Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
 • Varaa matkasi Lesvokselle - Matkavekka

  Lesvos

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Lesvos.

Hotellit 

Katso Lesvoksen kaikki hotellit.

Tietoa kohteesta Lesvos

Lesvos, Lesbos, Greece - Matkavekka

Matkat kohteeseen Lesvos

Lesvoksen saari, toiselta nimeltään Lesbos, lepää pohjoisella Egeanmerellä, lähellä Turkin rannikkoa. Lesvos on yksi Kreikan aurinkoisimmista saaarista ja keskikesällä lämpötilat saattavat nousta korkeiksi. Onneksi saarta vilvoittavat useimmiten leppeät tuulet. Luonto ja meri tuntuvat saarella olevan aina läsnä. Täällä kohtaat autenttisia pikkukyliä ja rauhallisia rantoja - nautit kiireettömästä elämänmenosta ja stressittömästä lomasta.

Monipuolisia maisemia 

Kreikan kolmanneksi suurimmalla saarella Lesvoksella on paljon tarjottavaa. Ihanteellisen ilmaston ja hedelmällisen maaperän ansiosta kasvillisuus kukoistaa täällä rehevänä. Mänty- ja tammimetsät sekä oliivi- ja hedelmätarhat viheriöittävät saaren maisemaa, vuoristot luovat mäkistä kontrastia ja kuumat lähteet kutsuvat kylpemään. Saarella on runsaasti upeita rantoja, niin hiekkaisia kuin pikkukivisiä. Lesvoksen pääkaupunki Mytilini on tärkeä satama, ja joskus itse saarta kuulee kutsuttavan Mytiliniksi. Lesvokselta on myös lauttayhteys Turkin puolelle.

Aitoa tunnelmaa

Lesvoksella turismi ei ole pääelinkeino, sen ohittavat kalastus ja maanviljely. Ehkäpä juuri siksi saari vaikuttaa aidommalta ja "kreikkalaisemmalta" kuin monet muut Kreikan lomasaaret. Lesvoksella et törmää turistimassoihin ja sydämelliset saarelaiset suhtautuvat matkailijoihin vieraanvaraisesti. Pikkukylien kaduilla elämä rullaa rauhallisesti, tavernoissa istutaan kahvikupin ääressä turisemassa ja maailmaa parantamassa. Koko Lesvoksen saari on Unescon suojelema kohde.

Elämyksiä ja paljon koettavaa

Lesvoksen saaren länsipuolta peittävät suurimmaksi osaksi oliivi- ja hedelmäpuut sekä pinja-, tammi- ja kastanjametsiköt. Itäpuoli on aikanaan peittynyt vulkaaniseen tuhkaan ja on siksi kuivempi ja karumpi. Jo sammunut tulivuori Lepetimnos kohoaa saaren pohjoisosassa. Sigrin kaupungin lähellä sijaitsee fossiilisoitunut metsä, jonka puunrungot kasvoivat miljoonia vuosia sitten ennen kuin peittyivät vulkaaniseen tuhkaan ja kivettyivät ainutlaatuiseksi geologiseksi nähtävyydeksi. Saarella on lukuisia kuumia lähteitä, joista lomakohteitamme lähin sijaitsee Eftaloussa. Katso myös opastetut retkemme

Arvokasta historiaa

Lesvos tunnetaan monien antiikin filosofien ja taiteilijoiden kotisaarena. Eresoksen kaupunkivaltiossa maailmaan syntyi myös kaksi antiikin merkkihenkilöä, Sapfo ja Alkaios. Runoilijatar Sapfon rakkausrunot ovat antaneet nimen sapfiselle eli lesboslaiselle rakkaudelle sekä koko saarelle. Jos historia kiinnostaa, kannattaa lomalla piipahtaa 1500-luvulta peräisin olevassa Agious Athanasioksen katedraalissa, jonka 33-metrinen goottilaistyylinen kellotorni on näkemisen arvoinen, sekä keskiaikaisessa linnassa vuodelta 1373. Saarelta löytää lukuisia antiikkiajan raunioita, joista Limnonan luostari lienee mainittavin.

Lomakohteemme Lesvoksella

Matkavekan kohteet Lesvoksella sijaitsevat saaren pohjoispuolella, noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä saaren pääkaupungista Mytilinistä. Molivos on pittoreski, aidon kreikkalainen kylä kukkulan rinteellä. Kylän maamerkkinä kohoaa keskiaikainen linnoitus, joka valaistaan upeasti illan pimentyessä. Muutaman kilometrin päässä Molivoksesta, rantabulevardin varrella sijaitsee rauhallinen Petra

 

Koe luonnonkaunis Lesvos

All inclusive Lesvos

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket Lesvos

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää Lesvos

Katso Lesvoksen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Aja, pysähdy ja koe - kuten haluat.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Lesvoksella

 • Varaa matkasi Molivosiin, Lesvokselle | Matkavekka

  Molivos

  Viehättävä lomakylä saaren pohjoisimmassa kärjessä.

 • Varaa matkasi Petraan, Lesvokselle | Matkavekka

  PETRA

  Perinteinen kylä täynnä aitoa kreikkalaista tunnelmaa.

Tutustu ja varaa matkasi Lesvokselle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekka-lomapaketti

 • Lennot ja valikoidut hotellit
 • Suomenkieliset opaspalvelut
 • Hotellikuljetukset tarvittaessa
 • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
 • Joustavat maksuehdot

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7

Retket Lesvoksella

Lesvoksen vulkaaninen länsiosa

Päiväretki saaren vulkaaniseen osaan tarjoaa upeita näkymiä, historiaa, monipuolisia maisemia ja kurkistuksen perinteisten kylien elämään.

Ajellessamme kohti Vatoussan kylää poikkeamme pienellä lammella tutustumassa harvinaisiin makeanveden kilpikonniin. Vatoussassa bussi jättää meidät kylän yläosaan, josta kuljemme jalan viehättäviä pikkukatuja pitkin kylän keskustaan. Täällä voit vaikkapa istahtaa kahvilaan eli kafenioniin nauttimaan kiireettömästä tunnelmasta.

Seuraavaksi käymme Moni Ipsiloun luostarilla, joka on rakennettu linnamaiseen tyyliin vanhan tulivuoren päälle. Ylhäältä on vaikuttavat maisemat ympäristöön, joka miljoonia vuosia sitten oli vulkaanisen tuhkan peitossa.

Sigrin kalastajakylässä käymme museossa, jonka puutarha koostuu kivettyneistä puunrungoista. Museossa selviää kivettyneen metsän syntyhistoria ja maanjäristyssimulaattorissa saat tuntea, miltä eri vahvuiset maanjäristykset tuntuvat. Kylässä jää aikaa lounastaa tai nauttia auringosta ja uinnista pienellä hiekkarannalla.

Retken kesto: Kokopäiväretki klo 8.30-17.30


Kreikkalaiset oliivit

Tällä retkellä pääset tutustumaan oliivinviljelijän arkeen. Vierailemme perheomisteisella oliivitilalla, jossa kuulet ja näet, miten oliivit kasvatetaan, kerätään ja lopulta puristetaan herkulliseksi öljyksi. Lisäksi vierailemme mehiläistarhalla ja tutustumme hunajan tuotantoprosessiin. Tuliaiseksi kotiin on ihana ostaa korkealaatuista hunajaa ja oliiviöljyä. Puolipäiväretki päättyy perinteiseen kreikkalaiseen Meze-lounaaseen kylän keskustassa sijaitsevassa mukavassa tavernassa.

Hinta sisältää: Meze-lounas kreikkalaisessa tavernassa
Lisämaksusta: 7 €/hlö kuljetus hotellilta retken lähtöpaikalle
Retken kesto: Puolipäiväretki klo 10.00-14.00

Mytilinin aarteet

Tällä kokopäiväretkellä vierailemme Lesvoksen saaren kauniissa ja monipuolisessa pääkaupungissa Mytilinissä.

Retki alkaa Ouzo "Mini" -tehdasvierailulla. Kyseessä on saaren kuuluisin sekä yksi Kreikan merkittävimmistä tislaamoista. Ouzossa käytetään villinä vuorilla kasvavaa anista, joka antaa tuotteelle sen ainutlaatuisen maun.

Seuraavaksi on mahdollisuus tutustua hetki omatoimisesti kauniiseen Mytilenen kaupunkiin, sen tunnelmalliseen satamaan sekä Ermou-ostoskatuun, josta löytyy niin matkamuistomyymälöitä, muotia kuin leipomoita. Suurin osa putiikeista sulkeutuu klo 14.

Tämän jälkeen syömme lounasta perinteiseen kreikkalaiseen tyyliin eli souvlaki pitalla kera hyvän viinin, oluen tai ouzon.

Lopuksi pysähdymme vielä kauniilla Kallonin lahdella, jossa flamingot kahlailevat matalassa vedessä.

Retken kesto: Kokopäiväretki klo 9.30-16.00

Kreikkalainen ilta

Tätä koko perheen iltatapahtumaa et halua jättää väliin! Vietämme perinteistä, hauskaa kreikkalaista iltaa kera elävän musiikin, hyvän ruuan ja tanssin.

 

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan kauniiseen, perinteiseen tavernaan, joka sijaitsee upealla paikalla pienessä satamassa. Runsas illallinen sisältää monenlaisia kreikkalaisia herkkuja. Voit nauttia lasillisen viiniä, olutta tai ouzoa ja ihailla taidokkaiden soittajien ja tanssijoiden esiintymistä. Opit halutessasi itsekin tanssimaan perinteistä Sirtakia.

Tämä hauska ilta jättää takuulla hymyn huulille ja luo paljon mukavia muistoja kotiin viemisiksi!

Hinta sisältää kuljetuksen sekä illallisen ja yhden juoman.
Retken kesto: Puolipäiväretki klo 19-23.

Kartta Lesvos

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Hyvä tietää Kreikka

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (ATH)
Ateenan lentokenttä - Ateena noin 35km
Ateenan lentokenttä - Ateenan riviera noin 25km
Ateenan lentokenttä - Loutraki noin 110km
Ateenan lentokenttä - Tolo noin 170km
Ateenan lentokenttä - Napflio noin 165km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (CHQ)
Kreetan lentokenttä - Halia noin 30 – 60 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 45 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 tunti 30 minuuttia

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (MJT)
Mytilinin (Lesvos) lentokenttä - Hotellit kohteessa noin 70km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (RHO)
Rodoksen lentokenttä - Rodoksen kaupungin hotelleihin on noin 15 km (noin 20 minuuttia) ja Falirakiin noin 21 km (noin 40 min)

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
1.1.2018 alkaen kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Kreikassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >> 

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
N. 98 % ortodokseja.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR).