Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja
  • Taormina

Taormina

Sisilian itärannikon helmi on Taurovuoren rinteellä lepäävä hienostunut Taormina. Näkymä Naxoksenlahdelle ja taustalla siintävälle Etna-vuorelle on vaikuttava.

Pikkukaupungin halkaisee kävelykatu Corso Umberto ja sen keskivaiheilla on keskusaukio Piazza IX Aprile näköalatasanteineen. Katu yhdistää muinaiset kaupunginportit, Porta Catanian ja Porta Messinan, joiden sisään ei autolla pääse. Kävelykadun varrella on tyylikkäitä putiikkeja, taidegallerioita, viehättäviä terassikahviloita, jäätelöbaareja ja ravintoloita. Corso Umberto on etenkin iltaisin myös paikallisen kerman suosima näyttäytymispaikka. Pääkadun tarjontaa vähemmän kukkaroa verottavat sivukujien tunnelmalliset pikkupuodit, myyntikojut ja ruokapaikat. Ja kuten Sisiliassa yleensä, myös Taorminassa saat nauttia läheisten viinitilojen antimia ja tuoreista paikallisista raaka-aineista valmistettuja herkullisia aterioita.

Kaupunginporttien väliin jää myös aimo annos kulttuurihistoriallisesti merkittäviä nähtävyyksiä. Kadut ja kirkot kertovat lähinnä keskiajasta, kuten tuomiokirkko aukioineen ja suihkulähteineen. Kaupungin tärkein historiallinen paikka on kuitenkin ajanlaskuamme edeltävällä ajalta, osittain kallioon kaiverrettu kreikkalainen teatteri, joka kokonsa puolesta jää Sisiliassa jälkeen vain Syrakusan teatterista. Jäänteitä on nähtävissä myös arabiajalta, mm. matkailutoimisto majailee entisessä Corvajan palatsissa, jonka vanhimmat osat ovat peräisin 1000-luvulta. Myös kaupungin puutarha trooppisine kasveineen ja eksoottisine lintutorneineen on nähtävyys. Puiden katveessa käyskennellessään saa samalla ihailla meren suuntaan avautuvia upeita maisemia.

Taormina tarjoaa mahdollisuuden myös ranta- ja patikointilomaan. Rannalle voi laskeutua nopeasti köysiradalla tai halutessaan portaita pitkin. Taurovuoren huipulla taas on Castelmolan pikkukaupunki, jonne voi kiivetä ihastelemaan henkeäsalpaavia näköaloja kiemurtelevaa porrasreittiä pitkin.

Rinteellä sijaitseva Taormina on haasteellinen lomakohde liikuntaesteisille, sillä myös kaupungin alueella ja hotelleissa on korkeuseroja ja portaita.

Retket

Etna – Sisilian sykkivä sydän 37 € /henkilö

Etna on Sisilian symboli ja korkein aktiivinen tulivuori Euroopassa. Retkellä saat nauttia ulkoilmasta ja uskomattoman upeasta luonnosta. Ajamme noin 1900 metriä mpy sijaitsevaan Rifugio Sapienzaan ja perillä odottavat mykistävät näkymät. Päivä täynnä luonnon ihmeitä!

Kokopäiväretki. Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Kummisedän jalanjäljissä 35 € /henkilö

Huomio leffafanit ja kaikki muutkin! Lähde retkelle Kummisetä-elokuvista tuttuihin idyllisiin sisilialaiskyliin. Paikalliset pikkukylät ovat säilyneet samanlaisina aikojen saatossa. Retkellä pääset  nauttimaan sitruunagranitan tai näkemään Apollonian ja Michaelin hääkirkon omin silmin. Retken aikana on mahdollisuus vierailla kapusiini-munkkien katakombissa, hautakäytävissä, missä on noin 20 balsamoitua vainajaa. Retken voi varata Suomessa ennen matkaa.

 

Kartta

Lähtökentät

Lennot maakuntakentiltä

 

Lähtökaupunki/lentoasema
Lentoyhtiö: Primera Air (6F)
Lähtöpäivät syksy 2017
Torstailento 
Kemi-Tornio 7.9
Jyväskylä 14.9.
Pori 21.9.
Kuopio 28.9.
Lappeenranta 5.10.
Joensuu 12.10.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna). 
Matka lentoasemalta Naxoksen ja Taorminan hotelleihin kestää noin tunnin ja Cefalùun noin 3 tuntia.

Ateriat Primera Airin ja lennoille 13 € /suunta
Lämmin ateria 13 € /aikuinen /suunta ja 7 € /2–11-vuotias /suunta.

Hyvä tietää: Primera Air 

Jaa tämä sivu sähköpostitse