Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt yhdessä Matkavekka! Lue lisää >>  
  • Lomamatka Teneriffalle Matkavekasta

    Teneriffa

Teneriffa

Teneriffa on Kanarian suurin saari, ja se näyttäytyy uljaana jo lentokoneen lähestyessä saariryhmää: Espanjan korkein vuori Teide kohoaa lähes neljän kilometrin korkeuteen ja keskitalvella sen lumivaipan kuorruttama huippu sinistä taivasta vasten on vaikuttava näky. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luovat puitteet monimuotoiselle maisemalle.

Teide, keräten pilviä pohjoispuolelleen, jakaa Teneriffan omalla tavallaan kahteen erilaiseen osaan. Pohjoisrannikko on luonnoltaan vehreä ja kukoistava, etelärannikko taas karu ja kuiva. Saaren suosituin lomakeskus Playa de las Americas sijaitseekin aurinkoisella etelärannikolla. Se on kasvanut kilometrien mittaiseksi majoituspaikkojen ja palvelujen ketjuksi vanhan kalastajakylän Los Cristianosin kylkeen. Los Cristianosissa on edelleen paikallinen keskusta ja satama, mutta lisääntyneen matkailun myötä se on kasvanut kiinni naapuriinsa. Pohjoisrannikolla sijaitsevat muun muassa pääkaupunki Santa Cruz ja suomalaistenkin suosima lomakaupunki Puerto de la Cruz sekä hieman rannikosta ylempänä kaupunkikeskittymät La Orotava ja La Laguna, joka oli espanjalaisvalloittajien ensimmäinen pääkaupunki.

Teneriffan pohjoisrannikolla Orotavan laaksossa on paljon banaaniviljelmiä ja ylempänä rinteillä kasvavat Välimerelle tyypilliset hedelmäpuut. Ylöspäin noustaessa tullaan havumetsävyöhykkeelle ja pilvien yläpuolella aukeaa tummanpuhuva kuumaisema, Las Cañadasin laavavajoama, jonka keskellä on Teiden huippu. Teide on muodoltaan kartiomainen kun taas toinen vuoristoseutu Anagan niemimaalla on syntynyt rajummassa purkauksessa sahalaitaseksi.

Teneriffa on erittäin suosittu patikointikohde, reittejä on paljon ja matkaan voi lähteä myös oppaan mukana. Tietoa patikoinnista löydät mm. seuraavista kirjoista: Kanariansaarten luonto-opas (Hannu ja Leena Aarnio) ja Teneriffan patikointiopas Banaanilaaksoista kuumaisemiin (Pentti Korpela). Tutustu Teneriffan kohteisiin ja löydä oma suosikkisi mukavalle talvilomalle!


Lue lisää kohdeoppaasta

Kohteet ja lähdöt

Lähtökentät

 

Helsingistä 11.11.2017–17.2.2018

Norwegian Air lauantailento

Helsinki−Teneriffa eteläinen 11.20−15.45

Teneriffa eteläinen−Helsinki 16.35−00.50 (su)

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka Etelä-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 17 km, ja Puerto de la Cruziin noin 90 km.

Hyvä tietää:  Norwegian

Lähtökaupunki/lentoasema
Lentoyhtiö: Primera Air (6F)
Lähtöpäivät 2017
Tiistailento
Jyväskylä 24.10.
Pori 31.10.
Lappeenranta 7.11.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka Pohjois-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 80 km, ja Puerto de la Cruziin noin 30 km.

Ateriat Primera Airin lennolle 26 € (meno–paluu)
Lämmin ateria 13 €/aikuinen ja 7 €/2-11-vuotias per suunta.

Hyvä tietää:  Primera Air

 

 

 

 

Suodata hakutuloksia

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 7