Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Milanoon | Lennot+hotelli Milano | Matkavekka

    Milano

Kaupunkilomalle Milanoon

Matkat Milanoon Matkavekasta

Matkat kohteeseen Milano

Milano on kiehtova ja elegantti kaupunki Italian pohjoisosassa. Tyylikäs Milano kantaa myös ylpeänä Italian muotipääkaupungin viittaa huippuputiikkeineen ja muotiviikkoineen. Toki kaupungilla on paljon muutakin tarjottavanaan: upeaa taidetta ja kulttuurinautintoja, komeita julkisivuja, silmiähivelevää arkkitehtuuria ja tietenkin italialaisen keittiön suurenmoisia herkkuja. Milano on mainio kohdevalinta erityisesti historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille sekä innokkaille shoppailijoille. Myös urheilufanit ja herkuttelijat viihtyvät kaupungissa varmasti.

Milanon nähtävyydet

Milanossa on todella paljon nähtävää ja lomalaisen kannattaa pakata mukaan hyvät kävelykengät, sillä parhaiten pääset kokemaan kaiken oleellisen jalkaisin. Ydinkeskusta on pieni ja tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan. Milanon kaduilla ja kujilla voit kuluttaa monta päivää ja istahtaa välillä johonkin katukahvilaan katselemaan katuvilinää ja nauttimaan ihanaa italialaista kahvia. Milanon kaupunkikuvaa leimaavat lukuisat erilaiset tyylilajit ja kuuluisimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat goottilaiskatedraali Duomo, oopperatalo La Scala, Sforzescon linna ja Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen -taideteos. Hurmaavat raitiovaunut ovat peräisin 1920- ja 50-luvuilta.

Milanon parhaat käyntikohteet

Milanon tunnetuin maamerkki on katedraali Duomo, joka on yksi maailman suurimmista kirkoista. Katedraaliaukio Duomon edessä on vähintään yhtä suosittu paikka ja täällä voi nähdä paitsi loputtoman turistien virran kulkemassa Duomoon myös paikallisia istumassa espressolla tai gelatolla. Jos sinua kiinnostaa taide, vieraile Santa Maria delle Grazien luostarissa ja kirkossa. Luostarin ruokasalin pohjoisella seinällä roikkuu nimittäin Leonardo da Vincin maailmankuulu Viimeinen ehtoollinen. Varaudu ruuhkaan.

Comso-järvi on mainio hengähdyspaikka suurkaupungin hälinästä ja se sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä Milanosta. Maisema Comsolla on todella kuvankaunis ja on helppo ymmärtää, miksi monet ihastuvat paikkaan. Järven ympärille levittäytyvät kasvitietelliset puutarhat, majesteettiset vuoret ja taustalla häämöttävät Alpit. Luonnonkauneus on täällä miltei käsinkosketeltavaa ja vaikka järvialue onkin turistien suosiossa, on kylä säilyttänyt aidon, paikallisen ja sydämellisen tunnelman. Siihen törmäät vaikkapa pikkuravintoloissa ja puodeissa.

Milanosta ei tarvitse toki lähteä vettä nähdäkseen. Vaikka kaupunki on rakennettu tukevasti maankamaralle, kulkee sen halki useita kanavia. Milanon ydinkeskustan Navigili-korttelit tunnetaan "pikku-Venetsiana" kanaaliensa ansiosta. Alue on turistien suosikki ja useat ravintolat sekä baarit vilkkaita kohtaamispaikkoja aamusta yömyöhään.

Milanon ravintolat ja yöelämä

Italialaista keittiötä kehutaan useimmiten maailman parhaaksi ja täällä hyvänmakuinen ruoka sekä kulinaristiset elämykset ovat valtaisat, viiniä unohtamatta.

Matkavekan Milano

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-paketteja. Matkat ovat omatoimisia, eli suomenkielisiä opaspalveluja ei ole saatavilla. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse.

Tutustu ja varaa matkasi Milanoon

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Milanossa

Kartta Milano

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti