Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja
 • Viikonloppu Roomassa - Hotel Galles Rome
 • Viikonloppu Roomassa - Hotel Galles Rome
 • Viikonloppu Roomassa - Hotel Galles Rome

Hotel Galles Rome

3
Loppu
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Rooma

Ikuinen kaupunki, Italian pääkaupunki - seitsemän kukkulan kaupunki, jonka perustivat naarassuden kasvattamat veljekset. Ei ihme, että Rooma on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista. Lukuisine antiikin monumentteineen, kirkkoineen ja muine huikeine nähtävyyksineen se valloittaa miljoonia kävijöitä vuosittain ja kaupungin historiallinen keskusta onkin Unescon maailmanperintökohde.

Matkan kesto: to-su (3 yötä)

Lähdöt: 21.9., 12.10. 

Matkaohjelma

1. päivä -  Helsinki-Rooma & kiertoajelu 

Rooman kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset & kiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla.

Finnairin aamulento Helsingistä Roomaan. Lähdemme suoraan lentokentältä kiertoajelulle suomea puhuvan oppaan johdolla tähän seitsemälle kukkulalle rakennettuun lähes kolmetuhatta vuotta vanhaan ikuiseen kaupunkiin, joka suorastaan vilisee maailmankuuluja nähtävyyksiä. Kieroajelun aikana näemme mm. Vatikaanin ja Pietarin kirkon valtavan kupolin, Circus Maximuksen, Colosseumin, Santa Maria Maggioren, Castel Sant'Angelon mauseoleumin ja paljon muuta. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin ja omaa aikaa omatoimisiin tutustumisretkiin.

2. päivä -  Rooma tai lähde Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli -kierrokselle

Enemmän elämyksiä: Koe enemmän ja lähde suomenkielisen oppaan johdolla tutustumaan Vatikaanin museoihin & Sikstuksen kappeliin. Vatikaanin museoissa on yksi maailman suurimmista ja arvokkaimmista taidekokoelmista.  Museot sijaitsevat Pietarinkirkon pohjoispuolella, Vatikaanissa. Museo koostuu eri aikoihin rakennetuista paavien palatseista ja sisäpihoista.  Sikstuksen kappeli eli Sikstiiniläiskappeli on osa Vatikaanin palatsia, joka on katolisen kirkon päämiehen paavin asuinsija Vatikaanissa.  Vatikaanin museoiden kohokohtiin kuuluu Sikstuksen kappeli, jonka sisustamisesta ja koristamisesta vastasi Michelangelo. Michelangelon  maalaamat upeat kattomaalaukset ja Viimeinen tuomio kruunaavat vierailun. Varaa lisämaksullinen retki matkavarauksen yhteydessä! 

3. päivä -  Rooma

Koko päivä aikaa omatoimisiin tutkimusretkiin ja nähtävyyksien lista Roomassa on lähes loputon.

4. päivä - Rooma-Helsinki

Päivällä on vielä hyvää aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin tai vaikkapa ostoksille. Rooma on kuuluisa ostoskaupunki ja Milanon ohella italialaisen muodin keskus. Täällä voi ostokassinsa täyttää tunnettujen muotihuoneiden vaatteilla, laukuilla, kengillä ja koruilla, mutta mielenkiintoisimpia ostospaikkoja saattavat olla pienet paikalliset putiikit. Espanjalaiset portaat ovat kaupungin ostosalueen keskipiste ja tunnettuja ostokatuja ovat mm. Via del Corso, Via Condotti ja Via Nazionale. Iltapäivällä kuljetus lentoasemalle, suomea puhuva opas tulee mukaan kentälle. Iltalento Helsinkiin.

Rooman kaupunkivero
Matkan hintaan ei sisälly Rooman kaupunkivero noin 6 €/hlö/yö, joka maksetaan kohteessa suoraan hotelliin.

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.


Lisätietoa Roomasta (matkanjärjestäjä ei vastaa sivun sisällöstä):
www.turismoroma.it/?lang=en

Kohokohdat

Hotellikuljetukset ja kiertoajelu

Rooman kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset ja kiertoajelu suomea puhuvan oppaan johdolla!

Lähdemme suoraan Rooman lentokentältä kiertoajelulle suomea puhuvan oppaan johdolla tähän seitsemälle kukkulalle rakennettuun lähes kolmetuhatta vuotta vanhaan ikuiseen kaupunkiin, joka suorastaan vilisee maailmankuuluja nähtävyyksiä. Kieroajelun aikana näemme mm. Vatikaanin ja Pietarin kirkon valtavan kupolin, Circus Maximuksen, Colosseumin, Santa Maria Maggioren, Castel Sant'Angelon mauseoleumin ja paljon muuta. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin ja omaa aikaa omatoimisiin tutustumisretkiin.

Paluupäivänä kuljetus lentokentälle suomenkielisen oppaan johdolla.

Enemmän elämyksiä - Vatikaanin museot & Sikstuksen kappeli

Koe enemmän ja lähde suomenkielisen oppaan johdolla tutustumaan Vatikaanin museoihin & Sikstuksen kappeliin.

Vatikaanin museoissa on yksi maailman suurimmista ja arvokkaimmista taidekokoelmista.  Museot sijaitsevat Pietarinkirkon pohjoispuolella, Vatikaanissa. Museo koostuu eri aikoihin rakennetuista paavien palatseista ja sisäpihoista. 

Sikstuksen kappeli eli Sikstiiniläiskappeli on osa Vatikaanin palatsia, joka on katolisen kirkon päämiehen paavin asuinsija Vatikaanissa.  Vatikaanin museoiden kohokohtiin kuuluu Sikstuksen kappeli, jonka sisustamisesta ja koristamisesta vastasi Michelangelo. Michelangelon maalaamat upeat kattomaalaukset ja Viimeinen tuomio kruunaavat vierailun.

Kesto: noin 5 h

Hintaan sisältyy: kuljetukset kohteessa, suomeksi opastettu retki Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin

Retkipäivä: perjantai

Hinta: 74 €/hlö

Varaa retki: matkavarauksen yhteydessä

 

 

 

Nautiskele

Ruoka on Italiassa pääosassa ja illallinen pitkän kaavan mukaan menee näin:

Ensin syödään Antipasto eli alkuruoka. Se voi olla vaikkapa rapeaa bruschettaa eli paahdettuja leipiä tomaatin, valkosipulin ja öljyn kera. Sitten syödään Primo, joka on ensimmäinen pääruoka ja se voi olla vaikkapa pastaa, risottoa tai keittoa, Primon jälkeen nautitaan Secondo eli toinen pääruoka, joka voi taas esimerkiksi lihaa tai kalaa ja usein myös jotakin kastiketta. Viimeiseksi tietenkin Dolce eli jälkiruoka. Italialaisten jälkiruokien klassikoita ovat ainakin kahvia ja mascarponea sisältävä tiramisu, kermainen panna cotta sekä tietenkin italialainen jäätelö gelato.

Tai voit aivan hyvin ohittaa nämä vaiheet ja siirtyä suoraan pizzaan!

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi on suihkulähde Quirinalen alueella Roomassa ja se on kaupungin suurin ja tunnetuin suihkulähde. Suihkulähteen keskellä, tekokallion päällä, lepää meren jumal Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa. Barokkiseinän reunasyvennyksiin on myös sijoitettu yltäkylläisyyden ja parantavan voiman jumalat.

Trevin suihkulähteeseen liittyy uskomus: jos Roomassa vieraileva heittää kolikon suihkulähteeseen, hän palaa kaupunkiin takaisin. Kolikot kerätään pois maanantaiaamuisin ja ne lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat reittilennot Helsinki–Rooma–Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus Hotel Galles Rome ***
 • Hotelliaamiaiset
 • Rooman kiertoajelu suomenkielisellä opastuksella
 • Lentokenttäkuljetukset Roomassa
 • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
Hotel Galles Rome ***
Viale Castro Pretorio 66, 00185 Roma

Hotel Galles Rome sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä kaikista tärkeimmistä  nähtävyyksistä. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevalta Termini-asemalta on helppo suunnistaa minne päin Roomaa tahansa. Termini-asemalta on vain kolmen metropysäkin matka Colosseumiin ja lumoavasta Piazza di Spagnasta eli Espanjalaisista portaisiin. 

Tilavat ja elegantisti sisustetuissa huoneissa on ilmastointi, WiFi, televisio ja hiustenkuivaaja, Huoneissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Tallelokerot ovat vastaanoton yhteydessä.

Hotellissa on viihtyisä oleskelutiloja, jossa viettää aikaa.  Hotellissa on myös baari, josta saa niin kuumia kuin kylmiä juomia. Baari on avoinna iltaisin. Hotellin ystävällinen vastaanotto-henkilökunta on käytettävissä ympäri vuorokauden.

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Kartta

Hyvä tietää

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot sekä Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaaditut matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta ja 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 91011 (2,96 €/vastattu puhelu + pvm). Avoinna arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 8-12. Puhelimitse tilatuista maksullisista lisäpalveluista Finnair perii 10 € palvelumaksun/varaus.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hyvää matkaa! 

Jaa tämä sivu sähköpostitse