Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
  • Varaa lomasi Gran Canarialla | Matkavekka

    Gran Canaria

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Gran Canaria.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Gran Canarian alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Gran Canariasta

Gran Canaria - suomalaisten ikisuosikki talviaikaan

Talven saapuessa Suomeen Gran Canaria nousee jälleen monien suosikkilomakohteeksi. Siellä matkailijaa odottavat espanjalainen letkeä lomatunnelma, aurinko, lämpö ja ihanat rannat.

Rantoja ja tapaksia

Gran Canarian etelärannikolla on monia kauniita, pitkiä hiekkarantoja. Rantahiekka on toisilla rannoilla hienojakoista, toisilla tummaa laavahiekkaa. Saaren pitkä rantakatu ulottuu San Agustínista Melonerasiin ja houkuttelee pitkille kävely- ja pyöräretkille. Puerto Ricossa on myös monia hienoja hiekkarantoja kuten Playa de Amadores, jonne hiekka on tuotu suoraan Karibialta. Rannan kävelykadun vierustoilla, samoin kuin keskustassa, on lukemattomia hyviä ravintoloita. Nauti tapaksista, espanjalaisesta punaviinistä ja maukkaasta paellasta, siitä ei elämä parane!

Valitse oma suosikkialueesi

Gran Canaria ei ole vain yksi, vaan monta lomakohdetta. Matkavekalta löydät itsellesi ja lomallesi parhaan kohteen. Voit valita vilkkaista, viihteen täyttämistä lomakaupungeista rauhallisiin ja rentouttaviin keitaisiin.

Koe Gran Canaria

Gran Canaria vetoaa elämyksillään. Rannalla ja lomakylissä riittää mahdollisuuksia aktiviteetteja hakevalle, muun muassa vesiurheilua, minigolfia ja tenniskenttiä. Kauempana rannikolta odottaa monimuotoinen luonto ja hyvät retkeilymahdollisuudet. Koe luonto, vuoret ja aidot paikalliset maalaiskylät. Rannikolla voi myös osallistua venesafarille, jonka aikana voit nähdä mm. valaita ja delfiinejä. Tutustu myös suomeksi opastettuihin retkiimme.

Golfia Gran Canarialla

Talven saapuessa Suomeen ovat Gran Canarian golfkentät ja ilmasto juuri parhaimmillaan. Saarella on peräti kuusi erittäin hyvää golfkenttää, eli huipputason kenttä on aina lähellä.

Gran Canarian sää

Gran Canarian etelärannikolla vallitsee ihanteellisen miellyttävä lomasää. Talvellakin lämpötila on keskimäärin 22 astetta. Se riittää sekä auringosta nauttimiseen että maisemiin ja paikkoihin tutustumiseen. Lue lisää säätietoja täältä.

Las Palmas

Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas tarjoaa suurkaupungillisen nähtävää ja viihdytyksiä. Vanhakaupunki Vegueta historiallisine rakennuksineen ja museoineen, viehättävä puistomainen kaupunginosa Ciudad Jardin, San Telmon puisto kappeleineen, Las Canterasin hiekkarantaa seuraileva kävelykatu… vaihtoehtoja tutustumisretkiin riittää. Kaupungin ostosmahdollisuudet tarjoavat erinomaiset puitteet vaativammallekin shoppailijalle, ja kauppahallin pöytien äärellä voi tutustua alueen tuoretuotantoon. Las Palmas tarjoaa erinomaiset puitteet kaupunki- ja rantaloman yhdistämiseen.

Playa del Inglés, San Agustin, Maspalomas, Meloneras ja Puerto Rico

Gran Canarian rantalomakohteet sijaitsevat pääasiassa saaren eteläosassa, aurinkovarmemmilla seuduilla. Ne on rakennettu matkailijoita varten ja tarjoavat monipuolisesti sen, mitä lomalla tarvitaan: hyvin hoidetut rannat, runsaasti harrastus- ja huvittelumahdollisuuksia, ostosalueita, herkullista ruokaa. Play del Inglés on lomakohteista suosituin ja täällä on menoa vuorokauden ympäri. Meloneras on moderni ja elegantti lomakohde, joka on tunnettu hyvästä ravintolatarjonnastaan. Lomakohde on myös oiva paikka merkkivaatteiden ostamiseen. Maspalomas on kuuluisa upeista hiekkadyyneistään, ja tänne tullaankin saaren muista osista ihastelemaan vaikuttavia hiekkadyynejä. Lähialueella on myös hyvinhoidettuja golfkenttiä. Korkeatasoinen Sheraton Salobre Golf-hotelli sopii erinomaisesti golfareille. Puerto Rico on puolestaan saaren aurinkoisin paikka ja sopii hyvin rauhallista rantalomaa kaipaavalle. Se on aallonmurtajilla suojatun rannan ansiosta sopiva kohde erityisesti lapsiperheille. Liikunnan ystävät viihtyvät myös Puerto Ricossa, jossa on sopivasti mäkistä maastoa lenkkeilijöille. San Agustin on lähellä Play del Inglésin palveluja, mutta silti naapuria selvästi rauhallisempi lomakohde. Lomakohteista on helppo pistäytyä Las Palmasissa vaikkapa paikallisbussin kyydissä.

Perinteistä kanarialaista elämänmenoa voi seurata tietenkin myös monissa Gran Canarian viehättävissä pikkukaupungeissa ja vuoristokylissä, joihin johtaa hyvä tieverkosto. Kanarian mutkaton lomatunnelma ja hyvin toimivat lomapalvelut viehättävät niin lapsiperheitä kuin muitakin lomailijoita.

Shoppailu 

Gran Canarialla voit nauttia shoppailusta. Lomakohteissa on runsaasti matkamuistomyymälöitä, kioskeja ja supermarketteja. Myös joitakin merkkituotemyymälöitä on, mutta pääkaupungissa Las Palmasissa valinnanvaraa on vielä enemmän.

Palvelumme

Matkavekka tarjoaa Gran Canarialle sekä valmismatkoja että joustavia lento+hotellipaketteja. Charter-matkalla tapaat suomenkieliset oppaat jo lentokentällä. Jos olet varannut kuljetuksen hotelliin, he huolehtivat, että löydät perille. Loman aikana saat heihin yhteyden palvelupuhelimella, ja voit tavata heitä useimmissa hotelleissa tai retkillä. Matkaoppaaseen saa aina yhteyden. Omatoimisilla lento+hotelli-matkoilla ei ole suomea puhuvia oppaita eikä lentokenttäkuljetuksia. 

Koe aurinkoinen Gran Canaria

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Gran Canarian sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Gran Canarialle

Suorat lennot Gran Canarialle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Gran Canarialla

Las Palmasin arkkitehtuuri hämmästyttää matkailijaa.
Koe Maspalomaksen upeat dyynit.
Upea rantabulevardi alkaa Faron majakalta.
Gran Canarian upeimmat rannat.
Pieni rantalomakohde Puerto Ricon lähellä.
Kanariansaarten aurinkoisin lomakohde.
Rauhallinen lomakohde Inglesin itäpuolella.
Ihastuttavan idyllinen
Räätälöi oma lomamatka Gran Canarialle.

Hotellit

Kartta

Varaa lomamatka Gran Canarialle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-matkapaketti

  • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
  • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
  • Laaja hotellivalikoima
  • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
  • Hinnat vaihtelevat ja  matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7
  • 14

Retket Gran Canaria

Saarikierros alk. 46 € /henkilö

Lähde mukaan nauttimaan upeista maisemista ja kuulemaan saaren historiasta, kasvillisuudesta ja nykypäivän elämästä! Aloitamme päivämme vierailemalla aloe vera -tilalla, jossa saamme kokeilla ja ostaakin perhetilan tuotteita. Täältä jatkamme pohjoisrannikolle ja edelleen Las Palmasin kaupungin vieritse Arucasin pikkukaupunkiin, jossa näemme vaikuttavan, laavakivestä rakennetun kirkon ja poikkeamme rommitehtaassa maistiaisilla. Terorin vuoristokylä puuparvekkeineen on yksi saaren kauneimmista kylistä ja saaren tärkein pyhimyspatsas, Pinja-Madonna, on tämän kylän kirkossa. Nautimme lounaan maaseuturavintolassa, jonka terassilta avautuvat huimat näkymät vuorille ja vehreisiin laaksoihin. Myös paluumatka rannikolle kohti opuntiakaktusviljelmiä ja palmulehtoja vie useiden viehättävien pikkukylien läpi; Fatagassa teemme kyläkävelyn. Kokopäiväretki.

Hinta (Playa del Inglés) 46 €/aikuiset, 23 €/lapset alle 12v. ;

Hinta (Puerto Rico) 50 €/aikuiset, 25 €/lapset alle 12v. (sis. lounas juomineen).

Garbo's Show & illallinen

Bahia Felizissä sijaitseva Garbo`s tarjoaa mukaansa tempaavan ja hauskan esityksen illallistamisen lomassa. Garbo`s on epäilemättä Gran Canarian tasokkain illanviettopaikka! 

 Yökerhon erikoisuus ovat nuoret tarjoilijat, jotka käden käänteessä muuttuvat varieteetähdiksi. Illan aikana esitetään neljä upeaa showta. Luvassa on musiikkia eri vuosikymmeniltä, näyttäviä asuja ja lavasteita sekä akrobatiaakin. Valokuvaus ilman salamaa on sallittua.

Illan hintaan sisältyy alkukeitto, pääruoka – myös kasvisateria on saatavilla - ja jälkiruoka sekä viiniä, olutta ja virvoitusjuomia koko illan ajan. Itsepalvelu-baarista voi hakea lisämaksullisia väkevämpiäkin juomia.

Showillat ovat keskiviikko, torstai, lauantai ja sunnuntai. Yllä esitelty paketti maksaa ovella kymmenen euroa enemmän. Taksilla pääset Garbo`siin Playa del Inglesin alueelta noin 15 minuutissa. Takseja on yökerhon edessä esityksen loputtua. Paikalla tulee olla klo 19:00. Esitys loppuu noin klo 23:30.

Vinkki! Ilta sopii erinomaisesti esimerkiksi syntymäpäivien juhlimiseen.

Hinta: 58 € / 15 € 2-12 -vuotiailta (Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, San Agustin, Playa Tauritos, Las Palmas), ei kuljetusta;

Hinta: 68 €/38 € 2-12 -vuotiailta (Puerto Rico), sis. kuljetuksen

Kansainvälisten retkien, aikataulujen ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Risteily ja Puerto de Mogan

Risteily aikuiseen makuun ja Puerto de Moganin -makkinat!

Lähde nauttimaan meri-ilmasta Cantigas de Camariñas -aluksen kannelle! Mukaan otetaan kerralla vain 20 matkustajaa. Alus lähtee vesille Puerto de Moganin satamasta klo 12:00. Lähtö Playa del Inglesistä klo 8:30- 9:00 välillä ja Puerto Ricosta noin klo 9:30 (retkilipussa on tarkka aika). Purjehdusreitti kulkee pitkin saaren länsirannikkoa. Atlantin aaltoihin on mahdollista pulahtaa laivan pysähtyessä johonkin mukavista poukamista. Snorklausmahdollisuus. Muista ottaa pyyhe mukaan. Puerto de Moganin satamaan palataan klo 15:00 jälkeen ja paluukuljetus lähtee klo 16:00.

Välipalana papas arrugadas mojo-kastikkeen kera ja hedelmiä. Juomana limonadia, mehua ja vettä koko retken ajan sekä meno-paluukuljetukset sisältyvät retken hintaan. Laivasta voi ostaa olutta.

Hinta aikuiset 49,00 € / lapset 35 € ikä 2-12v. Perjantaisin.

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset:kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta.

Jeeppi- ja kamelisafari

Saman retken puitteissa kivaa nähtävää ja koettavaa sekä jeepin kyydissä, että kamelin selässä. Upeat maisemat vaihtuvat ympärillä ja olet poissa perinteisestä ranta- alueen hälystä. Retki sisältää lounaan (salaattia, grillattua kanaa ja ryppyperunoita, hedelmä, sangriaa tai vettä).

Jeeppi- ja kamelisafari 55,00 € / 43,00 € 2-12 -vuotiailta. Tätä retkeä ei toteuteta sunnuntaisin.

Kansainvälisten retkien aikataulut ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Sukellusveneretki

Puerto de Moganin satamasta oikealla Suomessa rakennetulla sukellusveneellä meren syvyyksiin. Vajaan tunnin mittaisen sukelluksen aikana ihaillaan Atlantin vedenalaista elämää. Perillä on myös omaa aikaa tutustua viehättävään Puerto de Moganin kylään ennen tai jälkeen sukelluksen. Sukelluksia tehdään päivittäin. Tarkempia aikatauluja oppailta. Sukellusveneeseen laskeudutaan tikapuita pitkin.

Hinta aikuiset 31,50 € ja lapset 16 € ikä 2-12v. Hinta sisältää bussikuljetuksen (vuorot aamulla, lähempänä keskipäivää ja iltapäivällä).

Kansainvälisten retkien, aikataulujen ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Syvänmerenkalastus

Kapteeni Antonio noutaa hotellista autollaan tai jos lähtijöitä on enemmän jopa bussilla. Dorado-alus lähtee Puerto Ricon satamasta noin klo 9:00. Alukseen otetaan enintään 12 henkilöä. Kalaretken hintaan kuuluu välipalaleipä ja yksi virvoitusjuoma tai olut. Paluu satamaan on noin klo 15:00. Playa del Inglesiin saavutaan noin klo 16. Retki tehdään päivittäin.

Syvänmerenkalastus 70,00 € / 70,00 € 2-12 -vuotiailta

Kansainvälisten retkien, aikataulujen ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Delfinsafari

Delfiinisafari 

Hinta:  32,00 € / 17,00 € 2-12 -vuotiailta

Kansainvälisten retkien ja lippujen hinnat saattavat vaihdella kauden aikana, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta.

Aqualand

Aqualnad-vesipuistossa on monia vesiliukumäkiä, syöksyputkia, spiraaleja, uima-altaita ja muita vesihuvituksia pienistä lapsista aina hurjapäisiin aikuisiin. Puiston erikoisuutena on mahdollisuus uintiin merileijonien kanssa! Mikäli mielit merileijonien sekaan, tulee lisämaksullinen akiviteetti varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti. 

Hinta: aikuinen 27,00 € / 5-10 v. tai 110-140 cm 18,00 € / 3-4 v. tai 90-110 cm 10 €

Puistoon pääsee bussilla nro 45 Playa del Inglesistä ja nro 70 Puerto Ricosta. Taksi Playa del Inglesin alueelta maksaa n. 6 €/suunta.

Varaukset: kohteessa Matkavekan kohdeoppaalta

Lisätietoa puistosta : https://www.aqualand.es/maspalomas/en/

Palmitos Park / Aqualand- yhdistelmälippu

aikuinen 48,00 € / 5-10 v. tai 110-140 cm 34,00 € / 3-4 v. tai 90-110 cm 15 €

Hyvä tietää

Aikaero
Manner-Espanjassa kello on tunnin ja Kanariansaarilla kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (TFS)
Matka Etelä-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 17 km, ja Puerto de la Cruziin noin 90 km.

Etäisyydet lentokentältä (TFN)
Matka Pohjois-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 80 km, ja Puerto de la Cruziin noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (LPA)
Matka lentoasemalta Las Palmasin hotelleihin sekä San Agustinin, Playa del Inglesin, Maspalomasin ja Melonerasin hotelleihin kestää noin puoli tuntia, Puerto Ricoon noin tunnin.

Etäisyydet lentokentältä (PMI)
Matka lentoasemalta Palman hotelleihin noin 10 km, Palma Novaan noin 25 km ja Santa Ponsaan noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (AGP)
Matka Malagan lentoasemalta Torremolinosiin noin 5 km, Fuengirolaan noin 20 km ja Marbellaan/ Esteponaan noin 70 km.

Etäisyydet lentokentältä (BCN)
Matka Barcelonan lentoasemalta Barcelonan hotelleihin noin 15-20 km, Costa Doradalle ja Salouhun noin 100 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Espanjassa veroa peritään Katalonian (Barcelona, Costa Dorada) lisäksi Baleaareilla (Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera). Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Alle 17-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Espanjassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
220 V, adapteria ei tarvita.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Spain. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolinen

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)