Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
 • Lomamatka Teneriffalle Matkavekasta

  Teneriffa

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Teneriffa.

Lue lisää täältä > 

Hotellit 

Katso Teneriffan loma-alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Teneriffasta

Varaa matka Teneriffalle Matkavekalta

Teneriffa on Kanarian suurin saari näyttäytyen uljaana jo lentokoneen lähestyessä saariryhmää: Espanjan korkein vuori Teide kohoaa lähes neljän kilometrin korkeuteen ja keskitalvella sen lumivaipan kuorruttama huippu sinistä taivasta vasten on vaikuttava näky. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luovat puitteet monimuotoiselle maisemalle. Teneriffa houkuttelee läpi vuoden nauttimaan sen ilmastosta, luonnosta, rannoista ja gastronomiasta!

Teide, keräten pilviä pohjoispuolelleen, jakaa Teneriffan omalla tavallaan kahteen erilaiseen osaan. Pohjoisrannikko on luonnoltaan vehreä ja rehevä, etelärannikko taas karu ja kuiva. Saaren suosituin lomakeskus Playa de las Americas sijaitseekin aurinkoisella etelärannikolla. Se on kasvanut kilometrien mittaiseksi majoituspaikkojen ja palvelujen ketjuksi vanhan kalastajakylän Los Cristianosin kylkeen. Los Cristianosissa on edelleen paikallinen keskusta ja satama, mutta lisääntyneen matkailun myötä se on kasvanut kiinni naapuriinsa. Alueella on useampi pitkä hiekkaranta, jolla nauttia auringon lämmöstä. Coasta Adeje on Playa de las Americasista länteen suuntautuvaa aluetta. Se on mukava lomakohde niille, jotka haluavat viettää rauhallisen loman nauttien rantaelämästä.

Pohjoisrannikolla sijaitsevat muun muassa pääkaupunki Santa Cruz ja suomalaistenkin suosima lomakaupunki Puerto de la Cruz, sekä hieman rannikosta ylempänä kaupunkikeskittymät La Orotava ja La Laguna. Jälkimmäinen oli espanjalaisvalloittajien ensimmäinen pääkaupunki. Suosittelemme tutustumista näiden kahden kaupungin historialliseen keskustaan ja kauniiseen koloniaaliseen arkkitehtuuriin. 
Teneriffan pohjoisrannikolla Orotavan laaksossa on paljon banaaniviljelmiä ja ylempänä rinteillä kasvavat Välimerelle tyypilliset hedelmäpuut. Ylöspäin noustaessa tullaan havumetsävyöhykkeelle ja pilvien yläpuolella aukeaa tummanpuhuva kuumaisema, Las Cañadasin laavavajoama, jonka keskellä on Teiden huippu. Teide on muodoltaan kartiomainen kun taas toinen vuoristoseutu Anagan niemimaalla on syntynyt rajummassa purkauksessa sahalaitaseksi. Teiden kansallispuisto on yksi Espanjan suosituimmista käyntikohteista ja siellä vierailu on lämpimästi suositeltava kaikille Teneriffan matkailijoille. 

Teneriffan lomakohteet

Playa de las Americas

Saaren suosituin lomakohde Playa de las Americas sijaitsee saaren aurinkoisessa eteläosassa. Täältä löydät kaikki peruspalvelut ja runsaan valikoiman niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin ravintoloita. Kohde on vilkas vuorokauden ympäri, joten se sopii täydellisesti kaikille palveluja arvostaville lomailijoille. Täältä pääset myös helposti saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin. Mikäli keskeinen sijainti lähellä rantaa ja palveluja on sinulle tärkeä asia lomallasi, sopivat hotellit Paradero I, Troya tai Ole Tropical sinulle parhaiten. Troya hotellissa on huomioitu myös liikuntaesteiset lomailijat. 

Los Cristianos

Playa de las Americasin kylkeen kiinni kasvanut Los Cristianosin kalastajakylä on kuuluisa hyvästä ravintolatarjonnastaan. Tämä kohde sopii hyvin niille, jotka haluavat asua paikallisessa ympäristössä runsaiden palvelujen läheisyydessä. Täältä pääset myös helposti lautalla La Gomeran saarelle. Los Cristianosin hotellit ovat rauhallisella alueella kauempana isommasta lomakeskuksesta, joten kohde sopii erityisesti rauhallista lomaa kaipaaville. 

Costa Adeje

Costa Adeje on moderni lomakohde, joka sopii loistavasti lomaltansa rauhaa kaipaaville pariskunnille. Alueelta löydät kaikki peruspalvelut ja voit keskittyä rauhassa nauttimaan lomasta elegantissa ympäristössä. Suosittelemme erityisesti hotelleja Best Jacaranda ja Isla Bonita ihanteellisen sijaintinsa vuoksi. Best Jacaranda on rauhallisempi vaihtoehto ja sopii erityisesti pariskunnille tai perheille. Isla Bonitassa on puolestaan tarjolla paljon aktiviteetteja ja iltaohjelmaa niitä kaipaaville. All inclusive-hotelli Bahia Principe sopii lomailijoille, jotka haluavat viettää suurimman osan lomastansa hotellin palvelujen äärellä. 

Puerto de la Cruz

Saaren pohjoisosassa sijaitseva lomakohde Puerto de la Cruz on houkutellut jo usean vuoden ajan suomalaisia matkailijoita. Alueen rehevä ympäristö kutsuu lomailijoita nauttimaan Teneriffan luonnosta ja paikallisesta tunnelmasta. Täällä sulassa sovussa elävät niin lomailijat kuin paikallisetkin. Paikallisbussilla pääset hyvin pääkaupunkiin Santa Cruziin. Lomakohteessa liikkumisen suhteen helpoimpia ovat lähellä keskustaa sijaitsevat hotellit Teneguia, Canaima, San Felipe ja San Borondon. Lomakohde on muita kohteita mäkisempi, joten se sopii hyvin esimerkiksi kävelyn ja liikunnan ystäville. Hotelli Diamante Suite sijaitsee mäellä ja sopii niille, jotka pitävät liikkumisesta. 

Los Gigantes

Omatoimikohde Los Gigantes sopii rauhallista rantalomaa kaipaaville. Maisemat ovat upeat tällä aluella ja täältä on myös helppo lähteä tutkimaan saarta ominpäin esimerkiksi vuokra-autolla. Alueen runsaat palvelut takaavat onnistuneen ja rentouttavan loman.

Aktiivilomaa Teneriffalla

Aktiivilomaa kaipaaville tarjolla on vesiurheilua, sukellusta ja snorklausta, golfia, pyöräilyä sekä patikointia upeissa maisemissa. Hurjapäiset voivat myös lähteä vauhdikkaalle jeeppisafarille Teiden kansallispuistoon. Teneriffalla järjestetään myös veneretkiä, joilla saatat nähdä delfiinejä ja jopa valaita. Lapsiperheet nauttivat Teneriffalla vesipuistojen ja merieläinpuisto Loro Parquen tarjoamista elämyksistä.

Teneriffa on erittäin suosittu patikointikohde, reittejä on paljon ja matkaan voit lähteä myös oppaan mukana. Suosittu neljän tunnin vaellus kulkee viehättävästä Mascan kylästä kauniin laakson kautta aina Atlantin rannikolle saakka. Saaren koillisosassa sijaitseva Macizo de Anaga on vähemmän tunnettu alue, mutta luonnon ystävälle oikea helmi. Reittejä kulkee laakeripuumetsän läpi ja tämä alue on kasvillisuudeltaan yksi saaren rikkaimpia. Kävelyn jälkeen voit pulahtaa mereen vaikkapa Benijon luonnon rannalla, joka on suosittu paikallisten keskuudessa.Vaativampaa kävelyä kaipaavat voivat kivuta jopa ylös Teidelle. Lisätietoja patikoinnista löydät mm. seuraavista kirjoista: Kanariansaarten luonto-opas (Hannu ja Leena Aarnio) ja Teneriffan patikointiopas Banaanilaaksoista kuumaisemiin (Pentti Korpela). 

Tutustu Teneriffan kohteisiin ja löydä oma suosikkisi mukavalle talvilomalle!

Koe monipuolinen Teneriffa

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Teneriffan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Teneriffalle

Suorat lennot Teneriffalle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Teneriffalla

Teneriffan aurinkoisella etelärannikolla.
Kaunis kanarialainen lomakaupunki.
Rauhallisempi lomakohde Americasin kupessa.
Vanhan kalastajakylän charmia.
Merenrantakylän rauhaa saaren länsiosassa.
Golflomaa ja upeita hotellialueita
Rauhaisaa lomaa kaukana hulinasta
Räätälöi oma lomamatka Teneriffalle.

Hotellit

Kartta

Varaa matkasi Teneriffalle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Joustava lomapaketti: lento+hotelli

 • Valitse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Valmismatkan turva
 • Valikoidut hotellit ja hyvät sijainnit
 • Yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Hinnat ovat dynaamisia ja voivat muuttua. Matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla.

 

 

 

 

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7
 • 14
 • 21

Retket Teneriffa

Teneriffan saarikierros

Teneriffa on upea saari, jossa on monia unohtumattomia paikkoja. Tämä retki vie sinut saaren kuuluisimpiin ja kuvatuimpiin luonnonkauniisiin paikkoihin. Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on Los Gigantesin jyhkeä rannikko näköaloineen niin maaseudulle kuin merelle. Lännen kautta matkaamme pohjoisen puolelle näköalapaikalle, josta voi ihailla Garachicon kaupunkia, joka oli tärkeä Teneriffan satamakaupunki ennen tulivuorenpurkausta 1700-luvulla. Käymme Icod de Los Vinosissa sijaitsevassa San Marcosin kirkossa ja näemme kylän vuosisatoja vanhan lohikäärmepuun. Retkeen sisältyvä lounas nautitaan myös Icod de Los Vinosissa. Jatkamme matkaa saaren vehreää pohjoisrannikkoa pitkin Orotavan laaksoon, jossa on rikas lintulajisto ja kaunis luonto. La Orotava on vanha kaupunki, jossa on näkyvillä perinteinen kanarialainen arkkitehtuuri. Laaksosta nousemme Teiden kansallispuistoon, yli 2000 metriin ja pidämme valokuvaustauon. Aikaa jää myös pieneen kahvitaukoon. Päivän huipentumana vierailemme viinitilalla, jossa maistelemme paikallisia orgaanisia viinejä. Täällä voit tehdä myös tuliaisostoksia! Retken sisältö on monipuolinen, kuulet ja näet paljon!

KOKOPÄIVÄRETKI: HINTAAN SISÄLTYY LOUNAS RUOKAJUOMINEEN JA MAISTIAISET VIINIBODEGALLA

Hinnat: Aikuiset/58€, Lapset (2-12v.) 29€. Ritariturnajaiset

Vauhdikkaita ritariturnajaisia vietetään San Miguelin keskiaikaiseen tyyliin rakennetussa linnassa. Illan aluksi itse linnan kreivi toivottaa vieraat tervetulleiksi. Suuressa turnajaissalissa syödään illalliseksi vihanneskeittoa, kanaa ja porsaankyljyksiä. Ruokajuomana on vettä, limsaa ja viiniä.

 Katsomossa ryhmät saavat oman urhean ritarin kannustettavakseen − ja ritarit todella taistelevat omiensa puolesta viimeiseen hengenvetoon saakka! Ritarit ovat komeita ja ratsut uljaita. Taistelun tuoksinassa saatetaan ryöstää linnan neito ja hovinarrikin vierailee areenalla...

Kun voittaja on lopulta selvinnyt ja taistelu laantunut, voit tavata ritarit henkilökohtaisesti pyöreän pöydän ääressä. Turnajaisten jälkeen siirrytään linnan toiseen saliin, jossa esitetään upea, värikäs flamenco-show.

Kansainvälisen retken hinta on aikuiset 57 € lapset (3-13v.) 28,50 € (sis. illallisen). 

Eläinpuisto Loro Parque

Puerto de la Cruzissa sijaitseva Loro Parque on maailmankuulu, suuri ja monipuolinen eläinpuisto. Se on  laajentunut vuosien varrella, ja erilaisia esityksiä tulee jatkuvasti lisää. Puistossa on valtava määrä lintuja, eksoottisia kasveja, veikeitä merileijonia, sympaattisia delfiinejä, arvokkaita pingviinejä, mahtavia valaita ja paljon muuta! Akvaariossa voit tehdä tuttavuutta meren eläimien kanssa, ja tunnelissa kulkiessasi hait uivat ylitsesi. Pingviinit näet niiden omalla planeetallaan arktisissa oloissa.

Delfiinit, merileijonat, papukaijat ja valaat esiintyvät yleisölle omissa ohjelmissaan. Saat alueen  kartan ja esityksien ajat puistoon mennessäsi. Kun suunnittelet reittisi, ehdit katsomaan kaikki eläinten ohjelmanumerot. Puistossa kierrellessä ja esityksiä katsoessa kuluu  mukavasti monta tuntia. Välillä voit istahtaa juomaan tai syömään johonkin alueen useista baareista tai ravintoloista.

Retken hinta 48,50 €/aikuiset, 32 €/lapset (6-11v.) ja 8,50 € (2-5-v.).

Läntinen Teneriffa

Tutustumme Teneriffan kiehtoviin kyliin ja kaupunkeihin! Matkaamme vuoristomaisemien ja pienten kylien kautta kohti pohjoisrannikkoa, ja pysähdymme tauolle Garachicon yläpuolelle näköalapaikalle. Kahvilan terassilta avautuu vaikuttava näkymä alas 1700-luvulla Teiden purkauksessa tuhoutuneeseen  ja uudelleen rakennettuun Garachicon kaupunkiin. Matka jatkuu Icod de los Vinosiin, jonka ylpeys on ikivanha, mahtava traakkipuu. Näet myös kauniin San Marcosin kirkkoaukion, ja saat maistelella liköörejä ja muita saaren omia tuotteita pienessä putiikissa. Icod de los Vinosista ajamme rannikolle Garachicoon, jossa teemme pienen kävelykierroksen. Vapaa-ajalla voi syödä lounasta vaikkapa jossain rantakadun ravintolassa.Garachicon jälkeen pysähdymme Mascaan, yhteen saaren kauneimmista kylistä. Tämä pieni ja idyllinen kylä sijaitsee rehevässä laaksossa pienellä harjanteella, jota ympäröivät jyrkät kallioseinämät. Kylässä on muutama ravintola, joiden terasseilta avautuu viehättävä näkymä alas laaksoon. Kahvitauon jälkeen lähdemme takaisin lomakohteeseemme kiemuraista vuoristotietä pitkin.

Kokopäiväretki. Hinta 35 € /aikuiset, 20 €/ lapset alle 12-v.

La Gomera

Kokopäiväretki ihastuttavalle La Gomeran saarelle alkaa Los Cristianosin satamasta, mistä autolautta vie matkustajat La Gomeran pääkaupungin, San Sebastianin,  satamaan. Merimatka kestää noin 40 minuuttia. San Sebastianista lähdemme kiertämään bussilla saarta. La Gomera on Kanarian saarista vuoristoisin ja jylhät maisemat avautuvat heti ohitettuamme San Sebastianin.

Pengerviljelmät koristavat jyrkkiä vuorten rinteitä ja vehreät laaksot ovat täynnä banaani- ja viiniviljelyksiä. Gomeran saaren eteläosa on melko karua ja kuivaa, kun taas pohjoispuolella vallitsevat vihreät ja kosteat metsäalueet. Saarella on harvinainen laurisilvametsikkö, jossa ilma on erittäin puhdasta ja raikasta. Pääsemme jaloittelemaan Garajonayn kansallispuistossa, joka sijaitsee noin kilometrin korkeudessa meren pinnasta.  

Päivän aikana kuulemme tarinoita mm. Kolumbuksen merimatkoista, Garajonayn kansallispuistosta sekä saaren omasta erikoisesta vihellyskielestä, joka parhaimmillaan kantaa jopa 4 kilometrin päähän. Ennen puhelimia tapa oli hyvin yleinen viestityskeino saarella.

Lounas sisältyy retken hintaan. Paluu Puerto de la Cruziin noin klo 20.30. Muistathan ottaa passin mukaan retkelle sekä lämmintä vaatetta. Sää voi vaihdella eri puolilla saarta. Retken hinta 66 €/aikuiset, 33 €/lapset 2-12-v.

La Laguna ja Tacanana

La Laguna on Teneriffan vanhin kaupunki ja se toimi pääkaupunkina aina vuoteen 1853 asti, jolloin Santa Cruzista tuli pääkaupunki. La Laguna on edelleen tärkeä historiallinen, uskonnollinen ja kulttuurin keskus. Sen vanha keskusta on UNESCO:n maailmanperintökohde. Teemme vanhassa kaupunginosassa kävelykierroksen, jonka aikana kuulemme rakennuksiin liittyviä tarinoita ja saamme käsityksen vanhasta kanarialaisesta arkkitehtuurista.

Jylhiä, vehreitä maalaismaisemia ihaillen saavumme Tagananan viehättävään merenranta kylään. Kylässä on mahdollista lounastaa omakustanteisesti. Lounaan jälkeen matkaamme Santa Cruziin -saaren pääkaupunkiin. Matkan varrella pysähdymme kuvaamaan paikallista kalastaja kylää, sekä Las Teresitasin rantaa. Santa Cruzissa näet kaupungin merkittävimmät nähtävyydet, kuten esimerkiksi Plaza de Españan ja auditoriumin. Hinta 29 €/14,50 € (lapset 2-12). 

La Laguna ja Anaga

Tule ja koe La Laguna, UNESCOn perintökohteisiin kuuluva vanha ja uniikki kaupunki hurmaa tunnelmallaan sekä sen historiallisilla kaduillaan. La Laguna toimi Teneriffan pääkaupunkina vuoteen 1723 asti. Retkemme aikana pääsemme vierailemaan paikallisia tuotteita myyvillä markkinoilla, jonka jälkeen suuntaamme viinikellariin, jossa pääsemme maistelemaan viiniä ennen kuin aloitamme vaelluksemme ainutlaatuisessa Anagan luonnonpuistossa. 

Vaelluksen tiedot: viikonpäivä: maanantai. / vaikeustaso: helppo. / korkeus: +300/-300m./ Bussikuljetuksen kesto(meno): 60 min./ Vaelluksen kesto: 1h 30 min/ 2 h./ Bussikuljetuksen kesto: 60min (paluu). / Hinta: aikuiset 49€, lapset 24,50€/ Retki sisältää: englanninkielinen opas, bussikuljetus, vaellustarvikkeet sekä viinimaistiainen.