Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Platanias, Kreeta - varaa Matkavekasta

    Platanias

Platanias - Kreeta

Platanias, Kreeta - Matkavekka

Matkusta kohteeseen Platanias - Kreeta

Platanias on Hanian länsirannikon suurin ja vilkkain lomakylä. Lomaillessasi Plataniaksessa olet lähellä rantaa ja kaupungin vilskettä. Täältä löydät useita hyviä ravintoloita ja muita huvituksia.

Platanias sopii kaikille

Halusitpa matkallasi sitten rentoutua auringossa, nauttia lomatunnelmasta mukavissa tavernoissa tai siemailla kylmän juoman varjossa, Plataniaksessa kaikki tämä on mahdollista. Täällä viihtyvät niin lapset kuin aikuiset ja kaikki mitä lomalla tarvitset on kättesi ulottuvilla.

Ihanat rannat

Kummallakin puolella Plataniaksen satamaa on hyvä uimaranta. Lapsiystävällisimmät rannat sijaitsevat Agia Marinaa kohti mentäessä. Nämä kaksi kaupunginosaa ovat lähes kasvaneet yhteen. Pitkällä rantaosuudella on niin loivemmin kuin jyrkemminkin syvenevää pohjaa, on hiekkaa ja on pikkukiveä, joten jokaiselle löytyy mieluinen paikka palvoa aurinkoa.

Plataniaksen palvelut

Plataniaksessa on normaalit kyläpalvelut kuten pankki ja posti sekä runsaasti kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja baareja, jopa muutama disko ja yökerhokin. Kylän halkaisevan rantatien varrella on mm. supermarketteja. Kesällä Platanias on hyvinkin vilkas, mutta keväällä ja myöhäissyksyllä elämä on rauhallisempaa.

Keskusaukion tuntumasta johtaa katu ylös Plataniaksen viehättävään vanhaan osaan, jossa saat tuntumaa kreetalaiseen arkielämään. Ylhäältä on upeat näkymät ja varsinkin auringonlaskun aikaan tavernat täyttyvät sekä paikallisista että muualta tulleista. Kesäkuukausina on mahdollisuus tutustua kreetalaiseen elämään ja ympäröivään maaseutuun minijunan kyydissä.

Piipahda Haniassa

Hanian kaupunkiin on matkaa hieman runsas kymmenen kilometriä ja sinne on paikallisbussilla hyvät yhteydet. Jos mielit mausteita tai muita kreetalaisherkkuja, kauppahallissa on hyvä valikoima. Kaupungin suosituinta aluetta on venetsialaisaikainen satama tavernoineen ja kahviloineen sekä sen vieressä levittäytyvä vanhakaupunki, jonka kujien kätköissä on ihastuttavia pikkuliikkeitä ja ruokapaikkoja.

Tutki Kreetaa retkillämme

Tutustu myös Kreetan muihin osiin: esimerkiksi retki Samarian rotkolle on hieno elämys. Jos lähdet rannikolta hieman sisämaahan päin, voit kokea aidon, paikallisen elämäntyylin. Matkavekka tarjoaa lukuisia jännittäviä retkiä, ja autamme myös auton vuokraamisessa, jos haluat liikkua saarella omaan tahtiisi.

Tietoa kohteesta Kreeta

Kreeta

Monipuolinen ja aurinkovarma lomakohde Kreeta. 

Tutustu lomakohteeseen täällä >> 

Sää Kreeta

Katso Kreetan sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Kartta Platanias

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse