Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Zakynthos Kreikassa | Varaa matkasi Matkavekasta

    Zakynthos

Zakynthos matkakohteena

Matkat kohteeseen Zakynthos

Zakynthos on kaunis ja vehreä Kreikan saari Joonianmeressä, mantereen länsipuolella. Saaren ainutlaatuisen ja kodikkaan tunnelman voi aistia heti saarelle saavuttuaan. Zakynthos on tunnelmansa, maisemiensa ja ilmastonsa puolesta ihanteellinen lomailuun ja sopii matkakohteeksi koko perheelle. Löydät varmasti suosikkisi saaren monista rannoista, kaipaat sitten täydellistä rauhaa tai hauskoja aktiviteetteja.

Zakynthos tarjoaa paljon tekemistä ja huikeita maisemia 

Zakynthoksen maisemat ovat vaihtelevia ja kristallinkirkas vesi kimmeltää sinisenä. Lomaa on mukava viettää rannoilla tai saaren nähtävyyksiä katsellen. Kaunis luonto tekee vaikutuksen. Merikilpikonnien pesintäalueita suojellaan, joten osa rannoista on rauhoitettuja. Pääset lähelle näitä ainutlaatuisia eläimiä järjestetyllä veneretkellä.

Paikalliselämä on vilkkainta saaren pääkaupungissa Zakynthoksessa, jota myös Zanteksi kutsutaan. Pääkaupungin kirkot ja museot ovat mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja rantapromenadilla on mukava kävellä illan hämärtyessä. Venetsialaiselta linnoitukselta ja Bohalin näköalapaikalta avautuu huikaiseva näkymä pääkaupunkiin.

Zakynthos on rauhallisuutensa ansiosta hyvä valinta perheille. Saarella on myös hieno vesipuisto, Water Village, jossa on vesiliukumäkiä ja leikkipaikkoja kaiken ikäisille. 

Vuokraa auto ja löydä oma paratiisisi

Voit vuokrata auton jo ennen lomaasi yhteistyökumppaniltamme Rentalcars, jolloin auto odottaa sinua kohteessa. Vieraile esimerkiksi Anafonitria-luostarissa tai Exo Hora -kylässä, jossa sijaitsee tarinan mukaan saaren vanhin, yli 3000 vuotta vanha oliivipuu. Pitkin saarta ajellessasi löydät varmasti oman suosikkipaikkasi, sillä Zakynthos on täynnä syrjäisiä rantoja, pieniä piilopaikkoja, kauniita vuoristomaisemia sekä mukavia kahviloita ja ravintoloita.


Koe kaunis ja vehreä Zakynthos

Sää Zakynthos

Katso Zakynthoksen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >>

tietoa tulossa

Retket Zakynthos

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

All inclusive Zakynthos

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso all inclusive -hotellit >>

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Varaa matkasi Zakynthokselle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Zakynthos

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Kreikka - hyvä tietää

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (ATH)
Ateenan lentokenttä - Ateena noin 35km
Ateenan lentokenttä - Ateenan riviera noin 25km
Ateenan lentokenttä - Loutraki noin 110km
Ateenan lentokenttä - Tolo noin 170km
Ateenan lentokenttä - Napflio noin 165km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (CHQ)
Kreetan lentokenttä - Halia noin 30 – 60 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 45 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 tunti 30 minuuttia

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (MJT)
Mytilinin (Lesvos) lentokenttä - Hotellit kohteessa noin 70km

Etäisyydet lentokentiltä kohteisiin (RHO)
Rodoksen lentokenttä - Rodoksen kaupungin hotelleihin on noin 15 km (noin 20 minuuttia) ja Falirakiin noin 21 km (noin 40 min)

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Hotellivero
1.1.2018 alkaen kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan ja se peritään per huone/yö. Maksu suoritetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Veron suuruus määräytyy hotellin luokituksen mukaan (1-5 tähteä) 0,50 €/yö - 4,00 €/yö. Huomioithan, että Matkavekan hotelliluokitus saattaa erota paikallisesta luokituksesta, jonka perusteella vero peritään. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Kreikassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >> 

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
N. 98 % ortodokseja.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR).