

Kaunis historiallinen Ronda sijaitsee vuoriston sydämessä ja kaupungin halkaisee luuluisa Tajo-rotko, jonka ylittää Puente Nuevo silta. Ronda hurmaa kauneudellaan, historialla ja upeilla maisemilla. Kaupungissa on useita museoita ja retken hintaan sisältyy vierailu härkätaisteluareenalla ja -museossa sekä viinimuseossa. Hyvät kengät jalkaan.

Hinta: 40 € ja 30 € lapset 2- 12 vuotiaat

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Huom! Retkikuljetukset eivät poikkea Esteponan ja Mijaksessa sijaitsevan TRH Mijaksen kautta. Lähimmät retkipysäkit ovat Fuengirolassa tai Esteponasta tullessa San Pedrossa, joka sijaitsee Marbellan ja Esteponan välissä. Siirtyminen tapahtuu retkipysäkeille omatoimisesti.

Caminito del Rey

Caminito del Rey-vaellusreitti avattiin 2015 ja on yksi suosituimpia ja upeimpia vaellusreittejä maailmassa. Jos haet luontoelämyksiä, tässä on ainutlaatuinen mahdollisuus kulkea Gaitanin rotkon läpi huikean korkealla kulkevia puusiltoja pitkin ja nauttia osassa reittiä metsämaisemista. Reitti on reilun 7 km pituinen ja tämän lisäksi retkeen kuuluu bussikuljetus ja aamiainen matkan varrella. Huomio että retkelle vain rajoitetusti paikkoja.

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Huom! Retkikuljetukset eivät poikkea pääsääntöisesti Esteponan ja Marbellan -hotellien ja Mijaksessa sijaitsevan TRH Mijas-hotellin kautta . Lähimmät retkipysäkit ovat Fuengirolassa, jonne siirtyminen tapahtuu omatoimisesti. 

Sevilla

Sevilla on Andalusian pääkaupunki ja yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Retkellä tutustutaan paikallisoppaan mukana maailman kolmanneksi suurimpaan katedraaliin ja juutalaiskortteliin sekä Espanja-aukioon. (Lounas lisämaksullinen 15 euroa).

Hinta: 50 € ja 37,50 € 4-10 vuotiailta lapsilta

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Huom! Retkikuljetukset eivät Esteponan ja Marbellan -hotellien ja Mijaksessa sijaitsevan TRH Mijas-hotellin kautta. Lähimmät retkipysäkit ovat Fuengirolassa tai Esteponasta tullessa San Pedrossa, joka sijaitsee Marbellan ja Esteponan välissä. Siirtyminen tapahtuu omatoimisesti. 

Tanger, Marokko

Hieno tilaisuus piipahtaa Afrikan puolella ja kokea erilaisen maanosan kulttuuria ja eksotiikkaa! Marokkolainen lounas sisältyy retken hintaan. PASSI MUKAAN!

Hinta: 71 €//hlö ja 58 € 4-10 vuotiailta lapsilta

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huom! Retkikuljetukset eivät poikkea pääsääntöisesti Esteponan ja Marbellan -hotellien ja Mijaksessa sijaitsevan TRH Mijas-hotellin kautta . Lähimmät retkipysäkit ovat Fuengirolassa, jonne siirtyminen tapahtuu omatoimisesti. Kysy lisää Matkavekan kohdeoppailta.

Hyvä tietää Espanja

Aikaero
Manner-Espanjassa kello on tunnin ja Kanariansaarilla kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (TFS)
Matka Etelä-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 17 km, ja Puerto de la Cruziin noin 90 km.

Etäisyydet lentokentältä (TFN)
Matka Pohjois-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 80 km, ja Puerto de la Cruziin noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (LPA)
Matka lentoasemalta Las Palmasin hotelleihin sekä San Agustinin, Playa del Inglesin, Maspalomasin ja Melonerasin hotelleihin kestää noin puoli tuntia, Puerto Ricoon noin tunnin.

Etäisyydet lentokentältä (PMI)
Matka lentoasemalta Palman hotelleihin noin 10 km, Palma Novaan noin 25 km ja Santa Ponsaan noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (AGP)
Matka Malagan lentoasemalta Torremolinosiin noin 5 km, Fuengirolaan noin 20 km ja Marbellaan/ Esteponaan noin 70 km.

Etäisyydet lentokentältä (BCN)
Matka Barcelonan lentoasemalta Barcelonan hotelleihin noin 15-20 km, Costa Doradalle ja Salouhun noin 100 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Espanjassa veroa peritään Katalonian (Barcelona, Costa Dorada) lisäksi Baleaareilla (Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera). Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Alle 17-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Espanjassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
220 V, adapteria ei tarvita.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Spain. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot. www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolinen

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)