Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja
  • Naxos

Naxos

Naxos oli kreikkalaisten ensimmäinen siirtokunta Sisiliassa, se perustettiin jo 735 eKr. Myöhemmällä ajalla Naxos eli kalastuksesta, kunnes kauniin lahdenpoukaman hienot rannat alkoivat houkutella matkailijoita. Matkailun myötä paikalle on muuttanut vuosi vuodelta yhä enemmän paikallisia. Kaupoungin virallinen nimi on Giardini-Naxos. Asukkaita kaupungissa on noin 9 000.

Merenrantaan levittäytyvä Naxos sopii rantalomailuun, joskin keväällä ja loppusyksystä rantapalvelut ovat rajalliset. Silloin taas on mahdollisuus nauttia kävelyretkistä pitkällä rantakadulla, patikoinnista läheisillä vuorenrinteillä ja retkeilyistä ilman ruuhkia. Naxos on hyvä tukikohta tutustua Sisilian eri osiin, esimerkiksi Messinaan ja Cataniaan on hyvät bussi- ja junayhteydet ja näistä edelleen pidemmälle. Taorminaan on vain noin kuuden kilometrin matka.

Retket

Etna – Sisilian sykkivä sydän 37 € /henkilö

Etna on Sisilian symboli ja korkein aktiivinen tulivuori Euroopassa. Retkellä saat nauttia ulkoilmasta ja uskomattoman upeasta luonnosta. Ajamme noin 1900 metriä mpy sijaitsevaan Rifugio Sapienzaan ja perillä odottavat mykistävät näkymät. Päivä täynnä luonnon ihmeitä!

Kokopäiväretki. Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Kummisedän jalanjäljissä 35 € /henkilö

Huomio leffafanit ja kaikki muutkin! Lähde retkelle Kummisetä-elokuvista tuttuihin idyllisiin sisilialaiskyliin. Paikalliset pikkukylät ovat säilyneet samanlaisina aikojen saatossa. Retkellä pääset  nauttimaan sitruunagranitan tai näkemään Apollonian ja Michaelin hääkirkon omin silmin. Retken aikana on mahdollisuus vierailla kapusiini-munkkien katakombissa, hautakäytävissä, missä on noin 20 balsamoitua vainajaa. Retken voi varata Suomessa ennen matkaa.

 

Kartta

Lähtökentät

Lennot maakuntakentiltä

 

Lähtökaupunki/lentoasema
Lentoyhtiö: Primera Air (6F)
Lähtöpäivät syksy 2017
Torstailento 
Kemi-Tornio 7.9
Jyväskylä 14.9.
Pori 21.9.
Kuopio 28.9.
Lappeenranta 5.10.
Joensuu 12.10.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna). 
Matka lentoasemalta Naxoksen ja Taorminan hotelleihin kestää noin tunnin ja Cefalùun noin 3 tuntia.

Ateriat Primera Airin ja lennoille 13 € /suunta
Lämmin ateria 13 € /aikuinen /suunta ja 7 € /2–11-vuotias /suunta.

Hyvä tietää: Primera Air 

Jaa tämä sivu sähköpostitse