Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Varaa matka Jordaniaan Matkavekalta

    Jordania

Lomakohteemme Jordaniassa

Akaba

JORDANIA

Viiden tunnin lentomatkan päässä!

Tutustu ja varaa >

Jordanian kiertomatka

JORDANIA 

Akaba-Wadi Rum-Petra-Kuollutmeri (7 yötä)

Tutustu ja varaa >

Tietoa Akabasta

Vietä aurinkoloma Akabassa

Lennä Akaban aurinkoon vain noin viiden tunnin päähän Helsingistä! Lämpötila pysyttelee täällä sopivan lämpimänä ympäri vuoden ja talvi on meille pohjolan ihmisille erinomainen aika lähteä pakoon kylmää ja pimeää. Useimmilla Akaban hotelleilla on oma yksityinen rantakaistaleensa ja monilla vielä lisäksi upea uima-allasalue. Esimerkiksi Grand Swiss-Belresort Tala Bay on ihana ja perheystävällinen hotelli Tala Bayn alueella.  Hotelli Kempinski Aqaba sopii sinulle, joka haluat nauttia lomastasi ja samalla majoittua lähellä Akaban vilinää. Luksusta arvostavalle suosittelemme hotellia Mövenpick Resort & Spa

Ainutlaatuisia Akaban elämyksiä 

Akaba on paljon enemmän kuin kauniita hotelleja ja rantaelämää. Kaupunki itsessään ei ehkä ole niitä ikimuistoisimpia, mutta täältä pääset retkille lähiympäristön hämmästyttäviin paikkoihin. Maailmankuulu kallioon hakattu kaupunki, Unescon maailmanperintökohde Petra, sijaitsee Akabasta vain noin kahden tunnin ajomatkan päässä. Moni saattaa muistaa Petran myös Steven Spielbergin leffasta "Indiana Jones ja viimeinen ristiretki". Jeeppisafari beduiinien asuttamalla Wadi Rumin aavikolla on jotain, mitä et ikinä unohda. Tämä punasävyinen aavikko toimi puolestaan elokuvaklassikko "Arabian Lawrencen" kuvauspaikkana.  Akaban-matkallasi voit kokeilla myös miltä tuntuu kellua suolaisessa Kuolleessameressä tai snorklata kristallinkirkkaassa Punaisessameressä katsomassa värikkäitä kaloja ja koralleja. Tutustu retkiimme!

 

Sopiva hintataso ja runsaasti aurinkotunteja

Akabassa saat rahallesi vastinetta. Yleisesti hotelleissa on kalliimpaa ruokailla kuin paikallisissa ravintoloissa. Hintataso on alhainen ja tinkimällä voit tehdä hyvät kaupat. Ennen muuta Akaba on aurinkovarma lomapaikka.  Talvikuukausina aurinko paistaa noin seitsemän tuntia päivittäin ja lämpötila pysyttelee vähintään 20 asteessa. 

Varaa matkasi Jordaniaan

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan valmismatka: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Valmismatkan turva
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hyvä tietää Jordania

Aikaero
Kesäaikana kellonaika on sama kuin Suomessa. Talviaikana kello on Jordaniassa tunnin enemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (AQJ)
Majoituksesta riippuen etäisyys Kuningas Husseinin kansainväliseltä lentoasemalta hotellille 10 - 27 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on merestä puhdistettua eikä sovi juomavedeksi. Juomavetenä suositellaan pullotettua vettä, jota saa supermarketeista. 

Juomaraha
Tippaaminen kuuluu Jordanian kulttuuriin. Ravintolassa 10% tippi on sopiva. Muistakin palveluista, kuten taksikyydistä odotetaan pientä tippiä.

Jännite
230 V, adapteria ei tarvita. 

Matkustusasiakirjat
Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Jordaniaan. Viisumi sisältyy matkasi hintaan ja sen saat saapuessasi Jordanian lentokentälle.

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Jordania. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto 
Maan virallinen uskonto on Islam.

Vakuutukset
Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen kaikille matkoille. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Jordanian rahayksikkö on Jordanian dinaari (JOD).