Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
  • Lomamatka Torremolinokseen Matkavekasta

    Torremolinos

Suosittu Torremolinos

Torremolinos on Costa del Solin suosituimpia ja vanhimpia matkailukohteita, jonka tunnetuin osa on viehättävä Carihuelan ranta-alue. Täällä meren äärellä on runsaasti palveluja sekä aikuisille että lapsille. Ravintolat, baarit, kaupat, kahvilat, rantapalvelut – kaikki pitkänä nauhana yhteensä yhdeksän kilometrin matkalla. Carihuelan pienet kadut täyttyvät myös iltaisin hyvän ruuan ystävistä.

Torremolinoksen varsinainen kaupunkikeskus on rantatöyrään päällä ja siellä on mm. kauppakeskus ja kujien varsilla ja aukioilla mukavia levähdyspaikkoja. Kaupungin sydän on suosittu ostos- ja ravintolakatu San Miguel, joka ulottuu keskustasta miltei rantaan asti. San Miguelilta pohjoiseen alkaa Calvarion vanha kaupunginosa. Jokaviikkoisilla torstaimarkkinoilla on kiva kierrellä tunnelmasta nauttien. Keskustaa on kunnostettu paljon viime vuosina, joten se on viihtyisä ja siisti paikka. Pitkään jatkuneesta turismista huolimatta Torremolinos on onnistunut säilyttämään oman andalusialaisen luonteensa. 

Erilaista Andalusiaa

Lähijunalla on helppo käväistä lähikaupungeissa kuten Malagassa, mutta monet Andalusian nähtävyydet ovat päivän tai jopa kahden arvoisia. Retkeile esimerkiksi brittiläiselle Gibraltarille, upeaan Sevillaan, satumaiseen Granadaan, Sierra Nevadan vuoristoon tai Marbellan Puerto Banus -huvivenesatamaan, jossa maailman jetsetti näyttäytyy. Vuortenrinteitä pilkuttavissa, valkoisiksi kalkituissa pikkukylissä elämänrytmi poikkeaa täysin rannikon vilkkaista lomakeskuksista. 

Retket

Gibraltar

Espanjan Aurinkorannikolta voit piipahtaa Isossa-Britanniassakin! Gibraltarin historia on pitkä ja vaiherikas sen sijainnista johtuen, sillä salmi erottaa Euroopan Afrikasta ja niemi Välimeren Atlantista. Britit valloittivat Gibraltarin vuonna 1704. Niemenkärki tunnetaan korkeasta kalliostaan, jolla asustaa apinoita ja jonka päältä hyvällä säällä näkee kaksi maanosaa. Gibraltar on myös suosittu ostosretkien kohde verovapautensa ansiosta. 

Lomamatkojen opas kertoo Gibraltarin asiat bussissa menomatkalla, sillä paikan päällä minibusseilla tehtävä kierros on englanninkielinen. Oppaamme on mukana kierroksella ja vaihtaa välillä bussia, joten häneltä voi vielä tarkistella tietoja ja kysellä lisää mitä mieleen tulee. Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Kansainvälisiä retkiä

Andalusia on mm. tulisen flamencon valtakuntaa ja kannattaa ehdottomasti ostaa lippu edes yhteen esitykseen. Retkiesimerkkejä kansainvälisestä tarjonnasta:

-  Rondan rotkokaupunki 38 €/aikuiset
-  Nerjan tippukiviluolat /Frigiliana 33 €/aikuiset
-  Sevilla 59 €/aikuiset, lounaan kera 75 €
Andalusian pääkaupunki Sevilla on Euroopan kauneimpia kaupunkeja.
-  Granada 70 €/aikuiset, lounaan kera 86 €
Kokopäiväretki Sierra Nevadan vuoriston kupeeseen. Kaupungissa on maailman kahdeksanneksi ihmeeksikin mainittu Alhambran palatsi, joka on Andalusian hienoimpia historiallisia helmiä.
-  Cordoba 59 €/aikuiset, lounaan kera 72 €
Maurilaisten ensimmäinen pääkaupunki, arkkitehtoonisesti rikas.
Serpentiiniteitä rotkon reunalla sijaitsevaan pikkukylään. Huikeat maisemat.
-  Tanger, Marokko 79 €/aikuiset, passi mukaan!

Kansainvälisillä retkillä opastus on useammalla kielellä (esim. englanti, italia ja ranska).
Lapset 4–10 -vuotiaat -25 %.

Kartta

Lähtökentät

Lähdöt maakuntakentiltä

Lähtökaupunki/lentoasema Lähtöpäivät  Kesto Lentoyhtiö
Tampere 19.10.2017 7 yötä Primera Air
Joensuusta 26.10.2017 7 yötä Primera Air
Kuopiosta 2.11.2017 7 yötä Primera Air
Kokkola-Pietarsaari 9.11.2017 7 yötä Primera Air

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna). 
Matka Malagan lentoasemalta Torremolinosiin noin 5 km, Fuengirolaan noin 20 km ja Marbellaan/ Esteponaan noin 70 km.

Hyvä tietää: Primera Air 

***

Lento+hotelli-omatoimimatka Helsingistä Costa del Solille

Tähän kohteeseen voit varata lyhyempiä tai vaikkapa vähän pidempiä lomamatkoja - juuri itsellesi sopivan lomapaketin. Matkavekan lento+hotelli-matka koostuu Helsingistä lähtevistä reittilennoista ja valitsemastasi majoituksesta. Matkan hintaan sisältyy myös 1 x kirjattu matkatavara/aikuinen. Lento+hotelli matkapaketit eivät sisällä Matkavekan opaspalveluita tai kuljetuspalveluita kohteessa. Lento+hotelli matkapaketin hinta maksetaan kokonaisuudessaan varauksen yhteydessä ja matkaan sovelletaan Matkavekan lisä-ja erityisehtoja.

 

Lisätietoa

Torremolinos perustettiin jo vuonna 1748 ja se on saanut nimensä kaupunkia aikoinaan ympäröineistä tuulimyllyistä ja maurilaisesta vartiotornista (Torre de los Molinos = Tuulimyllyjen torni). Pienestä kalastajakylästä hyvinvarustetuksi matkailukaupungiksi kasvaneessa Torremolinoksessa on paikallisia asukkaita noin 60 000, mutta parhaimman lomasesongin aikaan ihmisten määrä moninkertaistuu. Suomalaiset matkailijat löysivät Torremolinosin 1960-luvulla.

Kaupungin keskusta sijaitsee rantatien yläpuolella ja sinne kuljetaan rannalta joko portaita pitkin tai Bajondillo-hotellin takana sijaitsevalla hissillä pientä maksua vastaan. Keskustassa on mm. mukava ulkoilu- ja virkistysalue Parque de las Batería. Torremolinos sijaitsee noin 15 kilometriä Malagan kaupungista länteen ja se on kasvanut yhteen noin viiden kilometrin päässä sijaitsevaan uudempaan lomakaupunkiin Benalmádenaan; kaupunkeja yhdistää mm. noin seitsemän kilometrin mittainen hiekkarantaa seuraileva kävelykatu. Fuengirolaan on matkaa noin 15 kilometriä.

Rannat
Torremolinoksessa on hiekkarantaa lähes 10 kilometrin pituudelta. Rannan eri osien nimet vaihtuvat, kuuluisin lienee Benalmádenan suunnalla sijaitseva Carihuelan ranta-alue, jonka pienet kadut täyttyvät iltaisin hyvän ruuan ystävistä. Toukokuun lopulta syyskuun puoliväliin on avoinna myös kaupungin suuri vesipuisto.


Liikkuminen
Costa del Solin tieverkosto on hyvä ja liikenne sujuvaa, paikallisbussi- ja junayhteydet toimivat. Taksin saa helposti joko tilaamalla tai asemilta. Kohteissa liikkuu myös kiertoajelubusseja, joissa voi kierroksen keskeyttää ja jatkaa taas uudelle pysäkille. Rantabulevardia pitkin voi kävellä vaikka läheiseen Benalmádenaan. Paikallisjuna Málagasta kulkee Torremolinoksen ja Benalmádena Pueblon läpi Fuengirolaan saakka.

Harrastukset
Koko Aurinkorannikon ykköslaji lienee golf, sillä kymmenien golfkenttiensä ansiosta aluetta kutsutaan myös Costa del Golfiksi eli Golf-rannikoksi. Myös tennis, keilaus, minigolf ja ratsastus onnistuvat. Kuntosaleja on lukuisia. Lähiympäristössä voi patikoida hienoissa maisemissa tai pyöräillä. Sierra Nevadan vuoristossa on autiotupia vaeltajille ja talviurheilukeskuksessa voi lasketella yleensä pitkälle kevääseen. Vesiurheilumahdollisuudet ovat parhaat keskikesällä. Myös hienot hiekkarannat ja niitä reunustavat kävelykadut kutsuvat liikkumaan.

Huvit
Torremolinos tarjoaa illanviettomahdollisuuksia moneen makuun. Kävely- ja ostoskatu San Miguelin varrella on runsaasti ravintoloita, baareja ja pubeja. Carihuelan ranta-alue on suosittu paikka myös illallisaikaan, jatkoille voi siirtyä vaikkapa läheisen Benalmádenan huvipursisataman suosittuihin kuppiloihin. Varsinainen yöelämä alkaa melko myöhään, ihmiset lähtevät liikkeelle usein vasta puolenyön jälkeen. Kaupungissa on myös diskoja ja yökerhoja, joten menoa voi halutessaan jatkaa aamuyöhön saakka. Keväällä ja syksyllä iltaelämä on rauhallisempaa kuin kesäkuukausien sesonkiaikaan.

Nähtävyydet
Torremolinoksessa on mm. krokotiilipuisto ja kasvitieteellinen puisto Jardín Botánico Molino de Inca, jossa on yli 50 eri palmulajia. Benalmádenan puolella on mm. akvaario, lintupuisto ja perhospuisto, ja Arroyo de la Mielin tivolin läheltä pääsee köysiradalla Calamorro-vuoren huipulle hienoja maisemia ja vaikkapa petolintunäyttelyä katsomaan. Lähijunalla pääsee nopeasti myös tutustumaan Fuengirolan eläintarhaan.

Lähellä on myös alueen suurin kaupunki, Picasson syntymäkaupunki Malaga nähtävyyksineen. Päiväretkellä ehtii tutustua muihinkin Andalusian mielenkiintoisiin paikkoihin kuten Gibraltariin ja upeisiin Granadan ja Sevillan kaupunkeihin.

Sääolosuhteet
Sää on aurinkoinen jo varhain keväällä ja vielä pitkään syksyllä, mutta illalla ja yöllä voi viileys yllättää.

Jaa tämä sivu sähköpostitse