Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Varaa loma Kreetalla - Matkavekka

    Kreeta

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Kreeta.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Kreetan loma-alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Kreetasta

Varaa matkasi Kreetalle Matkavekalta

Kreeta – Suomalaisten suosikkikohde Kreikassa

Kreeta on syystäkin monien suosikkilomakohde Kreikassa. Kaunis luonto, pienet merenpoukamat ja leveät hiekkarannat tekevät siitä ihanteellisen lomanviettopaikan., jossa pääset nauttimaan lämpimästä ja aurinkoisesta säästä. Kreeta on hyvä valinta, halusitpa sitten viettää rennon rantaloman, hieman aktiivisemman loman tai nauttia runsaasta kulttuuritarjonnasta ja antiikin ajan nähtävyyksistä. Patikoijat innostuvat upeasta Samarian rotkosta, jonka 16 km pitkä polku kutsuu seikkailulle.

Majoittuminen Kreetalla

Kreetalta löydät useita ihania loma-alueita. Pohjoispuolen lomarannikko ulottuu Haniasta aina Kolimbariin asti. Täällä tarjolla on sekä All inclusive -hotelleja että pieniä ja viehättäviä, perheiden ylläpitämiä hotelleja ja huoneistohotelleja. Täällä sinua odottavat myös parhaat rannat ja suuri määrä mukavia ravintoloita. Hanian kaupunki ja sen ainutlaatuinen atmosfääri on vain lyhyen matkan päässä.

Ainutlaatuiset rannat

Kreetalla on useita upeita rantoja, mutta kaksi niistä on ylitse muiden. Noin kilometrin päässä Agii Apostolista löydät rannan, joka on varmasti koko perheen mieleen. Rannan jakavan pienen kalliomuodostelman ansiosta aallot laantuvat rantaan, joten kaikki pienimmistä isompiin voivat nauttia ihanista lomapäivistä vedessä pulikoiden. Toinen parhaista rannoista on Elafonissi, jota kutsutaan myös nimellä Kreetan Malediivit. Täällä voit astella valkealla hiekalla ja nauttia laguunien lämpimästä vedestä. Vierailu täällä on todellakin tunnin ajomatkan arvoinen.

Kreikan suurin saari on monipuolinen

Kreeta on Kreikan saarista suurin ja Välimeren saarista viidenneksi suurin. Kreetalla pääset osalliseksi paikallisväestön ehtymättömästä vieraanvaraisuudesta ja ystävällisyydestä. Ajoitpa sitten mihin suuntaan tahansa, Kreetalla on todella paljon tarjottavaa.

Vilkas kaupunki Hania

Hanian keskustalla on paljon tarjottavaa niin shoppailijoille, kulttuuri-ihmisille kuin kulinaristeillekin. Täältä löydät museoita, arkeologisia kaivauksia, toreja, nahkakujan ja lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Hanian satama-alue on ehdottomasti vierailun arvoinen. Tämä vanha ja kuvankaunis venetsialainen satama toimii niin kalastusveneiden kuin huviveneidenkin satamana. Sen läheisyydessä voit tehdä jännittäviä ostoksia, nauttia ravintoloiden antimista ja käydä hauskoissa baareissa. Päiväsaikaan satama-alue toimii markkinapaikkana, mutta hämärän laskeutuessa on aika viettää mukavaa iltaa. Monet sanovat, että et ole käynyt Kreetalla, jos et ole käynyt Haniassa ja sen viihtyisällä satama-alueella.

Retkiä opastetusti tai omin päin

Kreeta on täynnä elämyksiä. Myytit, tarunomaiset taistelut ja kreikkalaisista jumalista kertovat kerto-mukset tekevät arkeologisista kaivauksista ainutlaatuisen kiehtovia. Vieraile Knossoksen palatsissa, Faistoksessa ja Górtynissa – täällä jos missä voit tuntea historian siipien havinan. Voit osallistua myös suomenkielisille opastetuille retkillemme, kysy lisää oppaalta!

Sää Kreetalla

Kesäkuukausina Kreetalla on pääsääntöisesti hyvä sää. Päivälämpötila on keskimäärin 26 °C, yölämpötila 18 °C ja veden lämpötila n. 22 °C. Katso lisää täältä

Tutustu Kreetaan vuokraamalla auto

Jos haluat tutustua Kreetaan omassa tahdissasi, sinun kannattaa vuokrata auto. Auton voi vuokrata kotoa käsin jo ennen matkaa tai paikan päältä matkaoppaalta. Täällä elämykset eivät lopu kesken. Voit ajaa vaikkapa Knossokseen, missä voit nähdä antiikin ajalta hyvin säilyneet Kuningas Minoksen palatsin rauniot. Voit myös vierailla maaseudulla ja tutustua aitoon kreetalaiseen elämänmenoon tai nauttia elämästä Elafonissin kauniilla rannalla.

Tietoa Kreetasta

Egeanmerellä sijaitseva Kreeta on Kreikan saarista suurin ja Välimeren saarista viidenneksi suurin. Kreeta on myös Kreikan eteläisin saari. Saaren pinta-ala on 8 336 km2 ja asukasluku noin 650 000. Kreeta liitettiin osaksi Kreikkaa vuonna 1913. Ennen tätä saari oli ollut osa Rooman valtakuntaa, By-santtia, Venetsiaa ja Osmanien valtakuntaa.

Aikaero
Kreikka sijaitsee samalla aikavyöhykkeellä kuin Suomi.

Valuutta
Euro

Turistivero
1. tammikuuta 2018 alkaen viranomaiset alkoivat periä matkailijoilta ECOTAX-ympäristöveroa. Veron tarkoituksena on kompensoida matkailusta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Vero maksetaan hotellille saavuttaessa tai sieltä lähdettäessä. Maksun määrä riippuu hotellin virallisesta hotelliluokasta, ja se on yleensä noin 0,50–4 euroa huonetta kohti yöltä. Vero maksetaan hotellin vastaanottoon.

Rannat
Haniasta lähtee 12 km pitkä ihana hiekkaranta, joka on vain kallioiden katkaisema. Rannat ovat yleisesti ottaen hyviä varsinkin saaren pohjoisosassa, missä Matkavekan hotellit sijaitsevat. Useissa paikoissa, kuten esimerkiksi Agii Apostolissa, on erittäin lapsiystävällisiä rantoja.

Ruoka ja juoma
Kreetan lukuisissa ravintoloissa tarjoillaan niin kansainvälisiä kuin paikallisiakin ruokalajeja kaikissa eri hintaluokissa. Ravintoloita on pitkin rannikkoa, kaupunkialueilla ja erityisesti Haniassa. Kansallisruoka moussakan valmistukseen käytetään munakoisoa, vihanneksia ja häränlihaa. Se on erittäin herkullista. Myös tuore kala ja äyriäiset kuuluvat Kreetalla tarjoiltaviin ruokaelämyksiin.

Kuljetus
Kreetalla voit liikkua vaivattomasti sekä julkisilla liikennevälineillä että taksilla. Haniasta kulkee busseja rannikkoa pitkin. Taksin käyttö on suhteellisen edullista Suomen hintoihin verrattuna.

Sähkö
230 V. Adapteria ei tarvita.

Urheilu ja aktiviteetit
Kreeta tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia aktiivisille lomailijoille. Kokeile vaikkapa ratsastusta, mikroautoilua, keilailua tai minigolfia. Voit myös vuokrata polkupyörän ja tutustua saaren kauniiseen luontoon pyöräille tai sukeltaa merenalaisiin luoliin.

Shoppailu
Shoppailuun on hyvät mahdollisuudet varsinkin suuremmissa kaupungeissa, kuten Haniassa ja Rethymnonissa. Haniasta voit ostaa miltei mitä vain, ja sen vanhassa kaupungissa on useita viehättäviä pikkuliikkeitä. Täällä on ”nahkakuja”, jonka liikkeistä voit ostaa nahkatuotteita edulliseen hintaan. Kaupungissa on myös katettu tori, jolla myydään paikallisia erikoisuuksia, kuten oliiviöljyä, hunajaa ja mausteita.

Golf
Länsi-Kreetalla ei ole lainkaan golfkenttiä. Hersonissoksessa voit pelata 18-reikäisellä kentällä.

Suomenkieliset oppaat
Matkavekan suomenkieliset oppaat ovat tavoitettavissa matkakohteessa vuorokauden ympäri.
Tapaat heidät jo lentokentällä. Jos olet varannut kuljetuksen hotelliin, he huolehtivat, että löydät perille.
Loman aikana saat heihin yhteyden palvelupuhelimella, ja voit tavata heitä useimmissa hotelleissa tai retkillä. Matkaoppaaseen saa aina yhteyden.

 

Koe viehättävä Kreeta

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä > 

Sää ja info

Katso Kreetan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Kreetalle

Suorat lennot Kreetalle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Kreetalla

Lapsiperheiden suosikkikohde
Rauhalliseen perhelomailuun.
Pieni ja kiireetön merenrantakylä.
Merenrantakylä Hanian länsipuolella.
Pieni ja rauhallinen kylä Kreetalla.
Länsirannikon suurin ja vilkkain lomakylä.
Aito kreikkalainen kaupunki.

Hotellit

Kartta

Varaa matkasi Kreetalle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan valmismatka: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Valmismatkan turva
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Retket Kreeta

Ylväs Kreeta

Tervetuloa mukaan nauttimaan Kreetan jylhänkauniista maisemista!

Retkemme suuntautuu Haniasta itään ja etelään, pienten maalaiskylien läpi ja vuoriston yli saaren etelärannikolle. Upeat maisemat päivän aikana kääntävät esiin Kreetan saaren monet kasvot ja retkeilijät saavat kattavan tietopaketin tästä Kreikan suurimmasta saaresta sekä kreetalaisesta elämänmenosta.

Ensimmäinen pysähdyksemme on Imbroksen kylässä, jossa on aikaa käydä kahvilla kylän kafenionissa ja nauttia raikkaasta vuoristoilmasta. Samalla voi maistaa sfakialaisia pannukakkuja: paikallinen erikoisuus, misithrajuustolla hyvin ohuesti täytetty lettunen, joka nautitaan hunajan kera. Kylästä alkaa Kreetan etelärannikolle asti ulottuva, vuoriston halkaiseva Imbroksen rotko. Ajelemme eteenpäin rotkoa myötäillen ja rannikolle laskeutuessamme saamme nauttia huikaisevista maisemista.

Jatkamme Kreetan etelärannikkoa itään kohti Plakiaksen kylää, jossa on aikaa käydä lounaalla ja vielä vaikka pulahtaa Libyanmereen. Tauon jälkeen suuntaamme kohti kaunista Prevelin luostaria, jolla on pitkä ja jännittävä historia. Kannattaa vierailla paitsi luostarin kirkossa myös sen pienessä museossa, josta voi ostaa matkamuistoksi vaikka ikonin.

Luostarivierailun jälkeen jatkamme maalaistietä kohti saaren pohjoisrannikkoa ja päivän viimeinen pysähdys on Kournas-järvi, joka on Kreetan ainoa järvi. Järven rannalla voi tehdä pienen kävelyn tai nauttia kupposen kahvia. 

Päivän aikana pysähdymme muutaman kerran myös valokuvauksen mittaisille tauoille valitsemillemme paikoille. Paluu retkeltä noin klo 17.30-18.00

Kesto: kokopäiväretki

 

Huomioitavaa: Retki on ohjelmassa keväisin ja syksyisin. 

Huom! luostariin on pieni pääsymaksu, jonka jokainen vierailija maksaa itse sisäänkäynnillä.

Elafonissi

Ajamme vuoristotietä maalaismaisemien läpi ja pidämme matkalla kahvin ja jäätelön mittaisen tauon. Elafonissin rannalla on aikaa uida ja nauttia puuterinpehmeän valkoisen hiekan ja turkoosin meren värittämistä maisemista tai kahlata pieneen Elafonissin saareen, josta löytyy lisää hienohiekkaisia poukamia auringonottoon. Elafonissin alueen kirkkaat vedet sopivat hyvin myös snorklaajille!

Paluumatkalla pidämme tauon maalaiskylässä, jossa halukkailla on mahdollisuus nauttia lounasta kylän tavernassa.

Kesto: kokopäiväretki

Huomioitavaa: Retki järjestetään kesäkaudella.

.

 

Samarian rotkovaellus

Lähde lomallasi vaeltamaan Euroopan pisimmän rotkon läpi! Länsi-Kreetan Valkoisilla Vuorilla (Lefka Ori) sijaitsevan Samarian-rotkon pituus on kokonaisuudessaan 18 km, josta vaellusta 16 km. Retkelle lähdetään auringon noustessa ja vaellus aloitetaan aamukahdeksan aikaan noin 1200 metrin korkeudesta. Puolen päivän aikaan saavutetaan rotkon kapeimmat solat. Kapeimmillaan rotko on muutaman metrin levyinen ja pystysuorat vuorenseinämät kohoavat satoja metrejä ylöspäin.

Jokainen kulkee vaelluksella omaa tahtiaan ja merenrantakylä Agia Roumeli saavutetaan yleensä noin klo 14 aikaan. Siellä voi nauttia lounasta jossain kylän tavernoista tai pulahtaa uimaan Libyanmeren aaltoihin. Paluumatka alkaa laivalla ja jatkuu bussilla Lefka Orin -vuoriston yli pohjoisrannikolle ja omalle hotellille. Paluu retkeltä noin klo 19. Vaellus vaatii vähintään hyvän peruskunnon, mutta huikeat maisemat palkitsevat vaeltajan! Suomesta on hyvä varata mukaan reppu ja vuoristovaellukseen sopivat kengät.

Samarian-retki on kansainvälinen retki ja tehdään toukokuun alusta noin lokakuun puoliväliin säästä riippuen. Kysy lisätietoja oppaaltamme!

Retki varataan kohteessa!

Amarin laakso

Luontoon ja perinteisiin perehtyvä puolipäiväretki Rethymnonin padolle, tekojärvelle, Patsoksen rotkoon sekä Drymoksen tavernaan. Menemme ensin Rethymnonin padolle ja tekojärvelle, jotka sijaitsevat kauniissa ja vehreässä Amarin laaksossa. Padolta jatkamme matkaa kohti Patsoksen kylää ja pistäydymme Patsoksen rotkossa. Rotko on erittäin vehreä, rauhallinen sekä idyllinen, suorastaan upea! Piipahdamme myös pienen pienessä Pyhän Antoniuksen kappelissa. Rotkossa kävelyn jälkeen käymme Drymos-ravintolassa, joka on sisustettu täysin perinteiseen kreetalaiseen tyyliin. Ravintolassa on mahdollisuus lounastaa (ei sis. retken hintaan). Alueella on myös lasten leikkikenttä, pieni jalkapallokenttä, yrttitarha, kotieläinfarmi sekä näytteillä perinteisiä maataloustyökaluja. Varaa retkelle mukaan mukavat kengät ja myös kamera kannattaa ottaa mukaan. Retkelle lähdetään Rethymnonista.

Retki on ohjelmassa keväisin ja syksyisin.

Maaseuturetki

Lähdemme Rethymnonista länttä kohden aina Vrissesin kylään asti ja  sieltä käännymme kohti sisämaata, kohti etelärannikkoa. Vierailemme Dourakiksen  viinitilalla ja kerromme teille viininvalmistuksesta. Imbrosin kylässä pidämme kahvitauon. Alue on kuuluisa paikallisesta herkusta, Sfakian pitasta eli halukkaat voivat ostaa Sfakian pitaa maisteltavaksi. Reittimme kohti etelärannikkoa myötäilee Imbrosin rotkon reunaa. Etelärannikolla pysähdymme Frangokastellon linnoituksen luona. Frangokastellosta matkamme jatkuu kohti Plakiaksen kylää. Plakiaksessa pidämme pidemmän tauon jos haluatte käydä uimassa tai syömässä. Rethymnonia kohti tulemme Kourtaliotikoksen rotkon kautta. Retken aikana maisemat ovat vaihtelevia: upeita vuoristomaisemia, pikkukyliä, jylhää rotkon reunaa sekä merimaisemaa. Kokopäiväretki. 

Ohjelmassa keväisin ja syksyisin.