Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Matkavekka Torremolinokseen Matkavekasta

    Torremolinos

Suosittu Torremolinos

Torremolinos on Costa del Solin suosituimpia ja vanhimpia matkailukohteita, jonka tunnetuin osa on viehättävä Carihuelan ranta-alue. Täällä meren äärellä on runsaasti palveluja sekä aikuisille että lapsille. Ravintolat, baarit, kaupat, kahvilat, rantapalvelut – kaikki pitkänä nauhana yhteensä yhdeksän kilometrin matkalla. Carihuelan pienet kadut täyttyvät myös iltaisin hyvän ruuan ystävistä.

Torremolinoksen varsinainen kaupunkikeskus on rantatöyrään päällä ja siellä on mm. kauppakeskus ja kujien varsilla ja aukioilla mukavia levähdyspaikkoja. Kaupungin sydän on suosittu ostos- ja ravintolakatu San Miguel, joka ulottuu keskustasta miltei rantaan asti. San Miguelilta pohjoiseen alkaa Calvarion vanha kaupunginosa. Jokaviikkoisilla torstaimarkkinoilla on kiva kierrellä tunnelmasta nauttien. Keskustaa on kunnostettu paljon viime vuosina, joten se on viihtyisä ja siisti paikka. Pitkään jatkuneesta turismista huolimatta Torremolinos on onnistunut säilyttämään oman andalusialaisen luonteensa. 

Erilaista Andalusiaa

Lähijunalla on helppo käväistä lähikaupungeissa kuten Malagassa, mutta monet Andalusian nähtävyydet ovat päivän tai jopa kahden arvoisia. Retkeile esimerkiksi brittiläiselle Gibraltarille, upeaan Sevillaan, satumaiseen Granadaan, Sierra Nevadan vuoristoon tai Marbellan Puerto Banus -huvivenesatamaan, jossa maailman jetsetti näyttäytyy. Vuortenrinteitä pilkuttavissa, valkoisiksi kalkituissa pikkukylissä elämänrytmi poikkeaa täysin rannikon vilkkaista lomakeskuksista. 

 

Torremolinos perustettiin jo vuonna 1748 ja se on saanut nimensä kaupunkia aikoinaan ympäröineistä tuulimyllyistä ja maurilaisesta vartiotornista (Torre de los Molinos = Tuulimyllyjen torni). Pienestä kalastajakylästä hyvinvarustetuksi matkailukaupungiksi kasvaneessa Torremolinoksessa on paikallisia asukkaita noin 60 000, mutta parhaimman lomasesongin aikaan ihmisten määrä moninkertaistuu. Suomalaiset matkailijat löysivät Torremolinosin 1960-luvulla.

Kaupungin keskusta sijaitsee rantatien yläpuolella ja sinne kuljetaan rannalta joko portaita pitkin tai Bajondillo-hotellin takana sijaitsevalla hissillä pientä maksua vastaan. Keskustassa on mm. mukava ulkoilu- ja virkistysalue Parque de las Batería. Torremolinos sijaitsee noin 15 kilometriä Malagan kaupungista länteen ja se on kasvanut yhteen noin viiden kilometrin päässä sijaitsevaan uudempaan lomakaupunkiin Benalmádenaan; kaupunkeja yhdistää mm. noin seitsemän kilometrin mittainen hiekkarantaa seuraileva kävelykatu. Fuengirolaan on matkaa noin 15 kilometriä.

Rannat 
Torremolinoksessa on hiekkarantaa lähes 10 kilometrin pituudelta. Rannan eri osien nimet vaihtuvat, kuuluisin lienee Benalmádenan suunnalla sijaitseva Carihuelan ranta-alue, jonka pienet kadut täyttyvät iltaisin hyvän ruuan ystävistä. Toukokuun lopulta syyskuun puoliväliin on avoinna myös kaupungin suuri vesipuisto.


Liikkuminen 
Costa del Solin tieverkosto on hyvä ja liikenne sujuvaa, paikallisbussi- ja junayhteydet toimivat. Taksin saa helposti joko tilaamalla tai asemilta. Kohteissa liikkuu myös kiertoajelubusseja, joissa voi kierroksen keskeyttää ja jatkaa taas uudelle pysäkille. Rantabulevardia pitkin voi kävellä vaikka läheiseen Benalmádenaan. Paikallisjuna Málagasta kulkee Torremolinoksen ja Benalmádena Pueblon läpi Fuengirolaan saakka.

Harrastukset
Koko Aurinkorannikon ykköslaji lienee golf, sillä kymmenien golfkenttiensä ansiosta aluetta kutsutaan myös Costa del Golfiksi eli Golf-rannikoksi. Myös tennis, keilaus, minigolf ja ratsastus onnistuvat. Kuntosaleja on lukuisia. Lähiympäristössä voi patikoida hienoissa maisemissa tai pyöräillä. Sierra Nevadan vuoristossa on autiotupia vaeltajille ja talviurheilukeskuksessa voi lasketella yleensä pitkälle kevääseen. Vesiurheilumahdollisuudet ovat parhaat keskikesällä. Myös hienot hiekkarannat ja niitä reunustavat kävelykadut kutsuvat liikkumaan.

Huvit 
Torremolinos tarjoaa illanviettomahdollisuuksia moneen makuun. Kävely- ja ostoskatu San Miguelin varrella on runsaasti ravintoloita, baareja ja pubeja. Carihuelan ranta-alue on suosittu paikka myös illallisaikaan, jatkoille voi siirtyä vaikkapa läheisen Benalmádenan huvipursisataman suosittuihin kuppiloihin. Varsinainen yöelämä alkaa melko myöhään, ihmiset lähtevät liikkeelle usein vasta puolenyön jälkeen. Kaupungissa on myös diskoja ja yökerhoja, joten menoa voi halutessaan jatkaa aamuyöhön saakka. Keväällä ja syksyllä iltaelämä on rauhallisempaa kuin kesäkuukausien sesonkiaikaan.

Nähtävyydet 
Torremolinoksessa on mm. krokotiilipuisto ja kasvitieteellinen puisto Jardín Botánico Molino de Inca, jossa on yli 50 eri palmulajia. Benalmádenan puolella on mm. akvaario, lintupuisto ja perhospuisto, ja Arroyo de la Mielin tivolin läheltä pääsee köysiradalla Calamorro-vuoren huipulle hienoja maisemia ja vaikkapa petolintunäyttelyä katsomaan. Lähijunalla pääsee nopeasti myös tutustumaan Fuengirolan eläintarhaan.

Lähellä on myös alueen suurin kaupunki, Picasson syntymäkaupunki Malaga nähtävyyksineen. Päiväretkellä ehtii tutustua muihinkin Andalusian mielenkiintoisiin paikkoihin kuten Gibraltariin ja upeisiin Granadan ja Sevillan kaupunkeihin.

Sääolosuhteet
Sää on aurinkoinen jo varhain keväällä ja vielä pitkään syksyllä, mutta illalla ja yöllä voi viileys yllättää.

Hotellit Torremolinoksessa

Kartta

Lisätietoa Costa del Sol

Tutustu lomakohteeseen

Suosittu Aurinkorannikko Costa del Sol.

Lue lisää täältä >

 

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä > 

Sää

Katso Costa del Solin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Costa del Solille

Suorat lennot Costa del Solille usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Jaa tämä sivu sähköpostitse