Rantalomat
LEGOLAND
Viron lomat
Kaupunkilomat
Risteilyt
Kaikki kohteet
 • Lomamatka Teneriffalle Matkavekasta

  Teneriffa

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Teneriffa.

Lue lisää täältä > 

Hotellit 

Katso Teneriffan loma-alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Teneriffasta

Varaa matka Teneriffalle Matkavekasta

Teneriffa - ainutlaatuisia elämyksiä ja lomatunnelmaa

Atlantin valtameressä sijaitsee Teneriffa, saari täynnä elämyksiä ja kauniita rantoja. Aurinko, luonto ja monet harrastusmahdollisuudet houkuttelevat tänne joka vuosi tuhansia turisteja maailman eri kolkista. Kauniit rannat ja korkeat vuoret luovat täydelliset puitteet seuraavalle lomallesi.

Kanarian suurin saari

Teneriffa on Kanarian suurin saari näyttäytyen uljaana jo lentokoneen lähestyessä saariryhmää: Espanjan korkein vuori Teide kohoaa lähes neljän kilometrin korkeuteen ja keskitalvella sen lumivaipan kuorruttama huippu sinistä taivasta vasten on vaikuttava näky. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luovat puitteet monimuotoiselle maisemalle. Teneriffa houkuttelee läpi vuoden nauttimaan sen ilmastosta, luonnosta, rannoista ja gastronomiasta! Katso Teneriffan säästä lisää täältä.

Rantaelämää ja paljon koettavaa

Teneriffa tarjoaa kauniita rantoja, auringonpaistetta, runsaasti nähtävyyksiä ja kaunista luontoa. Rannikon tuntumassa voit nauttia elämästä, lekotella rannalla ja uida kirkkaassa vedessä. Hiukan kauempana rannikolta houkuttelee saaren upea luonto. Tutustu reheviin banaaniviljelmiin, vehreisiin metsiin sekä Teideen, joka on yksi maailman suurimpia tulivuoren kraattereita ja Espanjan korkein kohta. Teneriffan etelärannikolla on monia kauniita, pitkiä hiekkarantoja. Rantahiekka on toisilla rannoilla hienojakoista, toisilla tummaa laavahiekkaa. Playa de las Américasin ja Los Cristianosin hiekka on tuotu muualta, ja se on siksi vaaleampaa. Etelärannikolla on useita hienoja rannanmyötäisiä kävelykatuja. Monilla rannoilla on mahdollisuus harrastaa vesiurheilua.

Tutustu saaren maisemiin

Auton vuokraaminen Teneriffalla käy helposti. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja opasteet hyvin merkittyjä. Voit myös seikkailla lumisilla vuoristoteillä tai suunnata nokan kohti El Teiden näköalapaikkoja. Lumihuippuinen tulivuori kohoaa 3 718 metrin korkeuteen. Alueella on runsaasti hyviä mahdollisuuksia patikkaretkiin. Sama pätee Mascan laaksoon ja sen suojissa olevaan unohdettuun kaupunkiin. 

Teneriffan pohjois- ja eteläpuoli

Tulivuori Teide, keräten pilviä pohjoispuolelleen, jakaa Teneriffan omalla tavallaan kahteen erilaiseen osaan. Pohjoisrannikko on luonnoltaan vehreä ja rehevä, etelärannikko taas karu ja kuiva. Saaren suosituin lomakeskus Playa de las Americas sijaitseekin aurinkoisella etelärannikolla. Se on kasvanut kilometrien mittaiseksi majoituspaikkojen ja palvelujen ketjuksi vanhan kalastajakylän Los Cristianosin kylkeen. Los Cristianosissa on edelleen paikallinen keskusta ja satama, mutta lisääntyneen matkailun myötä se on kasvanut kiinni naapuriinsa. Alueella on useampi pitkä hiekkaranta, jolla nauttia auringon lämmöstä.

Pohjoisrannikolla sijaitsevat muun muassa pääkaupunki Santa Cruz ja suomalaistenkin suosima lomakaupunki Puerto de la Cruz, sekä hieman rannikosta ylempänä kaupunkikeskittymät La Orotava ja La Laguna. Jälkimmäinen oli espanjalaisvalloittajien ensimmäinen pääkaupunki. Suosittelemme tutustumista näiden kahden kaupungin historialliseen keskustaan ja kauniiseen koloniaaliseen arkkitehtuuriin. 
Teneriffan pohjoisrannikolla Orotavan laaksossa on paljon banaaniviljelmiä ja ylempänä rinteillä kasvavat Välimerelle tyypilliset hedelmäpuut. Ylöspäin noustaessa tullaan havumetsävyöhykkeelle ja pilvien yläpuolella aukeaa tummanpuhuva kuumaisema, Las Cañadasin laavavajoama, jonka keskellä on Teiden huippu. Teide on muodoltaan kartiomainen kun taas toinen vuoristoseutu Anagan niemimaalla on syntynyt rajummassa purkauksessa sahalaitaseksi.

Teneriffan lomakohteet

Playa de las Americas
Teneriffan suosituin lomakohde Playa de las Americas sijaitsee saaren aurinkoisessa eteläosassa. Täältä löydät kaikki peruspalvelut ja runsaan valikoiman niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin ravintoloita. Kohde on vilkas vuorokauden ympäri, joten se sopii täydellisesti kaikille palveluja arvostaville lomailijoille. Täältä pääset myös helposti saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin. Mikäli keskeinen sijainti lähellä rantaa ja palveluja on sinulle tärkeä asia lomallasi, sopivat hotellit Paradero I, Troya tai Ole Tropical sinulle parhaiten. Troya hotellissa on huomioitu myös liikuntaesteiset. 

Los Cristianos
Playa de las Americasin kylkeen kiinni kasvanut Los Cristianosin kalastajakylä on kuuluisa hyvästä ravintolatarjonnasta. Tämä kohde sopii hyvin niille, jotka haluavat asua paikallisessa ympäristössä runsaiden palvelujen läheisyydessä. Täältä pääset myös helposti lautalla La Gomeran saarelle. Los Cristianosin hotellit ovat rauhallisella alueella, joten kohde sopii rauhallista lomaa kaipaaville.

Costa Adeje
Costa Adeje
on moderni lomakohde, joka sopii loistavasti lomaltansa rauhaa kaipaaville pariskunnille. Alueelta löydät kaikki peruspalvelut ja voit keskittyä rauhassa nauttimaan lomasta elegantissa ympäristössä. Suosittelemme erityisesti hotelleja Best Jacaranda ja Isla Bonita ihanteellisen sijaintinsa vuoksi. Best Jacaranda on rauhallisempi vaihtoehto ja sopii erityisesti rauhaa kaipaaville pariskunnille tai perheille. Isla Bonitassa on puolestaan tarjolla paljon aktiviteetteja ja iltaohjelmaa niitä kaipaaville. All inclusive -hotelli Bahia Principe sopii lomailijoille, jotka haluavat viettää suurimman osan lomastansa hotellin palvelujen äärellä.

Puerto de la Cruz
Saaren pohjoisosassa sijaitseva lomakohde Puerto de la Cruz on houkutellut jo usean vuoden ajan suomalaisia matkailijoita. Alueen rehevä ympäristö kutsuu lomailijoita nauttimaan Teneriffan luonnosta ja paikallisesta tunnelmasta. Täällä sulassa sovussa elävät niin lomailijat kuin paikallisetkin. Paikallisbussilla pääset hyvin pääkaupunkiin Santa Cruziin. Liikkumisen suhteen helpoimpia ovat lähellä keskustaa sijaitsevat hotellit Teneguia, Canaima, San Felipe ja San Borondon. Lomakohde on muita kohteita mäkisempi, joten se sopii hyvin esimerkiksi kävelyn ja liikunnan ystäville. Hotelli Diamante Suite sijaitsee mäellä ja sopii niille, jotka pitävät liikkumisesta. 

Los Gigantes
Los Gigantes sopii rauhallista rantalomaa kaipaaville. Maisemat ovat upeat tällä aluella ja täältä on myös helppo lähteä tutkimaan saarta ominpäin esimerkiksi vuokra-autolla. Alueen runsaat palvelut takaavat onnistuneen ja rentouttavan loman.

Aktiivilomaa Teneriffalla

Aktiivilomaa kaipaaville tarjolla on vesiurheilua, sukellusta ja snorklausta, golfia, pyöräilyä sekä patikointia upeissa maisemissa. Hurjapäiset voivat myös lähteä vauhdikkaalle jeeppisafarille Teiden kansallispuistoon. Teneriffalla järjestetään myös veneretkiä, joilla saatat nähdä delfiinejä ja jopa valaita. Lapsiperheet nauttivat varmasti Teneriffalla vesipuistojen tarjoamista elämyksistä. 

Teneriffa on erittäin suosittu patikointikohde, reittejä on paljon ja matkaan voit lähteä myös oppaan mukana. Suosittu neljän tunnin vaellus kulkee viehättävästä Mascan kylästä kauniin laakson kautta aina Atlantin rannikolle saakka. Saaren koillisosassa sijaitseva Macizo de Anaga on vähemmän tunnettu alue, mutta luonnon ystävälle oikea helmi. Reittejä kulkee laakeripuumetsän läpi ja tämä alue on kasvillisuudeltaan yksi saaren rikkaimpia. Kävelyn jälkeen voit pulahtaa mereen vaikkapa Benijon luonnon rannalla, joka on suosittu paikallisten keskuudessa.Vaativampaa kävelyä kaipaavat voivat kivuta jopa ylös Teidelle. Lisätietoja patikoinnista löydät mm. seuraavista kirjoista: Kanariansaarten luonto-opas (Hannu ja Leena Aarnio) ja Teneriffan patikointiopas Banaanilaaksoista kuumaisemiin (Pentti Korpela). 

Golf, urheilu ja aktiviteetit

Teneriffa on unelmakohde aktiiviselle lomailijalle. Mahdollisuudet golfin pelaamiseen lomasi aikana ovat erittäin hyvät. Kenttiä on kahdeksan, ja niistä suurin osa sijaitsee lähellä hotelleja. Golfin ohella tarjolla on monia vesiurheilumahdollisuuksia sekä mm. tennistä, sukellusta, snorklausta, minigolfia, ratsastusta ja patikointia.

Ruoka ja juoma

Teneriffan yltäkylläinen ravintolatarjonta ulottuu sekä kansainvälisiin että paikallisiin ruokiin ja kaikkiin hintaluokkiin. Ravintoloita on niin kaupunkialueella, ostoskeskuksissa kuin ranta-alueella. Suosittelemme kokeilemaan paikallisia tapaksia lomallasi – ne maistuvat ihanilta!

Shoppailu

Teneriffalla voit nauttia shoppailusta. Lomakohteissa on runsaasti matkamuistomyymälöitä, kioskeja ja supermarketteja. Täällä on myös joitakin merkkituotemyymälöitä, ja pääkaupungissa Santa Cruzissa valinnanvaraa on enemmän.

Autonvuokraus

Jos haluat tutustua omatoimisesti Teneriffaan ja sen ympäristöön, kannattaa vuokrata auto. Voit tehdä sen jo ennen matkaa, tai perille saavuttuasi Matkavekan yhteistyökumppanin Rentalcarsin kautta.

Palvelumme

Matkavekka tarjoaa Teneriffalle lento+hotelli-paketteja, Matkavekan omatoiminen lento+hotelli-lomapaketti koostuu lennoista ja valikoiduista hotelleista. Rakenna siis itse haluamasi paketti ja päätä minä päivänä, miten pitkäksi aikaa ja millä lennoilla matkustat sekä missä hotellissa lomailet. 

Omatoimisilla lento+ hotelli-matkoilla ei ole suomea puhuvia oppaita. Lentokenttäkuljetukset voit ostaa kätevästi yhteistyökumppanimme Ridewaysin kautta.  

Tutustu Teneriffan kohteisiin ja löydä oma suosikkisi mukavalle lomalle!

Koe monipuolinen Teneriffa

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää

Katso Teneriffan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Aja, pysähdy ja koe - kuten haluat.

Lue lisää täältä >

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Lomakohteemme Teneriffalla

Teneriffan aurinkoisella etelärannikolla.
Kaunis kanarialainen lomakaupunki.
Rauhallisempi lomakohde Americasin kupessa.
Vanhan kalastajakylän charmia.
Merenrantakylän rauhaa saaren länsiosassa.
Golflomaa ja upeita hotellialueita
Rauhaisaa lomaa kaukana hulinasta

Varaa matkasi Teneriffalle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-lomapaketti

 • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkapakettilain turva lomallasi
 • Laaja hotellivalikoima
 • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 12
 • 13
 • 14

Kartta

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Hotellit

Hyvä tietää Espanja