Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
 • Varaa matkasi Lesvokselle - Matkavekka

  Lesvos

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Lesvos.

Hotellit 

Katso Lesvoksen kaikki hotellit.

Tietoa Lesvoksesta

Lesvos, Lesbos, Greece - Matkavekka

Matkat kohteeseen Lesvos

Lesvoksen saari, toiselta nimeltään Lesbos, lepää pohjoisella Egeanmerellä, lähellä Turkin rannikkoa. Lesvos on yksi Kreikan aurinkoisimmista saaarista ja keskikesällä lämpötilat saattavat nousta korkeiksi. Onneksi saarta vilvoittavat useimmiten leppeät tuulet. Luonto ja meri tuntuvat saarella olevan aina läsnä. Täällä kohtaat autenttisia pikkukyliä ja rauhallisia rantoja - nautit kiireettömästä elämänmenosta ja stressittömästä lomasta.

Monipuolisia maisemia 

Kreikan kolmanneksi suurimmalla saarella Lesvoksella on paljon tarjottavaa. Ihanteellisen ilmaston ja hedelmällisen maaperän ansiosta kasvillisuus kukoistaa täällä rehevänä. Mänty- ja tammimetsät sekä oliivi- ja hedelmätarhat viheriöittävät saaren maisemaa, vuoristot luovat mäkistä kontrastia ja kuumat lähteet kutsuvat kylpemään. Saarella on runsaasti upeita rantoja, niin hiekkaisia kuin pikkukivisiä. Lesvoksen pääkaupunki Mytilini on tärkeä satama, ja joskus itse saarta kuulee kutsuttavan Mytiliniksi. Lesvokselta on myös lauttayhteys Turkin puolelle.

Aitoa tunnelmaa

Lesvoksella turismi ei ole pääelinkeino, sen ohittavat kalastus ja maanviljely. Ehkäpä juuri siksi saari vaikuttaa aidommalta ja "kreikkalaisemmalta" kuin monet muut Kreikan lomasaaret. Lesvoksella et törmää turistimassoihin ja sydämelliset saarelaiset suhtautuvat matkailijoihin vieraanvaraisesti. Pikkukylien kaduilla elämä rullaa rauhallisesti, tavernoissa istutaan kahvikupin ääressä turisemassa ja maailmaa parantamassa. Koko Lesvoksen saari on Unescon suojelema kohde.

Elämyksiä ja paljon koettavaa

Lesvoksen saaren länsipuolta peittävät suurimmaksi osaksi oliivi- ja hedelmäpuut sekä pinja-, tammi- ja kastanjametsiköt. Itäpuoli on aikanaan peittynyt vulkaaniseen tuhkaan ja on siksi kuivempi ja karumpi. Jo sammunut tulivuori Lepetimnos kohoaa saaren pohjoisosassa. Sigrin kaupungin lähellä sijaitsee fossiilisoitunut metsä, jonka puunrungot kasvoivat miljoonia vuosia sitten ennen kuin peittyivät vulkaaniseen tuhkaan ja kivettyivät ainutlaatuiseksi geologiseksi nähtävyydeksi. Saarella on lukuisia kuumia lähteitä, joista lomakohteitamme lähin sijaitsee Eftaloussa. Katso myös opastetut retkemme

Arvokasta historiaa

Lesvos tunnetaan monien antiikin filosofien ja taiteilijoiden kotisaarena. Eresoksen kaupunkivaltiossa maailmaan syntyi myös kaksi antiikin merkkihenkilöä, Sapfo ja Alkaios. Runoilijatar Sapfon rakkausrunot ovat antaneet nimen sapfiselle eli lesboslaiselle rakkaudelle sekä koko saarelle. Jos historia kiinnostaa, kannattaa lomalla piipahtaa 1500-luvulta peräisin olevassa Agious Athanasioksen katedraalissa, jonka 33-metrinen goottilaistyylinen kellotorni on näkemisen arvoinen, sekä keskiaikaisessa linnassa vuodelta 1373. Saarelta löytää lukuisia antiikkiajan raunioita, joista Limnonan luostari lienee mainittavin.

Lomakohteemme Lesvoksella

Matkavekan kohteet Lesvoksella sijaitsevat saaren pohjoispuolella, noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä saaren pääkaupungista Mytilinistä. Molivos on pittoreski, aidon kreikkalainen kylä kukkulan rinteellä. Kylän maamerkkinä kohoaa keskiaikainen linnoitus, joka valaistaan upeasti illan pimentyessä. Muutaman kilometrin päässä Molivoksesta, rantabulevardin varrella sijaitsee rauhallinen Petra. Jatka Petrasta matkaa kuusi kilometriä eteenpäin ja tulet ajattomaan Anaxokseen. Näiden kolmen lomakohteen välillä kulkee myös näppärä minijunayhteys.

Tapahtumia Lesvoksella

 • 8.-22.9.2018: International Eressos Women’s Festival
 • 6.-7.10.2018: Lesvos Trail (Running)

Lisätietoa tapahtumista löydät: www.theotheraegean.com (tiedot sitoumuksetta).

Koe luonnonkaunis Lesvos

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Lesvoksen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Lesvokselle

Suorat lennot Lesvokselle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Lesvoksella

 • Varaa matkasi Anaxosiin, Lesvokselle | Matkavekka

  ANAXOS

  Pieni ja rauhaisa lomapaikka saaren pohjoispuolella.

 • Varaa matkasi Molivosiin, Lesvokselle | Matkavekka

  Molivos

  Viehättävä lomakylä saaren pohjoisimmassa kärjessä.

 • Varaa matkasi Petraan, Lesvokselle | Matkavekka

  PETRA

  Perinteinen kylä täynnä aitoa kreikkalaista tunnelmaa.

Hotellit

Kartta

Varaa matkasi Lesvokselle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan matkapaketti: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

 • Lennot ja valikoidut hotellit
 • Suomenkieliset opaspalvelut
 • Hotellikuljetukset tarvittaessa
 • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
 • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7

Retket

Kävelyretki Molyvoksessa (Molivos)) 24 /henkilö

Kävelemme Molyvoksen kapeilla mukulakivikaduilla, kujilla ja portailla ja poikkeamme mm. kauppakadulla, jossa on paljon myös hyviä tavernoita. Kuulemme kaupungin historiallisista muistomerkeistä ja rakennuksista ja saamme seurata kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää. Reittimme päättyy värikkäiden kalastusveneiden täyttämään satamaan, jossa sinua odottaa pieni yllätys.  

Hinta 24 € sis. yhden juoman
Lisämaksusta 7 € kuljetus hotellilta retken lähtöpaikalle.
Puolipäiväretki.

Lesvoksen vulkaaninen länsiosa

Lesvoksen vulkaaninen länsiosa

Päiväretki saaren vulkaaniseen osaan tarjoaa upeita näkymiä, historiaa, monipuolisia maisemia ja kurkistuksen perinteisten kylien elämään.

Ajellessamme kohti Vatoussan kylää poikkeamme pienellä lammella tutustumassa harvinaisiin makeanveden kilpikonniin. Vatoussassa bussi jättää meidät kylän yläosaan, josta kuljemme jalan viehättäviä pikkukatuja pitkin kylän keskustaan. Täällä voit vaikkapa istahtaa kahvilaan eli kafenioniin nauttimaan kiireettömästä tunnelmasta.

Seuraavaksi käymme Moni Ipsiloun luostarilla, joka on rakennettu linnamaiseen tyyliin vanhan tulivuoren päälle. Ylhäältä on vaikuttavat maisemat ympäristöön, joka miljoonia vuosia sitten oli vulkaanisen tuhkan peitossa.

Sigrin kalastajakylässä käymme museossa, jonka puutarha koostuu kivettyneistä puunrungoista. Museossa selviää kivettyneen metsän syntyhistoria ja maanjäristyssimulaattorissa saat tuntea, miltä eri vahvuiset maanjäristykset tuntuvat. Kylässä jää aikaa lounastaa tai nauttia auringosta ja uinnista pienellä hiekkarannalla.

Hinta sis. sisäänpääsyn museoon
Retken kesto noin klo 8.30–17.30.

Rento meriretki lounaineen

Rentouttava päivä turkoosinsinisellä Egeanmerellä! Laivamme lipuessa pitkin kuvankaunista pohjoisrannikkoa Tokmakian saarille, saat seurata oikealla puolella Lesvoksen upeita vuoria ja vasemmalla Turkin rannikkomaisemia. Tokmakia-saaret ovat osin suojeltua aluetta ja niitä ympäröivät kristallinkirkkaat vedet ja valkoiset kalkkikivirannat luovat eksoottisen tunnelman.

Vietämme päivää suurimmaksi osaksi merellä, mutta saarilla jää mukavasti aikaa uimiseen, snorklailuun ja päivän paistatteluun sillä aikaa, kun kapteeni valmistaa maittavan kreikkalaisen lounaan laivalla.

Hinta sis. kuljetuksen satamaan sekä lounaan ja yhden juoman.
Retken kesto noin klo 10–18

Hyvä tietää Kreikka

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (ATH)
Ateenan lentokenttä - Ateena noin 35km
Ateenan lentokenttä - Ateenan riviera noin 25km
Ateenan lentokenttä - Loutraki noin 110km
Ateenan lentokenttä - Tolo noin 170km
Ateenan lentokenttä - Napflio noin 165km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (CHQ)
Kreetan lentokenttä - Halia noin 30 – 60 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 45 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 tunti 30 minuuttia

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (MJT)
Mytilinin (Lesvos) lentokenttä - Hotellit kohteessa noin 70km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (RHO)
Rodoksen lentokenttä - Rodoksen kaupungin hotelleihin on noin 15 km (noin 20 minuuttia) ja Falirakiin noin 21 km (noin 40 min)

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
1.1.2018 alkaen kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Kreikassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
N. 98 % ortodokseja.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR).