Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
  • Samos matkat - varaa Matkavekasta

    Samos

Lomalle Samokselle

Samos, Kreikka - varaa loma Matkavekasta
Samos, Kreikka - varaa loma Matkavekasta

Matkat kohteeseen Samos

Samos, antiikin filosofien ja matemaatikkojen vehreä kotisaari itäisellä Egeanmerellä opettaa vieraalleen, mikä elämässä on tärkeää: kiireettömyys, sydämellisyys – ja hyvä ruoka. Saaren ihastuttava pienimuotoisuus, aitous ja monipuolisuus yhdistettynä pitkään ja vaiherikkaaseen historiaan tekevät Samoksesta ainutlaatuisen lomasaaren. Sää Samoksella sopii lomailuun, kesäkuukausina elohopea nousee helposti yli 30 asteen, mutta keväällä ja syksyllä nautitaan lempeämmästä lämmöstä.

Samoksen kaunis luonto ihastuttaa

Samoksen vihreys näyttäytyy jo koneen laskeutuessa lentokentälle keskelle appelsiinilehtoa. Matka jatkuu maisemissa, jossa pinja- ja sypressimetsiköiden lomasta vilkkuu auringon kultaama turkoosi meri ja houkuttelevat uimapoukamat. Rantoja saarella on yli 200, suurin osa pikkukivisiä, mutta myös hienohiekkaisia. 

Aitoa kylätunnelmaa

Samoksen saari on elänyt jo pitkään matkailusta, minkä vuoksi matkailupalvelut toimivat hyvin. Silti saari on säilyttänyt aidon kreikkalaisen tunnelman. Lomakohteitamme ei ole alun perin matkailijoille rakennettu, vaan täällä asut samoslaisten keskellä ja pääosin kaikki hotellit ovat paikallisten perheiden omistamia ja hoitamia. Ihastuttavat maalaistavernat, vuoristokylät ja luostarit kutsuvat vierailulle. Lue lisää lomakohteistamme KokkaristaPythagorionista  ja Samoksen kaupungista.

Samoksen nähtävyydet ja retket

Samoksen maisemat ovat kuvankauniit, ilman täyttää luonnonvaraisina kasvavien yrttien tuoksu ja liikenne teillä on mukavan rauhallista. Loistokkaan historian ansiosta nähtävää on paljon muutenkin kuin maisemallisesti. Samos on tutustumisen arvoinen – suosittelemme osallistumaan suomeksi opastetuille retkillemme. Jos haluat retkeillä omatoimisesti, kannattaa vuokrata auto ja huristella serpentiiniteitä vuoristokyliin tai saaren toiselle puolelle Votsalakiaan tai Karlovassiin. Naapurisaarelle Patmokselle on hyvät yhteydet, samoin Turkin puolelle Kusadasiin – molempiin paikkoihin yhdistyy tunnettua historiaa: Patmoksella on Johanneksen ilmestymisluola ja Kusadasista ehdit päivän aikana retkeillä Efesoksessa, yhdessä antiikinajan upeimmista kaupungeista.

Lomakohteet Samoksella

Rantalomaa viehättävässä pikkukaupungissa
Pittoreski Pythagorion sopii rentouttavaan lomaan
Kalastajakylän tunnelmaa ja rauhaa

Koe kiehtova Samos

All inclusive Samos

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää Samos

Katso Samoksen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Aja, pysähdy ja koe - kuten haluat.

Lue lisää täältä >

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Tutustu ja varaa matkasi Samokselle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Samos

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Retket Samoksella

Saarikierros

Kaunis Samos on kierroksen arvoinen. Vierailemme Megali Panagian luostarissa, ajamme halki perinteisten vuoristokylien sekä käymme keramiikkapajassa, maustemyymälässä ja viinitehtaalla.

Päivän päätteeksi pääsemme tutustumaan oliiviöljypuristamoon, jossa maistelemme paikallista luomuöljyä.

Matkan varrella jää aikaa lounastaa ja uida. Kokopäiväretki. Hinta noin 40 €.

Retki varataan ja maksetaan kohteessa.

Patmos

Kansainvälinen retki
Retki Kreikan pyhälle saarelle lähtee Pythagorionin satamasta. Apostoli Johannes karkoitettiin vuonna 96 jKr. Patmokselle, jossa hän koki Kristuksen ilmestyksen ja kirjoitti Ilmestyskirjan. Saaren korkeimmalla kohdalla on hänen muistokseen 1000-luvulla perustettu luostari, jonka suojissa on paljon arvokkaita aarteita. Kokopäiväretki: laivamatka 3 tuntia/suunta, retken kokonaiskesto Pythagorionin satamasta noin klo 8–18:30. Retki toteutetaan kansainvälisenä, ei suomenkielistä opastusta. Hinta noin 66 €. Sisäänpääsy luostariin 6 €. Lisämaksusta meno-paluu -kuljetus satamaan 6 €.

Retki varataan ja maksetaan kohteessa.

Piknik-meriretki

Tällä rentouttavalla meriretkellä tunnit kuluvat leppoisasti auringosta ja merestä nauttien. Retkellä voi uida ja snorklata kirkkaassa vedessä (omat varusteet mukaan). Laiva lipuu Pythagorionin satamasta itärannikolla sijaitsevalle Megali Lakka -rannalle.

Retken kesto Pythagorionin satamasta on noin klo 9-17. Retkellä on mukana suomenkielinen Matkavekan opas. Hinta 39 € / aikuinen sisältäen kapteenin valmistaman maukkaan grillilounaan rannalla. Pythagorionin ulkopuolella hotelleissa majoittujilla on mahdollisuus päästä kuljetuksellamme satamaan. Edestakaisen matkan hinta 4-8 € riippuen hotellin sijainnista.

Retki varataan ja maksetaan kohteessa.

Hyvä tietää Samos

Samos
Saaren noin 34 000 asukkaasta noin 8000 asuu Samoksen kaupungissa ja noin 2000 Pythagorionissa.

Liikkuminen
Saarella on hyvät bussiyhteydet ja taksin saa helposti myös ns. lennosta. Lautta- ja laivayhteyksiä lähisaarille ja Turkkiin.

Etäisyyksiä 
Saari on pieni (noin 475 km2), joten kaikki on verrattain lähellä. Samoksen kaupungin ja Pythagorionin välinen etäisyys on noin 13 km.

Rannat 
Rannat ovat karkeahiekkaisia tai pikkukivisiä ja melko jyrkästi syveneviä. Vesi on kirkasta ja puhdasta. Samoksen kaupungin uimapoukama Gagou on parin kilometrin päässä keskustasta, noin 10 km päässä on lisää rantoja. Useilla rannoilla vuokrataan kesäaikaan aurinkotuoleja ja -varjoja.

Harrastukset 
Samos on loistava patikointi- ja vesiurheilukohde.

Huvit 
Iltaelämä keskittyy rantakatujen varrelle, jossa on kahviloita ja musiikkibaareja. Vilkkainta on keskikesällä, jolloin iltaa voi jatkaa myös yökerhossa. Keväällä on rauhallista ja syksyllä kohteet rauhoittuvat vähitellen kun paikat alkavat sulkeutua suurimman lomasesongin mentyä.

Nähtävyydet 
Samoksen kaupungissa on arkeologinen museo sekä Vathin kylä perinteisine kalkittuine kujineen. Pythagorionissa on arkeologinen museo ja 1820-luvun linnake, lähialueella luolaluostari 1700-luvulta, Heraionin arkeologinen alue ja Polykrateen aikaan louhittu Efpalinion-tunneli.

Muuta
Vesi lämmitetään aurinkoenergialla.

Hyvä tietää Kreikka

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (ATH)
Ateenan lentokenttä - Ateena noin 35km
Ateenan lentokenttä - Ateenan riviera noin 25km
Ateenan lentokenttä - Loutraki noin 110km
Ateenan lentokenttä - Tolo noin 170km
Ateenan lentokenttä - Napflio noin 165km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (CHQ)
Kreetan lentokenttä - Halia noin 30 – 60 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 45 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 tunti 30 minuuttia

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (MJT)
Mytilinin (Lesvos) lentokenttä - Hotellit kohteessa noin 70km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (RHO)
Rodoksen lentokenttä - Rodoksen kaupungin hotelleihin on noin 15 km (noin 20 minuuttia) ja Falirakiin noin 21 km (noin 40 min)

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
1.1.2018 alkaen kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Kreikassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >> 

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
N. 98 % ortodokseja.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR).