Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
  • Retket Lesvos, Retket Lesbos - varaa Matkavekasta

    Retket Lesvos

Lähde Matkavekan retkelle

Varaa opastettu retki Lesvoksen-lomallesi

Saat lomastasi enemmän irti ja koet ikimuistoisia elämyksiä, kun osallistut opastetuille retkillemme. Retkemme Lesvoksella tutustuttavat sinut alueen historiaan, kulttuuriin ja maisemiin. Teemme kävelykierroksen opastetusti hurmaavassa Molivoksessa, vierailemme saaren vulkaanisessa länsiosassa ihmettelemässä kivettyneitä puita ja teemme rennon meriretken kirkkaansiniselle Egeanmerellä.

Tervetuloa mukaan retkillemme!

Tutustu Matkavekan retkiehtoihin

Retket Lesvos

Kävelyretki Molyvoksessa (Molivos))

Kävelemme Molyvoksen kapeilla mukulakivikaduilla, kujilla ja portailla ja poikkeamme mm. kauppakadulla, jossa on paljon myös hyviä tavernoita. Kuulemme kaupungin historiallisista muistomerkeistä ja rakennuksista ja saamme seurata kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää. Reittimme päättyy värikkäiden kalastusveneiden täyttämään satamaan, jossa sinua odottaa pieni yllätys.  

Hinta sisältää: Meze-lautanen ja lasillinen viiniä tai ouzoa.
Lisämaksusta: 7 €/hlö kuljetus hotellilta retken lähtöpaikalle.
Retken kesto: Puolipäiväretki klo 17-21.

Lesvoksen vulkaaninen länsiosa

Päiväretki saaren vulkaaniseen osaan tarjoaa upeita näkymiä, historiaa, monipuolisia maisemia ja kurkistuksen perinteisten kylien elämään.

Ajellessamme kohti Vatoussan kylää poikkeamme pienellä lammella tutustumassa harvinaisiin makeanveden kilpikonniin. Vatoussassa bussi jättää meidät kylän yläosaan, josta kuljemme jalan viehättäviä pikkukatuja pitkin kylän keskustaan. Täällä voit vaikkapa istahtaa kahvilaan eli kafenioniin nauttimaan kiireettömästä tunnelmasta.

Seuraavaksi käymme Moni Ipsiloun luostarilla, joka on rakennettu linnamaiseen tyyliin vanhan tulivuoren päälle. Ylhäältä on vaikuttavat maisemat ympäristöön, joka miljoonia vuosia sitten oli vulkaanisen tuhkan peitossa.

Sigrin kalastajakylässä käymme museossa, jonka puutarha koostuu kivettyneistä puunrungoista. Museossa selviää kivettyneen metsän syntyhistoria ja maanjäristyssimulaattorissa saat tuntea, miltä eri vahvuiset maanjäristykset tuntuvat. Kylässä jää aikaa lounastaa tai nauttia auringosta ja uinnista pienellä hiekkarannalla.

Retken kesto: Kokopäiväretki klo 8.30-17.30


Kreikkalaiset oliivit

Tällä retkellä pääset tutustumaan oliivinviljelijän arkeen. Vierailemme perheomisteisella oliivitilalla, jossa kuulet ja näet, miten oliivit kasvatetaan, kerätään ja lopulta puristetaan herkulliseksi öljyksi. Lisäksi vierailemme mehiläistarhalla ja tutustumme hunajan tuotantoprosessiin. Tuliaiseksi kotiin on ihana ostaa korkealaatuista hunajaa ja oliiviöljyä. Puolipäiväretki päättyy perinteiseen kreikkalaiseen Meze-lounaaseen kylän keskustassa sijaitsevassa mukavassa tavernassa.

Hinta sisältää: Meze-lounas kreikkalaisessa tavernassa
Lisämaksusta: 7 €/hlö kuljetus hotellilta retken lähtöpaikalle
Retken kesto: Puolipäiväretki klo 10.00-14.00

Mytilinin aarteet

Tällä kokopäiväretkellä vierailemme Lesvoksen saaren kauniissa ja monipuolisessa pääkaupungissa Mytilinissä.

Retki alkaa Ouzo "Mini" -tehdasvierailulla. Kyseessä on saaren kuuluisin sekä yksi Kreikan merkittävimmistä tislaamoista. Ouzossa käytetään villinä vuorilla kasvavaa anista, joka antaa tuotteelle sen ainutlaatuisen maun.

Seuraavaksi on mahdollisuus tutustua hetki omatoimisesti kauniiseen Mytilenen kaupunkiin, sen tunnelmalliseen satamaan sekä Ermou-ostoskatuun, josta löytyy niin matkamuistomyymälöitä, muotia kuin leipomoita. Suurin osa putiikeista sulkeutuu klo 14.

Tämän jälkeen syömme lounasta perinteiseen kreikkalaiseen tyyliin eli souvlaki pitalla kera hyvän viinin, oluen tai ouzon.

Lopuksi pysähdymme vielä kauniilla Kallonin lahdella, jossa flamingot kahlailevat matalassa vedessä.

Retken kesto: Kokopäiväretki klo 9.30-16.00

Kreikkalainen ilta

Tätä koko perheen iltatapahtumaa et halua jättää väliin! Vietämme perinteistä, hauskaa kreikkalaista iltaa kera elävän musiikin, hyvän ruuan ja tanssin.

 

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan kauniiseen, perinteiseen tavernaan, joka sijaitsee upealla paikalla pienessä satamassa. Runsas illallinen sisältää monenlaisia kreikkalaisia herkkuja. Voit nauttia lasillisen viiniä, olutta tai ouzoa ja ihailla taidokkaiden soittajien ja tanssijoiden esiintymistä. Opit halutessasi itsekin tanssimaan perinteistä Sirtakia.

Tämä hauska ilta jättää takuulla hymyn huulille ja luo paljon mukavia muistoja kotiin viemisiksi!

Hinta sisältää kuljetuksen sekä illallisen ja yhden juoman.
Retken kesto: Puolipäiväretki klo 19-23.

Jaa tämä sivu sähköpostitse