Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
  • Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz on ollut suosittu lepopaikka 1800-luvulta saakka. Kaupungin viehätys perustuu siihen, että se on paikallisten asuttama aito kanarialainen kaupunki jokapäiväisine toimintoineen, ei pelkästään matkailijoille suunniteltu lomakohde.

Puerto de la Cruz on rakennettu kahteen osaan rannasta nousevalle rinteelle. Vanhimmat rakennukset kauniine yksityiskohtineen ovat peräisin 1600-luvulta. Vanhaa alakaupungin keskustaa ja uudempaa yläkaupungin asuinaluetta yhdistää autoteiden lisäksi jyrkähkö rappukatu. Katukahvilat, ravintolat ja baarit ovat näyttäytymistä varten, mikä näkyy paikallisten pukeutumisessa. Vähemmillä vaatteilla selviää vanhankaupungin läheisyydessä sijaitsevilla Lago Martianezin upeilla merivesialtailla, joista kaupunki on syystäkin ylpeä.

Lue lisää kohdeoppaasta

Retket

Teide ja bodega

Teiden kansallispuisto on ainutlaatuinen elämys! Vuosituhansien aikana saaren tuliperäinen toiminta on luonut tämän yhden maailman upeimmista maisemista, jota hallitsee Teide-tulivuori. Teiden huippu kohoaa 3718 m merenpinnan yläpuolelle. Ylväänä se seuraa saaren elämää niin etelässä kuin pohjoisessa, ja viettää toistaiseksi hiljaiseloa. Teide on niin sanottu nukkuva tulivuori. Matkamme käy Orotavan laakson vihreiden maisemien ja eri kasvillisuusvyöhykkeiden kautta ylös kohti Teiden kansallispuistoa.

Kansallispuisto Las Cañadas sijaitsee reilun kahden kilometrin korkeudessa meren pinnasta ja muistuttaa kuumaisemaa. Sen kivimuodostelmat herättävät hauskoja mielikuvia; nukkuva guanchi on niistä suurin.  Mielikuvitusta käyttäen saatat nähdä myös Jumalan sormen tai vaikkapa Elviksen ja Sofia Lorenin!

Retkellä poiketaan Tacoronten kylään paluumatkalla maistelemaan paikallisia viinejä tapasten kera. Ilma vuoristossa saattaa olla hyvin viileä, joten lämmintä vaatetta kannattaa ottaa mukaan. Retken aikana pysähdytään myös kahvi-ja valokuvaustauoille, joten muista kamera! Paluu hotelleille noin klo 15. Hinta 37 €/aikuiset, 18 €/lapset 2-11-v.

Kansainvälisiä retkiä

La Gomera

Kokopäiväretki ihastuttavalle La Gomeran saarelle alkaa Los Cristianosin satamasta, mistä autolautta vie matkustajat La Gomeran pääkaupungin, San Sebastianin,  satamaan. Merimatka kestää noin 40 minuuttia. San Sebastianista lähdemme kiertämään bussilla saarta. La Gomera on Kanarian saarista vuoristoisin ja jylhät maisemat avautuvat heti ohitettuamme San Sebastianin.

Pengerviljelmät koristavat jyrkkiä vuorten rinteitä ja vehreät laaksot ovat täynnä banaani- ja viiniviljelyksiä. Gomeran saaren eteläosa on melko karua ja kuivaa, kun taas pohjoispuolella vallitsevat vihreät ja kosteat metsäalueet. Saarella on harvinainen laurisilvametsikkö, jossa ilma on erittäin puhdasta ja raikasta. Pääsemme jaloittelemaan Garajonayn kansallispuistossa, joka sijaitsee noin kilometrin korkeudessa meren pinnasta.  

Päivän aikana kuulemme tarinoita mm. Kolumbuksen merimatkoista, Garajonayn kansallispuistosta sekä saaren omasta erikoisesta vihellyskielestä, joka parhaimmillaan kantaa jopa 4 kilometrin päähän. Ennen puhelimia tapa oli hyvin yleinen viestityskeino saarella.

Lounas sisältyy retken hintaan. Paluu Puerto de la Cruziin noin klo 20.30. Muistathan ottaa passin mukaan retkelle sekä lämmintä vaatetta. Sää voi vaihdella eri puolilla saarta. Retken hinta 66 €/aikuiset, 33 €/lapset 2-12-v.

La Laguna ja Tacanana

La Laguna on Teneriffan vanhin kaupunki ja se toimi pääkaupunkina aina vuoteen 1853 asti, jolloin Santa Cruzista tuli pääkaupunki. La Laguna on edelleen tärkeä historiallinen, uskonnollinen ja kulttuurin keskus. Sen vanha keskusta on UNESCO:n maailmanperintökohde. Teemme vanhassa kaupunginosassa kävelykierroksen, jonka aikana kuulemme rakennuksiin liittyviä tarinoita ja saamme käsityksen vanhasta kanarialaisesta arkkitehtuurista.

Jylhiä, vehreitä maalaismaisemia ihaillen saavumme Tagananan viehättävään merenranta kylään. Kylässä on mahdollista lounastaa omakustanteisesti. Lounaan jälkeen matkaamme Santa Cruziin -saaren pääkaupunkiin. Matkan varrella pysähdymme kuvaamaan paikallista kalastaja kylää, sekä Las Teresitasin rantaa. Santa Cruzissa näet kaupungin merkittävimmät nähtävyydet, kuten esimerkiksi Plaza de Españan ja auditoriumin. Hinta 29 €/14,50 € (lapset 2-12). 

Patikointi Anagan niemimaalla

Vaellamme Anagan luonnonsuojelualueella vaihtelevissa maalaismaisemissa; vaellus alkaa vehreästä ja varjoisasta laakeripuumetsästä, näemme pieniä taloja peltotilkkuineen, kasvimailla ja pengerryksillä viihtyvät mm. peruna, kurpitsa, papu, kaali, taaro ja kalla. Lopulta avautuvat edessämme jylhät rotkomaisemat. Polun varrella kasvaa useita harvinaisia endeemisiä kasvilajeja, saatamme kohdata matkalla myös vuohi- tai lammaslauman. Vaellus päättyy muutaman kymmenen asukkaan Chinamadan kylään, jossa talojen rakentamisessa on hyödynnetty alueen luonnonluolia. Päivän päätteeksi on mahdollisuus nauttia kevyt lounas paikallisessa ravintolassa. Hinta n. 40 €. 

Kysy kansainvälisistä retkistä lisää oppaaltasi.

Muut retket

Myymme myös suosituimmille kansainvälisille retkille lippuja. Esimerkiksi:

• Oppaamme välittää lippuja upeaan eläinpuistoon Loro Parqueen, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Vehreässä ja hyvin hoidetussa puistossa asustaa valtava määrä erilaisia eläimiä! Papukaijat, merileijonat, delfiinit ja valaat esiintyvät yleisölle omissa ohjelmissaan. Lipun hinta 34 €/ aikuiset, 23 € 6–11-vuotiaat, nuoremmat pääsevät alueelle ilmaiseksi.

• Meriretkien ystävät pääsevät laivaan Etelä-Teneriffan satamista, jonne laivayhtiöillä on kuljetuksia pari kertaa viikossa ja matka kestää noin 1,5 tuntia. Yleensä tarjonnassa on kokopäiväretkiä sekä sukellusveneellä (60 €/aikuiset, 37 €/lapset alle 12-v.) että katamaraanilla (55 €/aikuiset, 27 €/lapset alle 12-v).

• Lisäksi retkiä mm. Ritariturnajaisiin ja Siam Parkiin. Kysy lisää oppaalta.

Kartta

Lähtökentät

Lähdöt Helsingistä ja maakuntakentiltä

Lähtöpaikkakunta/lentoasema

Lähtöpäivät 

Kesto

Lentoyhtiö

Jyväskylä 24.10.2017 7 yötä Primera Air 
Pori 31.10.2017 7 yötä Primera Air 
Lappeenranta 7.11.2017 7 yötä Primera Air 
Helsinki-Vantaa la 11.11.2017 - 3.2.2018 7 yötä Norwegian
Helsinki-Vantaa 10.2.2018 8 yötä menossa: Norwegian
paluussa: Primera Air
Pori 18.2.2018 7 yötä  Primera Air
Vaasa 25.2.2018 7 yötä Primera Air
Joensuu 4.3.2018 7 yötä Primera Air
Kokkola-Pietarsaari 11.3.2018 7 yötä Primera Air
Kuopio 18.3.2018 7 yötä Primera Air
Tampere 25.3.2018 7 yötä Primera Air
Lappeenranta 1.4.2018 7 yötä Primera Air

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka Etelä-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 17 km, ja Puerto de la Cruziin noin 90 km.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka Pohjois-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 80 km, ja Puerto de la Cruziin noin 30 km.

Hyvä tietää:  Norwegian

Hyvä tietää:  Primera Air

 

 

 

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse