Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matkasi Palman kaupunkiin Mallorcalle | Matkavekka

    Palman kaupunki

Palman kaupunki - Mallorca

Varaa matka Palman kaupunkiin Matkavekalta

Lähde lomalle Palma de Mallorcalle! Saaren pääkaupunki, tuttavallisemmin pelkkä Palma, on kulturelli, trendikäs, romanttinen, kansainvälinen kaupunki, jossa voit viettää täydellisen kaupunki- ja rantaloman yhdistelmän. Palmalla on paljon tarjottavanaan: keskiaikainen vanhakaupunki pikkukujineen, katedraali 1200-luvulta ja kivoja kuhisevia rantakatuja satamassa. Runsas ravintolatarjonta, ostosmahdollisuudet ja hiekkarannat houkuttelevat tänne niin paikallisia, turisteja kuin kansainvälistä jetsetiä.

Palma on Mallorcan sydän

Palma on Mallorcan saaren suurin kaupunki ja koko Baleaarien saariryhmän itsehallintoalueen pääkaupunki. Se sijaitsee saaren eteläosassa Palmanlahden rannalla. Lähes puolet Mallorcan väestöstä asuu Palmassa, jonka satamaan saapuu suuria risteilyaluksia ja kaupungin liepeille laskeutuvat kaikki kansainväliset lennot. Tunnelma on siis varsin kansainvälinen ja kaupunki hyvin monipuolinen. Palmalla pääset myös kokemaan aitoa paikallista elämää ja espanjalaista ilmapiiriä. Tapasbaareja on runsaasti, kahvilakulttuuri kukoistaa, ulkoterasseilla istuskellaan juttelemassa ja katselemassa katuvilinää. Myös esikaupunkialueilla pääset seuraamaan mallorcalaista seura- ja iltaelämää, esimerkiksi Santa Catalinan lähes jokaisessa kadunkulmassa on suosittuja, tyylikkäitä kahviloita ja baareja.

Muotia ja shoppailua Palmassa

Trenditietoiset löytävät Palmasta kaikenlaista kiinnostavaa ja ostosmahdollisuudet ovat loistavat. Laukut ja kengät, vaatteet ja sisutustuotteet - tarjonta on erinomainen ja viimeisimmät virtaukset näkyvät täällä liikkeiden näyteikkunoissa.

 

Historiaa ja nähtävyyksiä


Runsas ja polveileva historia on jättänyt Palmaan merkittävän taide- ja kulttuuriperinnön, ja kaupunki on hieno sekoitus uutta ja vanhaa. Kukoistuksen huipun kaupunki koki toimiessaan Mallorcan kuningaskunnan pääkaupunkina 1200–1300-luvuilla ja suuri osa historiallisista rakennuksista onkin tältä ajalta. Vanhankaupungin idyllisillä, mutkittelevilla kujilla riittää nähtävää ja koettavaa; on kauniita renessanssitaloja ja barokkikirkkoja, tunnelmallisia ravintoloita ja baareja, värikkäitä toreja sekä mielenkiintoisia käsityöverstaita ja -myymälöitä. Pitkän rantapromenadin varrella komeilevat mahtava katedraali ja huvivenesatama mahtijahteineen.

Kaupungin maamerkki on goottilaista tyyliä edustava La Seun katedraali, jonka rakennustyöt aloitettiin jo 1200-luvulla. Muutaman kilometrin päässä keskustasta on toinen kaupunkikuvaa hallitseva vanha rakennus, Bellverin linna, jonka suojissa toimii kaupunginmuseo. Sataman sisäänkäyntiä vartioi 1600-luvulta peräisin oleva tykistölinnoitus, jossa on sotahistoriallinen museo. Maurilais-espanjalaistyylinen Almudainan palatsi kaupungissa on yksi Espanjan kuningasperheen residensseistä. Arabialaisen kylpylän rauniot on harvoja kaupungissa säilyneitä maurilaisarkkitehtuurin taidonnäytteitä. 1500-luvulla rakennettu kaunis goottilaistyylinen pörssitalo Sa Llotja on antanut nimen nykyiselle tasokkaiden hotellien, ravintoloiden ja baarien alueelle. Vaikuttava 1600-luvulla valmistunut Consulado del Mar toimii Baleaarien itsehallintoalueen päämajana. Nykyaikaisiin nähtävyyksiin kuuluvat Pueblo Español, joka koostuu Espanjan eri maakunnille tyypillisten rakennusten jäljitelmistä, ja noin 15 kilometrin päässä sijaitseva merellinen puisto Palma Aquarium, joka on lajissaan Euroopan suurimpia.

Tietoa kohteesta Mallorca

Mallorca

Kaunis ja monipuolinen saari Mallorca. 

Lue lisää täältä >

Sää Mallorca

Katso Mallorcan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Kartta Palman kaupunki

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse