Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Retket Costa del Sol

    Retket Costa del Sol

Lähde matkavekan retkelle

Retket Costa del Sol

Costa del Solin aurinkorannikolla lomalla kannattaa ehdottomasti lähteä Matkavekan matkassa mielenkiintoisille omille ja kansainvälisille retkille.

Rantaloman ja golfin peluun vastapainoksi voi tehdä retkiä alueen viehättäviin pikkukyliin tai elämää ja väriä pursuaviin suurkaupunkeihin. Costa del Solin joukkoliikenne toimii hyvin; junilla ja busseilla pääsee kaupungista toiseen helposti ja nopeasti. Mielenkiintoisia paikkoja ovat mm. Málaga, joka on alueen pääkaupunki sekä suomalaisillekin hyvin tutut Torremolinos, Benalmadena ja Fuengirola. Etelämpänä sijaitsevat Marbella ja sen ylellinen huvivenesatama Puerto Banús.

Málagasta itään sijaitsee Nerjan kaupunki, jonka on tunnettu suurista tippukiviluolistaan. Sisämaassa sijaitsee mm. Rondan kaupunki, joka on rakennettu jyrkän rotkon molemmille puolille ja tarjoaa sen takia huimaavat näkymät. 

Tutustu Matkavekan retkiehtoihin >

Retket Costa del Sol

Retket Costa del Sol
Gibraltar 49 /henkilö

Espanjan Aurinkorannikolta voit piipahtaa Isossa-Britanniassakin! Gibraltarin historia on pitkä ja vaiherikas sen sijainnista johtuen, sillä salmi erottaa Euroopan Afrikasta ja niemi Välimeren Atlantista. Britit valloittivat Gibraltarin vuonna 1704. Niemenkärki tunnetaan korkeasta kalliostaan, jolla asustaa apinoita ja jonka päältä hyvällä säällä näkee kaksi maanosaa. Gibraltar on myös suosittu ostosretkien kohde verovapautensa ansiosta. 

Matkavekan opas kertoo Gibraltarin asiat bussissa menomatkalla, sillä paikan päällä minibusseilla tehtävä kierros on englanninkielinen. Oppaamme on mukana kierroksella ja vaihtaa välillä bussia, joten häneltä voi vielä tarkistella tietoja ja kysellä lisää mitä mieleen tulee. Retken voi varata kohteessa suoraan oppaalta!

Cordoba

Cordoba on historiallisesti merkittävä kaupunki Andaluciassa, Cordoban maakunnassa ja se sijaitsee noin 160 kilometriä Malagasta pohjoiseen. Roomalaiset perustivat kaupungin 152 eKr, roomalaisten ajalta keskustassa on upea Guadalquivir-joen ylittävä 331 metriä pitkä silta, Puente Romano. Erityisesti keskiajalla arabien valtakaudella Cordoba oli merkittävä eurooppalaisen taiteen ja sivistyksen keskus. Kaupungissa vaikuttivat muunmuassa oppineet Maimonides ja Averroës. 

Cordoban tärkein nähtävyys on La Mezquita, joka on yksi maailman kauneimmista arabilaisista monumenteista. Se rakennettiin 700 – 900 luvuilla moskeijaksi, joka muutettiin kirkoksi kristittyjen noustua valtaan vuonna 1236. Se olisi maailman kolmanneksi suurin moskeija, ellei siitä olisi tehty kristillistä kirkkoa. Paikka on siitä harvinainen, että se on pyhä sekä muslimeille että kristityille.
Toinen tärkeä nähtävyys on Alcazar de los Reyes Christianos, kuninkaallinen palatsi ja erityisesti sen upeat puutarhat. Cordoban vanha kaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde ja siellä on lukuisia nähtävyyksiä eri aikakausilta. Siellä sijaitsee La Juderia, vanha juutalaiskortteli. La Juderiassa sijaitsee yksi Espanjan parhaiten säilyneistä synagogista.

Kansainväliseen kokopäiväretkeen sisältyy opastettu vierailu upeassa La Mezquitassa ja kiertokävely La Juderiassa paikallisen oppaan kanssa. Näemme myös La Juderiassa olevan synagogan. Cordoban keskustassa on omaa aikaa nauttia kaupungin tunnelmasta ja tutustua vielä omin päin hienoihin nähtävyyksiin sekä lounastaa.


Huomioi sopiva vaatetus ja hyvät kengät kävelyä varten. Retki varataan kohteessa Matkavekan oppaalta.

Huom! Retkikuljetukset eivät poikkea Esteponan-alueen hotellien kautta. Lähimmät retkipysäkit ovat Marbellassa, jonne siirtyminen tapahtuu omatoimisesti. 

Ronda 39 /henkilö

Kaunis historiallinen Ronda sijaitsee vuoriston sydämessä ja kaupungin halkaisee luuluisa Tajo-rotko, jonka ylittää Puente Nuevo silta. Ronda hurmaa kauneudellaan, historialla ja upeilla maisemilla. Kaupungissa on useita museoita ja retken hintaan sisältyy vierailu härkätaisteluareenalla ja -museossa sekä viinimuseossa. Hyvät kengät jalkaan.

Hinta: 40 € ja 30 € lapset 2- 12 vuotiaat

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Huom! Retkikuljetukset eivät poikkea Esteponan ja Mijaksessa sijaitsevan TRH Mijaksen kautta. Lähimmät retkipysäkit ovat Fuengirolassa tai Esteponasta tullessa San Pedrossa, joka sijaitsee Marbellan ja Esteponan välissä. Siirtyminen tapahtuu retkipysäkeille omatoimisesti.

Caminito del Rey

Caminito del Rey-vaellusreitti avattiin 2015 ja on yksi suosituimpia ja upeimpia vaellusreittejä maailmassa. Jos haet luontoelämyksiä, tässä on ainutlaatuinen mahdollisuus kulkea Gaitanin rotkon läpi huikean korkealla kulkevia puusiltoja pitkin ja nauttia osassa reittiä metsämaisemista. Reitti on reilun 7 km pituinen ja tämän lisäksi retkeen kuuluu bussikuljetus ja aamiainen matkan varrella. Huomio että retkelle vain rajoitetusti paikkoja.

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Huom! Retkikuljetukset eivät poikkea pääsääntöisesti Esteponan ja Marbellan -hotellien ja Mijaksessa sijaitsevan TRH Mijas-hotellin kautta . Lähimmät retkipysäkit ovat Fuengirolassa, jonne siirtyminen tapahtuu omatoimisesti. 

Sevilla

Sevilla on Andalusian pääkaupunki ja yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Retkellä tutustutaan paikallisoppaan mukana maailman kolmanneksi suurimpaan katedraaliin ja juutalaiskortteliin sekä Espanja-aukioon. (Lounas lisämaksullinen 15 euroa).

Hinta: 50 € ja 37,50 € 4-10 vuotiailta lapsilta

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Huom! Retkikuljetukset eivät Esteponan ja Marbellan -hotellien ja Mijaksessa sijaitsevan TRH Mijas-hotellin kautta. Lähimmät retkipysäkit ovat Fuengirolassa tai Esteponasta tullessa San Pedrossa, joka sijaitsee Marbellan ja Esteponan välissä. Siirtyminen tapahtuu omatoimisesti. 

Tanger, Marokko

Hieno tilaisuus piipahtaa Afrikan puolella ja kokea erilaisen maanosan kulttuuria ja eksotiikkaa! Marokkolainen lounas sisältyy retken hintaan. PASSI MUKAAN!

Hinta: 71 €//hlö ja 58 € 4-10 vuotiailta lapsilta

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huom! Retkikuljetukset eivät poikkea pääsääntöisesti Esteponan ja Marbellan -hotellien ja Mijaksessa sijaitsevan TRH Mijas-hotellin kautta . Lähimmät retkipysäkit ovat Fuengirolassa, jonne siirtyminen tapahtuu omatoimisesti. Kysy lisää Matkavekan kohdeoppailta.

Jaa tämä sivu sähköpostitse