Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
 • Varaa matkasi Lesvokselle - Matkavekka

  Lesvos

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Lesvos.

Hotellit 

Katso Lesvoksen kaikki hotellit.

Tietoa Lesvoksesta

Lesvos, Lesbos, Greece - Matkavekka

Lesvos - rauhallisen kaunis lomasaari

Lesvoksen saari, toiselta nimeltään Lesbos, lepää pohjoisella Egeanmerellä, lähellä Turkin rannikkoa. Lesvos on yksi Kreikan aurinkoisimmista saaarista ja keskikesällä lämpötilat saattavat nousta korkeiksi. Onneksi saarta vilvoittavat useimmiten leppeät tuulet. Luonto ja meri tuntuvat saarella olevan aina läsnä. Täällä kohtaat autenttisia pikkukyliä ja rauhallisia rantoja - nautit kiireettömästä elämänmenosta ja stressittömästä lomasta.

Monipuolisia maisemia

Kreikan kolmanneksi suurimmalla saarella Lesvoksella on paljon tarjottavaa. Ihanteellisen ilmaston ja hedelmällisen maaperän ansiosta kasvillisuus kukoistaa täällä rehevänä. Mänty- ja tammimetsät sekä oliivi- ja hedelmätarhat viheriöittävät saaren maisemaa, vuoristot luovat mäkistä kontrastia ja kuumat lähteet kutsuvat kylpemään. Saarella on runsaasti upeita rantoja, niin hiekkaisia kuin pikkukivisiä. Lesvoksen pääkaupunki Mytilini on tärkeä satama, ja joskus itse saarta kuulee kutsuttavan Mytiliniksi. Lesvokselta on myös lauttayhteys Turkin puolelle.

Aitoa tunnelmaa

Lesvoksella turismi ei ole pääelinkeino, sen ohittavat kalastus ja maanviljely. Ehkäpä juuri siksi saari vaikuttaa aidommalta ja "kreikkalaisemmalta" kuin monet muut Kreikan lomasaaret. Lesvoksella et törmää turistimassoihin ja sydämelliset saarelaiset suhtautuvat matkailijoihin vieraanvaraisesti. Pikkukylien kaduilla elämä rullaa rauhallisesti, tavernoissa istutaan kahvikupin ääressä turisemassa ja maailmaa parantamassa. Koko Lesvoksen saari on Unescon suojelema kohde.

Elämyksiä ja paljon koettavaa

Lesvoksen saaren länsipuolta peittävät suurimmaksi osaksi oliivi- ja hedelmäpuut sekä pinja-, tammi- ja kastanjametsiköt. Itäpuoli on aikanaan peittynyt vulkaaniseen tuhkaan ja on siksi kuivempi ja karumpi. Jo sammunut tulivuori Lepetimnos kohoaa saaren pohjoisosassa. Sigrin kaupungin lähellä sijaitsee fossiilisoitunut metsä, jonka puunrungot kasvoivat miljoonia vuosia sitten ennen kuin peittyivät vulkaaniseen tuhkaan ja kivettyivät ainutlaatuiseksi geologiseksi nähtävyydeksi. Saarella on lukuisia kuumia lähteitä, joista lomakohteitamme lähin sijaitsee Eftaloussa. Katso myös opastetut retkemme

Arvokasta historiaa

Lesvos tunnetaan monien antiikin filosofien ja taiteilijoiden kotisaarena. Eresoksen kaupunkivaltiossa maailmaan syntyi myös kaksi antiikin merkkihenkilöä, Sapfo ja Alkaios. Runoilijatar Sapfon rakkausrunot ovat antaneet nimen sapfiselle eli lesboslaiselle rakkaudelle sekä koko saarelle. Jos historia kiinnostaa, kannattaa lomalla piipahtaa 1500-luvulta peräisin olevassa Agious Athanasioksen katedraalissa, jonka 33-metrinen goottilaistyylinen kellotorni on näkemisen arvoinen, sekä keskiaikaisessa linnassa vuodelta 1373. Saarelta löytää lukuisia antiikkiajan raunioita, joista Limnonan luostari lienee mainittavin.

Lomakohteemme Lesvoksella

Matkavekan kohteet Lesvoksella sijaitsevat saaren pohjoispuolella, noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä saaren pääkaupungista Mytilinistä. Molivos on pittoreski, aidon kreikkalainen kylä kukkulan rinteellä. Kylän maamerkkinä kohoaa keskiaikainen linnoitus, joka valaistaan upeasti illan pimentyessä. Muutaman kilometrin päässä Molivoksesta, rantabulevardin varrella sijaitsee rauhallinen Petra. Jatka Petrasta matkaa kuusi kilometriä eteenpäin ja tulet ajattomaan Anaxokseen. Näiden kolmen lomakohteen välillä kulkee myös näppärä minijunayhteys.

 

 

 

 

 

 

 

Koe luonnonkaunis Lesvos

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Lesvoksen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Lesvokselle

Suorat lennot Lesvokselle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Lesvoksella

 • Varaa matkasi Anaxosiin, Lesvokselle | Matkavekka

  ANAXOS

  Pieni ja rauhaisa lomapaikka saaren pohjoispuolella.

 • Varaa matkasi Molivosiin, Lesvokselle | Matkavekka

  Molivos

  Viehättävä lomakylä saaren pohjoisimmassa kärjessä.

 • Varaa matkasi Petraan, Lesvokselle | Matkavekka

  PETRA

  Perinteinen kylä täynnä aitoa kreikkalaista tunnelmaa.

Kartta

Varaa matkasi Lesvokselle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan valmismatka: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

 • Lennot ja valikoidut hotellit
 • Suomenkieliset opaspalvelut
 • Hotellikuljetukset tarvittaessa
 • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
 • Valmismatkan turva
 • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7

Retket

Kävelyretki Molyvoksessa (Molivos)) 24 /henkilö

Kävelemme Molyvoksen kapeilla mukulakivikaduilla, kujilla ja portailla ja poikkeamme mm. kauppakadulla, jossa on paljon myös hyviä tavernoita. Kuulemme kaupungin historiallisista muistomerkeistä ja rakennuksista ja saamme seurata kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää. Reittimme päättyy värikkäiden kalastusveneiden täyttämään satamaan, jossa sinua odottaa pieni yllätys.  

Hinta 24 € sis. yhden juoman
Lisämaksusta 7 € kuljetus hotellilta retken lähtöpaikalle.
Puolipäiväretki.

Lesvoksen vulkaaninen länsiosa

Lesvoksen vulkaaninen länsiosa

Päiväretki saaren vulkaaniseen osaan tarjoaa upeita näkymiä, historiaa, monipuolisia maisemia ja kurkistuksen perinteisten kylien elämään.

Ajellessamme kohti Vatoussan kylää poikkeamme pienellä lammella tutustumassa harvinaisiin makeanveden kilpikonniin. Vatoussassa bussi jättää meidät kylän yläosaan, josta kuljemme jalan viehättäviä pikkukatuja pitkin kylän keskustaan. Täällä voit vaikkapa istahtaa kahvilaan eli kafenioniin nauttimaan kiireettömästä tunnelmasta.

Seuraavaksi käymme Moni Ipsiloun luostarilla, joka on rakennettu linnamaiseen tyyliin vanhan tulivuoren päälle. Ylhäältä on vaikuttavat maisemat ympäristöön, joka miljoonia vuosia sitten oli vulkaanisen tuhkan peitossa.

Sigrin kalastajakylässä käymme museossa, jonka puutarha koostuu kivettyneistä puunrungoista. Museossa selviää kivettyneen metsän syntyhistoria ja maanjäristyssimulaattorissa saat tuntea, miltä eri vahvuiset maanjäristykset tuntuvat. Kylässä jää aikaa lounastaa tai nauttia auringosta ja uinnista pienellä hiekkarannalla.

Hinta sis. sisäänpääsyn museoon
Retken kesto noin klo 8.30–17.30.

Rento meriretki lounaineen

Rentouttava päivä turkoosinsinisellä Egeanmerellä! Laivamme lipuessa pitkin kuvankaunista pohjoisrannikkoa Tokmakian saarille, saat seurata oikealla puolella Lesvoksen upeita vuoria ja vasemmalla Turkin rannikkomaisemia. Tokmakia-saaret ovat osin suojeltua aluetta ja niitä ympäröivät kristallinkirkkaat vedet ja valkoiset kalkkikivirannat luovat eksoottisen tunnelman.

Vietämme päivää suurimmaksi osaksi merellä, mutta saarilla jää mukavasti aikaa uimiseen, snorklailuun ja päivän paistatteluun sillä aikaa, kun kapteeni valmistaa maittavan kreikkalaisen lounaan laivalla.

Hinta sis. kuljetuksen satamaan sekä lounaan ja yhden juoman.
Retken kesto noin klo 10–18