Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
  • Lomamatkojen Cefalu

    Cefalù

CefalÙ

Sisilian pohjoisrannikolla sijaitseva sympaattinen Cefalù tarjoaa aitoa italialaista vieraanvaraisuutta ja kuvankauniin lomaympäristön rantoineen. Meren ja korkean kallion väliin sijoittuvan vanhankaupungin sokkeloiset korttelit vievät ajassa vuosituhansia taaksepäin, vaikka pyykit riippuvat kujien yllä kertoen asutuksen jatkumisesta. Kaupungin erottaa jo kauas korkealle kohoavasta tuomiokirkosta.

Cefalù on pikkukaupunki, jossa voi viettää lomaa kiireettömässä ilmapiirissä. Kaupungin taustalla kohoaa Rocca-kukkula lähes kolmeensataan metriin ja edustalla on Sisilian paras uimaranta. Rantapalvelut avautuvat vasta kesäkuussa, mutta jatkuvat sään salliessa pitkälle syksyyn. Vanhan kaupunginosan sydän on tuomiokirkon aukio, Piazza del Duomo, ja keskustaa halkoo Corso Ruggero -katu kauppoineen. Tuomiokirkon rappuset ja kirkon ulkoasukin ovat mieleenpainuvat. Näissä ajan patinoimissa, romanttisissa kulisseissa on houkuttelevia kahviloita ja viinikellareita sekä viehättäviä trattorioita, joissa tarjotaan pääasiassa perinteisen sisilialaisen keittiön antimia.

Cefalù on Sisilian lomakohteistamme edullisin. Tuliaiskassiin löytyy lähinnä paikallisia elintarvikkeita ja pieniä matkamuistoja, mutta vain noin tunnin junamatkan päässä on Palermon kaupunki erinomaisine ostosmahdollisuuksineen.

Rocca-kukkulalle johtaa patikkareitti ja sieltä käsin avautuvat hienot näkymät yli kaupungin merelle. Läheisessä luonnonpuistossa saat lisää liikuntaa, paikalle pääsee bussilla. Etenkin keväällä puisto on täynnä kukkaloistoa.

Lue lisää kohdeoppaasta

Retket

Taormina ja Etna – Sisilian jalokivet

Aluksi suuntaamme Euroopan korkeimmalle aktiiviselle tulivuorelle, Etnalle. Ajamme noin 1900 metrin korkeuteen San Silvestron kraatterialueelle ja maisemat ovat sen mukaiset. Täältä jatkamme matkaa kohden Taorminaa. 

Taormina Taurovuoren rinteillä, kauniin Naxoksenlahden ja majesteetisen Etnan tuntumassa, on trenditietoisten kokoontumispaikka ja haluttu häämatkakohde, mutta myös kulttuurihistoriallisesti erittäin rikas pikkukaupunki. Pääaukiolla cappucinoa siemaillessasi saat samalla nauttia maalauksellisista maisemista. Voit myös tutustua pääkadun tyylikkäisiin putiikkeihin ja poiketa vaikkapa kuuluisalla kreikkalaisaikaisella amfiteatterilla (sisäänpääsy ei sisälly hintaan). Kokopäiväretki. Retkelle on hyvä varata lämmintä vaatetta!

 Palermo – Sisilia pähkinänkuoressa

Palermo on saaren suurin kaupunki ja hallinnollinen keskus. Suosittelemme retkeä kaikille niille, jotka haluavat ymmärtää sisilialaisuutta syvemmältä. Sitä paitsi Palermon vanhakaupunki on Italian kauneimpia loisteliaine palatseineen ja kirkkoineen. Kaduilla kävely on kuin selaisi historiankirjaa: arkkitehtuuri on sekoitus goottilaista, normannialaista, barokkia… maurien ja arabien jättämä jälki on vahvempi kuin missään muualla Sisiliassa. Retkellä vieraillaan mm. katedraalissa ja Ballaron markkina-alueella. Aikaa jää myös omatahtiseen kiertelyyn, onhan Palermo saaren paras ostospaikka. Sisäänpääsymaksut eivät sisälly retken hintaan.

Kokopäiväretki.  Retkelle on hyvä varata mukavat jalkineet.


Kartta

Lähtökentät

Lennot maakuntakentiltä

 

Lähtökaupunki/lentoasema
Lentoyhtiö: Primera Air (6F)
Lähtöpäivät syksy 2017
Torstailento 
Kemi-Tornio 7.9
Jyväskylä 14.9.
Pori 21.9.
Kuopio 28.9.
Lappeenranta 5.10.
Joensuu 12.10.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna). 
Matka lentoasemalta Naxoksen ja Taorminan hotelleihin kestää noin tunnin ja Cefalùun noin 3 tuntia.

Ateriat Primera Airin ja lennoille 13 € /suunta
Lämmin ateria 13 € /aikuinen /suunta ja 7 € /2–11-vuotias /suunta.

Hyvä tietää: Primera Air 

Jaa tämä sivu sähköpostitse