Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
  • Lomamatka Fuengirolaan Matkavekasta

    Fuengirola

Fuengirola

Fuengirolassa yhdistyy viihtyisä kaupunki- ja rantaloma. Se on mukavan kokoinen kaupunki, jossa on helppo liikkua vaikka jalkaisin. Fuengirolassa on pikkukaupungin viehättävä tunnelma ja se sopii rantansakin puolesta hyvin myös perhelomailuun. Tuhannet suomalaiset ovat muuttaneet pysyvästi Fuengirolaan, joten kaupungissa on saatavilla mukavasti myös suomenkielisiä palveluja.

Rantaelämää, herkkuhetkiä ja shoppailua

Pitkä hiekkaranta ja miellyttävä ilmasto tekevät Fuengirolasta loistavan rantalomakohteen. Aivan keskustan edustalle levittäytyvää rantaa reunustaa upea kävelykatu Paseo Maritimo, jonka ravintoloihin ja baareihin on mukava poiketa. Myös keskustassa on vilkkaita kävelykatuja, joiden varrelta löytää mm. erilaisia pikkupuoteja ja putiikkeja, ja melkein joka korttelissa on tapaksia tarjolla välipalaksi tai pieneen nälkään.

Fuengirolan ostosmahdollisuudet ovat kaikin puolin kattavat, ostoskeskuksia on useita ja suurimmassa, Parque Miramarissa, on monien liikkeiden lisäksi myös ravintoloita ja elokuvateattereita. Lauantaisin voi tehdä löytöjä kirpputorilla ja tiistaisin kaupungin suosituilla markkinoilla.

Kalastajakylästä monipuoliseksi matkailukaupungiksi

Historian havinaa voi tuntea paitsi kaupungin historiallisessa museossa, myös kävellessään muinaisten roomalaisten jalanjäljillä sekä seuratessaan satamassa paikallisia kalastajia, olihan Fuengirola alun perin vain pieni kalastajakylä. Suosittu vierailukohde on kaupungin eläintarha ja lasten lomariemua lisää lyhyen junamatkan päässä sijaitseva Benalmádena eläinpuistoineen ja tivoleineen.

Andalusia houkuttelee kiertämään

Lähijunalla on helppo käväistä lähikaupungeissa kuten Malagassa, mutta Fuengirola on hyvä tukikohta myös pidemmille päiväretkille, esimerkiksi Gibraltarille, Sevillaan, Granadaan, Sierra Nevadaan tai Marbellan Puerto Banus -huvivenesatamaan, jossa maailman jetsetti näyttäytyy.

Andalusian kuvauksellisista valkoisista kylistä lähin on lähellä sijaitseva Mijas, joka on jopa voittanut palkintoja perinteisen ulkoasunsa ansiosta.

Retket

Gibraltar

Espanjan Aurinkorannikolta voit piipahtaa Isossa-Britanniassakin! Gibraltarin historia on pitkä ja vaiherikas sen sijainnista johtuen, sillä salmi erottaa Euroopan Afrikasta ja niemi Välimeren Atlantista. Britit valloittivat Gibraltarin vuonna 1704. Niemenkärki tunnetaan korkeasta kalliostaan, jolla asustaa apinoita ja jonka päältä hyvällä säällä näkee kaksi maanosaa. Gibraltar on myös suosittu ostosretkien kohde verovapautensa ansiosta. Hinta 45 €/aikuiset, 28 €/lapset.

Lomamatkojen opas kertoo Gibraltarin asiat bussissa menomatkalla, sillä paikan päällä minibusseilla tehtävä kierros on englanninkielinen. Oppaamme on mukana kierroksella ja vaihtaa välillä bussia, joten häneltä voi vielä tarkistella tietoja ja kysellä lisää mitä mieleen tulee. Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Kansainvälisiä retkiä

Andalusia on mm. tulisen flamencon valtakuntaa ja kannattaa ehdottomasti ostaa lippu edes yhteen esitykseen. Retkiesimerkkejä kansainvälisestä tarjonnasta:

-  Rondan rotkokaupunki 39 €/aikuiset, 30 €/lapset, lounas lisämaksusta 15 €.
-  Nerjan tippukiviluolat ja Malaga 40 €/aikuiset, 20 €/lapset
-  Sevilla 59 €/aikuiset, 45 €/lapset 4-10 v, lounas lisämaksusta 15 €
Andalusian pääkaupunki Sevilla on Euroopan kauneimpia kaupunkeja.
-  Cordoba 54 €/aikuiset, 41 €/lapset 4-10 v, lounas lisämaksusta 15 €.
Maurilaisten ensimmäinen pääkaupunki, arkkitehtoonisesti rikas.
Serpentiiniteitä rotkon reunalla sijaitsevaan pikkukylään. Huikeat maisemat.
-  Tanger, Marokko 79 €/aikuiset, 60 €/lapset sis. paikallisen lounaan, passi mukaan!

Kansainvälisillä retkillä opastus on useammalla kielellä (esim. englanti, italia ja ranska). Lapsihinta 4–10 -vuotiaille.

Kartta

Lähtökentät

Lähdöt maakuntakentiltä

Lähtökaupunki/lentoasema Lähtöpäivät  Kesto Lentoyhtiö
Tampere 19.10.2017 7 yötä Primera Air
Joensuusta 26.10.2017 7 yötä Primera Air
Kuopiosta 2.11.2017 7 yötä Primera Air
Kokkola-Pietarsaari 9.11.2017 7 yötä Primera Air

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna). 
Matka Malagan lentoasemalta Torremolinosiin noin 5 km, Fuengirolaan noin 20 km ja Marbellaan/ Esteponaan noin 70 km.

Hyvä tietää: Primera Air 

***

Lento+hotelli-omatoimimatka Helsingistä Costa del Solille

Tähän kohteeseen voit varata lyhyempiä tai vaikkapa vähän pidempiä lomamatkoja - juuri itsellesi sopivan lomapaketin. Matkavekan lento+hotelli-matka koostuu Helsingistä lähtevistä reittilennoista ja valitsemastasi majoituksesta. Matkan hintaan sisältyy myös 1 x kirjattu matkatavara/aikuinen. Lento+hotelli matkapaketit eivät sisällä Matkavekan opaspalveluita tai kuljetuspalveluita kohteessa. Lento+hotelli matkapaketin hinta maksetaan kokonaisuudessaan varauksen yhteydessä ja matkaan sovelletaan Matkavekan lisä-ja erityisehtoja.

 

Lisätietoa

Lännessä Fuengirola rajoittuu Benalmádenaan, keskustojen välimatka on noin 10 kilometriä. Fuengirolassa on asukkaita noin 70 000, joista noin neljännes ulkomaalaisia. Parhaimman lomasesongin aikaan ihmisten määrä moninkertaistuu. Fuengirola on Aurinkorannikon "suomalaisin" kaupunki, jossa asuu pysyvästikin runsaasti suomalaista. Tänne on kehittynyt myös suomalaisia palveluja kuten ravintoloita, kahviloita, suomalainen seurakunta ja suomenkielinen kaupunkilehti. Alkuperäinen suomalaisalue on noin kahden kilometrin päässä rannikolta sijaitseva Los Pacos. Vuonna 1991 Fuengirolaan perustettiin yksityinen suomalainen peruskoulu Escuela Finlandesa, lukio-opetus alkoi syksyllä 2007.

Fuengirolan keskuspaikoista mainittakoon kaksi: Ensimmäinen niistä on lähijunien pääteaseman (Fuengirola) kohdalla, jossa on juna-asema ja bussiasema lähes vierekkäin. Samassa ryppäässä on myös kauppahalli ja melko lähellä asemaa on myös eläintarha Bioparc. Toinen keskusta on toisen juna-aseman luona, ”Los Boliches” nimeltään. Tänne on keskittynyt paljon myös suomalaispalveluja kuten ostoskeskus Centro Finlandia, ravintoloita ja kahviloita, kirjakauppa, kauneushoitoloita, kampaamoja, hammaslääkäreitä jne.

Rannat
Fuengirolan hyvin hoidettu hiekkaranta on pituudeltaan noin seitsemän kilometriä. Las Gaviotasin ranta-alue on varustettu liikuntarajoitteisille lomalaisille.

Sääolosuhteet
Sää on aurinkoinen jo varhain keväällä ja vielä pitkään syksyllä, mutta illalla ja yöllä voi viileys yllättää.

Liikkuminen
Costa del Solin tieverkosto on hyvä ja liikenne sujuvaa, paikallisbussi- ja junayhteydet toimivat. Taksin saa helposti joko tilaamalla tai asemilta. Kohteissa liikkuu myös kiertoajelubusseja, joissa voi kierroksen keskeyttää ja jatkaa taas uudelle pysäkille. Paikallisjuna Málagasta kulkee Torremolinoksen ja Benalmádena Pueblon läpi Fuengirolaan saakka.

Harrastukset
Koko Aurinkorannikon ykköslaji lienee golf, sillä kymmenien golfkenttiensä ansiosta aluetta kutsutaan myös Costa del Golfiksi eli Golf-rannikoksi. Myös tennis, keilaus, minigolf ja ratsastus onnistuvat. Kuntosaleja on lukuisia. Lähiympäristössä voi patikoida tai pyöräillä hienoissa maisemissa. Sierra Nevadan vuoristossa on autiotupia vaeltajille ja talviurheilukeskuksessa voi lasketella yleensä pitkälle kevääseen. Vesiurheilumahdollisuudet ovat parhaat keskikesällä. Myös hienot hiekkarannat ja niitä reunustavat kävelykadut kutsuvat liikkumaan. Fuengirolasta käsin voi patikoida ylempänä rinteessä sijaitsevaan kauniiseen Mijasin kylään ja edelleen erakkoluostarille, joka sijaitsee kylän yläpuolisessa rinteessä. Kävelyretken kohteiksi sopivat myös maurilainen Sohailin linna sekä Los Bolichesin alueen roomalaiset rauniot.

Huvit
Rantakadulla on runsaasti ravintoloita ja baareja ja se on myös tärkein yöelämän keskus. Vanhassakaupungissa ravintolat ja baarit ovat keskittyneet keskusaukion eli Plaza de la Constituciónin ympäristöön. Mijaksen laukkaradalla on laukkakilpailuja talvellakin yleensä kerran viikossa. Lokakuisten markkinoiden eli ferioiden aikaan feria-alueelle rakennetaan joka vuosi suuri huvipuisto.

Nähtävyydet
Fuengirolan keskustan läheisyydessä sijaitsevan kukkulan päälle 1100-luvulla rakennettu linna Castillo de Sohail on varmasti kaupungin tunnetuin historiallinen nähtävyys. Keskustassa on historiallinen museo. Yksi suosituimmista vierailupaikoista keskustassa on vuonna 2011 uudistettu eläintarha Bioparc. Los Bolichesin kaupunginosassa on roomalaisaikaiset rauniot. Ylempänä rinteessä sijaitsee yksi andalusian kauneimmista valkoisiksi kalkituista kylistä, Mijas. Kylän yläpuolisessa mäntyrinteessä on vuonna 1710 rakennettu Ermita del Calvario -erakkoluostari.

Nähtävää naapurikaupungeissa
Benalmádenan huvivenesataman kupeessa on SeaLife-akvaario, jossa voi tutustua Välimeren vedenalaiseen elämään. Selwo Marina -eläinpuistossa taas on mm. pingviinejä ja delfiinejä. Lisänä eläinten ystäville ovat vielä lintupuisto rannan tuntumassa sekä Jardin de Las Aguilas eli ”Kotkien puutarha” petolintunäytöksineen. Arroyo de la Mielin huvipuiston vierestä voi nousta gondolihissillä Calamorron vuorelle tähystämään aina meren takana kangastavaan Afrikkaan saakka.

Torremolinoksessa on mm. krokotiilipuisto ja kasvitieteellinen puisto Jardín Botánico Molino de Inca, jossa on yli 50 eri palmulajia.

Lyhyen junamatkan päässä on myös alueen suurin kaupunki, Picasson syntymäkaupunki Malaga nähtävyyksineen. Päiväretkellä ehtii tutustua muihinkin Andalusian mielenkiintoisiin paikkoihin kuten brittiläiseen Gibraltariin ja satumaisiin Granadan ja Sevillan kaupunkeihin.

Jaa tämä sivu sähköpostitse