Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja
 • Lomamatka Palman kaupunkiin Matkavekasta

  Palman kaupunki

 • Palman kaupunki

 • Palman kaupunki

 • Palman kaupunki

 • Palman kaupunki

 • Palman kaupunki

 • Palman kaupunki

 • Palman kaupunki

 • Palman kaupunki

 • Palman kaupunki

Palman kaupunki

Palma on Mallorcan saaren suurin kaupunki ja Baleaarien itsehallintoalueen pääkaupunki. Se sijaitsee saaren eteläosassa Palmanlahden rannalla. Lähes puolet Mallorcan väestöstä asuu Palmassa, jonka satamaan saapuu suuria risteilyaluksia ja kaupungin liepeille laskeutuvat kaikki kansainväliset lennot. Osittain tästä johtuen kaupunki on äärettömän monipuolinen. Historia on jättänyt Palmaan merkittävän taide- ja kulttuuriperinnön, mutta myös nykyajan trendit ovat vahvasti esillä. Ostos- ja huvittelumahdollisuudet ovat loistavat, täältä löydät muodin viimeisimmät oikut ja julkkisten suosimat ravintolat, baarit ja diskot. Myös esikaupunkialueilla pääset seuraamaan mallorcalaista seura- ja iltaelämää, esimerkiksi Santa Catalinan lähes jokaisessa kadunkulmassa on suosittuja, tyylikkäitä kahviloita ja baareja.

Roomalaisten perustama, maurilaisten sittemmin asuttama ja aragonialaisten takaisin valtaama kaupunki on hieno sekoitus uutta ja vanhaa. Kukoistuksen huipun kaupunki koki toimiessaan Mallorcan kuningaskunnan pääkaupunkina 1200–1300 -luvuilla ja suuri osa historiallisista rakennuksista onkin tältä ajalta. Vanhankaupungin idyllisillä, mutkittelevilla kujilla riittää nähtävää ja koettavaa; on kauniita renessanssitaloja ja barokkikirkkoja, tunnelmallisia ravintoloita ja baareja, värikkäitä toreja sekä mielenkiintoisia käsityöverstaita ja -myymälöitä. Pitkän rantapromenadin varrella komeilevat mahtava katedraali ja huvivenesatama mahtijahteineen.

Kaupungin maamerkki on goottilaista tyyliä edustava La Seun katedraali, jonka rakennustyöt aloitettiin jo 1200-luvulla. Muutaman kilometrin päässä keskustasta on toinen kaupunkikuvaa hallitseva vanha rakennus, Bellverin linna, jonka suojissa toimii kaupunginmuseo. Sataman sisäänkäyntiä vartioi 1600-luvulta peräisin oleva tykistölinnoitus, jossa on sotahistoriallinen museo. Maurilais-espanjalaistyylinen Almudainan palatsi kaupungissa on yksi Espanjan kuningasperheen residensseistä. Arabialaisen kylpylän rauniot on harvoja kaupungissa säilyneitä maurilaisarkkitehtuurin taidonnäytteitä. 1500-luvulla rakennettu kaunis goottilaistyylinen pörssitalo Sa Llotja on antanut nimen nykyiselle tasokkaiden hotellien, ravintoloiden ja baarien alueelle. Vaikuttava 1600-luvulla valmistunut Consulado del Mar toimii Baleaarien itsehallintoalueen päämajana. Nykyaikaisiin nähtävyyksiin kuuluvat Pueblo Español, joka koostuu Espanjan eri maakunnille tyypillisten rakennusten jäljitelmistä, ja noin 15 kilometrin päässä sijaitseva merellinen puisto Palma Aquarium, joka on lajissaan Euroopan suurimpia.

Retket

Tippukiviluolat 55 € /henkilö

Mallorca on kuuluisa tippukiviluolistaan, joita saaren onkaloissa on satoja, osa vielä todennäköisesti löytämättä. Vierailemme luolista suurimmissa eli Cuevas del Drachissa (”Lohikäärmeluolat”), jotka sijaitsevat saaren itärannikolla. Noin tunnin mittaisen maanalaisen luolakierroksen aikana voi ihailla monenlaisia tuhansien vuosien aikana syntyneitä stalagtiitti ja stalagmiitti -kivimuodostelmia, varsinaisia luontoäidin taideteoksia! Luolakierroksen lopuksi saamme nauttia viehättävästä klassisesta konsertista maanalaisen järven rannalla. Päivän toinen mielenkiintoinen vierailukohde on Manacorin kaupunki, jossa on syntynyt maailmankuulu helmijäljitelmäteollisuus. Tutustumme helmien valmistukseen ja aikaa jää myös ostosten tekoon tehtaan myymälässä.

Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Son Amar 75 € /henkilö

Lähde nauttimaan upeasta kansainvälisestä showsta herkullisen illallisen kera! Vauhtia iltaan luovat toinen toistaan värikkäämmät ja taidokkaammat ohjelmanumerot, flamencon tulisia rytmejä unohtamatta! Iltaretki. 
Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Kartta

Lähtökentät

Evelop Airlines

Lähdöt Helsingistä ja maakuntakentiltä

Lähtöpaikkakunta/lentoasema

Lähtöpäivät 

Kesto

Lentoyhtiö

Helsinki-Vantaa la 27.5.- 21.10.2017 7 yötä  Finnair
Kuopio 1.10.2017 7 yötä Evelope Air
Joensuu 8.10.2017 7 yötä Evelope Air
Vaasa 15.10.2017 7 yötä Evelope Air
Rovaniemi 22.10.2017 7 yötä Evelope Air
Helsinki 2.6.-20.10.2018 7 yötä Norwegian

 

Matka lentoasemalta Palman hotelleihin noin 10 km, Palma Novaan noin 25 km ja Santa Ponsaan noin 30 km.

Hyvä tietää:  Finnair  Evelope Air  Norwegian

 

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse