Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna
 • Hotel Azimut Vienna

Hotel Azimut Vienna

4
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Wien

Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun kotikaupunki huokuu keisarillista loistoa, jota on vaikea uskoa todeksi. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä. Kahvilakulttuuri kukoistaa, ostosmahdollisuuksia, museoita ja taidenautintoja on laidasta laitaan, hienoja viheralueita vaelteluun ja paljon muuta! Harvassa kaupungissa nykyisyys sulautuu menneisyyteen yhtä vaivattomasti kuin Wienissä.

Matkan kesto: 3 yötä to-su

Lähdöt: 21.9., 5.10., 19.10.

 

 

Matkaohjelma

1. päivä - Helsinki - Wien & kiertoajelu

Wienin kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset & kiertoajelu!

Finnairin aamulento Helsingistä Wieniin. Lähdemme lentokentältä suoraan suomea puhuvan oppaan johdolla kiertoajelulle kaupunkiin ja näemme bussista käsin monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä mm. Hundertwasserhausin, Leopoldstadt-kaupunginosassa sijaitseva Prater-huvipuiston, Naschmarkt-torikadun, Operan sekä Museokorttelin. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaa omiin tutkimusretkiin.

2. päivä - Wien

Koko päivä aikaa omiin tutustumisretkiin.

Wienin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa ja niissä on mahdollista tutusta varsinkin kaupungin suuruuden aikoihin. 

Wienissä on vanhoista ratsastushalleista tehty museokortteli (MQ), josta löytyy mm. Leopold museo ja modernin taiteen museo. Museokortteli eli MuseumsQuartier saattaa kuulostaa tylsältä, mutta on yksi Wienin parhaista vierailukohteista. Vieraile esim. Leopold Museossa, jonka anti koostuu Rudolf Leopoldin keräämistä maalauksista ja muista taideteoksista, joiden joukossa on paljon itävaltalaista taidetta ja erityisesti Eugene Schielen maalauksia - kyseessä on maailman suurin Schielen töiden kokoelma. 

Musiikin ystävien pakollisiin kohteisiin kuuluu Mozartin kotitalossa sijaitseva museo, missä hän sävelsi mm. Figaron häät. Romantiikannälkäinen tekee kaupunkikierroksensa Fiakerilla – wieniläisillä hevosrattailla – ja lapsenmielinen vierailee Pratenin huvipuistossa, jonka maailmanpyörä on rakennettu jo 1800-luvun lopulla. Luonnonystävän päiväohjelmaan sopivat esimerkiksi Belvederen kartanon upea puisto, kaupungin laitamilla sijaitsevat vaellusmaastot Wienerwald ja Lainzer Tiergarten sekä Donauinsel-saari, johon voi tutustua pyöräillen ja jossa voi pulahtaa myös Tonavaan uimaan.

3. päivä - Wien

Koko päivä aikaa omiin tutustumisretkiin tai lähde Schönbrunnin kierrokselle.

Enemmän elämyksiä: Lähde aamiaisen jälkeen 20 minuuttia junamatkan päähän tutustumaan Schloss Schönbrunnin palatsialueeseen. Vierailemme suomenkielisen oppaan johdolla yhdessä Itävallan tunnetuimmista barokkilinnoista,  joka on ollut keisariperheen entinen kesäasunto. Vierailemme linnan sisällä ja pääsemme ihastelemaan muutamia sen yli 1400 huoneesta. Aikaa jää myös omatoimiselle tutustumiselle linnan puutarha- ja puistoalueilla. Varaa lisämaksullinen retki matkavarauksen yhteydessä!

4. päivä - Wien

Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, suomea puhuva opas tulee mukaan kentälle. Finnairin päivälento Helsinkiin.

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.

Lisätietoa Wienistä (matkanjärjestäjä ei vastaa sivun sisällöstä):
www.wien.info/en


 

 

Kohokohdat

Hotellikuljetukset & kiertoajelu

Wienin kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset & kiertoajelu!

Finnairin aamulento Helsingistä Wieniin. Lähdemme lentokentältä suoraan suomea puhuvan oppaan johdolla kiertoajelulle kaupunkiin ja näemme bussista käsin monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä mm. Hundertwasserhausin, Leopoldstadt-kaupunginosassa sijaitseva Prater-huvipuiston, Naschmarkt-torikadun, Operan sekä Museokorttelin. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaa omiin tutkimusretkiin.

Paluupäivänä kuljetus hotellilta lentokentälle suomenkielisen oppaan johdolla.

 

Enemmän elämyksiä - Schönbrunnin palatsialue

Koe enemmän - Lähde tutustumaan Schloss Schönbrunnin palatsialueeseen. Vierailemme yhdessä  suomenkielisen oppaan johdolla Itävallan tunnetuimmista barokkilinnoista, joka on ollut keisariperheen entinen kesäasunto. Vierailemme linnan sisällä ja pääsemme ihastelemaan muutamia sen yli 1400 huoneesta. Aikaa jää myös omatoimiselle tutustumiselle linnan puutarha- ja puistoalueilla. 

Kesto: noin 5 h

Retkipäivä: perjantai

Hinta: 68 €/hlö

Hintaan sisältyy: kuljetukset kohteessa, suomeksi opastettu retki Schönbrunnin palatsialueeseen

Varaa retki: matkavarauksen yhteydessä

Prater-huvipuisto

Tutustu omatoimisesti

Prater on Wienin Leopoldstadtin kaupunginosassa sijaitseva suuri puistoalue, joka sijaitsee hivenen ydinkeskustan ulkopuolella. Prateriksi kutsutaan myös sen tunnettua huvipuistoa, josta löytyy vuosina 1896-1897 rakennettu maailmanpyörä Riesenrad. Riesanrad tuli suuren yleisön tietoisuuteen Orson Wellesin Kolmas mies -elokuvan loppuhuipennuksesta 1950-luvun alussa. Huvipuistoon on ilmainen sisäänpääsy ja laiteliput ostetaan erikseen jokaisen laitteen vieressä olevasta kojusta.

Osoite:  Prater 9Wien 1020
http://www.prateraktiv.at/

Sacherkakku

Kahvila Sacherin Sacherkakkua saa mainostaa ainoana oikena ja Café Sacher onkin kaikkien sacherkakujen ystävien pyhiinvaelluspaikka. Maailmankuulu herkku on peräisin wieniläisen Hotel Sacherin konditoriasta, jossa sitä on omassa arvokkaassa ympäristössään tarjoiltu lähes 130 vuoden ajan. Ruuhka-aikoina paikka saattaa käydä niin täydeksi, että jonoja riittää kadulle saakka. 

Osoite: Philharmonikerstr. 4, Wien

 

Hintaan sisältyy

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki-Wien-Helsinki 
 • Majoitus Azimut Vienna ****
 • Hotelliaamiaiset
 • Wienin kiertoajelu suomenkielisellä opastuksella
 • Lentokenttäkuljetukset Wienissä
 • Suomenkielisen oppaan palvelut
Hotel Azimut Vienna****
Sonnwengasse 8, 1100 Wien

Hotlli Azimut Vienna on uusittu neljän tähden hotelli keskustassa lähellä päärautatieasemaa ja Belvederen linna-aluetta. Alueella on myös kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Wienin historialliseeen vanhaankaupunkiin on noin 15 minuutin kävelymatka. 

Hotellissa on 180 uusittua huonetta. Standard-luokan huoneissa on ilmastointi ja WiFi, hiustenkuivaaja, televisio, tallelokero, puhelin, kylpyhuone. Huoneissa on kokolattiamatot. Lisävuodemahdollisuus joko aikuiselle tai lapselle.

Hotellissa on baari,  josta saa ostettua juomia ja pientä purtavaa. Hotellin vastaanotto auttaa mielellään esimerkiksi teatteri- tai museolippujen hankinnoissa.

http://en.azimuthotels.com/Austria/azimut-hotel-delta-vienna/

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Itävalta Katso kartalla

Pääkaupunki: Wien Valuutta: euro Aikaero: UTC+1 Kielet: saksa Asukasmäärä: 8,4 miljoonaa
Keskilämpötila
0,1° tammikuu
1,6° helmikuu
5,7° maaliskuu
10,0° huhtikuu
15,2° toukokuu
18,2° kesäkuu
20,2° heinäkuu
19,8° elokuu
15,3° syyskuu
9,9° lokakuu
4,6° marraskuu
1,5° joulukuu

Kartta

Hyvä tietää

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot sekä Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaaditut matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta ja 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 91011 (2,96 €/vastattu puhelu + pvm). Avoinna arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 8-12. Puhelimitse tilatuista maksullisista lisäpalveluista Finnair perii 10 € palvelumaksun/varaus.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hyvää matkaa! 

Jaa tämä sivu sähköpostitse