Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
 • Lomamatka Costa Doradaan Matkavekasta

  Costa dorada

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Costa Dorada ja Salou.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Costa Doradan alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Costa Doradasta

Varaa matka Espanjan Costa Doradaan| Matkavekka

Costa Dorada - kultainen lomarannikko

Kullankeltaisena kimalteva rantahiekka on antanut  nimensä Costa Doradalle eli Kultarannikolle. Tämä muutaman kymmenen kilometrin päässä Barcelonan kaupungista etelään sijaitseva rannikkoalue omaa pituutta lähes 200 km. Sen varrelle osuu useita leveitä ja loivasti syveneviä hiekkarantoja, historiallisia kaupunkeja sekä rauhallisia pikkukyliä.

Costa Dorada tarjoaa elämyksellisen ja rentouttavan loman, jota maustaa ripaus katalonialaista kulttuuria. Täällä pääset pelaamaan myös kierroksen golfia erinomaisella kentällä tai viihtymään vesiurheilun parissa.

Salou – rantoja ja huvipuistoja

Lomakohteemme Costa Doradassa on Salou, joka on rauhallinen ja lapsiystävällinen. Täällä rannat ovat alueen parhaita ja suuri huvipuisto PortAventura houkuttelee varmasti monia. Lähellä on myös Tarragona - aito espanjalainen kaupunki, jonka kaunis vanhakaupunki, kalastajakorttelit ja ravintolat, rantapromenadit ja rannat ovat kokemisen arvoisia. Vierailukohteiksi voisi listata myös Antoni Gaudín synnyinkaupungin Reusin, viinialue Prioratin ja kalastajakylä Cambrilsin.

Ruokamatkailijan aarreaitta

Katalonialaisella keittiöllä on paljon tarjottavanaan. Perinteinen katalonialainen ateria koostuu erilaisista salaateista, äyriäisistä, kalasta, keitoista sekä itseoikeutetusti jälkiruoasta nimeltä Crema Catalana. Costa Doradan alueella voit maistella myös espanjalaisia klassikkoruokia, kuten paellaa ja tapaksia.

Barcelona – täydellinen retkikohde

Costa Doradasta katsoen Barcelona on aivan käsillä – Salousta reilun tunnin automatkan pässä. Suosittu ja trendikäs Barcelona tunnetaan muodistaan, historiastaan ja arkkitehtuuristaan, erityisesti modernismi sekä Antonio Gaudín luomukset lyövät leimansa koko kaupunkiin. Niiden lisäksi keskiaikainen keskusta Barri Gòtic ja ranta-alue Barceloneta lienevät must-kohteita. Eikä unohtaa sovi tietenkään FC Barcelonan huikeaa kotikenttää Camp Nouta.

Huom. Costa Doradassa peritään turistiveroa, joka maksetaan hotellille. 

Koe Costa Doradan rannikkoalue

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Costa Doradan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Costa Doradaan

Suorat lennot Costa Doradalle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Costa Doradassa

Upea rannikkoalue noin 100 km Barcelonasta!
Räätälöi oma lomamatka Costa Doradaan.

Hotellit

Kartta

Varaa lomamatka Costa Doradaan!

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-matkapaketti

 • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Laaja hotellivalikoima
 • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Hinnat vaihtelevat ja  matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Retket Costa Dorada/Salou

Historiallinen Tarragona

Muinainen Tarraco oli Rooman valtakunnan merkittävimpiä keskuksia ja kaupunki tunnetaankin erityisesti roomalaisaikaisista raunioistaan. Vuonna 2000 Tarracon arkelologinen kokonaisuus liitettiin Unescon maailmanperintölistalle. Hyvin säilynyt amfiteatteri näyttävällä paikalla meren rannalla on yksi suosituimmista käyntikohteista Tarragonassa.

Päivämme kohokohtia lienee kävely pittoreskissa vanhassakaupungissa ja Rambla Novalla. Tämä kuuluisa katu päättyy nk. Välimeren parvekkeelle, josta voi ihailla sinisenä kimmeltävää merta ja kultaisena hohtavaa hiekkarantaa. Paluumatkalla poikkeamme paikallisessa viini- ja herkkumyymälässä, jossa voi mahdollisesti maistella antimia.

Lisätietoa*
• hinta 25 €/hlö
• puolipäiväretki
• voit varata retken etukäteen tai matkakohteestsa Matkavekan oppaalta
• retkelle lähdetään hotellin läheisyydestä (Salou)
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Kiehtova Barcelona

Barcelonan kaupunkialueelle saavuttaessa ajamme kuuluisan Camp Nou -jalkapallostadionin vieritse upealle Sagrada Familialle, joka on Antonio Gaudin suuri mestariteos. Kaupunkikierroksella näemme myös Gaudin suunnitelemat Casa Milan ja Casa Batlón sekä mm. vuoden 1888 maailmannäyttelyn pääportiksi valmistuneen riemukaaren ja vuodeksi 1992 rakennetun olympiakylän. Pysähdymme pariksi tunniksi vapaa-ajalle kävelybulevardi La Ramblan tuntumaan, jonka varrella on mm. kauppahalli ja vieressä goottilainen kaupunginosa kutsuvine kujineen. Päivän päätteeksi käymme Montjuïcin kukkulalla, jossa eteemme avautuu koko kaupunki.

Lisätietoa*
• hinta 39 €/hlö
• kokopäiväretki
• voit varata retken etukäteen tai matkakohteestsa Matkavekan oppaalta
• retkelle lähdetään hotellin läheisyydestä (Salou)
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Tortosa & Peñíscola

Ajamme Ebrojoen halkomaan Tortosan kaupunkiin, joka toimi 1000-luvulla muslimien taifa-kuningaskunnan pääkaupunkina. Joen tuntumassa kohoavilla vuorilla sijaitseva, maurien rakentama suuri La Sudan linna toimii nykyään luksushotellina. Kaupungissa on runsaasti arkkitehtoonisia helmiä. Tauon aikana on aikaa kävellä Tortosan vanhassa keskustassa ja käydä vaikka kahvilla.

Tortosasta palaamme rannikolle, Peñíscolan kaupunkiin, jonka kallioisella niemekkeellä sijaitseva vanha osa muureineen ja linnoineen on vaikuttava näky. Täällä jokaisella on aikaa tehdä oma kierroksensa kalkittujen talojen ja värikkäiden parvekkeiden reunustamilla kapeilla kaduilla. Voit myös vierailla linnassa (pääsymaksu) ja hankkia tuliaiskassiin paikallisia keramiikka- ja posliinituotteita.

Lisätietoa*
• hinta 33 €/hlö
• kokopäiväretki
• voit varata retken etukäteen tai matkakohteestsa Matkavekan oppaalta
• retkelle lähdetään hotellin läheisyydestä (Salou)
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hyvä tietää

Aikaero
Manner-Espanjassa kello on tunnin ja Kanariansaarilla kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (TFS)
Matka Etelä-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 17 km, ja Puerto de la Cruziin noin 90 km.

Etäisyydet lentokentältä (TFN)
Matka Pohjois-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 80 km, ja Puerto de la Cruziin noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (LPA)
Matka lentoasemalta Las Palmasin hotelleihin sekä San Agustinin, Playa del Inglesin, Maspalomasin ja Melonerasin hotelleihin kestää noin puoli tuntia, Puerto Ricoon noin tunnin.

Etäisyydet lentokentältä (PMI)
Matka lentoasemalta Palman hotelleihin noin 10 km, Palma Novaan noin 25 km ja Santa Ponsaan noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (AGP)
Matka Malagan lentoasemalta Torremolinosiin noin 5 km, Fuengirolaan noin 20 km ja Marbellaan/ Esteponaan noin 70 km.

Etäisyydet lentokentältä (BCN)
Matka Barcelonan lentoasemalta Barcelonan hotelleihin noin 15-20 km, Costa Doradalle ja Salouhun noin 100 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Espanjassa veroa peritään Katalonian (Barcelona, Costa Dorada) lisäksi Baleaareilla (Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera). Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Alle 17-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Espanjassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
220 V, adapteria ei tarvita.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Spain. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolinen

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)