Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Capo Vaticano/Tropea Calabriassa - varaa Matkavekasta

    Capo Vaticano/Tropea

Capo Vaticano ja Tropea - Calabria

Matkusta kohteisiin Capo Vaticano ja Tropea - Calabria

Noin 50 km Pizzosta etelään sijaitsee Capo Vaticano ja sen keskus Tropea. Etelä-Italian helmeksi mainittu paikkakunta kylpee aamuauringon säteissä hiekkakivisten jyrkänteiden laella, huikaisevan kauniin meren rannalla, jonka sävyt vaihtelevat turkoosista smaragdisiin ja ultramariiniin. Täällä nautit hienoista hiekkarannoista ja kristallisista vesistä sekä lukuisista kahviloista, baareista ja ravintoloista.

Tropea on etelärannikon helmi

Tropean perusti legendan mukaan Herkules noin vuonna 2000 eaa. Kaupungin vanhimmat osat ovat kasvaneet kiinni 70-metriseen hiekkakivijyrkänteeseen meren rannalla. 1100-luvulta peräisin oleva tuomiokirkko ja katedraali Santa Maria dell'isola ovat muutamia keskustan nähtävyyksistä. 

Koe Piazza Canone

Piazza Canone on saanut nimensä vanhoista kanuunoista, jotka suojelivat kaupunkia merirosvoja ja tunkelijoita vastaan. Aukiolle kerääntyy väkeä pikkutunneille asti seurustelemaan ja ihailemaan Calabrian kuuluisaa auringonlaskua. Tropeaa reunustavat kapeta ja pittoreskit kadut ja torit täynnä tunnelmallisia putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Pöytiä on usein aseteltu pikkukujille, joiden ikkunoissa roikkuu paikallisten pyykkinaruja ja kirkas tähtitaivas pilkistää kattotiilien takaa.

Hotelimme Capo Vaticanossa

Capo Vaticanon ja Tropean hotellimme ovat keskittyneet Capo Vaticanon jyrkänteen ympärille, pienten merenlahtien, kauniiden rantojen ja kallioiden tuntumaan. Monet hotellista ovat pieniä ja perheiden ylläpitämiä ja tarjoavat kotoisaa tunnelmaa.  Hotelli Labranda Rocca Nettunossa  asut tasokkaissa puitteissa nauttien All inclusive -palvelusta, viihtyisästä allasalueesta, yksityisestä rannasta ja mukavasta kävelyetäisyydestä kaupungin keskustaan. 

Punasipulin valtakunta

Merkittävä Tropean elintarvike on punasipuli, jota viljellään alueella. Vihannes näkyy kaikkialla kaupungissa ja sitä käytetään ainesosana kaikkin ruokalajeihin, jopa jäätelöön. 

Ihanaa gelatoa

Tropeassa jäätelöbaareja riittää. Makuja löytyy punasipulista chiliin, mansikasta pannacottaan, tiramisuun  ja pistaasiiin. Gelato eli jäätelö on ihan pakollinen herkku Calabrian-loman jokaisena päivänä!

 

Huomioithan, että Tropean kaupungissa on kaikkiaan vain neljä taksia ja hinnat ovat korkeat. Esim. Agriturismo Ruraliasta matka Tropean keskustaan maksaa noin 60 euroa. Paikallisbusseja ei ole, mutta lähikylien välillä kyllä kulkee paikallisjuna.  

Hotellit Capo Vaticano/Tropea

Lisätietoa Calabria

Calabria

Aurinkoa, rantalomaa ja elämyksiä Calabriassa.

Lue lisää täältä >

Sää Calabria

Katso Calabrian sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

tulossa

Retket Calabria

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

 

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Kartta Capo Vaticano ja Tropea

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse