Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
  • Retket Teneriffa - varaa Matkavekasta

    Retket Teneriffa

Lähde Matkavekan retkelle

Matkavekan retket Teneriffalla

Varaa retki Teneriffan-lomallesi

Näe ja koe enemmän Teneriffan-lomallasi! Varaa Matkavekan retki ja lähde mukaan mielenkiintoiselle suomeksi opastetulle saarikierrokselle tai viehättävälle lähisaarelle La Gomeralle. Kansainvälisessä retkitarjonnassa on koko joukko retkiä moneen makuun aina ritariturnajaisista patikointimatkoihin. 

Tervetuloa mukaan retkillemme!

Tutustu Matkavekan retkiehtoihin

Retket Teneriffa

Teneriffan saarikierros

Teneriffa on upea saari, jossa on monia unohtumattomia paikkoja. Tämä retki vie sinut saaren kuuluisimpiin ja kuvatuimpiin luonnonkauniisiin paikkoihin. Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on Los Gigantesin jyhkeä rannikko näköaloineen niin maaseudulle kuin merelle. Lännen kautta matkaamme pohjoisen puolelle näköalapaikalle, josta voi ihailla Garachicon kaupunkia, joka oli tärkeä Teneriffan satamakaupunki ennen tulivuorenpurkausta 1700-luvulla. Käymme Icod de Los Vinosissa sijaitsevassa San Marcosin kirkossa ja näemme kylän vuosisatoja vanhan lohikäärmepuun. Retkeen sisältyvä lounas nautitaan myös Icod de Los Vinosissa. Jatkamme matkaa saaren vehreää pohjoisrannikkoa pitkin Orotavan laaksoon, jossa on rikas lintulajisto ja kaunis luonto. La Orotava on vanha kaupunki, jossa on näkyvillä perinteinen kanarialainen arkkitehtuuri. Laaksosta nousemme Teiden kansallispuistoon, yli 2000 metriin ja pidämme valokuvaustauon. Aikaa jää myös pieneen kahvitaukoon. Päivän huipentumana vierailemme viinitilalla, jossa maistelemme paikallisia orgaanisia viinejä. Täällä voit tehdä myös tuliaisostoksia! Retken sisältö on monipuolinen, kuulet ja näet paljon!

KOKOPÄIVÄRETKI: HINTAAN SISÄLTYY LOUNAS RUOKAJUOMINEEN JA MAISTIAISET VIINIBODEGALLA

Hinnat: Aikuiset/58€, Lapset (2-12v.) 29€. Ritariturnajaiset

Vauhdikkaita ritariturnajaisia vietetään San Miguelin keskiaikaiseen tyyliin rakennetussa linnassa. Illan aluksi itse linnan kreivi toivottaa vieraat tervetulleiksi. Suuressa turnajaissalissa syödään illalliseksi vihanneskeittoa, kanaa ja porsaankyljyksiä. Ruokajuomana on vettä, limsaa ja viiniä.

 Katsomossa ryhmät saavat oman urhean ritarin kannustettavakseen − ja ritarit todella taistelevat omiensa puolesta viimeiseen hengenvetoon saakka! Ritarit ovat komeita ja ratsut uljaita. Taistelun tuoksinassa saatetaan ryöstää linnan neito ja hovinarrikin vierailee areenalla...

Kun voittaja on lopulta selvinnyt ja taistelu laantunut, voit tavata ritarit henkilökohtaisesti pyöreän pöydän ääressä. Turnajaisten jälkeen siirrytään linnan toiseen saliin, jossa esitetään upea, värikäs flamenco-show.

Kansainvälisen retken hinta on aikuiset 57 € lapset (3-13v.) 28,50 € (sis. illallisen). 

Läntinen Teneriffa

Tutustumme Teneriffan kiehtoviin kyliin ja kaupunkeihin! Matkaamme vuoristomaisemien ja pienten kylien kautta kohti pohjoisrannikkoa, ja pysähdymme tauolle Garachicon yläpuolelle näköalapaikalle. Kahvilan terassilta avautuu vaikuttava näkymä alas 1700-luvulla Teiden purkauksessa tuhoutuneeseen  ja uudelleen rakennettuun Garachicon kaupunkiin. Matka jatkuu Icod de los Vinosiin, jonka ylpeys on ikivanha, mahtava traakkipuu. Näet myös kauniin San Marcosin kirkkoaukion, ja saat maistelella liköörejä ja muita saaren omia tuotteita pienessä putiikissa. Icod de los Vinosista ajamme rannikolle Garachicoon, jossa teemme pienen kävelykierroksen. Vapaa-ajalla voi syödä lounasta vaikkapa jossain rantakadun ravintolassa.Garachicon jälkeen pysähdymme Mascaan, yhteen saaren kauneimmista kylistä. Tämä pieni ja idyllinen kylä sijaitsee rehevässä laaksossa pienellä harjanteella, jota ympäröivät jyrkät kallioseinämät. Kylässä on muutama ravintola, joiden terasseilta avautuu viehättävä näkymä alas laaksoon. Kahvitauon jälkeen lähdemme takaisin lomakohteeseemme kiemuraista vuoristotietä pitkin.

Kokopäiväretki. Hinta 35 € /aikuiset, 20 €/ lapset alle 12-v.

La Gomera

Kokopäiväretki ihastuttavalle La Gomeran saarelle alkaa Los Cristianosin satamasta, mistä autolautta vie matkustajat La Gomeran pääkaupungin, San Sebastianin,  satamaan. Merimatka kestää noin 40 minuuttia. San Sebastianista lähdemme kiertämään bussilla saarta. La Gomera on Kanarian saarista vuoristoisin ja jylhät maisemat avautuvat heti ohitettuamme San Sebastianin.

Pengerviljelmät koristavat jyrkkiä vuorten rinteitä ja vehreät laaksot ovat täynnä banaani- ja viiniviljelyksiä. Gomeran saaren eteläosa on melko karua ja kuivaa, kun taas pohjoispuolella vallitsevat vihreät ja kosteat metsäalueet. Saarella on harvinainen laurisilvametsikkö, jossa ilma on erittäin puhdasta ja raikasta. Pääsemme jaloittelemaan Garajonayn kansallispuistossa, joka sijaitsee noin kilometrin korkeudessa meren pinnasta.  

Päivän aikana kuulemme tarinoita mm. Kolumbuksen merimatkoista, Garajonayn kansallispuistosta sekä saaren omasta erikoisesta vihellyskielestä, joka parhaimmillaan kantaa jopa 4 kilometrin päähän. Ennen puhelimia tapa oli hyvin yleinen viestityskeino saarella.

Lounas sisältyy retken hintaan. Paluu Puerto de la Cruziin noin klo 20.30. Muistathan ottaa passin mukaan retkelle sekä lämmintä vaatetta. Sää voi vaihdella eri puolilla saarta. Retken hinta 66 €/aikuiset, 33 €/lapset 2-12-v.

La Laguna ja Tacanana

La Laguna on Teneriffan vanhin kaupunki ja se toimi pääkaupunkina aina vuoteen 1853 asti, jolloin Santa Cruzista tuli pääkaupunki. La Laguna on edelleen tärkeä historiallinen, uskonnollinen ja kulttuurin keskus. Sen vanha keskusta on UNESCO:n maailmanperintökohde. Teemme vanhassa kaupunginosassa kävelykierroksen, jonka aikana kuulemme rakennuksiin liittyviä tarinoita ja saamme käsityksen vanhasta kanarialaisesta arkkitehtuurista.

Jylhiä, vehreitä maalaismaisemia ihaillen saavumme Tagananan viehättävään merenranta kylään. Kylässä on mahdollista lounastaa omakustanteisesti. Lounaan jälkeen matkaamme Santa Cruziin -saaren pääkaupunkiin. Matkan varrella pysähdymme kuvaamaan paikallista kalastaja kylää, sekä Las Teresitasin rantaa. Santa Cruzissa näet kaupungin merkittävimmät nähtävyydet, kuten esimerkiksi Plaza de Españan ja auditoriumin. Hinta 29 €/14,50 € (lapset 2-12). 

La Laguna ja Anaga

Tule ja koe La Laguna, UNESCOn perintökohteisiin kuuluva vanha ja uniikki kaupunki hurmaa tunnelmallaan sekä sen historiallisilla kaduillaan. La Laguna toimi Teneriffan pääkaupunkina vuoteen 1723 asti. Retkemme aikana pääsemme vierailemaan paikallisia tuotteita myyvillä markkinoilla, jonka jälkeen suuntaamme viinikellariin, jossa pääsemme maistelemaan viiniä ennen kuin aloitamme vaelluksemme ainutlaatuisessa Anagan luonnonpuistossa. 

Vaelluksen tiedot: viikonpäivä: maanantai. / vaikeustaso: helppo. / korkeus: +300/-300m./ Bussikuljetuksen kesto(meno): 60 min./ Vaelluksen kesto: 1h 30 min/ 2 h./ Bussikuljetuksen kesto: 60min (paluu). / Hinta: aikuiset 49€, lapset 24,50€/ Retki sisältää: englanninkielinen opas, bussikuljetus, vaellustarvikkeet sekä viinimaistiainen. 

Teneriffan lomakohde

Tutustu lomakohteeseen

Lapsiperheiden suosima lomakohde Teneriffa

Lue lisää täältä >

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Teneriffa.

Lue lisää täältä > 

Sää

Katso Teneriffan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Teneriffan loma-alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Jaa tämä sivu sähköpostitse