Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Ateenaan | Lennot+hotelli Ateena | Matkavekka

    Ateena ja Peloponnesos

Lomalle Ateenaan

Varaa loma Ateenassa | Matkavekka

Ateena - ajaton matkakohde

Kreikan pääkaupunki Ateena on länsimaisen sivistyksen, kulttuurin, demokratian ja eurooppalaisen kaupungin syntymäpaikka. Kaupungin historiallinen merkitys tekee siitä kiistatta yhden Euroopan tärkeimmistä matkailukohteista. Historian ylitarjonnasta huolimatta Ateena on myös moderni ja eläväinen kaupunki, jonka yöelämä, ravintolatarjonta ja ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset

Kaupunkiloma ja rantaloma samalla matkalla

Ateena sijaitsee mantereella Attikan niemimaalla ja sitä ympäröivät useat vuoret ja kukkulat, joista tunnetuimpana kohoaa Akropoliin kukkula. Kaupungissa on vajaa miljoona asukasta ja sen metropolialueella useita miljoonia. Tässä miljoonakaupungissa menneisyys kietoutuu nykypäivään ainutlaatuisella tavalla, ja oman suolansa soppaan tuo tietenkin sijainti lämpimällä Välimerellä. Ateenassa vietät sykkivän kaupunkiloman tai yhtälailla rentouttavan rantaloman muutaman kilometrin päässä kaupungin ulkopuolella.

Ateenan riviera

Ateenan eteläpuoleista rannikkoa Pireuksesta Sounion niemekkeelle saakka kutsutaan Ateenan rivieraksi. Pituutta Saroninlahtea reunustavalla kauniilla rivieralla on noin kuusikymmentä kilometriä ja täällä on niin maksuttomia kuin maksullisiakin uimarantoja, joihin on helppo lähteä Ateenasta viettämään rantapäivää joko bussilla tai raitiovaunulla. Rannikolla on myös suosittuja kesäkohteita kuten Alimos, Glyfáda, Voúla, Vouliagméni ja Varkiza. Rivieralla on rantojen lisäksi paljon tarjottavaa kuten ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja huvielämää ja se houkuttelee myös ateenalaisia viikonloppujen ja kesälomien viettoon. Glyfáda on vilkkaimpia rantakyliä jo golfkenttänsä ansiosta.

Ateenassa historia on läsnä

Ateenan pitkä ja vaiheikas historia on asia, jota monet kaupungit varmasti kadehtivat. Antiikin ajan kulttuuri ja vaikutusvalta heijastuu Ateenan monien arkeologisten kohteiden lisäksi runsaaseen määrään museoita ja gallerioita. Kaupungista löytyykin satakunta museota ja Ateenan "museomailin" eli Syntagma-aukiolta lähtevän Vassilissis Sophias -bulevardin varrelta niitä löytyy runsaasti.

Monelle tulee Ateenasta ensimmäisenä mieleen Akropolis. Korkean kukkulan laella sijaitseva majesteettinen kaupungin symboli Parthenonin temppeli on ikuistettu miljooniin valokuviin ja kuuluuu jokaisen Ateenan-kävijän ohjelmaan. Kukkulalta aukeavat upeat näkymät yli kaupungin kattojen.

Kaupungissa on toki runsaasti muitakin nähtävyyksiä, esimerkiksi Kallimarmaron marmoristadion, jossa pidettiin ensimmäiset nykyaikaiset Olympialaiset 1896, vehreä Agora, jossa voi nähdä lukuisia rakennuksia, monumentteja, raunioita ja pylväshalleja eri aikakausilta sekä hyvin säilynyt Hefaistoksen temppeli vuodelta 440 ennen Kristuksen syntymää. Älä unohda myöskään Syntagma-aukion vekkihameisia ja tupsutossuisia sotilaita.

Ravintoloita ja shoppailumahdollisuuksia

Nykyään Ateenan keskus on Syntagma-aukio ja viehättävä Plakan vanhakaupunki, joka houkuttelee illanviettoon ja ostoksiin lukuisilla ravintoloilla ja kaupoillaan. Ateenalaiset syövät paljon ulkona, joten monet ravintolat ja varsinkin perinteisemmät tavernat tarjoavat herkullista paikallista ruokaa. Ravintoloihin mennään istumaan iltaa ja puimaan päivän tapahtumat läpi. Myös kahvilakulttuuri kukoistaa kaupungissa ja kahviloita löytyykin joka kadun kulmasta. Shoppailijalle kaupunki tarjoaa niin perinteisiä kreikkalaisia tuotteita, turistitavaraa kuin huippumuotiakin.

Sää

Katso Ateenan alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Ateena & Peloponnesos
Lento+hotelli-paketti

Lento+hotelli-lomapaketit Manner-Kreikkaan!

Tutustu ja varaa täältä >

Tutustu ja varaa matkasi Ateenaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Ateena, Ateenan riviera ja Attika.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Ateenan ja Ateenan rivieran kaikki hotellit. 

Lue lisää täältä > 

Kartta Ateena ja ympäristö

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Kreikka - hyvä tietää

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (ATH)
Ateenan lentokenttä - Ateena noin 35km
Ateenan lentokenttä - Ateenan riviera noin 25km
Ateenan lentokenttä - Loutraki noin 110km
Ateenan lentokenttä - Tolo noin 170km
Ateenan lentokenttä - Napflio noin 165km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (CHQ)
Kreetan lentokenttä - Halia noin 30 – 60 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 45 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 tunti 30 minuuttia

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (MJT)
Mytilinin (Lesvos) lentokenttä - Hotellit kohteessa noin 70km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (RHO)
Rodoksen lentokenttä - Rodoksen kaupungin hotelleihin on noin 15 km (noin 20 minuuttia) ja Falirakiin noin 21 km (noin 40 min)

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
1.1.2018 alkaen kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Kreikassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >> 

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
N. 98 % ortodokseja.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR).