Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Pizzo

Pizzo - Calabria

Matkusta kohteeseen Pizzo - Calabria

Pitkin Calabrian länsirannikkoa on pieniä tunnelmallisia kaupunkeja yksi toisensa perään. Romanttinen Pizzon kaupunki lepää jyrkällä kalliolla ja nautiskelee upeista panorama-näkymistä kimmeltävälle sant'Eufemian lahdelle. Ihastuttavan levollinen italilaisen tunnelman voi aistia mukulakivisillä pikkukujilla, joissa pyykki roikkuu arkisesti kuivumassa harmaiden kivitalojen välissä ja pienissä puodeissa myydään juustoa, parmankinkkua, auringon kypsyttämiä hedelmiä ja paikallisia erikoisuuksia. Nähtävyyksistä voisi mainita aragonialaisen linnan sekä Napolin ja Sisilian kuninkaan Gioacchino Muratin linnan.

Calabria on etelärannikon helmi

Noin 50 km Pizzosta etelään sijaitsee Capo Vaticano ja sen keskus Tropea. Etelä-Italian helmeksi mainittu paikkakunta kylpee aamuauringon säteissä hiekkakivisten jyrkänteiden laella, huikaisevan kauniin meren rannalla, jonka sävyt vaihtelevat turkoosista smaragdisiin ja ultramariiniin. Täällä nautit hienoista hiekkarannoista ja kristallisista vesistä sekä lukuisista kahviloista, baareista ja ravintoloista.

Paikallinen herkku tartuffo

Pizzon ylimmäinen ylpeys on kuuluisa jäätelö "tartuffo". Tämä taivaallinen herkku on suklaa- ja hasselpähkinäjäätelöä sekä suklaakastiketta - tätä et voi olla maistamatta. Jokainen kahvila Piazzan ympärillä haluaa tarjota sitä kaikkein parasta tartuffoa. Luonnollisesti resepti on salainen ja kulkee suvuittain.

Ruoka on rakkaus

Eteläitalaisten rakkaus ruoanlaittoon määrittää alueen luonnetta ja erikoiskaupat ovat täynnä paikallisia erikoisuuksia, kuten mausteista salamia ”N´duja” tai ”Peperoncino” - punaista chiliä, joka kuluu paikalliseen keittiöön. 

Matkavekan Pizzo

Pizzo on omatoimikohde, jossa ei ole opaspalveluita. Oppaamme Capo Vaticanon / Tropean alueella auttavat tarvittaessa mielellään (syyskaudella).

Lisätietoa Calabria

Calabria

Aurinkoa, rantalomaa ja elämyksiä Calabriassa.

Lue lisää täältä >

Sää Calabria

Katso Calabrian sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

tulossa

Retket Calabria

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

 

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Kartta Pizzo

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse