Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Varaa matka Jordaniaan Matkavekalta

    Jordania

Lomakohteemme Jordaniassa

Akaba

JORDANIA

Viiden tunnin lentomatkan päässä!

Tutustu ja varaa >

KIERTOMATKA - TULOSSA

Jordanian kiertomatka

JORDANIA

Akaba-Wadi Rum-Petra-Kuollutmeri

Tulossa pian >

Tietoa Jordaniasta

Jordanian valtti lomailumielessä on ehdottomasti sen erinomainen ilmasto, sillä lämpötilat pysyttelevät täällä hellelukemissa ympäri vuoden.Vain viiden tunnin lentomatkan päässä Helsingistä matkailija voi sukeltaa paitsi turkoosiin meriveteen myös historiallisten kulttuuriperintökohteiden kiehtovaan maailmaan. Jordania on monipuolinen kohde: täällä viihtyvät niin rantaloman ystävät, vesipedot kuin kulttuuri-ihmiset.

Viime aikoina Jordaniassa on panostettu vahvasti turismiin ja sen myös huomaa: hotellit ovat hulppeita ja rannat hyväkuntoisia. Myös rantojen palvelut ovat kunnossa ja aktiviteetteja riittää. Erityisesti sukellusta harrastavat matkailijat viihtyvät Akabanlahdella, mutta sen rannoilla voit myös snorklata, vesihiihtää tai kokeilla muita vesiurheiluaktiviteetteja.

Jordania on rauhallinen lomakohde ja moderni arabialainen maa täynnä kuhisevia markkinoita sekä mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Maa tarjoaa jotakin jokaiseen makuun ja jordanialaiset itse ovat vieraanvaraisia ja avuliaita matkailijoita kohtaan. Jordanialainen ruoka on ehdottomasti tutustumisen arvoista.

Hieman erilaista pulahduspaikkaa etsivälle oikea retkikohde on Kuollutmeri. Merellä ei ole lainkaan laskujokea ja vesi pääsee poistumaan vain haihtumalla. Tästä johtuen veden suola- ja mineraalipitoisuus on uskomattomat 33 prosenttia. Kuolleenmeren vedellä on pitkään tiedetty olevan terveysvaikutuksia.

Jordaniasta puhuttaessa ei voi sivuuttaa uskomattoman upeaa Petran kalliokaupunkia. Se on hakattu kauniin punaisena hohtavaan kallioon ja kaiken kruunaa valtava hautamonumentti Al-Khazneh. Myös retki jeepillä Wadin Rumin luonnonpuiston mahtaviin aavikkomaisemiin on mieleenpainuva elämys.

Lue lisää blogeista 

La Vida Loca 2.0

Tämä matka

Varaa matkasi Jordaniaan

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan valmismatka: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Valmismatkan turva
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hyvä tietää Jordania

Aikaero
Kesäaikana kellonaika on sama kuin Suomessa. Talviaikana kello on Jordaniassa tunnin enemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentältä (AQJ)
Majoituksesta riippuen etäisyys Kuningas Husseinin kansainväliseltä lentoasemalta hotellille 10 - 27 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. 

Juomavesi
Vesijohtovesi on merestä puhdistettua eikä sovi juomavedeksi. Juomavetenä suositellaan pullotettua vettä, jota saa supermarketeista. 

Juomaraha
Tippaaminen kuuluu Jordanian kulttuuriin. Ravintolassa 10% tippi on sopiva. Muistakin palveluista, kuten taksikyydistä odotetaan pientä tippiä.

Jännite
230 V, adapteria ei tarvita. 

Matkustusasiakirjat
Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Jordaniaan. Viisumi sisältyy matkasi hintaan ja sen saat saapuessasi Jordanian lentokentälle.

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Jordania. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Uskonto 
Maan virallinen uskonto on Islam.

Vakuutukset
Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen kaikille matkoille. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Valuutta
Jordanian rahayksikkö on Jordanian dinaari (JOD).