Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
 • Lomamatka Teneriffalle Matkavekasta

  Teneriffa

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Teneriffa.

Lue lisää täältä > 

Hotellit 

Katso Teneriffan loma-alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Teneriffasta

Varaa matka Teneriffalle Matkavekasta

Teneriffa - ainutlaatuisia elämyksiä ja lomatunnelmaa

Atlantin valtameressä sijaitsee Teneriffa, saari täynnä elämyksiä ja kauniita rantoja. Aurinko, luonto ja monet harrastusmahdollisuudet houkuttelevat tänne joka vuosi tuhansia turisteja maailman eri kolkista. Kauniit rannat ja korkeat vuoret luovat täydelliset puitteet seuraavalle lomallesi.

Kanarian suurin saari

Teneriffa on Kanarian suurin saari näyttäytyen uljaana jo lentokoneen lähestyessä saariryhmää: Espanjan korkein vuori Teide kohoaa lähes neljän kilometrin korkeuteen ja keskitalvella sen lumivaipan kuorruttama huippu sinistä taivasta vasten on vaikuttava näky. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luovat puitteet monimuotoiselle maisemalle. Teneriffa houkuttelee läpi vuoden nauttimaan sen ilmastosta, luonnosta, rannoista ja gastronomiasta! Katso Teneriffan säästä lisää täältä.

Rantaelämää ja paljon koettavaa

Teneriffa tarjoaa kauniita rantoja, auringonpaistetta, runsaasti nähtävyyksiä ja kaunista luontoa. Rannikon tuntumassa voit nauttia elämästä, lekotella rannalla ja uida kirkkaassa vedessä. Hiukan kauempana rannikolta houkuttelee saaren upea luonto. Tutustu reheviin banaaniviljelmiin, vehreisiin metsiin sekä Teideen, joka on yksi maailman suurimpia tulivuoren kraattereita ja Espanjan korkein kohta.

Tutustu saaren maisemiin

Auton vuokraaminen Teneriffalla käy helposti. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja opasteet hyvin merkittyjä. Voit myös seikkailla lumisilla vuoristoteillä tai suunnata nokan kohti El Teiden näköalapaikkoja. Lumihuippuinen tulivuori kohoaa 3 718 metrin korkeuteen. Alueella on runsaasti hyviä mahdollisuuksia patikkaretkiin. Sama pätee Mascan laaksoon ja sen suojissa olevaan unohdettuun kaupunkiin. Voit osallistua myös opastetuille retkillemme, joilla näet saaren parhaat palat.

Teneriffan pohjois- ja eteläpuoli

Tulivuori Teide, keräten pilviä pohjoispuolelleen, jakaa Teneriffan omalla tavallaan kahteen erilaiseen osaan. Pohjoisrannikko on luonnoltaan vehreä ja rehevä, etelärannikko taas karu ja kuiva. Saaren suosituin lomakeskus Playa de las Americas sijaitseekin aurinkoisella etelärannikolla. Se on kasvanut kilometrien mittaiseksi majoituspaikkojen ja palvelujen ketjuksi vanhan kalastajakylän Los Cristianosin kylkeen. Los Cristianosissa on edelleen paikallinen keskusta ja satama, mutta lisääntyneen matkailun myötä se on kasvanut kiinni naapuriinsa. Alueella on useampi pitkä hiekkaranta, jolla nauttia auringon lämmöstä.

Pohjoisrannikolla sijaitsevat muun muassa pääkaupunki Santa Cruz ja suomalaistenkin suosima lomakaupunki Puerto de la Cruz, sekä hieman rannikosta ylempänä kaupunkikeskittymät La Orotava ja La Laguna. Jälkimmäinen oli espanjalaisvalloittajien ensimmäinen pääkaupunki. Suosittelemme tutustumista näiden kahden kaupungin historialliseen keskustaan ja kauniiseen koloniaaliseen arkkitehtuuriin. 
Teneriffan pohjoisrannikolla Orotavan laaksossa on paljon banaaniviljelmiä ja ylempänä rinteillä kasvavat Välimerelle tyypilliset hedelmäpuut. Ylöspäin noustaessa tullaan havumetsävyöhykkeelle ja pilvien yläpuolella aukeaa tummanpuhuva kuumaisema, Las Cañadasin laavavajoama, jonka keskellä on Teiden huippu. Teide on muodoltaan kartiomainen kun taas toinen vuoristoseutu Anagan niemimaalla on syntynyt rajummassa purkauksessa sahalaitaseksi.

Teneriffan lomakohteet

Playa de las Americas
Teneriffan suosituin lomakohde sijaitsee saaren aurinkoisessa eteläosassa. Täältä löydät kaikki peruspalvelut ja runsaan valikoiman niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin ravintoloita. Kohde on vilkas vuorokauden ympäri, joten se sopii täydellisesti kaikille palveluja arvostaville lomailijoille. Täältä pääset myös helposti saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin. Mikäli keskeinen sijainti lähellä rantaa ja palveluja on sinulle tärkeä asia lomallasi, sopivat hotellit Paradero I, Troya tai Ole Tropical sinulle parhaiten. Troya hotellissa on huomioitu myös liikuntaesteiset. 

Los Cristianos
Playa de las Americasin kylkeen kiinni kasvanut Los Cristianosin kalastajakylä on kuuluisa hyvästä ravintolatarjonnasta. Tämä kohde sopii hyvin niille, jotka haluavat asua paikallisessa ympäristössä runsaiden palvelujen läheisyydessä. Täältä pääset myös helposti lautalla La Gomeran saarelle. Los Cristianosin hotellit ovat rauhallisella alueella, joten kohde sopii rauhallista lomaa kaipaaville.

Costa Adeje
Costa Adeje on moderni lomakohde, joka sopii loistavasti lomaltansa rauhaa kaipaaville pariskunnille. Alueelta löydät kaikki peruspalvelut ja voit keskittyä rauhassa nauttimaan lomasta elegantissa ympäristössä. Suosittelemme erityisesti hotelleja Best Jacaranda ja Isla Bonita ihanteellisen sijaintinsa vuoksi. Best Jacaranda on rauhallisempi vaihtoehto ja sopii erityisesti rauhaa kaipaaville pariskunnille tai perheille. Isla Bonitassa on puolestaan tarjolla paljon aktiviteetteja ja iltaohjelmaa niitä kaipaaville. All inclusive -hotelli Bahia Principe sopii lomailijoille, jotka haluavat viettää suurimman osan lomastansa hotellin palvelujen äärellä.

Puerto de la Cruz
Saaren pohjoisosassa sijaitseva lomakohde Puerto de la Cruz on houkutellut jo usean vuoden ajan suomalaisia matkailijoita. Alueen rehevä ympäristö kutsuu lomailijoita nauttimaan Teneriffan luonnosta ja paikallisesta tunnelmasta. Täällä sulassa sovussa elävät niin lomailijat kuin paikallisetkin. Paikallisbussilla pääset hyvin pääkaupunkiin Santa Cruziin. Liikkumisen suhteen helpoimpia ovat lähellä keskustaa sijaitsevat hotellit Teneguia, Canaima, San Felipe ja San Borondon. Lomakohde on muita kohteita mäkisempi, joten se sopii hyvin esimerkiksi kävelyn ja liikunnan ystäville. Hotelli Diamante Suite sijaitsee mäellä ja sopii niille, jotka pitävät liikkumisesta. 

Los Gigantes
Omatoimikohde Los Gigantes sopii rauhallista rantalomaa kaipaaville. Maisemat ovat upeat tällä aluella ja täältä on myös helppo lähteä tutkimaan saarta ominpäin esimerkiksi vuokra-autolla. Alueen runsaat palvelut takaavat onnistuneen ja rentouttavan loman.

Aktiivilomaa Teneriffalla

Aktiivilomaa kaipaaville tarjolla on vesiurheilua, sukellusta ja snorklausta, golfia, pyöräilyä sekä patikointia upeissa maisemissa. Hurjapäiset voivat myös lähteä vauhdikkaalle jeeppisafarille Teiden kansallispuistoon. Teneriffalla järjestetään myös veneretkiä, joilla saatat nähdä delfiinejä ja jopa valaita. Lapsiperheet nauttivat varmasti Teneriffalla vesipuistojen tarjoamista elämyksistä. 

Teneriffa on erittäin suosittu patikointikohde, reittejä on paljon ja matkaan voit lähteä myös oppaan mukana. Suosittu neljän tunnin vaellus kulkee viehättävästä Mascan kylästä kauniin laakson kautta aina Atlantin rannikolle saakka. Saaren koillisosassa sijaitseva Macizo de Anaga on vähemmän tunnettu alue, mutta luonnon ystävälle oikea helmi. Reittejä kulkee laakeripuumetsän läpi ja tämä alue on kasvillisuudeltaan yksi saaren rikkaimpia. Kävelyn jälkeen voit pulahtaa mereen vaikkapa Benijon luonnon rannalla, joka on suosittu paikallisten keskuudessa.Vaativampaa kävelyä kaipaavat voivat kivuta jopa ylös Teidelle. Lisätietoja patikoinnista löydät mm. seuraavista kirjoista: Kanariansaarten luonto-opas (Hannu ja Leena Aarnio) ja Teneriffan patikointiopas Banaanilaaksoista kuumaisemiin (Pentti Korpela). 

Tutustu Teneriffan kohteisiin ja löydä oma suosikkisi mukavalle talvilomalle!

 

Tietoa Teneriffasta

Rannat
Teneriffan etelärannikolla on monia kauniita, pitkiä hiekkarantoja. Rantahiekka on toisilla rannoilla hienojakoista, toisilla tummaa laavahiekkaa. Playa de las Américasin ja Los Cristianosin hiekka on tuotu muualta, ja se on siksi vaaleampaa. Etelärannikolla on useita hienoja rannanmyötäisiä kävelykatuja. Monilla rannoilla on mahdollisuus harrastaa vesiurheilua.

Ruoka ja juoma
Teneriffan yltäkylläinen ravintolatarjonta ulottuu sekä kansainvälisiin että paikallisiin ruokiin ja kaikkiin hintaluokkiin. Ravintoloita on niin kaupunkialueella, ostoskeskuksissa kuin ranta-alueella. Suosittelemme kokeilemaan paikallisia tapaksia lomallasi – ne maistuvat ihanilta!

Liikkuminen
Teneriffalla on helppo liikkua julkisilla kulkuneuvoilla. Taksilla liikkuminen on myös suhteellisen edullista. Teneriffalta käsin voi käydä myös La Gomeran naapurisaarella. 

hkö
220 volttia. Adapteria ei tarvita.

Autonvuokraus
Jos haluat tutustua omatoimisesti Teneriffaan ja sen ympäristöön, kannattaa vuokrata auto. Voit tehdä sen jo ennen matkaa, tai perille saavuttuasi Matkavekan oppaan avulla.

Urheilu ja aktiviteetit
Teneriffa on unelmakohde aktiiviselle lomailijalle. Golfin ohella tarjolla on monia vesiurheilumahdollisuuksia sekä mm. tennistä, sukellusta, snorklausta, minigolfia, ratsastusta ja patikointia.

Shoppailu
Teneriffalla voit nauttia shoppailusta. Lomakohteissa on runsaasti matkamuistomyymälöitä, kioskeja ja supermarketteja. Täällä on myös joitakin merkkituotemyymälöitä, ja pääkaupungissa Santa Cruzissa valinnanvaraa on enemmän.

Golf
Mahdollisuudet golfin pelaamiseen lomasi aikana ovat erittäin hyvät. Kenttiä on kahdeksan, ja niistä suurin osa sijaitsee lähellä hotelleja.

Palvelumme
Matkavekka tarjoaa Teneriffalle valmismatkoja sekä joustavia lento+hotelli-paketteja. Charter-matkalla tapaat suomenkieliset oppaat jo lentokentällä. Jos olet varannut kuljetuksen hotelliin, he huolehtivat, että löydät perille. Loman aikana saat heihin yhteyden palvelupuhelimella, ja voit tavata heitä useimmissa hotelleissa ja retkillä. Matkaoppaaseen saa aina yhteyden.

Omatoimisilla lento+ hotelli-matkoilla ei ole suomea puhuvia oppaita eikä lentokenttäkuljetuksia. 

Koe monipuolinen Teneriffa

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Teneriffan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Teneriffalle

Suorat lennot Teneriffalle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Teneriffalla

Teneriffan aurinkoisella etelärannikolla.
Kaunis kanarialainen lomakaupunki.
Rauhallisempi lomakohde Americasin kupessa.
Vanhan kalastajakylän charmia.
Merenrantakylän rauhaa saaren länsiosassa.
Golflomaa ja upeita hotellialueita
Rauhaisaa lomaa kaukana hulinasta
Räätälöi oma lomamatka Teneriffalle.

Hotellit

Kartta

Varaa matkasi Teneriffalle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-matkapaketti

 • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Laaja hotellivalikoima
 • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Hinnat vaihtelevat ja  matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7
 • 14
 • 21

Retket Teneriffa

Teneriffan saarikierros

Teneriffa on upea saari, jossa on monia unohtumattomia paikkoja. Tämä retki vie sinut saaren kuuluisimpiin ja kuvatuimpiin luonnonkauniisiin paikkoihin. Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on Los Gigantesin jyhkeä rannikko näköaloineen niin maaseudulle kuin merelle. Lännen kautta matkaamme pohjoisen puolelle näköalapaikalle, josta voi ihailla Garachicon kaupunkia, joka oli tärkeä Teneriffan satamakaupunki ennen tulivuorenpurkausta 1700-luvulla. Käymme Icod de Los Vinosissa sijaitsevassa San Marcosin kirkossa ja näemme kylän vuosisatoja vanhan lohikäärmepuun. Retkeen sisältyvä lounas nautitaan myös Icod de Los Vinosissa. Jatkamme matkaa saaren vehreää pohjoisrannikkoa pitkin Orotavan laaksoon, jossa on rikas lintulajisto ja kaunis luonto. La Orotava on vanha kaupunki, jossa on näkyvillä perinteinen kanarialainen arkkitehtuuri. Laaksosta nousemme Teiden kansallispuistoon, yli 2000 metriin ja pidämme valokuvaustauon. Aikaa jää myös pieneen kahvitaukoon. Päivän huipentumana vierailemme viinitilalla, jossa maistelemme paikallisia orgaanisia viinejä. Täällä voit tehdä myös tuliaisostoksia! Retken sisältö on monipuolinen, kuulet ja näet paljon!

KOKOPÄIVÄRETKI: HINTAAN SISÄLTYY LOUNAS RUOKAJUOMINEEN JA MAISTIAISET VIINIBODEGALLA

Hinnat: Aikuiset/58€, Lapset (2-12v.) 29€. Ritariturnajaiset

Vauhdikkaita ritariturnajaisia vietetään San Miguelin keskiaikaiseen tyyliin rakennetussa linnassa. Illan aluksi itse linnan kreivi toivottaa vieraat tervetulleiksi. Suuressa turnajaissalissa syödään illalliseksi vihanneskeittoa, kanaa ja porsaankyljyksiä. Ruokajuomana on vettä, limsaa ja viiniä.

 Katsomossa ryhmät saavat oman urhean ritarin kannustettavakseen − ja ritarit todella taistelevat omiensa puolesta viimeiseen hengenvetoon saakka! Ritarit ovat komeita ja ratsut uljaita. Taistelun tuoksinassa saatetaan ryöstää linnan neito ja hovinarrikin vierailee areenalla...

Kun voittaja on lopulta selvinnyt ja taistelu laantunut, voit tavata ritarit henkilökohtaisesti pyöreän pöydän ääressä. Turnajaisten jälkeen siirrytään linnan toiseen saliin, jossa esitetään upea, värikäs flamenco-show.

Kansainvälisen retken hinta on aikuiset 57 € lapset (3-13v.) 28,50 € (sis. illallisen). 

Läntinen Teneriffa

Tutustumme Teneriffan kiehtoviin kyliin ja kaupunkeihin! Matkaamme vuoristomaisemien ja pienten kylien kautta kohti pohjoisrannikkoa, ja pysähdymme tauolle Garachicon yläpuolelle näköalapaikalle. Kahvilan terassilta avautuu vaikuttava näkymä alas 1700-luvulla Teiden purkauksessa tuhoutuneeseen  ja uudelleen rakennettuun Garachicon kaupunkiin. Matka jatkuu Icod de los Vinosiin, jonka ylpeys on ikivanha, mahtava traakkipuu. Näet myös kauniin San Marcosin kirkkoaukion, ja saat maistelella liköörejä ja muita saaren omia tuotteita pienessä putiikissa. Icod de los Vinosista ajamme rannikolle Garachicoon, jossa teemme pienen kävelykierroksen. Vapaa-ajalla voi syödä lounasta vaikkapa jossain rantakadun ravintolassa.Garachicon jälkeen pysähdymme Mascaan, yhteen saaren kauneimmista kylistä. Tämä pieni ja idyllinen kylä sijaitsee rehevässä laaksossa pienellä harjanteella, jota ympäröivät jyrkät kallioseinämät. Kylässä on muutama ravintola, joiden terasseilta avautuu viehättävä näkymä alas laaksoon. Kahvitauon jälkeen lähdemme takaisin lomakohteeseemme kiemuraista vuoristotietä pitkin.

Kokopäiväretki. Hinta 35 € /aikuiset, 20 €/ lapset alle 12-v.

La Gomera

Kokopäiväretki ihastuttavalle La Gomeran saarelle alkaa Los Cristianosin satamasta, mistä autolautta vie matkustajat La Gomeran pääkaupungin, San Sebastianin,  satamaan. Merimatka kestää noin 40 minuuttia. San Sebastianista lähdemme kiertämään bussilla saarta. La Gomera on Kanarian saarista vuoristoisin ja jylhät maisemat avautuvat heti ohitettuamme San Sebastianin.

Pengerviljelmät koristavat jyrkkiä vuorten rinteitä ja vehreät laaksot ovat täynnä banaani- ja viiniviljelyksiä. Gomeran saaren eteläosa on melko karua ja kuivaa, kun taas pohjoispuolella vallitsevat vihreät ja kosteat metsäalueet. Saarella on harvinainen laurisilvametsikkö, jossa ilma on erittäin puhdasta ja raikasta. Pääsemme jaloittelemaan Garajonayn kansallispuistossa, joka sijaitsee noin kilometrin korkeudessa meren pinnasta.  

Päivän aikana kuulemme tarinoita mm. Kolumbuksen merimatkoista, Garajonayn kansallispuistosta sekä saaren omasta erikoisesta vihellyskielestä, joka parhaimmillaan kantaa jopa 4 kilometrin päähän. Ennen puhelimia tapa oli hyvin yleinen viestityskeino saarella.

Lounas sisältyy retken hintaan. Paluu Puerto de la Cruziin noin klo 20.30. Muistathan ottaa passin mukaan retkelle sekä lämmintä vaatetta. Sää voi vaihdella eri puolilla saarta. Retken hinta 66 €/aikuiset, 33 €/lapset 2-12-v.

La Laguna ja Tacanana

La Laguna on Teneriffan vanhin kaupunki ja se toimi pääkaupunkina aina vuoteen 1853 asti, jolloin Santa Cruzista tuli pääkaupunki. La Laguna on edelleen tärkeä historiallinen, uskonnollinen ja kulttuurin keskus. Sen vanha keskusta on UNESCO:n maailmanperintökohde. Teemme vanhassa kaupunginosassa kävelykierroksen, jonka aikana kuulemme rakennuksiin liittyviä tarinoita ja saamme käsityksen vanhasta kanarialaisesta arkkitehtuurista.

Jylhiä, vehreitä maalaismaisemia ihaillen saavumme Tagananan viehättävään merenranta kylään. Kylässä on mahdollista lounastaa omakustanteisesti. Lounaan jälkeen matkaamme Santa Cruziin -saaren pääkaupunkiin. Matkan varrella pysähdymme kuvaamaan paikallista kalastaja kylää, sekä Las Teresitasin rantaa. Santa Cruzissa näet kaupungin merkittävimmät nähtävyydet, kuten esimerkiksi Plaza de Españan ja auditoriumin. Hinta 29 €/14,50 € (lapset 2-12). 

La Laguna ja Anaga

Tule ja koe La Laguna, UNESCOn perintökohteisiin kuuluva vanha ja uniikki kaupunki hurmaa tunnelmallaan sekä sen historiallisilla kaduillaan. La Laguna toimi Teneriffan pääkaupunkina vuoteen 1723 asti. Retkemme aikana pääsemme vierailemaan paikallisia tuotteita myyvillä markkinoilla, jonka jälkeen suuntaamme viinikellariin, jossa pääsemme maistelemaan viiniä ennen kuin aloitamme vaelluksemme ainutlaatuisessa Anagan luonnonpuistossa. 

Vaelluksen tiedot: viikonpäivä: maanantai. / vaikeustaso: helppo. / korkeus: +300/-300m./ Bussikuljetuksen kesto(meno): 60 min./ Vaelluksen kesto: 1h 30 min/ 2 h./ Bussikuljetuksen kesto: 60min (paluu). / Hinta: aikuiset 49€, lapset 24,50€/ Retki sisältää: englanninkielinen opas, bussikuljetus, vaellustarvikkeet sekä viinimaistiainen. 

Hyvä tietää

Aikaero
Manner-Espanjassa kello on tunnin ja Kanariansaarilla kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (TFS)
Matka Etelä-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 17 km, ja Puerto de la Cruziin noin 90 km.

Etäisyydet lentokentältä (TFN)
Matka Pohjois-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 80 km, ja Puerto de la Cruziin noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (LPA)
Matka lentoasemalta Las Palmasin hotelleihin sekä San Agustinin, Playa del Inglesin, Maspalomasin ja Melonerasin hotelleihin kestää noin puoli tuntia, Puerto Ricoon noin tunnin.

Etäisyydet lentokentältä (PMI)
Matka lentoasemalta Palman hotelleihin noin 10 km, Palma Novaan noin 25 km ja Santa Ponsaan noin 30 km.

Etäisyydet lentokentältä (AGP)
Matka Malagan lentoasemalta Torremolinosiin noin 5 km, Fuengirolaan noin 20 km ja Marbellaan/ Esteponaan noin 70 km.

Etäisyydet lentokentältä (BCN)
Matka Barcelonan lentoasemalta Barcelonan hotelleihin noin 15-20 km, Costa Doradalle ja Salouhun noin 100 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Espanjassa veroa peritään Katalonian (Barcelona, Costa Dorada) lisäksi Baleaareilla (Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera). Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Alle 17-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Espanjassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
220 V, adapteria ei tarvita.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Spain. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolinen

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)