Rantalomat
LEGOLAND
Viron lomat
Kaupunkilomat
Risteilyt
Kaikki kohteet
  • Varaa matka Peloponnesokselle Kreikan mantereella | Matkavekkah

    Peloponnesos

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Peloponnesoksen niemimaa.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Peloponnesoksen niemimaan kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa kohteesta Peloponnesos

Varaa loma Kreikan Peloponnesoksella - Matkavekka

Matkat kohteeseen Peloponnesos – manner-Kreikka

Kreikan eteläinen osa tarjoaa runsaasti elämyksiä. Ihanat rannat, puhdas vesi ja viihtyisät tavernat, unohtamatta tietenkään kiehtovan historian monia merkkejä - rantalomaa rakastava ja aktiivisempi retkeilijä löytävät molemmat itselleen täältä jotain. Myös Lonely Planetin matkailuasiantuntijat nostivat Peloponnesoksen niemimaan vuonna 2016 yhdeksi Euroopan must-kohteista. Peloponnesos on oikeastaan niemimaa, vaikka se useinkin lasketaan kuuluvaksi Kreikan mannermaahan.

Peloponnesos lienee Kreikan alueista kaikkien historiallisin. Täällä voit - jos maltat irrottautua uima-altaalta tai rannalta - vierailla lukuisilla merkittävillä paikoilla, kuten Olympiassa, jossa ensimmäiset Olympiakisat aikanaan järjestettiin. 

Monipuolista lomaa Peloponnesoksessa

Peloponnesoksella kohtaat suurkaupunkeja, kodikkaita pikkukyliä, aitoa kreikkalaista tunnelmaa ja tietenkin herkullista kreikkalaista ruokaa. Kannattaa perehtyä perinteisen tavernan antimiin ja maistella hyvällä halualla kreikkalaista salaattia, tsatsikia, tuoretta kalaa ja grillattua lihaa. Paikalliset viinit täydentävät hyvän ruoan. Kuuluisat kalamata-oliivit tulevat myös täältä - Suomeenkin.

Lomakohteemme Tolo ja Nafplio

Lomaile idyllisessä Tolossa ja nautit meren läheisyydestä, sillä usemmat hotelleista on rakennettu aivan rantaan tai vähän ylemmäs rinteeseen. Pääkadun vilinässä näet paikallista elämää ja tunnelmalliset tavernat ovat mukavia paikkoja istuskella pidempäänkin. Vain noin 10 kilometrin päässä sijaitseva Napflio on toinen lomakohteemme ja taatusti vierailun arvoinen. Nafpliossa kulttuuri ja historia ovat vahvasti läsnä - ajatukset kääntyvät huomaamatta entisen pääkaupungin suuruuden päiviin. Kävele vanhassakaupungissa, katsele toreja ja aukioita, kuljeksi rantakadulla. Napflioon on helppo rakastua.

Matkavinkki Kreikan-rakastajille

Jos olet tykästynyt Kreikkaan ja olet käynyt jollain sen saarista aiemmin, suosittelemme sinulle Peloponnesoksen kohteitamme. Pääset kokemaan paikallista tunnelmaa, sillä tänne ei massaturismi ole vielä ehtinyt. Hinnoissa ei ole myöskään turistilisää. Riehakasta yöelämää täältä et löydä, sillä bilekansalaiset suuntaavat jonnekin muualle. Tutustu myös retkiimme ja koet enemmän!

Koe elämyksellinen Peloponnesos

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket Peloponnesoksella

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää Peloponnesos

Katso Peloponnesoksen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lomalennot Ateena/Peloponnesos

Matkavekan lomapaketit Peloponnesokselle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Peloponnesoksessa

Vanha pääkaupunki täynnä tunnelmaa.
Rento ja ihastuttava lomakohde.

Hotellit kohteessa Peloponnesos

Kartta Peloponnesos

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Varaa matkasi Toloon ja Nafplioon

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Retket Peloponnesos

Epidaurus, Mykene & Nafplio

Historian havinaa ja kauniita maisemia

Tutustumme päivän aikana kahteen Unescon maailmanperintökohteeseen sekä Argolinlahden pohjukassa sijaitsevaan ihastuttavaan Nafplion kaupunkiin. 


Ensimmäinen kohteemme on Epidaurus, jonka suuri antiikinaikainen teatteri on aikakautensa parhaiten säilyneitä ja käytössä edelleen hämmästyttävän akustiikkansa vuoksi. Toinen Unescon suojelema kohde on muinainen Mykene, joka oli aikanaan merkittävin keskus nykyisen Etelä-Kreikan alueella. Mykenessä näemme mm. leijonaportin, vanhan palatsialueen ja kuningas Agamemnonin haudan. Mykenestä palaamme rannikolle Nafplioon, joka toimi modernin Kreikan ensimmäisenä pääkaupunkina 1800-luvulla. Rantapromenadin varrelta löytyy lounaspaikkoja ja mahdollisuus on osallistua myös yhteiselle kreikkalaiselle lounaalle lisämaksusta.

Lisätietoa*
• hinta xx €/hlö
• kokopäiväretki
• voit varata retken etukäteen tai matkakohteestsa Matkavekan oppaalta
• retkelle lähdetään hotellin läheisyydestä  
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Kaupunkikierros Ajattomassa Ateenassa

Kaupunkikierros ajattomassa Ateenassa

Ajamme Ateenaan ja tutustumme sen tärkeimpiin osiin sekä bussikierroksella että kävellen. Päivän aikana avautuu kaupungin loistokas menneisyys ja nykypäivän suurkaupungin syke, modernin kaupunkielämän keskellä on lukuisia muistomerkkejä menneiltä ajoilta. Pysähdymme mm. marmorista rakennetulla stadionilla, jossa pidettiin ensimmäiset nyky-olympialaset vuonna 1896. Antiikin aikaan tutustumme tarkemmin Akropolis-kukkulalla ja sen lähistöllä sijaitsevassa Akropolis-museossa, joka on kaupungin moderneimpia rakennuksia. Lopuksi kävelemme kukkulan juurella levittäytyvän vanhankaupungin kaduilla, jossa jokainen voi omaan tahtiin hakeutua pikkukauppoihin, museoihin tai vain vetäytyä tavernaan tai kahvilaan nautiskelemaan ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Lisätietoa*
• hinta xx €/hlö
• kokopäiväretki
• voit varata retken etukäteen tai matkakohteestsa Matkavekan oppaalta
• retkelle lähdetään hotellin läheisyydestä  
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Rento veneretki Argolinlahdella

Rento veneretki Argolinlahdella

Lähdemme Tolon satamasta kotoisan mukavalla pikkulaivalla, joka pysähtyy merellä uimataukoa varten ja rannalla myös auringonottoa ja grillilounasta varten. Nautinnollinen puolipäiväretki kaikille meren ja auringon ystäville!  

 

Lisätietoa*
• hinta xx  €/hlö
• puolipäiväretki
• voit varata retken etukäteen tai matkakohteestsa Matkavekan oppaalta
• retkelle lähdetään hotellin läheisyydestä  
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Saaroninlahden Hydra ja Spetses

Saaroninlahden Hydra ja Spetses


Varhain aamulla nostamme ankkurit Tolon satamassa ja suuntaamme sinisenä kimmeltävälle Välimerelle. Nautimme leppoisasta merimatkasta pittoreskille Hydran saarelle ja rantaudumme sen puolikuunmuotoiseen satamaan. Saari on autoton muutamaa kunnallista ajoneuvoa lukuunottamatta, täällä liikutaan aasikyydillä tai jalan. Rantakadun tavernat ja kahvilat kutsuvat nauttimaan näkymistä ja rauhallisia sivukatuja kävellessä tutustuu laajemmin tähän pieneen ja viehättävään Idran kylään. Hydrassa käännämme kokan paluusuuntaan ja jatkamme Spetses-saarelle, jossa on mahdollisuus mm. uida, ajella hevoskyydillä tai tutustua Bouboulina-sankarittaresta kertovaan museoon. Takaisin Toloon saavumme illansuussa. 

Lisätietoa*
• hinta xx €/hlö
• kokopäiväretki
• voit varata retken etukäteen tai matkakohteestsa Matkavekan oppaalta
• retkelle lähdetään hotellin läheisyydestä  
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hyvä tietää Kreikka

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (ATH)
Ateenan lentokenttä - Ateena noin 35km
Ateenan lentokenttä - Ateenan riviera noin 25km
Ateenan lentokenttä - Loutraki noin 110km
Ateenan lentokenttä - Tolo noin 170km
Ateenan lentokenttä - Napflio noin 165km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (CHQ)
Kreetan lentokenttä - Halia noin 30 – 60 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 45 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 tunti 30 minuuttia

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (MJT)
Mytilinin (Lesvos) lentokenttä - Hotellit kohteessa noin 70km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (RHO)
Rodoksen lentokenttä - Rodoksen kaupungin hotelleihin on noin 15 km (noin 20 minuuttia) ja Falirakiin noin 21 km (noin 40 min)

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
1.1.2018 alkaen kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Kreikassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >> 

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
N. 98 % ortodokseja.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR).