Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Varaa matkasi Kreikkaan Matkavekalta

Lomakohteemme Kreikassa

Rodos

Lomaklassikko kutsuu unohtumattomalle matkalle.

Lue lisää täältä >

Kreeta

Upea saari täynnä aurinkoa ja maukasta ruokaa.

Lue lisää täältä >

Lesvos

Kreikan kolmanneksi suurin saari tarjoaa upeat lomapuitteet.

Lue lisää täältä >

Loutraki

Pieni ja tunnelmallinen lomakaupunki.

Lue lisää täältä >

Attika Riviera

Nauti kaupunki- ja rantalomasta samalla reissulla.

Lue lisää täältä >

Ateena ja Ateenan riviera

Nauti kaupunki- ja rantalomasta samalla reissulla.

Lue lisää täältä >

Peloponnesos: Tolo ja Nafplio

Kodikkaita pikkukyliä ja aitoa kreikkalaista tunnelmaa.

Lue lisää täältä >

Antiikin Kreikka

Ateena 2 yötä - Nafplio 1 yö - Olympia 1 yö - Kalamata 1 yö - Sparta 1 yö - Ateena 1 yö

Lue lisää täältä >

 

 

Tarjousehdot: kaikista touko-lokakuun Kreikan-matkoista alennus -100 €/aikuinen, tarjous voimassa 27.4. asti. Ei koske Antiikin Kreikka -kiertomatkaa eikä Koillismaan Osuuskaupan matkaa 3.9. Kreikkaan. Tarjous koskee vain uusia varauksia. Ei kahta alennusta samaan aikaan. Tarjoushintaisia paikkoja rajoitetusti.

Tietoa Kreikasta

Kreikka - Matkavekka

Kreikka on suomalaisten suursuosikki, matkakohde, jonne palataan vuosi vuoden jälkeen. Lämpöön, aurinkoon pienille tai suurille rannoille, yksin tai yhdessä ja varsinkin lasten kanssa. Kreikkalainen salaatti on monille meistä kesän ja raikkaan ruuan symboli.

Kreikka on monimuotoinen maa jo menneisyytensä kautta. Muinaiset kreikkalaiset asuivat pieniä kaupunkivaltioitaan, joista puhutaan vieläkin demokratian kehtoina. Kuningas Minos Minotaurus-hirviöineen, mykeneläinen kulttuuri, Spartan urheat sotilaat, Aleksanteri Suuren maailman valloitus – muun muassa nämä ovat osa Kreikan menneisyyttä. Muinainen historia on läsnä monin paikoin hyvinkin näkyvänä ja näyttävänä.

 

Ateena on maan pääkaupunki, suurkaupunki, jonka elämä soljuu antiikin raunioiden keskellä ja päällä. Thessaloniki on maan toiseksi suurin kaupunki ja sen asukkaat pitävät itseään vähän muita aikaansaavempina, vauraampinakin. Thessaloniki on kauppakaupunki ja uudenaikaisempi kuin pääkaupunki. Kun Kreikkaan matkustaa lomailemaan, on helppo samalla tutustua kreikkalaisten elämänmenoon ja moniin menneisyyden muistomerkkeihin. 

Kreikka on monimuotoinen myös luonnoltaan ja muodoltaan. Manner-Kreikka levittäytyy Balkanin niemimaan kärkeen. Sen länsipuolella on Joonianmeri, jonka tunnettuja saaria ovat mm. Korfu ja Kefalonia. Niemimaan itäpuolella lainehtii Egeanmeri ja sen pohjoisosassa on Halkidikin niemimaa, jossa on paitsi hienoja rantoja, myös kuuluisa Athoksen munkkitasavalta. Egeanmeren itäreunalla, Turkin rannikon edustalla, on myös joukko saaria, joista osa on hyvinkin tuttuja matkailijoille: pohjoisesta etelään mm. Lemnos, Lesbos, Hios, Samos, Kos ja Rodos. Keskellä merta on vielä monista pikkusaarista koostuva Kykladit, jonka tunnetuimmat saaret lienevät Santorini ja Naxos. Manner-Kreikan eteläpuolella on suuri Kreetan saari ja siellä suomalaisille tutut ja mieluisat matkakohteet Hania, Rethymnon ja joukko muita. 

Kreikan matkakohteiden viehätys on paljolti pienuuden kauneudessa. Hotellit ovat monesti yksinkertaisia huoneistohotelleja, joita isäntäperhe huolella hoitaa. Ranta on aina lähellä, monesti hiekkainen ja lapsillekin sopiva. Ja lapset viihtyvät; vesi on kevään jälkeen lämmintä ja kreikkalaiset jaksavat ihastella pieniä pellavapäitä. Hotelleita on toki monenlaisia, suurempiakin, mutta niitä on vähemmän. Tasokasta hotellielämää kaipaava löytää ylellisimmät lomapuitteet suurimmista matkakohteista. Kylpyläloma, golfloma, sukellusloma – kaikkeen on mahdollisuudet Kreikassa.  

Jokaisessa kylässä on kirkko tai useampikin, kreikkalaiset ovat lähes sataprosenttisesti ortodokseja uskonnoltaan. Sen johdosta pääsee monesti seuraamaan erilaisia pyhimysjuhlia tai muita vuoden kulkuun ajoittuvia kyläjuhlia. 

Kreikkalainen ruoka on lähiruokaa, raikasta salaattia, lisänä vähän kalaa, maistuvaa moussakaa, hyvin hautunutta lammaspataa tai souvlakeja, lihavartaita; makuja jotka miellyttävät useimpia. Kreetan terveelliset elintavat tunnetaan ja matkalla pääsee maistelemaan myös kedon villivihanneksia, kylän oliivipuristamossa puristettua öljyä ja tietysti leipää, aina tuoretta. Isommilla paikkakunnilla on kauppahalli tai ainakin tori, jonka elämää on aina kiinnostava katsella. Sopivana tuokiona voi istahtaa kahville ja maistella vaikka aniksenmakuista ouzoa.

Kreikan kevät vastaa ilmoiltaan pitkälti Suomen normaalikesää. Silloin vuorenrinteet viheriöivät ja tienvarsia koristavat keltaisenaan kukkivat akaasiat ja piiskaherneet. Myös oleanterit ja unikot värittävät maisemaa. Keväällä sää saattaa vielä oikutella eikä merivesi liene kaikille sopivan lämmintä. Kuuman kesän jälkeen vesi on sitten sitäkin lämpimämpää ja myös sää pysyttelee useimmiten tasaisen lämpimänä pitkälle syksyyn. Kevät sopii erityisesti niille matkailijoille, jotka nauttivat luonnon kauneudesta ja lomakohteen paikallisesta elämänmenosta – talven jälkeen kenelläkään ei ole kiire.

Tutustu monipuoliseen kohdevalikoimaamme ja varaa loma jo tänään. Ihana Kreikka odottaa!

Varaa matkasi Kreikkaan

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan valmismatka: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Valmismatkan turva
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta