Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Lomamatka Fuengirolaan Matkavekasta

    Fuengirola

Fuengirola - Costa del Sol

Lähde Fuengirolan hiekkarannoille

Fuengirolassa yhdistyy viihtyisä kaupunki- ja rantaloma. Se on mukavan kokoinen kaupunki, jossa on helppo liikkua vaikka jalkaisin. Fuengirolassa on pikkukaupungin viehättävä tunnelma ja se sopii rantansakin puolesta hyvin myös perhelomailuun. Tuhannet suomalaiset ovat muuttaneet pysyvästi tänne, joten kaupungissa on saatavilla mukavasti myös suomenkielisiä palveluja. Fuengirola kuuluu eittämättä Costa del Solin suosituimpiin lomakohteisiin.

Rantaelämää parhaasta päästä

Seitsemän kilometriä pitkä hiekkaranta ja miellyttävä ilmasto tekevät Fuengirolasta loistavan lomakohteen. Fuengirola on mukava kaupunki; päiväsaikaan useimpien huomio kuitenkin keskittyy upeisiin hiekkarantoihin. Rantabaarit, vesiurheilumahdollisuudet ja pitkä rantakatu antavat mahdollisuuden virkistäytyä, kuljeskella ympäriinsä ja nauttia olostaan. Fuengirolan rannoilla vesi on matalaa ja turvallista kaiken ikäisille. Täällä on tilaa ja aikaa nautiskella, harrastaa, palvoa aurinkoa ja olla jouten.

Herkkuhetkiä ja ostoksia

Aivan keskustan edustalle levittäytyvää rantaa reunustaa upea kävelykatu Paseo Maritimo, jonka ravintoloihin ja baareihin on mukava poiketa. Myös keskustassa on vilkkaita kävelykatuja, joiden varrelta löytää mm. erilaisia pikkupuoteja ja putiikkeja, ja melkein joka korttelissa on tapaksia tarjolla välipalaksi tai pieneen nälkään. Fuengirolan ostosmahdollisuudet ovat kaikin puolin kattavat, ostoskeskuksia on useita ja suurimmassa, Parque Miramarissa, on monien liikkeiden lisäksi myös ravintoloita ja elokuvateattereita. Lauantaisin voi tehdä löytöjä kirpputorilla ja tiistaisin kaupungin suosituilla markkinoilla.


Kalastajakylästä matkailukaupungiksi

Historian havinaa voi tuntea paitsi kaupungin historiallisessa museossa, myös kävellessään muinaisten roomalaisten jalanjäljillä sekä seuratessaan satamassa paikallisia kalastajia, olihan Fuengirola alun perin vain pieni kalastajakylä. Suosittu vierailukohde on kaupungin eläintarha ja lasten lomariemua lisää lyhyen junamatkan päässä sijaitseva Benalmádena eläinpuistoineen ja tivoleineen.

Fuengirolan keskuspaikoista mainittakoon kaksi: Ensimmäinen niistä on lähijunien pääteaseman (Fuengirola) kohdalla, jossa on juna-asema ja bussiasema lähes vierekkäin. Samassa ryppäässä on myös kauppahalli ja melko lähellä asemaa on myös eläintarha Bioparc. Toinen keskusta on toisen juna-aseman luona, ”Los Boliches” nimeltään. Tänne on keskittynyt paljon myös suomalaispalveluja kuten ostoskeskus Centro Finlandia, ravintoloita ja kahviloita, kirjakauppa, kauneushoitoloita, kampaamoja, hammaslääkäreitä jne.


Andalusia houkuttelee kiertämään

Lähijunalla on helppo käväistä lähikaupungeissa kuten Malagassa, mutta Fuengirola on hyvä tukikohta myös pidemmille päiväretkille, esimerkiksi Gibraltarille, Sevillaan, Granadaan, Sierra Nevadaan tai Marbellan Puerto Banus -huvivenesatamaan, jossa maailman jetsetti näyttäytyy. Andalusian kuvauksellisista valkoisista kylistä lähin on lähellä sijaitseva Mijas, joka on jopa voittanut palkintoja perinteisen ulkoasunsa ansiosta.

Tietoa Fuengirolasta

Rannat 
Fuengirolan hyvin hoidettu hiekkaranta on pituudeltaan noin seitsemän kilometriä. Las Gaviotasin ranta-alue on varustettu liikuntarajoitteisille lomalaisille.

Sääolosuhteet
Sää on aurinkoinen jo varhain keväällä ja vielä pitkään syksyllä, mutta illalla ja yöllä voi viileys yllättää.

Liikkuminen 
Costa del Solin tieverkosto on hyvä ja liikenne sujuvaa, paikallisbussi- ja junayhteydet toimivat. Taksin saa helposti joko tilaamalla tai asemilta. Kohteissa liikkuu myös kiertoajelubusseja, joissa voi kierroksen keskeyttää ja jatkaa taas uudelle pysäkille. Paikallisjuna Málagasta kulkee Torremolinoksen ja Benalmádena Pueblon läpi Fuengirolaan saakka.

Harrastukset
Koko Aurinkorannikon ykköslaji lienee golf, sillä kymmenien golfkenttiensä ansiosta aluetta kutsutaan myös Costa del Golfiksi eli Golfrannikoksi. Myös tennis, keilaus, minigolf ja ratsastus onnistuvat. Kuntosaleja on lukuisia. Lähiympäristössä voi patikoida tai pyöräillä hienoissa maisemissa. Sierra Nevadan vuoristossa on autiotupia vaeltajille ja talviurheilukeskuksessa voi lasketella yleensä pitkälle kevääseen. Vesiurheilumahdollisuudet ovat parhaat keskikesällä. Myös hienot hiekkarannat ja niitä reunustavat kävelykadut kutsuvat liikkumaan. Fuengirolasta käsin voi patikoida ylempänä rinteessä sijaitsevaan kauniiseen Mijasin kylään ja edelleen erakkoluostarille, joka sijaitsee kylän yläpuolisessa rinteessä. Kävelyretken kohteiksi sopivat myös maurilainen Sohailin linna sekä Los Bolichesin alueen roomalaiset rauniot.

Huvit 
Rantakadulla on runsaasti ravintoloita ja baareja ja se on myös tärkein yöelämän keskus. Vanhassakaupungissa ravintolat ja baarit ovat keskittyneet keskusaukion eli Plaza de la Constituciónin ympäristöön. Mijaksen laukkaradalla on laukkakilpailuja talvellakin yleensä kerran viikossa. Lokakuisten markkinoiden eli ferioiden aikaan feria-alueelle rakennetaan joka vuosi suuri huvipuisto.

Nähtävyydet 
Fuengirolan keskustan läheisyydessä sijaitsevan kukkulan päälle 1100-luvulla rakennettu linna Castillo de Sohail on varmasti kaupungin tunnetuin historiallinen nähtävyys. Keskustassa on historiallinen museo. Yksi suosituimmista vierailupaikoista keskustassa on vuonna 2011 uudistettu eläintarha Bioparc. Los Bolichesin kaupunginosassa on roomalaisaikaiset rauniot. Ylempänä rinteessä sijaitsee yksi andalusian kauneimmista valkoisiksi kalkituista kylistä, Mijas. Kylän yläpuolisessa mäntyrinteessä on vuonna 1710 rakennettu Ermita del Calvario -erakkoluostari.

Nähtävää naapurikaupungeissa
Benalmádenan huvivenesataman kupeessa on SeaLife-akvaario, jossa voi tutustua Välimeren vedenalaiseen elämään. Selwo Marina -eläinpuistossa taas on mm. pingviinejä ja delfiinejä. Lisänä eläinten ystäville ovat vielä lintupuisto rannan tuntumassa sekä Jardin de Las Aguilas eli ”Kotkien puutarha” petolintunäytöksineen. Arroyo de la Mielin huvipuiston vierestä voi nousta gondolihissillä Calamorron vuorelle tähystämään aina meren takana kangastavaan Afrikkaan saakka.

Torremolinoksessa on mm. krokotiilipuisto ja kasvitieteellinen puisto Jardín Botánico Molino de Inca, jossa on yli 50 eri palmulajia.

Lyhyen junamatkan päässä on myös alueen suurin kaupunki, Picasson syntymäkaupunki Málaga nähtävyyksineen. Päiväretkellä ehtii tutustua muihinkin Andalusian mielenkiintoisiin paikkoihin kuten brittiläiseen Gibraltariin ja satumaisiin Granadan ja Sevillan kaupunkeihin.

 

Video Fuengirolasta

Hotellit Fuengirola

Tietoa kohteesta Costa del Sol

Costa del Sol

Suosittu Aurinkorannikko Costa del Sol Espanjassa.

Lue lisää täältä >

 

Sää Costa del Sol

Katso Costa del Solin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Kartta Fuengirola

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse