Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Varaa matka Jordaniaan Matkavekalta

    Jordania

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Jordania.

Lue lisää täältä >

Jordanian kiertomatka

Viimeinen lähtö 2.4.2018.

Tietoa Jordaniasta

Jordanian valtti lomailumielessä on ehdottomasti sen erinomainen ilmasto, sillä lämpötilat pysyttelevät täällä hellelukemissa ympäri vuoden.Vain viiden tunnin lentomatkan päässä Helsingistä matkailija voi sukeltaa paitsi turkoosiin meriveteen myös historiallisten kulttuuriperintökohteiden kiehtovaan maailmaan. Jordania on monipuolinen kohde: täällä viihtyvät niin rantaloman ystävät, vesipedot kuin kulttuuri-ihmiset.

Viime aikoina Jordaniassa on panostettu vahvasti turismiin ja sen myös huomaa: hotellit ovat hulppeita ja rannat hyväkuntoisia. Myös rantojen palvelut ovat kunnossa ja aktiviteetteja riittää. Erityisesti sukellusta harrastavat matkailijat viihtyvät Akabanlahdella, mutta sen rannoilla voit myös snorklata, vesihiihtää tai kokeilla muita vesiurheiluaktiviteetteja.

Jordania on rauhallinen lomakohde ja moderni arabialainen maa täynnä kuhisevia markkinoita sekä mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Maa tarjoaa jotakin jokaiseen makuun ja jordanialaiset itse ovat vieraanvaraisia ja avuliaita matkailijoita kohtaan. Jordanialainen ruoka on ehdottomasti tutustumisen arvoista.

Hieman erilaista pulahduspaikkaa etsivälle oikea retkikohde on Kuollutmeri. Merellä ei ole lainkaan laskujokea ja vesi pääsee poistumaan vain haihtumalla. Tästä johtuen veden suola- ja mineraalipitoisuus on uskomattomat 33 prosenttia. Kuolleenmeren vedellä on pitkään tiedetty olevan terveysvaikutuksia.

Jordaniasta puhuttaessa ei voi sivuuttaa uskomattoman upeaa Petran kalliokaupunkia. Se on hakattu kauniin punaisena hohtavaan kallioon ja kaiken kruunaa valtava hautamonumentti Al-Khazneh. Myös retki jeepillä Wadin Rumin luonnonpuiston mahtaviin aavikkomaisemiin on mieleenpainuva elämys.

Lue lisää blogeista 

La Vida Loca 2.0

Tämä matka

Koe aurinkoinen Jordania

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Akaban sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Akabaan

Suorat lennot Jordanian Akabaan Helsingistä.

Lue lisää täältä >

Kartta

Varaa matkasi Jordaniaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Retket Akabassa

Petra n. 179 € /henkilö

Huikea retki Petraan, Unescon suojelemaan maailmanperintökohteeseen! Bussimatkalla kuulemme jo mielenkiintoisia tarinoita tämän rauniokaupungin historiasta ja paikan päällä saamme ällistyä omin silmin: miten tämä kaikki on oikein rakennettu? Opastettu kierros vie meidät kapeaa solaa pitkin hautakammioihin, tunneleihin, aarrekammioon, obeliskien juurelle, pylväikkökaduille, temppeleihin... Retken hintaan sis. lounas. Varattavissa kohteessa.

Kuollutmeri n. 99 € /henkilö

Ajamme Jordanian ja Israelin rajalla sijaitsevalle Kuolleellemerelle, joka on Maapallon matalin kohta merenpinnasta mitattuna. Tämä erikoinen, historiallisestikin merkittävä kohde on paitsi suosittu nähtävyys, myös kuuluisa terveysvaikutuksistaan: jo Kleopatra nautti täällä mutakylvyistä. Retkellä sinulla on kolme tuntia vapaata aikaa, joten ehdit kokeilla kellumista itsekin. Retken hintaan sisältyy lounas. Retki varattavissa kohteessa.

Snorkkeliretki n. 39 € /henkilö

Punaisenmeren kirkkaisiin vesiin! Elämyksellinen retki vie meidät koralliriutoille ja värikkääseen vedenalaiseen maailmaan. Näemme Akabanlahtea Sindbad-jahdin kannelta unohtamatta itse snorkkelisukellusta. Syömme rannalla lounaan, joka sisältyy retken hintaan. Varattavissa kohteessa.

Wadi Rum n. 89 € /henkilö

Kiehtova iltapäiväkohteemme on Wadi Rumin erämaa. Kahden tunnin jeeppiajelulla tutustumme alueeseen: punertaviin, hiekkadyyneihin, muinaisiin kivikirjoituksiin, beduiinien telttaleiriin ja uskomattomaan auringonlaskunäkymään. Nautimme illallista leirissä ja . Retki varattavissa kohteessa.