Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
 • Varaa opastettu retki Calabriassa - Matkavekka

  Retket Calabria

Lähde Matkavekan retkelle

Tutustu opastetuihin retkiimme Italian Calabriassa - varaa Matkavekasta

Varaa opastettu retki Calabrian-lomallesi

Saat lomastasi enemmän irti ja koet ikimuistoisia elämyksiä, kun osallistut suomeksi opastetuille retkillemme. Retkemme Calabriassa tutustuttavat sinut alueen kulttuuriin, nähtävyyksiin ja ruokaan. Retki Tropeaan vie hurmaavan kaupungin tärkeimmille paikoille. Pääsemme myös maistelemaan paikallista ruokaa. Retki Sisilian saarelle keskiaikaiseen kaupunkiin Taorminaan on varmasti mielenkiintoinen. Kiehtova kaupunki kertoo monia tarinoita muurien suojassa ja pienten kujien kätköissä.

Tervetuloa mukaan retkillemme!

Tutustu Matkavekan retkiehtoihin

Retket kohteessa Calabria

Opastettu retki Tropea - Calabria - varaa Matkavekasta
Tropea & Capo Vaticano

Lähdemme liikkeelle iltapäivästä ja ajamme kohti etelää.  Capo Vaticano on kuuluisa kirkkaista turkoosinsinisistä lahdenpoukamistaan ja leppoisasta tunnelmastaan. Käymme yhdellä upeimmista Calabrian näköalapaikoista josta näkyy hyvällä säällä Sisialiaan, Lipari- saarille ja tietenkin Stromboli- tulivuorelle.

Paluumatkalla käymme maistelemassa pientuottajan, Artemiden, paikallisia herkkuja. Artemidesta voi tehdä myös hyviä tuliasiostoksia (huom. vain käteismaksu)

Lopuksi tutustumme Tropean kaupungin Centro Storicoon  eli historialliseen keskustaan ja sen tärkeimpiin nähtävyyksin. Kurkistelemme keskiaikaisille kujille ja ihailemme maisemia näköalapaikoilta. 

Corso Vittorio Emanuelle III on kaupungin pääkatu ja sivuamme sitä puolelta ja toiselta.  Aikaa on myös poiketa espressolle tai gelato artegianolle eli artesaani jäätelölle viehättävään kahvilaan, jossa jäätelöt ja konditoriatuotteet valmistetaan itse käsityönä.  

 • Retken hintaan ei sisälly lounasta
 • Retken kesto noin klo 14-18.30
 • Varustus: hyvät jalkineet, sään mukainen vaatetus
Retki Taorminaan - Calabria - varaa Matkavekasta
Taormina - Sisilia

Lähdemme liikkelle varhain aamulla Tropeasta ja kiipeämme kapeita vuoristoteitä Poro- vuoristoon. Ajamme vehreän tasankoalueen läpi ja nousemme toista vuoren rinnettä taas ylos. Laskeudumme Gioia Tauron laaksoon. Sitruuna-, appelsiini-, kiivi- ja oliviivipuu viljelmät vilisevät ohi ja vihdoin pääsemme moottoritielle joka johdatta meidät Calabrian etelärannikolle. Matkalla kuulet alueen elinkeinoista ja hieman historiaa. Ylitämme Messinan salmen lyhyellä lauttamatkalla (20 min.) Villa San Giovannin satamasta Messinan satamaan.

Suuntamme kohti etelää Sisilian itäistä rannikkotietä pitkin. Sisilia, tuo saapasmaan autonominen ja eteläisin maakunta,  poikkeaa niin historialtaan kuin maastoltaan muusta maasta. Nauti ohi vilisevistä maisemista ja kirkkaana kimmeltävästä Välimerestä.

Taormina- keskiaiakainen kaupunki ylhäällä meren yllä on ollut jo vuosisatoja matkailijoiden suosiossa. Seikkaile sen kapeitakin kapeimmilla kujilla, piipahda pikku putiikkeihin ostoksille tai vain istu ja nauti juomasta pikkupurtavan kera tai jäätelöstä joissain kaupungin lukuisista kahviloista. Yksi Taorminan ylpeyksistä on kreikkalaisen ajan amfiteatteri, josta on upeat näkymät kauas Välimerelle (sisäänpääsymasku 10 €, omakustanteinen). Aikaa on myös nauttia lounas haluamassasi paikassa, vaikka Il Duomon aukiolla ihaillen taustalla siintävää Etnaa. Etna -  tulivuori on komea näky kaupungin lukuisilta näköalapaikoilta kirkkaana päivänä.

Takaisin Tropeassa olemme sopivasti illallisaikaan.

 • Retkeen sis. kreikkalaisen teatterin vierailu. Lounas omakustanteinen.
 • Retken kesto noin klo 7.00-19.00
 • Varustus: hyvät kengät, lämmintä  vaatetta, vesipullo
Statti & Pizzo

Viinin ja jäätelön makuinen päiväretki Calabrian luoteisosaan. Aloitamme päivän noin tunnin ajomatkalla Lamezia Termen kupeeseen kuuluisalle Stattin viinitilalle, joka on yksi Calabrian suurimmista ja  menestyneimmistä. Tilalla kasvatetaan myös oliviipuita sekä nautoja.

Teemme tilavierailun ja tutustumme viinintuotannon eri vaiheisiin. Kierroksen päätteeksi pääsemme maistelemaan tilan viinejä antipastien kera.

Matkamme jatkuu vanhaan kalastajakylään Pizzoon ja kuulet alueen historiaa. Ulkonäöltään Pizzo muistuttaa Tropeaa vanhoine rakennuksineen, jotka roikkuvat kalloilla turkoosin meren yllä. Istahdamme alas nauttimaan paikallista kuuluisaa tartuffoa, jäätelöiden aatelia. Tämä herkku on kotoisin Pizzosta ja sitä ei sovi ohittaa kun käy kaupungissa. Tutustumme myös kuuluisaan 1600 -luvulla rakennettuun Chiesa di Piedigrottaan eli Luolakirkkoon. Kirkko sijaitsee aivan meren pinnan tasolla ja sinne laskeudutaan kivisiä askelmia pitkin.

 • Retkeen sis, viinimaistelu kevyt lounas, sisäänpääsy Piedigrotta-kirkkoon ja tartuffo-jäätelön.
 • Retken kesto: klo 9.00-17.00
 • Varustus: hyvät kengät, lämmintä  vaatetta, vesipullo
Canalicchio

Calabria on seutu, jolla on rikkaat perinteet. Kiitos siitä kuuluu monille muinaisille asuttajille jotka ovat jättäneet jälkensä: kreikkalaiset, arabit, bysanttilaiset, normannit, espanjalaiset ja ranskalaiset. Täällä kaikki nuo kaikki perinteet kohtaavat ja saat käytännön tuntumaa Calabrialaisen keittiön laajuuteen tyypillisellä maatilalla, jossa suurin osa ruoasta tuotetaan itse.

Emme myöskään saa unohtaa leipää, tuota jokaisen aterian osaa. Saamme tarkan selostuksen siitä kuinka perinteistä leipää tehdään.  Ja kuinka se paistetaan.

Tämä maaseutumatkailutila sijaitsee vuoristossa lähellä Lamezia Termeä ja saat kokea Calabrialaisen keittiön herkut aidoimmillaan. Tietenkin kaikki ruoat ovat lähituotettua. Paikallinen musiikkiperinne tulee myös tutuksi ja mahdollisuus pistää tanssiksi ruokailun jälkeen tai jo ennen sitä.

Maukas ja runsas ruoka on onnen perusta- niin täällä ainakin ajatellaan.  Ja se onkin tämän päivän agenda. Mahdollisuus tuliaisostoksiin tilalla.

 • Retkeen sis. lounas viineineen sekä kellarien maistiaiset
 • Retken kesto: klo n. 9-16.30
 • Varustus: mukavat vaatteet maatilan pihapiirissä liikkumiseen, lämmintä vaatetta mukaan

Jaa tämä sivu sähköpostitse