Rantalomat
Viron lomat
LEGOLAND
Kaupunkilomat
  • Varaa matka Kreikan Loutrakiin | Matkavekka

    Loutraki

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Loutraki.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Loutrakin loma-alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa kohteesta Loutraki - Kreikka

Lotraki, Kreikka - Matkavekka

Matkat kohteeseen Loutraki 

Manner-Kreikassa, noin 80 km Ateenan länsipuolella sijaitseva Loutraki on pieni ja tunnelmallinen, erityisesti paikallisten suosima lomakaupunki Korintin lahden rannalla. Loutrakin mukavaan rantapromenadiin sekä miellyttävään lomatunnelmaan on molempiin helppo ihastua. Tule kokemaan rauhallinen loma Loutrakissa!

Tunnelmallinen pikkukaupunki

Vanhana kylpyläkaupunkina Loutraki on ollut pitkään tunnettu paitsi kylpylöistään ja hoitopalveluistaan, myös puhtaasta ja juomakelpoisesta vedestään, jota pullotetaan myytäväksi. Tuoreempana maamerkkinä voisi mainita kaupungin kasinon, joka kuuluu Euroopan tunnetuimpiin. Täällä on toki paljon muutakin: ihastuttavia pikkukivirantoja, viehättäviä kreikkalaisia ruokapaikkoja, pieniä kalastusveneitä satamassa - sanalla sanoen aitoa, uniikkia tunnelmaa, joka kannattaa kokea!

Loutrakin nähtävyydet

Pelkän rantaloman ja lepäilyn vastapainoksi Loutraki tarjoaa paljon elämyksiä ja nähtävää. Vain lyhyen matkan päässä Loutrakista sijaitsee paitsi kuuluisa Korintin kanava (4 km) ja Korintin kaupunki (8 km), myös alueen historialliset kohokohdat Delphi ja Mykene.  Ei pidä unohtaa tietenkään Ateenaa ja sen monia nähtävyyksiä. Tutustu myös Matkavekan opastettuihin retkiin ja koet alueen parhaat palat - suosittelemme lämpimästi!

 

Koe Loutraki

All inclusive Loutraki

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket Loutraki

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä > 

Sää Loutraki

Katso Loutrakin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lomalennot Ateena/Loutraki 

Matkavekan lomapaketit Loutrakiin.

Lue lisää täältä >

Kartta Loutraki

Click to view the location of the hotel

Varaa matkasi Loutrakiin

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Retket Loutraki

Epidaurus, Mykene & Nafplio

Historian havinaa ja kauniita maisemia!

Tutustumme päivän aikana kahteen Unescon maailmanperintökohteeseen sekä Argolinlahden pohjukassa sijaitsevaan ihastuttavaan Nafplion kaupunkiin.

Ensimmäinen kohteemme Peloponnesoksella on Epidaurus, jonka suuri antiikinaikainen teatteri on aikakautensa parhaiten säilyneitä ja käytössä edelleen hämmästyttävän akustiikkansa vuoksi. Toinen Unescon suojelema kohde on muinainen Mykene, joka oli aikanaan merkittävin keskus nykyisen Etelä-Kreikan alueella. Mykenessä näemme mm. leijonaportin, vanhan palatsialueen ja kuningas Agamemnonin haudan. Mykenestä palaamme rannikolle, Nafplioon, joka toimi modernin Kreikan ensimmäisenä pääkaupunkina 1800-luvulla. Rantapromenadin varrelta löytyy lounaspaikkoja ja mahdollisuus on osallistua myös yhteiselle kreikkalaiselle lounaalle lisämaksusta.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Kaupunkikierros ajattomassa Ateenassa

Kaupunkikierros ajattomassa Ateenassa

Ajamme Ateenaan ja tutustumme sen tärkeimpiin osiin sekä bussikierroksella että kävellen. Päivän aikana avautuu kaupungin loistokas menneisyys ja nykypäivän suurkaupungin syke, modernin kaupunkielämän keskellä on lukuisia muistomerkkejä menneiltä ajoilta. Pysähdymme mm. marmorista rakennetulla stadionilla, jossa pidettiin ensimmäiset nyky-olympialaset vuonna 1896. Antiikin aikaan tutustumme tarkemmin Akropolis-kukkulalla ja sen lähistöllä sijaitsevassa Akropolis-museossa, joka on kaupungin moderneimpia rakennuksia. Lopuksi kävelemme kukkulan juurella levittäytyvän vanhankaupungin kaduilla, jossa jokainen voi omaan tahtiin hakeutua pikkukauppoihin, museoihin tai vain vetäytyä tavernaan tai kahvilaan nautiskelemaan ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Muinainen Korintti

Mielenkiintoinen puolipäiväretki

Ajamme noin 15 kilometrin päässä Loutrakista sijaitsevaan Korintin rauniokaupunkiin. Alkuperäisen Korintin perustivat perinteen mukaan doorilaiset jo 1000-luvulla e.Kr ja se oli aikansa suurimpia ja rikkaimpia kaupunkivaltioita. Roomalaiset tuhosivat kaupunkia 100-luvulla, mutta Julius Caesarin toimesta Korintti jälleenrakennettiin vuonna 44 e.Kr. Kaupungin muinaista elämää valottavat mm. apostoli Paavalin korinttolaiskirjeet. Tuolloin Korintti tunnettiin ”villinä” paikkana, mm. Afroditen temppelissä kukoisti laaja prostituutio. 

Lisätietoa*
• puolipäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Saaroninlahti ja Korintin kanava

Merellinen päivä Saaroninlahdella ja Korintin kanavalla

Vietämme merellisen päivän tutustuen kahteen saroniseen saareen ja elämykselliseen Korintin kanavaan. Aeginan saari on sijaintinsa vuoksi monien ateenalaisten suosima viikonloppukohde. Saaren nimeä kantava kaupunki kauniine rakennuksineen on mukava vierailukohde, jonka sataman edustalla voi vaikka nauttia välipalan ja päiväkahvit ja maistella saaren tyypillisimpiä tuotteita, pistaasipähkinöitä. Vain lyhyen matkan päässä Aeginalta on pinjojen peittämä viehättävä Agistri, joka on Saronin saariryhmän asutuista saarista pienin sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan.

Saroninlahden ja Korintinlahden yhdistävä kanava erottaa Kreikan mantereen Peloponnesoksen niemimaasta. Ajatus kanavan rakentamisesta syntyi jo antiikin aikana, olihan Korintti tärkeä kauppakaupunki. Vasta keisari Nero aloitti rakennustyöt vuonna 67, mutta työ keskeytyi hänen kuolemaansa vain vajaan neljän metrin hakkuun jälkeen. Unelma lyhyemmästä meritiestä suuremmille vesille toteutui lopullisesti vasta 1800-luvun loppupuolella. Kanavalla on pituutta noin 6,4 kilometriä, korkeutta jopa 50 metriä ja leveyttä vain 25 metriä, joten sillä ei enää ole kaupallista merkitystä.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hyvä tietää Kreikka

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (ATH)
Ateenan lentokenttä - Ateena noin 35km
Ateenan lentokenttä - Ateenan riviera noin 25km
Ateenan lentokenttä - Loutraki noin 110km
Ateenan lentokenttä - Tolo noin 170km
Ateenan lentokenttä - Napflio noin 165km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (CHQ)
Kreetan lentokenttä - Halia noin 30 – 60 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 45 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 tunti 30 minuuttia

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (MJT)
Mytilinin (Lesvos) lentokenttä - Hotellit kohteessa noin 70km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (RHO)
Rodoksen lentokenttä - Rodoksen kaupungin hotelleihin on noin 15 km (noin 20 minuuttia) ja Falirakiin noin 21 km (noin 40 min)

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
1.1.2018 alkaen kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Kreikassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >> 

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
N. 98 % ortodokseja.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR).