Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Kroatia - matkat, lennot, hotellit ja äkkilähdöt | Matkavekka

    Kroatia

Lomakohteemme Kroatiassa

Dubrovnikin rannikko

Suosittu lomakohde Dubrovnikin rannikko

Lue lisää täältä >

Istrian rannikko

Luonnonkaunis ja kulttuuririkas niemimaa Istria 

Lue lisää täältä > 

Split ja ympäristö

Ihanat kohteet Split, Makarskan riviera, Hvarin ja Bracin saaret. 

Lue lisää täältä >

Lomakohteena Kroatia

Varaa matka Kroatiaan Matkavekalta

Matkat kohteeseen Kroatia

Kroatian rannikkoa huuhtovat Välimeren puhtaimmat ja kirkkaimmat vedet. Rannikkoviivaa koristavat hyvin säilyneet historialliset pikkukaupungit ja niiden edustoilla lepäävät vehreät saaret. Sisämaan vuoristoseudut suojaavat rannikkoa ja täydentävät maan kauneuden. Tähän upeaan maisemaan kun lisätään paikallisten ihmisten vilpitön ystävällisyys, kiireetön elämänmeno ja oivallinen lomasää, ei ole ihme, että Kroatia on tällä hetkellä yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista, jolle moni suomalainenkin on menettänyt sydämensä.

Rantalomaa huikeissa maisemissa

Kroatiaa on siunattu kristallinkirkkailla merivesillä ja pitkällä rantaviivalla. Uimarannat, pikkupoukamat ja pulahduspaikat pilkuttavat rannikkoa; useimmat rannoita ovat pikkukivien peittämiä, mutta hiekka- ja kalliorantojakin löytyy. Hotellimme sijaitsevat yleensä rannan läheisyydessä ja kauneiden merimaisemien tuntumassa. Uimarannoilla on usein palveluita ja maksulliset rantatuolit sekä -varjot.

Jännittäviä elämyksiä

Kroatiassa voit nauttia rentouttavasta rantaelämästä, mutta ulottuvillasi on myös lukuisia muita elämyksiä. Lähde purjehdusretkelle Kroatian saaristoon tai vieraile viehättävissä maalaiskylissä. Dubrovnikista käsin sinun on helppo vierailla myös naapurimaissa Montenegrossa ja Bosnia-Hertsegovinassa, missä voit tutustua esimerkiksi kauniin Mostarin kaupungin kiehtovaan historiaan. Jos lomailet Istriassa, voit hyödyntää lauttayhteyttä Venetsiaan ja tutustua tähän kiehtovaan italialaiseen kaupunkiin.

Hyvän ruoan tyyssija

Kroatia on tunnettu myös gastronomiastaan. Monilla alueilla viljellään kaikkea oliiveista vihanneksiin ja viiniin. Kroatialainen keittiö on saanut vaikutteita italialaisesta keittiöstä, joka monien mielestä on aivan omaa luokkaansa. Tutustu Kroatian tunnetuimpaan ruokalajiin Ćevapčići-makkaroihin, jotka ovat ainutlaatuisia, maustettuja liharullia.

Matkakohteemme Kroatiassa

Matkavekka järjestää lomamatkoja maan eteläosassa sijaitsevan Dubrovnikin rannikolle, Splitin suosittuun kaupunkiin sekä maan pohjoisosassa, lähellä Italiaa sijaitsevalle Istrian niemimaalle

Dubrovnik – Kroatian kruunu

Maan eteläkärjessä sijaitseva Dubrovnik on Kroatian rannikon romanttisimpia kaupunkeja ja sen muurien vartioima vanhakaupunki ainutkertainen helmi Unescon maailmanperintökohteiden joukossa. Cavtat on viehättävä pieni kaupunki vain 20 kilometrin päässä Dubrovnikista etelään.

Split - eloisa rannikkokaupunki

Vilkas ja ihastuttava Split yhdistelee kaupunki- ja rantaloman ainutlaatuisella tavalla. Suositulla rantabulevardilla teet mukavia kävelyretkiä ja istahdat kenties terassille katselemaan vilinää. Unescon maailmanperintökohdeluetteloon kuuluva roomalaisaikainen Diocletianuksen palatsi kuuluu myös must-kohteiden joukkoon.

Ihastuttava Istria

Istria, sydämenmuotoinen niemimaa Adrianmeren pohjoisosassa tarjoaa idyllisiä rannikkokaupunkeja ja vehreää luontoa. Tutustu kiehtoviin kohteisiimme UmagPulaRovinj ja Poreč.

Tutustu ja varaa matkasi Kroatiaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Kroatia

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Hyvä tietää Kroatiasta

Aikaero
Aikaero Suomeen –1 tunti.

Etäisyydet lentokentältä (DBV)
Majoituksesta riippuen etäisyys Dubrovnikin lentoasemalta lomakohteisiin: 

Babin Kuk 23 km
Cavtat 7 km
Dubrovnik vanhakaupunki 20 km
Mlini 12 km

Etäisyydet lentokentältä (PUY)
Majoituksesta riippuen etäisyys Pulan lentoasemalta lomakohteisiin: 
Pula 9 km 
Medulin 14 km
Rovinj 40 km
Porec 58 km
Umag 85 km

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-matkapaketeille hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomaraha
Kroatiassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista. Huoneeseen voi halutessaan jättää lähtöpäivänä kiitokseksi siivoojille sopivaksi katsomansa summan.

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella Juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa ja baareissa. 

Jännite
Sähköjännite 230 V, adapteria ei yleensä tarvita. 

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti. Mahdolliset retket rajanaapuri Montenegron puolelle vaativat, että passi on voimassa 3kk matkan jälkeen.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Croatia. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >> 

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
Noin 88 % roomalaiskatolisia, noin 4,4 % ortodokseja ja noin 1,3 % muslimeja. Runsas 5 % väestöstä ei kuulu mihinkään uskontokuntaan.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Kroatian kuna (HRK). Korttimaksut hyväksytään useissa kaupoissa ja ravintoiloissa.