Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
  • Panormo

Panormo

Panormo sijaitsee Kreetan pohjoisrannalla noin 20 kilometriä Rethymnonista itään. Se on idyllinen, kaunis ja perinteinen kreetalaiskylä, joka elää kuitenkin tätä päivää. Vaikka Panormo on kasvanut viime vuosina, se ei kuitenkaan ole menettänyt alkuperäistä viehätystään. Panormon rentouttava ilmapiiri sopii hyvin niille, jotka haluavat asua hieman kauempana kaupungin vilinästä ja arvostavat aitoa kreikkalaista tunnelmaa. 

Kylästä löytää kaiken mitä lomailija tarvitsee. Suojaisa hienohiekkainen ranta sijaitsee lahdenpoukamassa kylän kainalossa, lisäksi hotellillamme Club Marina Palacella on oma ranta kylän rannan vieressä. Kapeat rantaan viettävät kadut tarjoavat peruspalvelut sekä muutamia hyviä ravintoloita ja kahvioita. 

Kylän sydän on pieni, tunnelmallinen alue alhaalla satamassa. Siellä voi nauttia aidosta kreetalaisesta ilmapiiristä ja maukkaasta kreetalaisesta lähiruuasta jossain alueen viehättävistä pikkutavernoista. Jos kuitenkin kaipuu vilkkaampaan elämänmenoon iskee, vie paikallisbussi Rethymnoniin yhdessä hujauksessa.

 

Lue lisää kohdeoppaasta

Kartta

Retket

Amarin laakso 29 € /henkilö

Luontoon ja perinteisiin perehtyvä puolipäiväretki Rethymnonin padolle, tekojärvelle, Patsoksen rotkoon sekä Drymoksen tavernaan. Menemme ensin Rethymnonin padolle ja tekojärvelle, jotka sijaitsevat kauniissa ja vehreässä Amarin laaksossa. Padolta jatkamme matkaa kohti Patsoksen kylää ja pistäydymme Patsoksen rotkossa. Rotko on erittäin vehreä, rauhallinen sekä idyllinen, suorastaan upea! Piipahdamme myös pienen pienessä Pyhän Antoniuksen kappelissa. Rotkossa kävelyn jälkeen käymme Drymos-ravintolassa, joka on sisustettu täysin perinteiseen kreetalaiseen tyyliin. Ravintolassa on mahdollisuus lounastaa (ei sis. retken hintaan). Alueella on myös lasten leikkikenttä, pieni jalkapallokenttä, yrttitarha, kotieläinfarmi sekä näytteillä perinteisiä maataloustyökaluja. Varaa retkelle mukaan mukavat kengät ja myös kamera kannattaa ottaa mukaan. Hinta  25 €/aikuiset, 12 €/2–14-v.

Retki on ohjelmassa keväisin ja syksyisin – varattavissa jo Suomessa ennen matkaa.

Maaseuturetki 40 € /henkilö

Lähdemme Rethymnonista länttä kohden aina Vrissesin kylään asti ja  sieltä käännymme kohti sisämaata, kohti etelärannikkoa. Vierailemme Dourakiksen  viinitilalla ja kerromme teille viininvalmistuksesta. Imbrosin kylässä pidämme kahvitauon. Alue on kuuluisa paikallisesta herkusta, Sfakian pitasta eli halukkaat voivat ostaa Sfakian pitaa maisteltavaksi. Reittimme kohti etelärannikkoa myötäilee Imbrosin rotkon reunaa. Etelärannikolla pysähdymme Frangokastellon linnoituksen luona. Frangokastellosta matkamme jatkuu kohti Plakiaksen kylää. Plakiaksessa pidämme pidemmän tauon jos haluatte käydä uimassa tai syömässä. Rethymnonia kohti tulemme Kourtaliotikoksen rotkon kautta. Retken aikana maisemat ovat vaihtelevia: upeita vuoristomaisemia, pikkukyliä, jylhää rotkon reunaa sekä merimaisemaa. Retki on kokopäiväretki. Hinta 42 €/ aikuiset, 2–14-v. 21 €, hinta sisältää pienet viininmaistajaiset viinitilalla.

Retki on ohjelmassa keväisin ja syksyisin – varattavissa jo Suomessa ennen matkaa.

Lentotiedot

Alustavat lentoaikataulut 2016
Tarkista lähtöajat lentolipustasi!

Lähtöpäivät ja -kaupungit alla.

Kevät 2016 perjantailento
Lentoyhtiö Jet Time
Suomi–Hania JTG943 klo 08:30–13:00
Hania–Suomi JTG944 klo 14:00–18:30*

* Hania–Joensuu klo 22:40–03:15 (la)

Syksy 2016 lauantailento
Lentoyhtiö Primera Air
Suomi–Hania 6F 293 klo 06:50–11:50
Hania–Suomi 6F 294 klo 12:50–17:50

Huom! Lähtö- ja paluuajat vaihtelevat paikkakunnittain. Aikataulut suuntaa-antavia. Ajat ovat paikallisaikoja. Kreikassa on sama kellonaika kuin Suomessa. Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä.

Mikäli lentoaikataulu muuttuu varauksenne jälkeen, Lomamatkat toimittaa uuden lentolipun.


Lisämaksusta

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka lentoasemalta Hanian hotelleihin kestää noin 30–45 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 tunti 15 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 tunti 30 minuuttia.
HUOM! Kalives on ns. omatoimikohde, jonne emme järjestä kuljetusta.

Ateriat Primera Airin ja Jet Timen lennoille 13 € /suunta
Lämmin ateria 13 € /aikuinen /suunta ja 7 € /2–11-vuotias /suunta.

Lähtökaupunki
Perjantailento
Lähtöpäivät kevät 2016
Jet Time
Pori 8.4.
Jyväskylä 15.4.
Vaasa 22.4.
Kuopio 29.4.
Joensuu 6.5.
Lähtökaupunki
Lauantailento
Lähtöpäivät syksy 2016
Primera Air
Kuopio 17.9.
Rovaniemi 24.9.
Jyväskylä 1.10.
Pori 8.10.
Joensuu 15.10.
Kokkola 22.10.

Jaa tämä sivu sähköpostitse