Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Calabriaan - varaa Matkavekasta

    Calabria

Calabria matkakohteena

Matkat Calabriaan - varaa Matkavekasta

Matkusta kohteeseen Calabria - Italia

Calabriassa voit yhdistää laiskan aurinkoiset päivät muistorikkaisiin elämyksiin. Calabrian alue tarjoaa kiehtovaa historia, uskomatonta vehreyttä ja väkevää kulttuuria sekä rantoja, jotka italialaiset itse ovat nimenneet maan ehdottomasti kauneimmiksi. Voit viettää lomaviikkosi vain yhdellä rannalla tai vaihdella rantaa päivittäin: Calabriassa upeita rantoja riittää kaikille. Komeat kalliot kohoavat meren sylissä ja ympäröivät uimalahtia, joiden pinnan alla löytyy tutkittavaa vaikkapa snorklaamalla. Viemme sinut Calabriaan lomalle useampaan kohteeseen.

Tropea ja Capo Vaticano

Nimellä Costa Degli Dei, Jumalten rannikko, kutsutaan kaunista rantaviivaa, joka ulottuu Pizzosta Nicoteraan, ja johon kuuluvat lomapaikat Tropea ja Capo Vaticano. Capo Vaticano käsittää alueen Santa Domenicasta Santa Mariaan asti ja sitä on hemmoteltu ehkäpä Italian hurmaavimmilla rannoilla. Useammat hotellit täällä ovat pieniä ja perheiden ylläpitämiä, mikä tekee tunnelmasta erityisen. 

Capo Vaticanossa lomailijaa odottavat lukuisat ravintolat, pikkuiset ruokakaupat ja omia tuotteitaan myyvät tilat. Kylästä puuttuu varsinainen keskusta. Paras tapa kierrellä aluetta lienee hypätä Ricardista junaan ja puksutella sen kyydissä lähikaupunkeihin Tropeaan tai Pizzoon.

Tropeaa kutsutaan usein Calabrian helmeksi ja sen rakennukset kohoavat jyrkillä kalliolla kuin roikkuen kiinni hurjissa vuorenseinämissä. Kalliot laskevat alas satamaan, joka vilisee kesäisin hienoja veneitä. Täältä kullkee myös lauttayhteys Tyrrhenanmeren Liparisaarille parin tunnin päähän.

Calabrian keittiö hurmaa

Hyvä keittiö on pohjana kaikelle onnelle sanoo italialainen sananlasku ja Calabria nauttii runsaasta ruokaperinteestä. Vuosisatojen ajan esimerkiksi kreikkalaiset, arabit, bysantilaiset, normannit, espanjalaiset ja ranskalaiset jättäneet jälkensä niin ruoanlaittoon kuin arkkitehtuuriin. Calabriassa ruoka-aineita tuottavat paikalliset tilat, ns. agriturismot. Calabrialainen keittiö koostuu useimmiten perinteisestä kotiruoasta, jota täydentävät useta erilaiset mausteet. Tropeassa et voi olla maistamatta Cipolla Rossaa tai Cipolla di Tropeaa - kuuluisaa tropealaista punasipulia, joka on miedompaa maultaan kuin suomalainen vastineensa.  Jos haluat kokeilla jotain erilaista, käy Toninon jäätelöbaarissa pääkatu Corso Vittorio Emanuele III:lla ja kokeilla punasipulin makuista jäätelöä! Jos olet oikein rohkea, voit kokeilla 'ndujaa, vahvan mausteista salamimakkaraa, joka toimii parhaiten vaikkapa bruchettan päällä tai pastakastikkeessa. Pizzo tunnetaan jäätelöstään, ja kylmää herkkua on siellä tarjolla useassa jäätelöbaarissa. Pizzon erikoisuus on tartufo, hasselpähkinäkuorrutettu jäätelökakkunen.

Lomakohteemme Calabriassa

Koe aito ja alkuperäinen Calabria

Calabria
Matkavekka-lomapaketti

Matkavekka-lomapaketit Calabriaan

Tutustu ja varaa täältä >

Calabria
Lento+hotelli-paketti

Lento+hotelli-lomapaketit Calabriaan

Tutustu ja varaa täältä >

Sää Calabria

Katso Calabrian sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

All inclusive Calabria

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Calabria.

Lue lisää täältä >

Hotellit Calabria

Katso Calabrian alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä > 

Tutustu ja varaa matka Calabriaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Calabriassa

Kartta Calabria

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Italia - hyvä tietää

Aikaero
Italiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (SUF)
Matka Lamezia Terme International Airport (SUF) -lentoasemalta Calabrian lomakohteisiin Tropeaan on noin 60 km, Capo Vaticanoon noin 70 km. 

Etäisyydet lentokentältä (ROM)
Matka Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport (FCO) lentoasemalta Roomaan on noin 35 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Italiassa veroa peritään mm. Roomassa. Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 4 - 7,00 €/yö/hlö. Alle 11-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Italiassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
Jännite on 220 V.

Matkustusasiakirjat
Ennen matkaa tarkista, että matkustusasiakirjasi ovat kunnossa. Kohdemaan edustustosta voit tarkistaa passeihin ja viisumeihin liityvät määräykset. Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Italy. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot. www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolilaisuus

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)