Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
Premium Calabria Hotelli Santa Lucia

Premium Calabria Hotelli Santa Lucia

0

Eteläitalialaiset osaavat ilmiömäisesti nauttia elämästä. Eikä ihme, kun katsoo kaikkia paikallisia herkkuja! Tervetuloa mukaan kulinaristiselle matkallemme Calabriaan.

Italiaa aidoimmillaan voit kokea parhaiten saapasmaan eteläkärjessä, missä upeat luontoelämykset, ihastuttava ilmasto ja runsaat ruokaperinteet ovat luonnollinen osa italialaista arkipäivää. Strategisen välimerellisen sijaintinsa vuoksi Calabria on ollut kiinnostava valloituskohde. Kreikkalaiset, foinikialaiset, roomalaiset, turkkilaiset ja normannit ovat kaikki hallinneet Etelä-Italiaa ja jättäneet oman jälkensä erilaisina linnoina, rakennuksina, kylinä ja akvedukteina. Italialaisten itsensä mukaan Calabriaan kannattaa tulla, jos haluaa kokea Italiaa aidoimmillaan.  

Eteläitalialaisten intohimo ruokaan ja juomaan näkyy paikan päällä. Voit kävellä kaupunkien kapeilla kujilla ja aistia mausteiden ja auringonkypsyttämien hedelmien tuoksua. Istahda perheiden ylläpitämiin ravintoloihin maistelemaan vaikkapa alkupaloja ("antipasti"), vastapyydettyä kalaa, kiviuunissa paistettua pitsaa, paikallisia viinejä... Kahvilat tarjoavat höyryävää espressoa ja kotitekoista jäätelöä. Ruokakaupat ovat pullollaan calabrialaisia erikoisuuksia, kuten punaista chiliä ”peperoncino” ja makeaa punasipulia.

Premium-paketti Calabriaan sisältää
• Kulinaristisia makuelämyksiä - juustoa, viiniä, makkaraa, oliivöljyä, jäätelöä ja paikallisia ruokalajeja, jotka symboloivat eteläistä Italiaa.
• Kuvauksellisia italialaiskaupunkeja ja -kyliä:  kiertokävelyt charmikkaassa Tropeassa, romanttisessa Pizzossa, myyttisessä Scillassa ja tunnelmallisessa Reggio di Calabriassa.
• Kauniita luontoelämyksiä: jyrkkiä kallioita, kaunista rantaviivaa ja kumpuilevaa maalaismaisemaa.
• Suomenkielisen oppaamme palvelut 

Hintaan sisältyy
  • Lomalennot suoraan kotikentiltä
  • Majoitus hotelli Santa Luciassa puolihoidolla
  • Hotellikuljetukset
  • Retki: Makumatka Capo Vaticanoon & Tropeaan
  • Retki: Calabrian keittiö
  • Retki: Reggio Calabria & Scilla
  • Retki: Pizzo ja viininmaistelua
  • Suomenkielinen opaspalvelu

Ei saatavilla. Kokeile toista lähtöpäivää tai matkan kestoa.

Matkaohjelma

Päivä 1
Lomalento Calabriaan
Lomalento Calabriaan

Lennämme Suomesta suoraan Etelä-Italian Calabriaan, Lamezia Termen lentokentälle. Tapaamme kentällä Matkavekan suomenkielisen oppaan. Kuljetus hotelli Santa Luciaan, joka sijaitsee noin kuusi kilometria Tropeasta lähteen. Etelä-Italian helmeksi kutsuttu Tropea on rakennettu hiekkakivisten jyrkänteiden päälle. Huikaisevan kauniin meren sävyt vaihtelevat turkoosista smaragdisiin ja ultramariiniin.

Päivä 2
Makumatka Capo Vaticanoon & Tropeaan
Makumatka Capo Vaticanoon & Tropeaan

Päivän retki alkaa suuntaamalla Capo Vaticanoon ja alueen herkkuihin. Näemme Capo Vaticanolle tyypilliset, turkoosista merestä kohoavat jyrkät kalliot, kauniit uimalahdelmat ja upeat näkymät Liparisaarille ja Sisiliaan. Maisemakatselmoinnin jälkeen maistelemme alueen tyypillisiä juustoja sekä Calabrian kuuluisaa ’ndujaa, erittäin mausteista makkaraa, jonka tekee tuliseksi "peperoncino" - Calabrian voimakas chili. ’Nduja valmistetaan yhä vanhan perinteen mukaan pienessä kaupungissa Capo Vaticanon vieressä. Se pääsee parhaiten oikeuksiinsa bruschetta-leivän päällä, osana maistuvaa pastakastiketta tai sipulimoussemarmeladissa.  Capo Vaticanon ympäristössä kasvatetaan myös makeaa calabrialaista punasipulia, joka on myös alueen suurin tulonlähde. 

Nautimme lounaan ennen Tropean kaupunkikierrosta. Tropean kiertokävelyllä näemme kaikkialla suuria punasipulinippuja ja sitä käytetään ihan kaikissa ruokalajeissa jäätelöön asti. Suomenkielisen oppaan johdatuksella tutustumme tähän kiehtovaan keskiaikaiseen kaupunkiin.

Päivä 3
Vapaapäivä
Vapaapäivä

Nautimme vapaapäivästä kukin haluamallamme tavalla. Voit rentoutua hotellilla tai lähteä tekemään omia tutkimusretkiä Etelä-Italian upeisiin maisemiin. 

Päivä 4
Reggio Calabria & Scilla
Reggio Calabria & Scilla

Tämä retki vie meidät aivan saapasmaan ukkovarpaan kärkeen. Rantakaupunki Reggio di Calabria on maakunnan suurin kaupunki ja on useasti kärsinyt maanjäristyksistä sekä tulvista. Viimeiset katastrofit tapahtuivat vuonna 1908. Reggio di Calabria katselee Sisilian Messinaa "silmästä silmään" ja niitä erottaa vain salmi Kuljemme rantaa pitkin ja katselemme samalla kaunista näkymää Sisiliaan. Jatkamme elegantille ostoskadulle "Corso Garibaldi" ja pysähdymme kauniilla katedraalilla. 

Tiemme vie pitkin kaunista rannikkoa Costa Violaa pitkin myyttiseen pikkukaupunkiin nimeltä Scilla. Nimen on antanut myyttinen merihirviö Scylla, joka esiintyy Homeroksen Odysseiassa. Tämä kuvauksellinen kylä on uskomattoman kaunis. Tiiviisti yhteenrakennetut talot luovat viehkeän idyllisen silhuetin. Pysähdymme lounaalle ja imemme itseemme paikallista atmosfääriä. Paluumatkalla Tropeaan pistäydymme Limbadissa katsomassa oliiviöljyn valmistusta. Arvatenkin saamme maistaa tätä aitoa neitsytöljyä.

Päivä 5
Calabrian keittiö
Calabrian keittiö

Hyvä keittiö on pohjana kaikelle onnelle, sanoo italialainen sananlasku, ja siihen päivämme retki keskittyy. Tänään saamme käsityksen Calabrian keittiön monimuotoisuudesta, onhan se saanut vuosisatojen ajan vaikutteita esimerkiksi kreikkalaisilta, arabeilta, bysanttilaisilta, normanneilta, espanjalaisilta ja ranskalaisilta. Vietämme päivän paikallisella luomutilalla, nk. ”agriturismossa”. Paikallisoppaamme tutustuttaa meidät calabrialaiseen keittiöön ja opimme mm. mitä italaisten mielestä merkitsevät hyvät raaka-aineet. Saamme kuulla miten leipää valmistettiin antiikin aikana, miten mausteet resonoivat keskenään ja mitä ovat perinteiset paikalliset ruokalajit.

Päivä 6
Vapaapäivä
Vapaapäivä

Vapaapäivä. Saat halutessasi vinkkejä vapaapäivääsi oppailta, he osaavat vinkata hyviä ruokapaikkoja ja mukavia käyntikohteita.

Päivä 7
Pizzo ja viininmaistelu
Pizzo ja viininmaistelu

Suuntaamme idylliseen kalastajakylä Pizzoon. Tutustumme Piedigrottaan, joka on pieni kirkko luolassa aivan rannalla ja jota somistavat uskonnolliset patsaat ja freskot. Seuraavaksi meillä on aikaa kuljeskella vanhassa kaupungissa Muratin linnalle asti. Lopulta saamme maistaa makeaa elämää - kaupungin kuuloisaa suklaajäätelöä tartuffoa. Nauti jälkiruokaherkusta yhdessä kahvin tai cappuccinon kanssa. Todellista "la dolce vitaa"! Iltapäivällä saamme vielä maistella Calabrian viinejä.

Päivä 8
Kotimatka
Kotimatka

Viikko kauniissa ja idyllisessä Italiassa on lopuillaan. Mieli täynnä ihania lomamuistoja lennämme takaisin Suomeen.

Hotellin tiedot

  • Ravintola
  • Uima-allas

Santa Lucia on viihtyisä hotelli, josta on upeat merimaisemat. Hotelli sijaitsee noin kuusi kilometria Tropeasta lähteen. Täällä nautit rennoista lomapäivistä lekotellen altaalla tai vaihtoehtoisesti voit suunnata lähimmälle rannalle. Hotelli tarjoaa kuljetuksia niin rantaan kuin Tropean viehättävään kaupunkiin, jossa ravintoloita ja muita palveluita on enemmän. 

Yleiset tilat ja palvelut
Hotellisssa on päärakennus ja kaksi erillistä osaa. Aulasta löydät biljardin ja pöytätenniksen (lisämaksu) sekä TV-nurkkauksen. Hotellissa on myös ravintola, jossa voit maistella paikallisia erikoisuuksia ja ihailla samalla merinäkymää. Pihalla asukkaita varten on uima-allas (syvyys 1,2-2,8 m), jossa myös oma lapsille erotettu osansa sekä tenniskenttä. Kesäkuukausina hotelli järjestää viihdeohjelmaa ja aktiviteetteja lapsille ja aikuisille (italiaksi). Hotellissa oma minimarket.

Majoitus
Huoneissa ilmastointi rajoituksin sesongin ja kellonajan mukaan. 
Huoneiden sisustus, koko ja sijainti vaihtelevat.

Ruoka & juoma
Puolihoito: aamiainen ja illallinen. Illallinen ei sisällä ruokajuomia.

Baari Kyllä
Etäisyys rannalle 3 km
Etäisyys satamaan 2 km
Hissi Kyllä
Hiustenkuivain Kyllä
Huoneita 91
Ilmastointi Kyllä
Kerroksia 2
Lakanoiden vaihto, krt viikossa 2
Lastenallas Kyllä
Minibaari Lisämaksusta
Minimarketiin 0 m
Puhelin Kyllä
Pyyhkeiden vaihto, krt viikossa 7
Rakennusvuosi 1986
Ravintola Kyllä
Remontoitu 2002
Siivous, krt viikossa 7
Talletus Kyllä
TV huoneessa / huoneistossa Kyllä
Uima-allas Kyllä
Vastaanotto Kyllä
WiFi Ilmainen

Huom. Emme suosittele kulkemaan hotellin edestä lähtevää vilkkaasti liikennöityä katua pitkin. Käyttäkää mieluiten hotellin kuljetusta. Paikallisbussit ja taksit kulkevat huonosti.

Hissillä pääsee suurimpaan osaan huoneita, mutta ei kaikkiin. Uima-altaalle on portaita.

Jaa tämä sivu sähköpostitse