Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matka Malemeen Matkavekalta

    Maleme

Maleme - Kreeta

Matkat Maleme, Kreeta | Varaa Matkavekasta

Matkusta kohteeseen Maleme - Kreeta

Maleme on Hanian rannikolla sijaitsevista lomakylistä läntisin ja sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Hanian kaupungista. Eteläistä horisonttia hallitsee Lefka Ori eli Valkoiset Vuoret, jonka huiput ovat lumen peitossa usein pitkälle kesäkuuhun. Jos haluat lomallasi vain rentoutua ja nauttia auringosta, Maleme on tähän paras valinta. Täällä voit hidastaa tahtia, nauttia läheisten seurasta ja rauhallisesta lomailusta.

Lomailua omassa tahdissasi

Maleme on leppoisa. Poikkea jossakin veden äärellä olevista pienistä tavernoista, tai kulje rantahietikkoa pitkin auringonlaskusta nauttien. Pikkukivirannalla voit nauttia Välimeren, Thodoroun ja Kolymbarin yli avautuvasta näköalasta. Rantaa riittää varmasti kaikille.

Malemen palvelut

Malemen kylän halkaisee Haniasta Kissamokseen johtava rantatie ja matkailupalvelut ovat keskittyneet meren puolelle. Rantakadulla on hyviä tavernoita ja kodikkaita kahviloita, joissa on mukava istuskella merta ja auringonlaskua ihaillen. Kylässä on myös mm. pankkiautomaatti, leipomo sekä muutama matkamuistomyymälä ja ruokakauppa. Yöelämä on varsin rauhallista, mutta vilkas Platanias musiikkibaareineen on Malemesta vain noin kuuden kilometrin päässä.

Tien toisella puolella rinteessä on paikallisten asuttama ”vanha” Maleme. Alueen tärkein nähtävyys on kukkulalla sijaitseva, toiseen maailmansotaan liittyvä laaja saksalaissotilaiden hautausmaa, joka on erittäin hienosti hoidettu ja nähtävyys jo näkymiensä puolesta.

Keramiikkaa ja paikallisia herkkuja

Maleme on tunnettu keramiikkapajoistaan, joissa voit tutustua ruukunvalmistuksen historiaan ja nähdä, miten keramiikkaa luodaan. Voit myös ostaa mukaasi hienoja tuotteita. Sinun kannattaa tehdä ostoksia myös paikallisissa liikkeissä, joissa myydään lähialueilla valmistettua viiniä, hunajaa ja juustoa. Nämä ovat ihania muistoja Kreetan matkalta.

Kaupunkireissut paikallisbussilla

Rantatietä pitkin on hyvät yhteydet bussilla sekä Hanian että Kissamoksen kaupunkeihin, samoin muihin merenrantakyliin matkan varrella. Hanian venetsialaisen sataman ja viehättävän vanhankaupungin tunnelmaa ei kannata jättää väliin. Haniassa on myös monipuolinen kauppahalli ja ostoskatuja putiikkeineen. Malemea noin kaksikymmentä kilometriä lännempänä on pieni ja kiireetön Kissamoksen kaupunki, jossa koet aitoa kreetalaista tunnelmaa. Tutustu myös retkiimme Kreetalla ja koe enemmän!

Lentokenttäkuljetukset

Matka lentokentältä Malemen ensimmäiselle hotellille kestää noin 45 minuuttia. 

 

Tietoa kohteesta Kreeta

Kreeta

Monipuolinen ja aurinkovarma lomakohde Kreeta. 

Tutustu lomakohteeseen täällä >> 

Sää Kreeta

Katso Kreetan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Kartta Maleme

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse