Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
  • Dubrovnik - Kroatia | Matkavekka

    Dubrovnik

Dubrovnik

Kroatian eteläisimmässä kolkassa piilotteleva Dubrovnik on vertaistaan vailla oleva helmi, jota syleilevät Adrianmeren suolaiset aallot. Dubrovnik tarjoaa vierailijalleen luonnonkauniita maisemia, täydellisen Välimerellisen ilmaston, paljon kulttuuria – tehden siitä yhden Kroatian suosituimmista lomakohteista, jonka tunnelmiin matkustaa vuosittain lukuisia uteliaita ympäri maailmaa. Dubrovnikin historia on pitkä ja jännittävä ja ensimmäiset viitteet pysyvästä asutuksusta ovat löytyneet muinaisilta, kivikauden ajoilta. Sen historiaan kuuluvat rajut taistelut, monet värikkäät legendat ja sotaisat yhteenotot alueen itsenäisyyden puolesta. Dubrovnikin hallitsijakunta on vaihtunut moneen otteeseen. Alueen värikäs historia onkin yksi suurimmista kansakuntaa ja sen kulttuuria muovanneista tekijöistä. Lisäksi alueelta löytyy upeita, eri aikakausia edustavia rakennuksia ja raunioita, jotka tuovat menneet ajat käsinkosketeltavan lähelle.

Ehdottomasti paras tapa tutustua Dubrovnikin moniin nähtävyyksiin on kävellen. Kapeilla kivisillä kujilla voi nauttia romanttisesta tunnelmasta sekä seikkaillessaan törmätä johonkin kaupungin lukuisista monumenteista tai kenties poiketa yhteen sen makuhermoja hellivistä ravintoloista. Tunnetuin katu on Stradun, jonka varrelle kannattaa poiketa, sillä monet tunnetut nähtävyydet sijoittuvat sen ympärille. Pysähdy myös johonkin alueen kauniista kirkoista, kuten Pyhän Blaisen kirkkoon tai Dubrovnikin katedraaliin. Lisäksi kannattaa tutustua alueen monia aikakausia, kuten renessanssia tai goottilaisuutta, edustaviin rakennuksiin, esimerkiksi Rehtorin palatsiin, fransiskaanikirkkoon ja Sponzan palatsiin. Alueelta löytyy myös useita museoita, taidegallerioita sekä kauppoja. Amerikkalainen TV-ohjelma ”Game of Thrones” on kuvattu Dubrovnikin alueella. Osittain sen ansiosta monet ovatkin vastikään heränneet Kroatian kauneuteen ja matkustajamäärät ovat lisääntyneet huimasti - ihan ymmärrettävästi. 

Jos nähtävyyksien kiertely alkaa kyllästyttää, voit ottaa suunnaksesi jonkin kaupungin upeista rannoista, joiden hiekkaa huuhtoo kristallinkirkas, sininen vesi. Rantoja löytyy jokaisen makuun; on hiekkarantaa, kivirantaa tai pientä pyöreää kiveä olevia rantoja. Välimerellinen ilmasto takaa hyvän sään koko lomakauden ajan, eli aurinkoisia päiviä riittää ja merivesi on mukavan lämmintä, tehden Dubrovinikistä täydellisen kesälomakohteen.

Dubrovnik on eläväinen kaupunki myös pimeän tultua. Lukuisat ravintolat, konserttihallit, yöklubit ja baarit ovat valmiina viihdyttämään vierailijoitaan. Jos kaipaat rauhallista menoa, alueelta löytyy lukuisia ravintoloita laidasta toiseen, pikaruokaloista viiden tähden ravintolaelämyksiin. Kannattaa kokeilla joitain Dubrovnikin nimikkoruokalajeja, kuten vihreää kasviskeittoa, kotonjata tai mustaa risottoa - jotka paikalliseen tyyliin huuhdellaan alas laadukkailla, lähellä tuotetuilla viineillä. Jos taas etsit menevämpää tekemistä illaksi, on Dubrovnikin yöklubi- ja baaritarjonta laaja ja painottuu pitkälti alueen ydinkeskustaan.

Halusitpa tutkailla Dubrovinikin lähialueita puhtaasti uteliaisuudesta tai ottaa hieman etäisyyttä kaupungin hulinaan, tarjoilevat läheltä löytyvät Archipelagon saaret hiljaisen rauhallista menoa, unohtamatta lukemattomia pieniä kalastajakyliä aivan Dubrovnikin kaupungin läheisyydessä. Suosittelemme tutustumaan Mljetin lähes koskemattomina pysyneisiin luontoalueisiin, Elafiti-saarten lukuisiin rantoihin sekä poikkeamaan Cavtanissa, Mlinissä, Zatonissa sekä Molunatissa tutustumassa historiallisiin nähtävyyksiin ja nauttimaan paikallisista välimeren herkuista. 

Lue lisää kohdeoppaasta

Retket

Dubrovnikin kaupunkikierros

Näe Dubrovnik lintuperspektiivistä ja koe historian havinaa muinaisten muurien kätkemillä mukulakivikujilla! Panoraamapaikalta voit ihailla näkymää yli punatiilisten kattojen turkoosinsiniselle merelle ja vehreinä siintäville saarille saakka. Unescon maailmanperintökohteeksi luokiteltuun historialliseen keskustaan tutustumme kävellen. Sen arkkitehtoniset aarteet kertovat loisteliaasta menneisyydestä: keskiajalla Dubrovnik oli kauppalaivastonsa ansiosta itäisen Välimeren vahvin kaupunkivaltio, joka veti vertoja jopa Venetsialle. Suhteellisen pienellä alueella on ainutlaatuinen kokoelma vanhoja palatseja, kirkkoja ja luostareita, mutta myös tämän päivän viehättäviä kahviloita, pikkupuoteja ja taidegallerioita.

Retkipäivä: 
Hinta: 230 HRK/115 HRK (lapset 2-11 -vuotiaat)
Hintaan sisältyy: Opastus englanniksi
Matkan kesto: noin klo 14:00 - 18:30

Retki varataan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä (Kroatian kunilla). Retkipäivä ja retkihinnat sitoumuksetta.

Montenegro

Naapurimaan puolella vierailemme vuononmuotoisella Kotorinlahdella, joka on Välimeren vaikuttavimpia paikkoja. Täällä korkeat vuoret heijastuvat syvänsinisen veden pinnasta luoden lumoavaa tunnelmaa. Lahden rantoja ajellessamme ohitamme muutamia kyliä ja pysähdymme Perastiin, jonka satamasta teemme veneretken pienelle kirkkosaarelle. Jatkamme edelleen keskiaikaiseen Kotorin kaupunkiin, joka mm. vanhojen muuriensa ja romaanista tyyliä edustavan katedraalinsa ansiosta löytyy Unescon maailmanperintöluettelosta. Kotorissa on myös merimuseo, sillä vuorten suojaama kaupunki on aina tarjonnut suojaisan sataman merenkulkijoille. Paluumatkan Dubrovnikiin aloitamme lauttamatkalla yli lahden. Retken maisemat ovat vertaansa vailla!

Huom! Montenegro ei ole EU-maa. Mukaan tarvitaan passi, joka on voimassa 3 kk maasta poistumisen jälkeen. Valuutta on euro.

Retkipäivä: 
Hinta: 380 HRK/190 HRK (lapset 2-11 -vuotiaat)
Hintaan sisältyy: Opastettu kaupunkikierros Kotorissa.
Matkan kesto: noin klo 8:00 - 19:00

Retki varataan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä (Kroatian kunilla). Retkipäivä ja retkihinnat sitoumuksetta.

Kappale kauneinta Kroatiaa

Lähde ihailemaan kanssamme upeinta maaseutua ja maistelemaan Kroatian hienoja viinimakuja. Matkalla käymme pienellä kävelyllä nukkuvassa Cavtatin kaupunginosassa. Sieltä jatkamme matkaa Ljuta-joelle, jossa tarkastelemme 500-vuotta vanhoja myllyjä ja niiden toimintaa. Pientä purtavaa nautiskeltuamme voi seuraavaksi siirtyä makeisiin. Makean nälän voi sammuttaa terveellisestikin, kuten pääsemme maistelemaan erilaisia sokeroituja manteleita tai appelsiinin ja sitruunan kuoria, joita voi ostaa mukaansakin. Lyhyen matkan päässä on viinitila, jossa pääsemme maistelemaan erilaisia viinejä. Tilalla on myytävänä siellä valmistettuja liköörejä, joista saamme maistiaisia. Virkistäydyttyämme luonnossa, aistittuamme historiaa ja makuhermojamme hyväiltyämme on aika palata takaisin hotelleille juuri sopivasti illallisaikaan.  


Retkipäivä: 
Hinta: 350 HRK/195 HRK (lapset 2-11 -vuotiaat)
Hintaan sisältyy: Viininmaistajaiset ja pieni välipala
Matkan kesto: noin klo 14:00 - 19:00

Retki varataan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä (Kroatian kunilla). Retkipäivä ja retkihinnat sitoumuksetta.

Bosnia - Herzegovinan Mostar

Upea, Unescon maailman perintökohteisiin kuuluva Mostarin vanhakaupunki on yksi lomasi kohokohdista! 

Pysäyttävä retki alueen lähihistoriaan, jossa toivo ja epätoivo elivät rinnakkain kaupunkilaisten arjessa. Retkellä tutustut Jugoslavian sodan aikana kahtia jakautuneen Mostarin kaupungin molempiin puoliin. Reitti Mostariin vie pitkin kaunista meren rantaa ja vehreitä laaksoja. Kaupunkia halkovan Neretva-joen suiston pienissä kylissä elämä tuntuu pysähtyneen. Mostarin vanhaan turkkilaiskaupunginosaan tutustutaan kävellen. Reitillä ylitetään entinen rajalinja ja näet myös kristityille kuuluneen alueen. Vapaa-ajalla voit kierrellä mennyttä aikaa henkivillä kujilla. Istahda ihailemaan Mostarin raunioista noussutta kaarisiltaa entisessä loistossaan. Mostar on kohde, jota et varmasti unohda. 

Retkipäivä: 
Hinta: 400 HRK/200 HRK (lapset 2-11 -vuotiaat)
Hintaan sisältyy: Opastus englanniksi. Passi mukaan!
Matkan kesto: noin klo 7:00 - 19:00

Retki varataan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä (Kroatian kunilla). Retkipäivä ja retkihinnat sitoumuksetta.

Meriretki lähisaarille

Vietä päivä Adrianmeren laineilla ja nauttien Kroatian saariston huikeista maisemista. Vierailemme suurimmilla asutetuilla saarilla, Kolocep, Sipan ja Lopud.

Koko päivän kestävä meriretki suuntautuu läheisille Elafiittisaarille, joita on yhteensä 13. Saaret olivat aikoinaan varakkaiden aatelisten suosimia lomanviettoalueita. Laiva pysähtyy kolmella asutulla saarella ja jokaisella niistä on vapaa-aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Kolocepin saari on tunnettu kuvauksellisesta kalastajakylästään. Sipan on saarista suurin, ja siellä tuotetaan laadukasta oliiviöljyä. Aikaa vietetään viehättävällä Lopudin saarella, jossa voi tutustua kasvitieteelliseen puutarhaan tai pulahtaa virkistävään Adrianmereen ja nauttia auringosta saaren hienolla hiekkarannalla. 

Veneellä nautimme maittavan grillatun kalalounaan joka kuuluu päivän hintaan. Retki varataan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä (Kroatian kunilla).  

Hinta: 390 HRK aikuinen /195 HRK laset alle 12 vuotiaat

Kartta

Lähtökentät

Primera Air
Norwegian

 

Lähtökaupunki/lentoasema

Lähtöpäivät 2017

Kesto

Lentoyhtiö 

Helsinki-Vantaa keskiviikkoisin 20.5. - 9.9.2017 7 yötä Norwegian 
Jyväskylä  6.9.2017 7 yötä Primera Air
Pori 13.9.2017 7 yötä Primera Air
Kuopio 20.9.2017 7 yötä Primera Air
Lappeenranta 27.9.2017 7 yötä Primera Air
Joensuu 4.10.2017 7 yötä Primera Air
Kokkola-Pietarsaari 11.10.2017 7 yötä Primera Air
Oulu 18.10.2017 7 yötä Primera Air

Lentokenttäkuljetus: lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka lentoasemalta Dubrovnikin hotelleihin kestää noin tunnin, Cavtatiin noin puoli tuntia.

Hyvä tietää:  Primera Air

Hyvä tietää:  Norwegian

Ihastu Matkavekan Kroatiaan

Jaa tämä sivu sähköpostitse