Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt yhdessä Matkavekka! Lue lisää >>  
  • Dubrovnik - Kroatia | Matkavekka

    Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnikin muurien vartioima vanhakaupunki on kroatialainen helmi Unescon maailmanperintökohteiden joukossa. Iltakävely sen tunnelmallisilla kujilla, aukioilla ja sisäpihoilla on unohtumaton elämys. Parin kilometrin päässä voi paistatella päivää rantapoukamissa ja laitureilla kristallinkirkkaasta Adrianmerestä ja upeasta maisemasta nauttien.

Dubrovnik on aarreaitta historian ja kulttuurin ystäville. Muurien rakentaminen aloitettiin jo 700-luvulla ja kaupungin kehitykseen ovat vuosisatojen aikana vaikuttaneet niin roomalaiset, venetsialaiset, illyrialaiset, Napoleon kuin Habsburgitkin. Aikojen saatossa on koettu sekä loiston päiviä että selkkauksia, joista viimeisin Jugoslaviasta irtautumisen aikoihin.

Dubrovnik on 1990-luvun tapahtumista huolimatta säilyttänyt ainutlaatuisen, hienostuneen tunnelmansa. Vanhankaupungin halkaisee marmorilla päällystetty pääkatu, jonka ympärillä on hienoja vanhoja palatseja, kirkkoja ja suihkulähteitä. Suojaisilla sisäpihoilla saa nauttia tasokkaista konserteista ja teatteriesityksistä. Vieri vieressä olevat kahvilat ja ravintolat täyttyvät iltaisin sekä kaupunkilaisista että lomalaisista. Kulttuurin lisäksi Dubrovnikissa viehättää turkoosinsinisenä kimalteleva Adrianmeri, jonka uimavedet ovat täällä Euroopan puhtaimpia.

Dubrovnikissa on kulttuurikaupungin vetovoimaa, mutta myös ainekset aurinkolomaan. Noin 25 metriä korkean muurin päällä kävellessäsi saat käsityksen kaupungin rakenteesta ja nautit maisemista ja meren väreistä. Rannat eivät ole Kroatian parhaimpia, mutta veneillä ja lautoilla siirtyy vaivattomasti lähisaarille; lasten kanssa matkaan lähtevän on hyvä tutustua hotellien allaskuvauksiin. Elegantti keskusta ei elä yömyöhään, mutta lähistön hotellialueilla on jonkun verran huvituksia myös yökyöpeleille.

Lue lisää kohdeoppaasta

Retket

Lomakaupunki tutuksi

Näe Dubrovnik lintuperspektiivistä ja koe historian havinaa muinaisten muurien kätkemillä mukulakivikujilla! Panoraamapaikalta voit ihailla näkymää yli punatiilisten kattojen turkoosinsiniselle merelle ja vehreinä siintäville saarille saakka. Unescon maailmanperintökohteeksi luokiteltuun historialliseen keskustaan tutustumme kävellen. Sen arkkitehtoniset aarteet kertovat loisteliaasta menneisyydestä: keskiajalla Dubrovnik oli kauppalaivastonsa ansiosta itäisen Välimeren vahvin kaupunkivaltio, joka veti vertoja jopa Venetsialle. Suhteellisen pienellä alueella on ainutlaatuinen kokoelma vanhoja palatseja, kirkkoja ja luostareita, mutta myös tämän päivän viehättäviä kahviloita, pikkupuoteja ja taidegallerioita.

Vuorten ja vetten Montenegro

Naapurimaan puolella vierailemme vuononmuotoisella Kotorinlahdella, joka on Välimeren vaikuttavimpia paikkoja. Täällä korkeat vuoret heijastuvat syvänsinisen veden pinnasta luoden lumoavaa tunnelmaa. Lahden rantoja ajellessamme ohitamme muutamia kyliä ja pysähdymme Perastiin, jonka satamasta teemme veneretken pienelle kirkkosaarelle. Jatkamme edelleen keskiaikaiseen Kotorin kaupunkiin, joka mm. vanhojen muuriensa ja romaanista tyyliä edustavan katedraalinsa ansiosta löytyy Unescon maailmanperintöluettelosta. Kotorissa on myös merimuseo, sillä vuorten suojaama kaupunki on aina tarjonnut suojaisan sataman merenkulkijoille. Paluumatkan Dubrovnikiin aloitamme lauttamatkalla yli lahden. Retken maisemat ovat vertaansa vailla!

Huom! Montenegro ei ole EU-maa. Mukaan tarvitaan passi, joka on voimassa 3 kk maasta poistumisen jälkeen. Valuutta on euro.

Kappale kauneinta Kroatiaa

Lähde kanssamme ihastelemaan elämää lomakohteen ulkopuolelle. Tutustumme antiikin Epidaurokseen eli nykyiseen Cavtatiin. Sieltä jatkamme matkaa kohti upeaa maaseutua, joita komistavat 500 vuotta vanhat jokimyllyt. Ne olivat tärkeä osa alueen elinkeinoelämää, kunnes teollisuus syrjäytti ne. Saamme myös kokea paikallisia makuelämyksiä ja nauttia täyteläisiä viinejä viinitilalla. Hinta 47 € /aikuinen, 23,50 € /2-11 v. sis välipalan ja kaksi lasia viiniä. Retki varataan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä, esim. euroilla.  

Mostar

Upea, Unescon maailman perintökohteisiin kuuluva Mostarin vanhakaupunki yksi lomasi kohokohdista! Matkalla Mostariin näet upeaa Bosnia-Hertsegovinan maaseutua ja perillä päästyäsi voit ihastelemme yhdessä kaupunkikierroksen Mostarin vanhassakaupungissa, jonka jälkeen saat vapaa-aikaa, jonka aikana voit itse ihastella itämaisia vaikutteita saanutta kaupunkia tai käydä lounaalla. Mostar on kohde, jota et varmasti unohda. Hinta 52 € /aikuinen, 26 € /2-11 v. Retki varataan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä, esim. euroilla.

Saarikierros

Päivä merellä, saarien kauneudesta ja raikaasta ilmasta nauttien, uintia unohtamatta! Vierailemme suurimmilla asutetuilla saarilla, Kolocep, Sipan ja Lopud. Saariin saat tutustua omatoimisesti omien mieltymystesi mukaan joko saarta koluten tai aurinkoa palvoen vaikkapa Lopudin hienoilla hiekkarannoilla. Veneellä nautimme maittavan grillatun kalalounaan joka kuuluu päivän hintaan. Hinta 52,30 € /aikuinen, 26,15 € /2-11 v. sis. kalalounaan. Retki varataan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä, esim. euroilla.  

Kartta

Lähtökentät

Primera Air
Norwegian

 

Lähtökaupunki/lentoasema

Lentoyhtiö Norwegian Air 

Lähtöpäivät 2017

Lauantailento

Helsinki-Vantaa 20.5.-9.9.

Lentokenttäkuljetus: lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka lentoasemalta Dubrovnikin hotelleihin kestää noin tunnin, Cavtatiin noin puoli tuntia.

Hyvä tietää: Norwegian Air

Lähtökaupunki/lentoasema

Lentoyhtiö Primera Air (6F)

Lähtöpäivät 2017

Keskiviikkolento

Jyväskylä  6.9.
Pori 13.9.
Kuopio 20.9.
Lappeenranta 27.9.
Joensuu 4.10.
Kokkola-Pietarsaari 11.10.
Oulu 18.10.

Lentokenttäkuljetus: lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka lentoasemalta Dubrovnikin hotelleihin kestää noin tunnin, Cavtatiin noin puoli tuntia.

Ateriat Primera Airin lennolle: lämmin ateria 13 € /aikuinen /suunta ja 7 € /2-11 -vuotias per suunta.

Hyvä tietää:  Primera Air

Jaa tämä sivu sähköpostitse