Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
  • Samoksen kaupunki, Samos, Kreikka | Matkavekka

    Samoksen kaupunki

Tietoa kohteesta Samoksen kaupunki

Matkat kohteeseen Samoksen kaupunki

Samoksen kaupunki, toiselta nimeltään Vathi sijaitsee saaren pohjoisrannikolla ja on paitsi eloisa kreikkalaiskaupunki myös saaren hallinnollinen keskus. Samoksen kaupungissa pääset osaksi paikallisten arkielämää - pikkuleipomot ja verstaat aukovat oviaan modernien ravintoloiden naapurissa. Rantakatu tavernoineen, kahviloineen ja baareineen on suosittu kokoontumispaikka. Kaupunki on melko pieni, alle 7000 asukastaTäällä ostosmahdollisuudet ovat saaren parhaat, mutta mikään shoppailuparatiisi Samos ei ole. Hunajaa, yrttejä, käsitöitä ja keramiikkaa kannattaa kuitenkin hankkia tuliaiskassiin. Hotellimme sijaitsevat upeilla paikoilla lähellä rantaa, kävelymatkan päässä keskustasta – nautit rantaelämästä ja kaupungin kuhinasta samalla kertaa. 

Samoksen kaupungin vanha osa

Meren rannalle levittäytyvä nykyinen Samoken kaupunki on vuosien saatossa kasvanut kiinni ylhäällä rinteillä sijaitsevaan alkuperäiseen Vathiin, joka on edelleen kuin oma erillinen maailmansa perinteisine kalkittuine taloineen ja kapoisine kiemurtelevine kujineen. Vanhat herrat pelaavat lautapelejään kadun varsilla, kahvia siemaillaan ja kuulumisia turistaan. Kannattaa kiivetä ylös vanhaan osaan ihailemaan upeita maisemia, tai taittaa taival taksilla. Alas voit kävellä omia aikojasi menneeseen kyläarkkitehtuuriin tutustuen. Vathin satamassa voit ihailla lauttaliikennettä lähisaariin ja Turkkiin. 

Tekemistä Samoksella

Samoksen kaupungissa uimarantoja on kolme ja lisää löydät hieman kaupungin ulkopuolelta. Jos vuokraat skootterin tai auton, tai hyppäät edulliseen paikallisbussin kyytiin, pääset helposti liikkumaan saarta ympäri. Kuuluisa Psili Ammos -ranta sijaitsee toisella puolella saarta. Suosittelemme ehdottomasti käymään Pythagorionissa, joka on rauhallinen lomakohde rannalla noin 20 minuutin ajomatkan päässä. Kartta Samos

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Tietoa kohteesta Samos

Tutustu lomakohteeseen

Pieni ja ainutlaatuinen Samos

Lue lisää täältä >

Retket Samos

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää Samos

Katso Samoksen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lomalennot Samos

Matkavekan lomapaketit Samokselle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Jaa tämä sivu sähköpostitse