Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Kalives ja Almyrida - varaa Matkavekasta

    Kalives ja Almyrida

Kalives ja Almyrida - Kreeta

Matkat Kalives ja Almyrida - Kreeta - varaa Matkavekasta

Matkusta kohteisiin Kalives ja Almyrida - Kreeta

Kalives ja Almyrida ovat kiireettömiä merenrantakyliä Hanian kaupungin itäpuolella, vajaan viiden kilometrin etäisyydellä toisistaan. Kylät tarjoavat kauniin lomaympäristön meren ja kukkuloiden välissä sekä aitoa kreetalaista ystävällisyyttä rentouttavassa ilmapiirissä. Kukkuloiden rinteitä peittävät oliivinvihreät lehdot, ja kauempana kohoaa Lefka Óri eli Valkeat vuoret kohti taivaita. Sen huiput  piirtyvät valkoisina sinistä taivasta vasten pitkälle kesään. Täydellistä idylliä!

Kalives on Kreetaa aidoimmillaan

Kaliveksen kylää halkoo kaksi joenuomaa hedelmätarhoineen ja kasvimaineen. Keskustassa kanavan reunalla on pieni plataanipuiden suojaama kirkkoaukio, jota pidetään kylän keskustana. Aukiolla on kirkon lisäksi mm. taksiasema ja historiallinen vesimylly. Idyllinen satamapoukama houkuttelee tavernoillaan ja kahviloillaan, ja lahden pohjukassa on aallonmurtajan suojaama uimaranta. Suurempi hyvin hoidettu ranta on keskustan länsipuolella sijaitseva Kiani Akti, jonka läpi laskeutuu mereen toinen Valkoisilta vuorilta virtaavista joista. Jokilaaksoissa on sekä päällystettyjä teitä että pieniä hiekkateitä, jotka ovat suosittuja vaellus- ja pyöräilykohteita. Reittikarttoja myydään kylän kirjakaupassa.

Almyrida – leppoisaa lomaelämää

Almyrida on loistava lomakohde kaikille, jotka nauttivat miellyttävän rauhallisesta paikallistunnelmasta. Viehättävän kylätien varrella on jonkun verran kauppoja, kahviloita, baareja ja pari leipomoakin. Ravintolat ovat keskittyneet aivan rannan tuntumaan ja niissä tarjoillaan pääasiassa aitoa kreetalaista kotiruokaa, joita omistajaperheet valmistavat sesongin tuoreista raaka-aineista. Hiekkarannat houkuttelevat uintiretkille ja kaunis ympäristö kävely- ja pyöräretkille. 

Mukava kävelymatkan kohde on vain noin kilometrin päässä sijaitseva perinteinen Plakan kylä, jonka aukio tavernoineen ja paikallisine kahviloineen on niin kyläläisten kuin matkailijoidenkin suosima kohtaamispaikka. Mielenkiintoinen kylä on myös noin neljän kilometrin etäisyydellä sijaitseva suojeltu Gavalochori, jossa voi tutustua vanhaan kyläarkkitehtuuriin ja kansanperinteen museon kokoelmiin.

Hanian kaupunki on mukavan lähellä

Lomakohteet sijaitsevat Hanian ja Rethymnonin välisellä rannikolla ja kaupunkeihin pääsee näppärästi ja edullisesti läheistä päätietä pitkin säännöllisesti liikennöivillä busseilla. Kreetan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Haniaan on matkaa noin 20-25 kilometriä, joten kaupungin kauppahallissa, ostoskaduilla ja venetsialaisaikaisen vanhankaupungin romanttisilla kujilla on helppo piipahtaa.

Tutustu opastettuihin retkiimme

Lomalla Kaliveksessa ja Almyridassa saat suomenkielisten oppaiden palvelut ja vinkit. Tutustu myös kiehtoviin retkiimme, ja saat lomastasi enemmän irti! Suomenkieliset retkemme lähtevät Hanian länsirannikon hotelliemme läheisyydestä, noin 25-30 kilometrin päästä.

Tietoa kohteesta Kreeta

Kreeta

Monipuolinen ja aurinkovarma lomakohde Kreeta. 

Tutustu lomakohteeseen täällä >> 

Sää Kreeta

Katso Kreetan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Kartta Kalives ja Almyrida

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse