Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matka Kreetalle - Matkavekka

    KREETA

Kreeta matkakohteena

Varaa matkasi Kreetalle Matkavekalta

Matkusta kohteeseen Kreeta

Kreeta on syystäkin monien suosikkilomakohde Kreikassa. Kaunis luonto, pienet merenpoukamat ja leveät hiekkarannat tekevät siitä ihanteellisen lomanviettopaikan., jossa pääset nauttimaan lämpimästä ja aurinkoisesta säästä. Kreeta on hyvä valinta, halusitpa sitten viettää rennon rantaloman, hieman aktiivisemman loman tai nauttia runsaasta kulttuuritarjonnasta ja antiikin ajan nähtävyyksistä. Patikoijat innostuvat upeasta Samarian rotkosta, jonka 16 km pitkä polku kutsuu seikkailulle.

Majoittuminen Kreetalla

Kreetalta löydät useita ihania loma-alueita. Pohjoispuolen lomarannikko ulottuu Haniasta aina Kolimbariin asti. Täällä tarjolla on sekä All inclusive -hotelleja että pieniä ja viehättäviä, perheiden ylläpitämiä hotelleja ja huoneistohotelleja. Täällä sinua odottavat myös parhaat rannat ja suuri määrä mukavia ravintoloita. Hanian kaupunki ja sen ainutlaatuinen atmosfääri on vain lyhyen matkan päässä.

Ainutlaatuiset rannat

Haniasta lähtee 12 km pitkä ihana hiekkaranta, joka on vain kallioiden katkaisema. Useissa paikoissa, kuten esimerkiksi Agii Apostolissa, on erittäin lapsiystävällisiä rantoja. Kreetalla on useita upeita rantoja, mutta kaksi niistä on ylitse muiden. Noin kilometrin päässä Agii Apostolista löydät rannan, joka on varmasti koko perheen mieleen. Rannan jakavan pienen kalliomuodostelman ansiosta aallot laantuvat rantaan, joten kaikki pienimmistä isompiin voivat nauttia ihanista lomapäivistä vedessä pulikoiden. Toinen parhaista rannoista on Elafonissi, jota kutsutaan myös nimellä Kreetan Malediivit. Täällä voit astella valkealla hiekalla ja nauttia laguunien lämpimästä vedestä. Vierailu täällä on todellakin tunnin ajomatkan arvoinen.

Kreikan suurin saari on monipuolinen

Kreeta on Kreikan saarista suurin ja Välimeren saarista viidenneksi suurin. Kreetalla pääset osalliseksi paikallisväestön ehtymättömästä vieraanvaraisuudesta ja ystävällisyydestä. Ajoitpa sitten mihin suuntaan tahansa, Kreetalla on todella paljon tarjottavaa.

Vilkas kaupunki Hania

Hanian keskustalla on paljon tarjottavaa niin shoppailijoille, kulttuuri-ihmisille kuin kulinaristeillekin. Täältä löydät museoita, arkeologisia kaivauksia, toreja, nahkakujan ja lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Hanian satama-alue on ehdottomasti vierailun arvoinen. Tämä vanha ja kuvankaunis venetsialainen satama toimii niin kalastusveneiden kuin huviveneidenkin satamana. Sen läheisyydessä voit tehdä jännittäviä ostoksia, nauttia ravintoloiden antimista ja käydä hauskoissa baareissa. Päiväsaikaan satama-alue toimii markkinapaikkana, mutta hämärän laskeutuessa on aika viettää mukavaa iltaa. Monet sanovat, että et ole käynyt Kreetalla, jos et ole käynyt Haniassa ja sen viihtyisällä satama-alueella.

Retkiä opastetusti tai omin päin

Kreeta on täynnä elämyksiä. Myytit, tarunomaiset taistelut ja kreikkalaisista jumalista kertovat kerto-mukset tekevät arkeologisista kaivauksista ainutlaatuisen kiehtovia. Vieraile Knossoksen palatsissa, Faistoksessa ja Górtynissa – täällä jos missä voit tuntea historian siipien havinan. Matkavekka-lomapaketeilla voit osallistua myös suomenkielisille opastetuille retkillemme, kysy lisää oppaalta!

Sää Kreetalla

Kesäkuukausina Kreetalla on pääsääntöisesti hyvä sää. Päivälämpötila on keskimäärin 26 °C, yölämpötila 18 °C ja veden lämpötila n. 22 °C. Katso lisää täältä

Tutustu Kreetaan vuokraamalla auto

Jos haluat tutustua Kreetaan omassa tahdissasi, sinun kannattaa vuokrata auto. Auton voi vuokrata kotoa käsin jo ennen matkaa tai paikan päältä matkaoppaalta. Täällä elämykset eivät lopu kesken. Voit ajaa vaikkapa Knossokseen, missä voit nähdä antiikin ajalta hyvin säilyneet Kuningas Minoksen palatsin rauniot. Voit myös vierailla maaseudulla ja tutustua aitoon kreetalaiseen elämänmenoon tai nauttia elämästä Elafonissin kauniilla rannalla.

Ruoka ja juoma

Kreetan lukuisissa ravintoloissa tarjoillaan niin kansainvälisiä kuin paikallisiakin ruokalajeja kaikissa eri hintaluokissa. Ravintoloita on pitkin rannikkoa, kaupunkialueilla ja erityisesti Haniassa. Kansallisruoka moussakan valmistukseen käytetään munakoisoa, vihanneksia ja jauhelihaa. Se on erittäin herkullista. Myös tuore kala ja äyriäiset kuuluvat Kreetalla tarjoiltaviin ruokaelämyksiin.

Urheilu ja aktiviteetit

Kreeta tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia aktiivisille lomailijoille. Kokeile vaikkapa ratsastusta, mikroautoilua, keilailua tai minigolfia. Voit myös vuokrata polkupyörän ja tutustua saaren kauniiseen luontoon pyöräille tai sukeltaa merenalaisiin luoliin.

Shoppailu

Shoppailuun on hyvät mahdollisuudet varsinkin suuremmissa kaupungeissa, kuten Haniassa ja Rethymnonissa. Haniasta voit ostaa miltei mitä vain, ja sen vanhassa kaupungissa on useita viehättäviä pikkuliikkeitä. Täällä on ”nahkakuja”, jonka liikkeistä voit ostaa nahkatuotteita edulliseen hintaan. Kaupungissa on myös kauppahalli, jolla myydään paikallisia erikoisuuksia, kuten oliiviöljyä, hunajaa ja mausteita.

Suomenkieliset oppaat

Matkavekka-lomapaketeilla Matkavekan suomenkieliset oppaat ovat tavoitettavissa matkakohteessa vuorokauden ympäri. Tapaat heidät jo lentokentällä. Jos olet varannut kuljetuksen hotelliin, he huolehtivat, että löydät perille. Loman aikana saat oppaisiin yhteyden palvelupuhelimella, ja voit tavata heitä useimmissa hotelleissa tai retkillä. Matkaoppaaseen saa aina yhteyden. Omatoimisiin lento+hotelli-lomapaketteihin ei sisälly opaspalveluja.

 

Lomakohteemme Kreetalla

Lapsiperheiden suosikkikohde
Rauhalliseen perhelomailuun.
Pieni ja kiireetön merenrantakylä.
Merenrantakylä Hanian länsipuolella.
Pieni ja rauhallinen kylä Kreetalla.
Länsirannikon suurin ja vilkkain lomakylä.
Aito kreikkalainen kaupunki.

Koe valloittava Kreeta

Kreeta 
Matkavekka-lomapaketti

Matkavekka-lomapaketit Kreetan saarelle!

Tutustu ja varaa täältä >

Kreeta 
Lento+hotelli-paketti

Lento+hotelli-lomapaketit Kreetan saarelle!

Tutustu ja varaa täältä >

Sää Kreeta

Katso Kreetan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >>

All inclusive Kreeta

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Kreeta.

Lue lisää täältä >

Hotellit Kreeta

Katso Kreetan loma-alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tutustu ja varaa matka Kreetalle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Kreetalla

Kartta Kreeta

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Kreeta - hyvä tietää

Tietoa kohteesta Kreeta, Kreikka

Valuutta
Euro (EUR).

Jännite
220 V.

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Hotellikuljetukset
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna.

Etäisyydet lentokentältä CHQ
Hania 14 km 
Rethymnon 69 km 
Kalives 28 km

Hotellivero
1.1.2018 alkaen kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Kreikassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Uskonto
N. 98 % ortodokseja.

Vakuutukset
Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen kaikille matkoille. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Kreikka - hyvä tietää

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (ATH)
Ateenan lentokenttä - Ateena noin 35km
Ateenan lentokenttä - Ateenan riviera noin 25km
Ateenan lentokenttä - Loutraki noin 110km
Ateenan lentokenttä - Tolo noin 170km
Ateenan lentokenttä - Napflio noin 165km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (CHQ)
Kreetan lentokenttä - Halia noin 30 – 60 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 45 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 tunti 30 minuuttia

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (MJT)
Mytilinin (Lesvos) lentokenttä - Hotellit kohteessa noin 70km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (RHO)
Rodoksen lentokenttä - Rodoksen kaupungin hotelleihin on noin 15 km (noin 20 minuuttia) ja Falirakiin noin 21 km (noin 40 min)

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
1.1.2018 alkaen kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Kreikassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >> 

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
N. 98 % ortodokseja.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR).