Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Roomaan | Lennot+hotelli Rooma | Matkavekka

    Rooma

Kaupunkilomalle Roomaan

Matkat kohteeseen Rooma

Ikuinen kaupunki Rooma, Italian pääkaupunki - on seissyt seitsemällä kukkulalla jo kahden tuhannen vuoden ajan. Myytit ja tarinat käyvät täällä toteen, kun kävelet kaupungin sokkeloisilla kujilla. Yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista on useimmille kirjoista ja elokuvista tuttu kaupunki. Lukuisine antiikin monumentteineen, kirkkoineen ja muine huikeine nähtävyyksineen se valloittaa miljoonia kävijöitä vuosittain ja kaupungin historiallinen keskusta onkin Unescon maailmanperintökohde.

Rooman nähtävyydet

Rooman valtakunnan suuruuden ajoista näkyy vielä useita maamerkkejä: Colosseum, Forum Romanum ja Pantheon. Myös Vatikaani Pietarinkirkkoineen ja Sikstuksen kappeleineen sekä monet suihkulähteet, aukiot ja kirkot ovat tärkeä kappale kaupungin historiaa ja nykypäivää. Roomassa kävelet kuin historiankirjassa välillä sivuten modernia kaupunkikulttuuria katukahviloineen, ravintoloineen ja trendikkäine muotiliikkeineen. 

Matkavekan Rooma

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-paketteja. Matkat ovat omatoimisia, eli suomenkielisiä opaspalveluja ei ole saatavilla. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse.

 

 

  

Tutustu ja varaa matkasi Roomaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Roomassa

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Rooma.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Rooman kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Kartta Rooma

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Italia - hyvä tietää

Aikaero
Italiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (SUF)
Matka Lamezia Terme International Airport (SUF) -lentoasemalta Calabrian lomakohteisiin Tropeaan on noin 60 km, Capo Vaticanoon noin 70 km. 

Etäisyydet lentokentältä (ROM)
Matka Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport (FCO) lentoasemalta Roomaan on noin 35 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
Hotellivero on alueellisesti määrättävissä ja tällä hetkellä Italiassa veroa peritään mm. Roomassa. Vero on paikallisten viranomaisten määräämä ja sen suuruus riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 4 - 7,00 €/yö/hlö. Alle 11-vuotiaat eivät maksa hotelliveroa. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomaraha
Italiassa on tapana antaa juomarahaa, pakollista se ei ole. Jos olet tyytyväinen palveluun ja ruokaan, n. 5-10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suosittelemme pullotetun veden käyttöä erilaisen bakteerikannan vuoksi. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Jännite
Jännite on 220 V.

Matkustusasiakirjat
Ennen matkaa tarkista, että matkustusasiakirjasi ovat kunnossa. Kohdemaan edustustosta voit tarkistaa passeihin ja viisumeihin liityvät määräykset. Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Italy. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot. www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolilaisuus

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)