Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa lomasi Gran Canarialla | Matkavekka

    Gran Canaria

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Gran Canaria.

Lue lisää täältä >

Hotellit Gran Canaria

Katso Gran Canarian alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Lomalle Gran Canarialle

Gran Canaria - suomalaisten ikisuosikki talviaikaan

Talven saapuessa Suomeen Gran Canaria nousee jälleen monien suosikkilomakohteeksi. Siellä matkailijaa odottavat espanjalainen letkeä lomatunnelma, aurinko, lämpö ja ihanat rannat.

Rantoja ja tapaksia

Gran Canarian etelärannikolla on monia kauniita, pitkiä hiekkarantoja. Rantahiekka on toisilla rannoilla hienojakoista, toisilla tummaa laavahiekkaa. Saaren pitkä rantakatu ulottuu San Agustínista Melonerasiin ja houkuttelee pitkille kävely- ja pyöräretkille. Puerto Ricossa on myös monia hienoja hiekkarantoja kuten Playa de Amadores, jonne hiekka on tuotu suoraan Karibialta. Rannan kävelykadun vierustoilla, samoin kuin keskustassa, on lukemattomia hyviä ravintoloita. Nauti tapaksista, espanjalaisesta punaviinistä ja maukkaasta paellasta, siitä ei elämä parane!

Valitse oma suosikkialueesi

Gran Canaria ei ole vain yksi, vaan monta lomakohdetta. Matkavekalta löydät itsellesi ja lomallesi parhaan kohteen. Voit valita vilkkaista, viihteen täyttämistä lomakaupungeista rauhallisiin ja rentouttaviin keitaisiin.

Koe Gran Canaria

Gran Canaria vetoaa elämyksillään. Rannalla ja lomakylissä riittää mahdollisuuksia aktiviteetteja hakevalle, muun muassa vesiurheilua, minigolfia ja tenniskenttiä. Kauempana rannikolta odottaa monimuotoinen luonto ja hyvät retkeilymahdollisuudet. Koe luonto, vuoret ja aidot paikalliset maalaiskylät. Rannikolla voi myös osallistua venesafarille, jonka aikana voit nähdä mm. valaita ja delfiinejä.

Golfia Gran Canarialla

Talven saapuessa Suomeen ovat Gran Canarian golfkentät ja ilmasto juuri parhaimmillaan. Saarella on peräti kuusi erittäin hyvää golfkenttää, eli huipputason kenttä on aina lähellä.

Gran Canarian sää

Gran Canarian etelärannikolla vallitsee ihanteellisen miellyttävä lomasää. Talvellakin lämpötila on keskimäärin 22 astetta. Se riittää sekä auringosta nauttimiseen että maisemiin ja paikkoihin tutustumiseen. Lue lisää säätietoja täältä.

Las Palmas

Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas tarjoaa suurkaupungillisen nähtävää ja viihdytyksiä. Vanhakaupunki Vegueta historiallisine rakennuksineen ja museoineen, viehättävä puistomainen kaupunginosa Ciudad Jardin, San Telmon puisto kappeleineen, Las Canterasin hiekkarantaa seuraileva kävelykatu… vaihtoehtoja tutustumisretkiin riittää. Kaupungin ostosmahdollisuudet tarjoavat erinomaiset puitteet vaativammallekin shoppailijalle, ja kauppahallin pöytien äärellä voi tutustua alueen tuoretuotantoon. Las Palmas tarjoaa erinomaiset puitteet kaupunki- ja rantaloman yhdistämiseen.

Playa del Inglés, San Agustin, Maspalomas, Meloneras ja Puerto Rico

Gran Canarian rantalomakohteet sijaitsevat pääasiassa saaren eteläosassa, aurinkovarmemmilla seuduilla. Ne on rakennettu matkailijoita varten ja tarjoavat monipuolisesti sen, mitä lomalla tarvitaan: hyvin hoidetut rannat, runsaasti harrastus- ja huvittelumahdollisuuksia, ostosalueita, herkullista ruokaa. Play del Inglés on lomakohteista suosituin ja täällä on menoa vuorokauden ympäri. Meloneras on moderni ja elegantti lomakohde, joka on tunnettu hyvästä ravintolatarjonnastaan. Lomakohde on myös oiva paikka merkkivaatteiden ostamiseen. Maspalomas on kuuluisa upeista hiekkadyyneistään, ja tänne tullaankin saaren muista osista ihastelemaan vaikuttavia hiekkadyynejä. Lähialueella on myös hyvinhoidettuja golfkenttiä. Korkeatasoinen Sheraton Salobre Golf-hotelli sopii erinomaisesti golfareille. Puerto Rico on puolestaan saaren aurinkoisin paikka ja sopii hyvin rauhallista rantalomaa kaipaavalle. Se on aallonmurtajilla suojatun rannan ansiosta sopiva kohde erityisesti lapsiperheille. Liikunnan ystävät viihtyvät myös Puerto Ricossa, jossa on sopivasti mäkistä maastoa lenkkeilijöille. San Agustin on lähellä Play del Inglésin palveluja, mutta silti naapuria selvästi rauhallisempi lomakohde. Lomakohteista on helppo pistäytyä Las Palmasissa vaikkapa paikallisbussin kyydissä.

Perinteistä kanarialaista elämänmenoa voi seurata tietenkin myös monissa Gran Canarian viehättävissä pikkukaupungeissa ja vuoristokylissä, joihin johtaa hyvä tieverkosto. Kanarian mutkaton lomatunnelma ja hyvin toimivat lomapalvelut viehättävät niin lapsiperheitä kuin muitakin lomailijoita.

Shoppailu 

Gran Canarialla voit nauttia shoppailusta. Lomakohteissa on runsaasti matkamuistomyymälöitä, kioskeja ja supermarketteja. Myös joitakin merkkituotemyymälöitä on, mutta pääkaupungissa Las Palmasissa valinnanvaraa on vielä enemmän.

Autonvuokraus

Jos haluat tutustua omatoimisesti Gran Canariaan ja sen ympäristöön, kannattaa vuokrata auto. Voit tehdä sen jo ennen matkaa, tai perille saavuttuasi Matkavekan yhteistyökumppanin Rentalcarsin kautta.

Palvelumme

Matkavekan omatoiminen lento+hotelli-lomapaketti koostuu lennoista ja valikoiduista hotelleista. Rakenna itse haluamasi paketti ja päätä minä päivänä, miten pitkäksi aikaa ja millä lennoilla matkustat sekä missä hotellissa lomailet. 

Omatoimisilla lento+ hotelli-matkoilla ei ole Matkavekan opaspalvelua. Lentokenttäkuljetukset voit ostaa kätevästi matkavarauksen yhteyteen.

Tutustu Gran Canarian kohteisiin ja löydä oma suosikkisi mukavalle lomalle!

Lomakohteemme Gran Canarialla

Las Palmasin arkkitehtuuri hämmästyttää matkailijaa.
Koe Maspalomaksen upeat dyynit.
Upea rantabulevardi alkaa Faron majakalta.
Gran Canarian upeimmat rannat.
Pieni rantalomakohde Puerto Ricon lähellä.
Kanariansaarten aurinkoisin lomakohde.
Rauhallinen lomakohde Inglesin itäpuolella.
Ihastuttavan idyllinen

Koe aurinkoinen Gran Canaria

All inclusive Gran Canaria

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää Gran Canaria

Katso Gran Canarian sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Tutustu ja varaa matkasi Gran Canarialle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Gran Canarialla

Kartta Gran Canaria

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Espanja - hyvä tietää

Aikaero
Manner-Espanjassa kello on tunnin ja Kanariansaarilla kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (TFS)
Matka Etelä-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 17 km, ja Puerto de la Cruziin noin 90 km.

Etäisyydet lentokentältä (TFN)
Matka Pohjois-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 80 km, ja Puerto de la Cruziin noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (LPA)
Matka lentoasemalta Las Palmasin hotelleihin sekä San Agustinin, Playa del Inglesin, Maspalomasin ja Melonerasin hotelleihin kestää noin puoli tuntia, Puerto Ricoon noin tunnin.

Etäisyydet lentokentältä (PMI)
Matka lentoasemalta Palman hotelleihin noin 10 km, Palma Novaan noin 25 km ja Santa Ponsaan noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (AGP)
Matka Malagan lentoasemalta Torremolinosiin noin 5 km, Fuengirolaan noin 20 km ja Marbellaan/ Esteponaan noin 70 km.

Etäisyydet lentokentältä (BCN)
Matka Barcelonan lentoasemalta Barcelonan hotelleihin noin 15-20 km, Costa Doradalle ja Salouhun noin 100 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Espanjassa veroa peritään Katalonian (Barcelona, Costa Dorada) lisäksi Baleaareilla (Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera). Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Alle 17-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Espanjassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
220 V, adapteria ei tarvita.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Spain. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot. www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolinen

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)