Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Varaa matkasi Lanzarotelle | Matkavekka

    LANZAROTE

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Lanzarote.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Lanzaroten kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Lanzarotesta

Varaa matkasi Lanzarotelle Matkavekalta

Lanzarote on maisemiltaan, arkkitehtuuriltaan ja nähtävyyksiltään ainutlaatuinen saari Kanarialla. Lanzaroten lumovoima piilee sen vastakohtaisuuksissa: valkoiset kylät tummanpuhuvassa maisemassa, vihreät viinitarhat karujen laavakenttien laidalla, hienohiekkaiset rantapoukamat taustanaan jylhät tulivuorimaisemat. Täällä ihmiskäden jälki sulautuu saumattomasti luonnon luomaan. Myös rannikon lomakohteet ovat viehättäviä ja siistejä; lisäksi tekemistä on mukavasti kaikenikäisille. Loma Lanzarotella on täydellinen irtiotto Pohjolan pimeästä talvesta!

Lanzaroten maisemaan on vaikuttanut pääasiassa kaksi arkkitehtia: Äiti Maa, jonka muinaisen vulkaanisen toiminnan ansiosta saarella on vaikuttavia luonnonnähtävyyksiä ja tietyin osin jopa kuumaisemaksi kuvattuja alueita sekä saaren oma taiteilija-arkkitehti César Manrique, jonka luontoa kunnioittava arkkitehtuuri näkyy kaikkialla, mm. monilla nähtävyyskohteilla ja loma-alueiden rakennustyylissä. Talot ovat pääasiassa matalia ja valkoisia; niitä koristavat vihreät tai siniset ovet ja ikkunanpielet. Manriquen mielestä vierailijat viehättyvät maisemasta, jota eivät hallitse korkeat kerrostalot ja suuret mainoskyltit.

Saaren lomakohteet
Palmujen koristama Puerto del Carmen hiekkarantoineen on kompakti lomakohde, jossa kaikki palvelut ovat lähellä. Pienestä kalastajakylästä on muotoutunut saaren vilkkain lomakeskus, jonka rannoilla, ravintoloissa ja iltahuveissa arki unohtuu.

Rauhallisemmalla ja pienemmällä Costa Teguisella on tarjottavanaan laavakivien reunustamat uimarannat, kiva rantakatu sekä läheinen golfkenttä. Idyllinen Playa Blanca saaren eteläkärjessä tunnetaan erityisesti kuuluisista Papagayo-rannoistaan. 

Melkein aina paistetta! 
Lanzarotella nautitaan lähes 300 aurinkoisesta päivästä vuodessa ja sadepäiviäkin osuu vähiten koko Kanariansaarilla, alle 15 vuodessa. Olosuhteet ovat siis erinomaiset rentoon lomailuun tai aktiivisempaan tekemiseen, kuten vesiurheiluun, pyöräilyyn, patikointiin ja golfiin.

Koe Lanzarote

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää

Katso Lanzaroten sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Lanzarotelle

Suorat lennot Lanzarotelle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Lanzarotella

Eläväinen lomakohde saaren eteläosassa.
Rauhallisia rantoja saaren itäpuolella.
Idyllisin lomakylistä

Hotellit Lanzarotella

Kartta

Varaa matkasi Lanzarotelle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Retket Lanzarote

Kiehtova Lanzarote

Aamutuimaan, kun aamiaiset on nautittu ja kamerat ladattu, pakkaamme bussin täyteen innokkaita lomailijoita ja suuntaamme kohti saaren kauniita maisemia. Retken aikana tutustumme lähemmin vulkaaniseen Lanzaroteen. Matkan aikana voi huokailla ja ihastella, kuinka pieni saari on saanut kauneutta niin monella tavalla, kauhakaupalla. Vaikka kyseessä on kokopäiväretki, ajomatkat kohteiden välillä ovat lyhyet, joten päivä ei mene pelkästään bussissa istumiseen.

Timanfayan kansallispuistossa saamme käsityksen tuliperäisen saaren sisuksista hohkaavasta lämmöstä mm. keinotekoisen geysirin sekä maan lämpöä hyväksi käyttävän grillin avulla. Lisäksi teemme noin 40 minuuttia kestävän vaikuttavan bussikierroksen kraaterialueella kuuluisissa kuumaisemissa.

Pienten kylien kautta ajamme El Golfon laguunille, jonka kaunis smaragdinvihreä väri luo hienon kontrastin tummalle laavarannalle ja siniselle Atlantille. La Gerian kylässä näemme, miten viiniä viljellään montuissa kiviaitojen suojassa ja käymme maistamassa La Geria – viinitilan Malvasia – viiniä. 

Retkellä nautitaan lounas buffetpöydästä ja hintaan sisältyy ruokajuomana vesi ja viini.

Tutustumme myös Kanariansaarten ihmekasviin Aloe Veraan tehtaanmyymälässä, jossa kuulemme mielenkiintoisen esittelyn. Myymälässä on myös loistava mahdollisuus tehdä tuliaisostoksia.

Maanalaiset luolat, laavan synnyttämät tunnelit ja kuplat, luonnon omat hienot värisävyt ja kuuluisat sokeat albiinoravut tulevat tutuksi Jameos del Aguan luonto- ja kulttuurikeskuksessa.

Tällä retkellä Lanzarote todellakin näyttää luontoäidin kauneimmat teokset!

Lisätietoa*
• kokopäiväretki, hintaan sis. lounas
• suomenkielinen opas mukana retkellä
*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Huomioitavaa: Kokopäiväretkelle kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet ja lämmintä vaatetta.

Rakastettu La Graciosa

La Graciosan saari Lanzaroten pohjoispuolella on vähintäänkin ainutlaatuinen, saarella ei ole muutamaa jeeppiä lukuun ottamatta autojakaan.  Saari kuuluu Parque Natural del Archipiélago Chinijoon ja Caleta del Sebo on sen ainoa asutusalue.  Asukkaita saarella on noin 700.  Ainoa päällystetty tie on satamaa kiertävä paseo.  Saarella voi kävellä tai vuokrata polkupyörän. 

Puerto del Carmenista ja Costa Tequisesta ajamme bussilla Lanzaroten pohjoisosassa sijaitsevaan Orzolan kylään, josta pääsemme laivalla La Graciosalle. Laivamatka kestää vain noin 20 minuuttia.

Caleta del Sebosta teemme pienen risteilyn katamaraanialuksella lähirannalle.  Matkalla on mahdollisuus snorklata ja uida, joten muistathan uintivälineet ja pyyhkeet mukaan.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki, hintaan sisältyy merilounas
• suomenkielinen opas mukana retkellä
*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Huomioitavaa: Kokopäiväretkelle kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet.

Tequisen markkinat ja Manriquen kotimuseo

Lanzaroten entinen pääkaupunki, sisämaassa sijaitseva Tequise, herää sunnuntaisin eloon kun jopa tuhannet ihmiset kerääntyvät saaren vanhimmille, suurimmille ja suosituimmille markkinoille. Kylän kaunis keskusta sivukatuineen on täynnä myyntipöytiä ja herkkukojuja.

Täältä löydät mukavia viemisiä kotiin! Tarjolla on vaatteita, koruja, käsitöitä esimerkiksi puusta, metallista ja vihreästä oliviinakivestä, aloetuotteita ja tauluja. Myös juustoja ja leivonnaisia myydään.

Ostoksilla kiertelyn välissä on mukava istahtaa kahville tai lasilliselle malvasiaviiniä johonkin kylän viihtyisistä kahviloista. Saatat myös osua kansantanssiesitykseen tai trubaduurin laulutuokioon.

Kamera kannattaa ottaa mukaan, sillä 1500-luvulla kukoistukautensa eläneessä kylässä on jäljellä lukuisia historiallisia rakennuksia kuten kirkkoja, luostareita ja komeita taloja koristeparvekkeineen.

Paluumatkalla tutustumme saaren oman taiteilija-arkkitehti César Manriquen kotitaloon, joka on rakennettu maan alle laavakupliin. Nykyään talo toimii museona, jossa esillä Manriquen maalauksia sekä muuta taidetta.

Lisätietoa*
• puolipäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä
*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Huomioitavaa: Mukaan kannattaa varata myös käteistä rahaa ostoksia varten, koska korttimaksu ei ole mahdollinen kaikkialla.