Rantalomat
Viron lomat
LEGOLAND
Kaupunkilomat
 • Israel - Jerusalem - Tiberias - varaa Matkavekasta

Israelin kiertomatka 23.2.-2.3.2019

Aamuisin on tarjolla oppitunti heprean harrastajille. Päivän mittaan testataan sitten kielitaitoa tositilanteissa, retkillä, toreilla ja vierailuilla. Matkalaulut kuuluvat myös päiväjärjestykseemme. Laulamme itse heprealaisia lauluja ja nautimme israelilaisesta musiikista paikallisten esittämänä. Matkalle ovat tervetulleita myös he, jotka eivät harrasta hepreaa, eivätkä musisoi. Tutkimme matkalla aimo annoksen Raamattua kertomusten tapahtumapaikoilla. Perehdymme Israelin historiaan, kulttuuriin ja nykyiseen elämänmenoon talviloman leppoisassa hengessä. Retket sopivat niin nuorten kuin varttuneempienkin makuun. On ilo tarkkailla kevään kaunista luontoa, kun vuoret ja laaksot ovat saaneet vihreän nurmipeitteen, ja kun kukkakentät hehkuvat runsaassa väriloistossaan. Muuttolinnut kiiruhtavat suurina parvina pohjoista kohti. Vierailemme vanhoilla, tutuilla paik­oilla, mutta aina riittää myös uutta ja tuoretta nähtävää. Lomaviikko tarjoaa lepoa ja virkistystä, sekä mukavaa yhdessä oloa.                                                                                                                                                           

 

MATKAOHJELMA

LA 23.2. Lento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme lauantaina (sapattina) iltapäivällä. Sieltä nousemme bussilla Juudean vuorille ja Jerusalemiin, jossa majoittumme Jerusalem Tower -hotelliin kaupungin sydämessä.                                                                                                                                                       

SU 24.2. Ensimmäisen retkipäivän aluksi vierailemme Israelin parlamenttitalossa, Knessetissä. Sen jälkeen lähdemme näköalakierrokselle Juudean vuorimaan upeisiin maisemiin, Israelin sankareiden jalanjäljille. Kertaamme Gilon, Beitarin, Tammilaakson, Bet Shemeksen ja Jerusalemin käytävän tapahtumia. Kyläilemme juudealaisessa maalaiskylässä ja palaamme Mevasseret Zionin ja Ein Keremin kautta Jerusalemiin.                                                                                                                                                         

MA 25.2. Aluksi katselemme läntisen Jerusalemin julkisia rakennuksia. Israel-museossa tutustumme Jerusalemin pienoismalliin ja Kirjan pyhäkköön. Vierailemme myös Herzel-vuoren kansallispuistossa ja Israelin merkkihenkilöiden haudoilla. Sieltä ajamme Betlehemin Paimenten kedolle. Retkipäivän viimeinen kohteemme on tasokas Raamatullinen eläintarha                                                                                       

TI 26.2. Aloitamme päivän Puutarhahaudalla, jonka jälkeen nousemme Öljyvuorelle. Sieltä laskeudumme Kaikkien kansojen kirkkoon Getsemanen puutarhassa. Viivymme hetken Länsi-muurilla. Nousemme Siionin vuorelle. Kävelemme juutalaisten, muslimien ja kristittyjen kortteleissa. Astelemme myös Cardo-kadun ja Jeesuksen kärsimystien, Via Dolorosan, kiveyksillä.                                          

KE 27.2. Jerusalemista ajamme Jerikon tietä Kuolleelle merelle. Nousemme En Gedin kenttäkoulun näköalapaikalle, josta katsoen autiomaan keskellä sijaitseva keidas on kuin tarjottimella. Tutustumme Kuolleenmeren terveys- ja kosmetiikkateollisuuteen. Pysähdymme myös uimaan maailman alimmassa paikassa. Sieltä jatkamme Jordanin-laakson tietä Galileaan. Poikkeamme Jordanvirran kastepaikalla. Illalla saavumme Tiberiakseen, jossa majoittuminen hotelliin ja illallinen.                                                               

TO 28.2. Päivän aluksi ajamme Autuuksien vuorelle. Sieltä nousemme Golanin ylätasangolle, joka on ollut lukuisten sotien taistelutanner. Vierailemme veden ja viinin kaupungissa, Katzrinissa. Tutustumme Banyasin, Filippuksen Kesarean ja Kirkastusvuoren, Hermonin, maisemiin. Käymme Jordanin alkulähteillä. Palaamme Kirjat Shmonan ja Naftalin vuorten kautta Tiberiakseen.                               

PE 1.3. Heti aamusta purjehdimme Gennesaretinjärven aalloilla. Pysähdymme Tabghan kalasatamaan, jossa Pietarista tuli Jeesuksen kokoaikainen opetuslapsi. Kapernaumista jatkamme matkaa Sahnen, Jisreelin tasangon, Nasaretin ja Kaanan kautta Tiberiakseen. Paluumatkalla poikkeamme Kinneretin asutuksen herkku- ja maustekaupassa.                                                                                                     

LA 2.3. Siirrymme Tiberiaksesta Jisreelin tasangon ja Sharonin tasan gon kautta Ben Gurionin lentokentälle, Lyddaan. Paluulento lähtee Tel Avivista klo 16.05 ja saapuu Helsinkiin kello 21.00.

LENTOAIKATAULU (NORWEGIAN)

la 23.2.19 D8 746 Helsinki-Tel Aviv klo 10.30 – 15:05                                                                                       

la 2.3.19   D8 747 Tel Aviv –Helsinki klo 16.05 – 21.00
(lentoaikataulu sitoumuksetta)

HOTELLIT

23. - 27.2. Jerusalem, Jerusalem Tower tai vastaava, 23 Hillel st. p. + 972-2-6209209Hotelli sijaitsee kaupungin liikekeskustassa, lähellä Jerusalemin Vanhaakaupunkia. Hotellissa on 120 huonetta, joissa kylpyhuone, puhelin, ilmastointi, turvasäilö, internet ja tv. Suosittu, vilkas Ben Jehudan promenaadi on viiden minuutin kävelymatkan päässä.                                                                                                                               

27.2.- 2.3. Tiberias, Leonardo hotelli tai vastaava, Gdud Barak Rd. Puh. +972 4-670-0800.Hotelli sijaitsee Genesaretinjärven rannalla, lyhyen kävelymatkan päässä Tiberiaksen keskustasta. Huoneissa on kylpyhuone, turvasäilö, puhelin, internet, ilmastointi ja tv sekä kokoustilat.                                                                                                 

Matkan hinta: 1295 €/ hlö/2 h huone

Hintaan sisältyvät:

 • Lennot Helsinki–Tel Aviv–Helsinki
 • Lentokenttäverot ja matkustajamaksut
 • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja tutustumiskohteet
 • Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
 • Puolihoito (runsas aamiainen ja päivällinen)
 • Oppaan ja matkanjohtajan palvelut

Hintaan eivät sisälly:

 • Matkavakuutus
 • Ylimääräiset retket ja ateriat
 • Ateriat lennolla
 • 1 hengen huone, lisämaksu 420 €

Varaukset viimeistään 15.11.2018:
Matkavekka, hanna.piilonen@matkavekka.fi tai puh. 020 120 4984 tai matkavekka.fi

Paikkoja rajoitetusti.

Israeliin matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat matkalla passin, joka on voimassa 6kk matkan jälkeen. Pyydämme lähettämään passitiedot tai -kopion meille viimeistään 1kk ennen matkaa. Kyseessä on matkapaketti; vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkavekka -  Primera Travel A/S. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matkavekan lisä- ja erityisehtoja tämän matkan osalta. Matka- ja maksuehdot ryhmämyyjältä. Kehotamme ottamaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ajoissa (heti kun varausmaksu on suoritettu). 

Opas: Pentti Holi 040-721 3939

Matkanjohtajat: Eija Helin 040 020 5486 ja Jarmo Majamaa 040-503 8339

Tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan Israelin matkoillemme

 
Valitse matka *
Majoitus *
 
 
 
 
Hinnat ja maksuehdot ovat nähtävillä jokaisen matkan esittelyssä. Lisätietoa matkasta antaa: Hanna Piilonen, puh. 020 1204984
Saat lomakkeen lähettämisen jälkeen vahvistuksen ja ennakkolaskun matkastasi, kun tilaus on käsitelty!
 
 
 
 

Jaa tämä sivu sähköpostitse