Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matkasi Italiaan | Matkavekka

    Italia

Lomakohteemme Italiassa

Calabria

Aurinkoa, rantalomaa ja elämyksiä Calabriassa.

Lue lisää täältä >

Milano

Vietä kaupunkiloma Milanossa.

Lue lisää täältä > 

Rooma

Tutustu Roomaan ja vietä viikonloppuloma historiallisessa kaupungissa.

Lue lisää täältä > 

Venetsia

Veden ympäröimä Venetsia hurmaa lomailijat.

Lue lisää täältä >

Lomakohteena Italia

Matkat kohteeseen Italia

Italia on yhtä kulttuurin ja makunautintojen juhlaa. Silmiä hivelevillä maisemilla siunattu, ihmisen kädenjäljen entisestään kaunistama maa on oikea elävä ulkoilmamuseo. Harva maa voi tarjota yhtä laajan valikoiman elämyksiä ja vaikuttaa niin moniin aisteihin. Täällä voit yhdistää virkistävän kaupunkiloman tai leppoisat rantapäivät ikiaikaiseen historiaan, kulttuurikohteisiin ja upeaan luontoon. Italia on maa, jolle on helppo menettää sydämensä.

Kaikki tiet vievät Roomaan

Italiasta on vaikea puhua mainitsematta sen pääkaupunkia Roomaa, joka on ehdottomasti yksi Euroopan klassisista matkakohteista. Roomassa historia tulee liki, ainutlaatuiset nähtävyydet ja kulttuurikohteet näyttäytyvät kaupungin kaduilla kuten ovat tehneet jo satojen vuosien ajan. Oma erityinen maailmansa on Vatikaani, valtio kaupungin keskellä.

Rantalomaa Calabriassa

Uutuuskohteemme Etelä-Italiassa on hurmaava Calabria, joka on säilyttänyt aitoutensa eikä ole jäänyt turismin jalkoihin. Calabrian upeat hiekkarannat ovat maan parhaita, jyrkät kalliokielekkeet huikean kuvauksellisia ja hintataso edelleen edullinen. Mainitsemisen arvoista on myös kielen vievä jäätelö.

Ruoka on hyvä syy tulla Italiaan

Italia on ehdottomasti makumatkailijan unelmamaa. Täällä syödään pitkään ja hartaasti, ruuasta ja seurasta nauttien. Maukkaat antipastot, pastat, risotot ja pizzat sekä lempeästi haudutetut liharuuat ovat Italian antia maailmalle. Illallisen jälkeen istahdetaan katukahvilaan kahville ja ruoansulatusjuomalle. Italiassa ei voi unohtaa maan rikasta viinikulttuuria. Lähes joka maakunnalla on oma rypäleensä ja oman alueen viineistä ollaan erittäin ylpeitä. Täällä ruoka ja viini ovat erottamaton osa arkea ja elämästä nautiskelemista.


Tutustu ja varaa matkasi Italiaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Italia

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Italia - hyvä tietää

Aikaero
Italiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (SUF)
Matka Lamezia Terme International Airport (SUF) -lentoasemalta Calabrian lomakohteisiin Tropeaan on noin 60 km, Capo Vaticanoon noin 70 km. 

Etäisyydet lentokentältä (ROM)
Matka Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport (FCO) lentoasemalta Roomaan on noin 35 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Italiassa veroa peritään mm. Roomassa. Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 4 - 7,00 €/yö/hlö. Alle 11-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Italiassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
Jännite on 220 V.

Matkustusasiakirjat
Ennen matkaa tarkista, että matkustusasiakirjasi ovat kunnossa. Kohdemaan edustustosta voit tarkistaa passeihin ja viisumeihin liityvät määräykset. Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Italy. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot. www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolilaisuus

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)