Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Venetsiaan | Lennot+hotelli Venetsia | Matkavekka

    Venetsia

Kaupunkilomalle Venetsiaan

Kaupunkilomat Italiaan Matkavekasta

Venetsia - ainutlaatuinen matkakohde

Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista matkakohteista. Tämä autoton kanavakaupunki on romanttinen matkakohde Pohjois-Italiassa, Adrianmeren rannalla. Venetsiassa voit viettää helposti tarunhohtoisen, hieman perinteisestä poikkeavan kaupunkiloman.

Nähtävää ja koettavaa

Kapeat, labyrintteina kiemurtelevat kadut ja kanaalit levittyvät yli sadalle saarelle ja muodostavat ainutlaatuisen tunnelman, jota et löydä mistään muualta maailmasta. Venetsian keskusta ja sitä ympäröivä laguuni ovat olleet Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1987 saakka. Rakennuskanta on osin jopa yli tuhat vuotta vanhaa.

Tunnetuimmat nähtävyydet ovat Rialton silta ja Pyhän Markuksen aukio. Erityistä koettavaa kaupungissa luo kuitenkin nimenomaan ainutlaatuinen tunnelma ja suosittua on vain kävely ympäriinsä tai tunnelman aistiminen gondolin kyydistä käsin.

Venetsian ruokakulttuuri on monipuolinen ja kulinaristi viihtyy täällä varmasti. Veneton alue on tunnettu viineistään, ja illallisen seuraksi kannattaakin nauttia lasillinen paikallista kuohuviiniä Proseccoa.

Kesällä Venetsiassa voi olla varsin kuuma, joten parhaat ajat matkustaa ajoittuvat monen mielestä kevääseen ja syksyyn. Helmikuussa kaupungissa järjestetään kuuluisat karnevaalit, jolloin koko Venetsia pukeutuu upeaan karnevaalitunnelmaan ja kaduilla järjestetään paljon musiikkiesityksiä, teatteria ja akrobatiaa. Tuliaisena kotiin voi ostaa kauniin käsintehdyn karnevaalinaamion. Myös Muranon lasista valmistetut esineet ovat suosittuja tuliaisia.

Venetsia on ainutlaatuinen matkakohde myös siksi, että sen kohtalo on uhattuna. Suon päälle rakennettu kaupunki vajoaa hiljalleen, eikä ole varmuutta siitä, voidaanko vajoamista pysäyttää tulevaisuudessa.

Venetsiassa peritään turistiveroa, joka on muutamia euroja jokaista matkustajaa ja kaupungissa vietettyä yötä kohden. Kaupungissa on paljon korkeuseroja ja portaita, esimerkiksi lastenvaunujen kanssa liikkuminen saattaa olla haastavaa.

Matkavekan Venetsia

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-paketteja. Matkat ovat omatoimisia, eli suomenkielisiä opaspalveluja ei ole saatavilla. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse.

Varaa matkasi Venetsiaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Venetsiassa

Kartta Venetsia

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti