Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
 • Matkat Calabriaan - varaa Matkavekasta

  Calabria

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Calabria.

Lue lisää täältä >

Hotellit Calabria

Katso Calabrian alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä > 

Lomalle Calabriaan

Matkat Calabriaan - varaa Matkavekasta

Matkusta kohteeseen Calabria - Italia

Calabriassa voit yhdistää laiskan aurinkoiset päivät muistorikkaisiin elämyksiin. Calabrian alue tarjoaa kiehtovaa historia, uskomatonta vehreyttä ja väkevää kulttuuria sekä rantoja, jotka italialaiset itse ovat nimenneet maan ehdottomasti kauneimmiksi. Voit viettää lomaviikkosi vain yhdellä rannalla tai vaihdella rantaa päivittäin: Calabriassa upeita rantoja riittää kaikille. Komeat kalliot kohoavat meren sylissä ja ympäröivät uimalahtia, joiden pinnan alla löytyy tutkittavaa vaikkapa snorklaamalla. Viemme sinut Calabriaan lomalle useampaan kohteeseen.

Tropea ja Capo Vaticano

Nimellä Costa Degli Dei, Jumalten rannikko, kutsutaan kaunista rantaviivaa, joka ulottuu Pizzosta Nicoteraan, ja johon kuuluvat lomapaikat Tropea ja Capo Vaticano. Capo Vaticano käsittää alueen Santa Domenicasta Santa Mariaan asti ja sitä on hemmoteltu ehkäpä Italian hurmaavimmilla rannoilla. Useammat hotellit täällä ovat pieniä ja perheiden ylläpitämiä, mikä tekee tunnelmasta erityisen. 

Capo Vaticanossa lomailijaa odottavat lukuisat ravintolat, pikkuiset ruokakaupat ja omia tuotteitaan myyvät tilat. Kylästä puuttuu varsinainen keskusta. Paras tapa kierrellä aluetta lienee hypätä Ricardista junaan ja puksutella sen kyydissä lähikaupunkeihin Tropeaan tai Pizzoon.

Tropeaa kutsutaan usein Calabrian helmeksi ja sen rakennukset kohoavat jyrkillä kalliolla kuin roikkuen kiinni hurjissa vuorenseinämissä. Kalliot laskevat alas satamaan, joka vilisee kesäisin hienoja veneitä. Täältä kullkee myös lauttayhteys Tyrrhenanmeren Liparisaarille parin tunnin päähän.

Calabrian keittiö hurmaa

Hyvä keittiö on pohjana kaikelle onnelle sanoo italialainen sananlasku ja Calabria nauttii runsaasta ruokaperinteestä. Vuosisatojen ajan esimerkiksi kreikkalaiset, arabit, bysantilaiset, normannit, espanjalaiset ja ranskalaiset jättäneet jälkensä niin ruoanlaittoon kuin arkkitehtuuriin. Calabriassa ruoka-aineita tuottavat paikalliset tilat, ns. agriturismot. Calabrialainen keittiö koostuu useimmiten perinteisestä kotiruoasta, jota täydentävät useta erilaiset mausteet. Tropeassa et voi olla maistamatta Cipolla Rossaa tai Cipolla di Tropeaa - kuuluisaa tropealaista punasipulia, joka on miedompaa maultaan kuin suomalainen vastineensa.  Jos haluat kokeilla jotain erilaista, käy Toninon jäätelöbaarissa pääkatu Corso Vittorio Emanuele III:lla ja kokeilla punasipulin makuista jäätelöä! Jos olet oikein rohkea, voit kokeilla 'ndujaa, vahvan mausteista salamimakkaraa, joka toimii parhaiten vaikkapa bruchettan päällä tai pastakastikkeessa. Pizzo tunnetaan jäätelöstään, ja kylmää herkkua on siellä tarjolla useassa jäätelöbaarissa. Pizzon erikoisuus on tartufo, hasselpähkinäkuorrutettu jäätelökakkunen.

Koe Calabria

All inclusive Calabria

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää Calabria

Katso Calabrian sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Retket Calabria

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä > 

Autonvuokraus

Aja, pysähdy ja koe - kuten haluat.

Lue lisää täältä >

Hotellit Calabria

Tutustu ja varaa matkasi Calabriaan

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekka-lomapaketti

 • Lennot ja valikoidut hotellit
 • Suomenkieliset opaspalvelut
 • Hotellikuljetukset tarvittaessa
 • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
 • Joustavat maksuehdot

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7

Retket kohteessa Calabria

Opastettu retki Tropea - Calabria - varaa Matkavekasta
Tropea & Capo Vaticano

Lähdemme liikkeelle iltapäivästä ja ajamme kohti etelää.  Capo Vaticano on kuuluisa kirkkaista turkoosinsinisistä lahdenpoukamistaan ja leppoisasta tunnelmastaan. Käymme yhdellä upeimmista Calabrian näköalapaikoista josta näkyy hyvällä säällä Sisialiaan, Lipari- saarille ja tietenkin Stromboli- tulivuorelle.

Paluumatkalla käymme maistelemassa pientuottajan, Artemiden, paikallisia herkkuja. Artemidesta voi tehdä myös hyviä tuliasiostoksia (huom. vain käteismaksu)

Lopuksi tutustumme Tropean kaupungin Centro Storicoon  eli historialliseen keskustaan ja sen tärkeimpiin nähtävyyksin. Kurkistelemme keskiaikaisille kujille ja ihailemme maisemia näköalapaikoilta. 

Corso Vittorio Emanuelle III on kaupungin pääkatu ja sivuamme sitä puolelta ja toiselta.  Aikaa on myös poiketa espressolle tai gelato artegianolle eli artesaani jäätelölle viehättävään kahvilaan, jossa jäätelöt ja konditoriatuotteet valmistetaan itse käsityönä.  

 • Retken hintaan ei sisälly lounasta
 • Retken kesto noin klo 14-18.30
 • Varustus: hyvät jalkineet, sään mukainen vaatetus
Retki Taorminaan - Calabria - varaa Matkavekasta
Taormina - Sisilia

Lähdemme liikkelle varhain aamulla Tropeasta ja kiipeämme kapeita vuoristoteitä Poro- vuoristoon. Ajamme vehreän tasankoalueen läpi ja nousemme toista vuoren rinnettä taas ylos. Laskeudumme Gioia Tauron laaksoon. Sitruuna-, appelsiini-, kiivi- ja oliviivipuu viljelmät vilisevät ohi ja vihdoin pääsemme moottoritielle joka johdatta meidät Calabrian etelärannikolle. Matkalla kuulet alueen elinkeinoista ja hieman historiaa. Ylitämme Messinan salmen lyhyellä lauttamatkalla (20 min.) Villa San Giovannin satamasta Messinan satamaan.

Suuntamme kohti etelää Sisilian itäistä rannikkotietä pitkin. Sisilia, tuo saapasmaan autonominen ja eteläisin maakunta,  poikkeaa niin historialtaan kuin maastoltaan muusta maasta. Nauti ohi vilisevistä maisemista ja kirkkaana kimmeltävästä Välimerestä.

Taormina- keskiaiakainen kaupunki ylhäällä meren yllä on ollut jo vuosisatoja matkailijoiden suosiossa. Seikkaile sen kapeitakin kapeimmilla kujilla, piipahda pikku putiikkeihin ostoksille tai vain istu ja nauti juomasta pikkupurtavan kera tai jäätelöstä joissain kaupungin lukuisista kahviloista. Yksi Taorminan ylpeyksistä on kreikkalaisen ajan amfiteatteri, josta on upeat näkymät kauas Välimerelle (sisäänpääsymasku 10 €, omakustanteinen). Aikaa on myös nauttia lounas haluamassasi paikassa, vaikka Il Duomon aukiolla ihaillen taustalla siintävää Etnaa. Etna -  tulivuori on komea näky kaupungin lukuisilta näköalapaikoilta kirkkaana päivänä.

Takaisin Tropeassa olemme sopivasti illallisaikaan.

 • Retkeen sis. kreikkalaisen teatterin vierailu. Lounas omakustanteinen.
 • Retken kesto noin klo 7.00-19.00
 • Varustus: hyvät kengät, lämmintä  vaatetta, vesipullo
Statti & Pizzo

Viinin ja jäätelön makuinen päiväretki Calabrian luoteisosaan. Aloitamme päivän noin tunnin ajomatkalla Lamezia Termen kupeeseen kuuluisalle Stattin viinitilalle, joka on yksi Calabrian suurimmista ja  menestyneimmistä. Tilalla kasvatetaan myös oliviipuita sekä nautoja.

Teemme tilavierailun ja tutustumme viinintuotannon eri vaiheisiin. Kierroksen päätteeksi pääsemme maistelemaan tilan viinejä antipastien kera.

Matkamme jatkuu vanhaan kalastajakylään Pizzoon ja kuulet alueen historiaa. Ulkonäöltään Pizzo muistuttaa Tropeaa vanhoine rakennuksineen, jotka roikkuvat kalloilla turkoosin meren yllä. Istahdamme alas nauttimaan paikallista kuuluisaa tartuffoa, jäätelöiden aatelia. Tämä herkku on kotoisin Pizzosta ja sitä ei sovi ohittaa kun käy kaupungissa. Tutustumme myös kuuluisaan 1600 -luvulla rakennettuun Chiesa di Piedigrottaan eli Luolakirkkoon. Kirkko sijaitsee aivan meren pinnan tasolla ja sinne laskeudutaan kivisiä askelmia pitkin.

 • Retkeen sis, viinimaistelu kevyt lounas, sisäänpääsy Piedigrotta-kirkkoon ja tartuffo-jäätelön.
 • Retken kesto: klo 9.00-17.00
 • Varustus: hyvät kengät, lämmintä  vaatetta, vesipullo
Canalicchio

Calabria on seutu, jolla on rikkaat perinteet. Kiitos siitä kuuluu monille muinaisille asuttajille jotka ovat jättäneet jälkensä: kreikkalaiset, arabit, bysanttilaiset, normannit, espanjalaiset ja ranskalaiset. Täällä kaikki nuo kaikki perinteet kohtaavat ja saat käytännön tuntumaa Calabrialaisen keittiön laajuuteen tyypillisellä maatilalla, jossa suurin osa ruoasta tuotetaan itse.

Emme myöskään saa unohtaa leipää, tuota jokaisen aterian osaa. Saamme tarkan selostuksen siitä kuinka perinteistä leipää tehdään.  Ja kuinka se paistetaan.

Tämä maaseutumatkailutila sijaitsee vuoristossa lähellä Lamezia Termeä ja saat kokea Calabrialaisen keittiön herkut aidoimmillaan. Tietenkin kaikki ruoat ovat lähituotettua. Paikallinen musiikkiperinne tulee myös tutuksi ja mahdollisuus pistää tanssiksi ruokailun jälkeen tai jo ennen sitä.

Maukas ja runsas ruoka on onnen perusta- niin täällä ainakin ajatellaan.  Ja se onkin tämän päivän agenda. Mahdollisuus tuliaisostoksiin tilalla.

 • Retkeen sis. lounas viineineen sekä kellarien maistiaiset
 • Retken kesto: klo n. 9-16.30
 • Varustus: mukavat vaatteet maatilan pihapiirissä liikkumiseen, lämmintä vaatetta mukaan

Kartta Calabria

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Hyvä tietää Italia

Aikaero
Italiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (SUF)
Matka Lamezia Terme International Airport (SUF) -lentoasemalta Calabrian lomakohteisiin Tropeaan on noin 60 km, Capo Vaticanoon noin 70 km. 

Etäisyydet lentokentältä (ROM)
Matka Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport (FCO) lentoasemalta Roomaan on noin 35 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Italiassa veroa peritään mm. Roomassa. Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 4 - 7,00 €/yö/hlö. Alle 11-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Italiassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
Jännite on 220 V.

Matkustusasiakirjat
Ennen matkaa tarkista, että matkustusasiakirjasi ovat kunnossa. Kohdemaan edustustosta voit tarkistaa passeihin ja viisumeihin liityvät määräykset. Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Italy. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot. www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolilaisuus

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)