Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
  • Dubrovnik ja Cavtat, Kroatian lomakohteet

    Dubrovnikin rannikko

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Dubrovnik ja Cavtat.

Lue lisää täältä >

 

Hotellit 

Katso Dubrovnikin ja Cavatin kaikki hotellit.

Lue lisää täältä > 

Tietoa Dubrovnikin rannikosta

Dubrovnik ja Cavtat Kroatia

Dubrovnikin rannikko - huikaiseva lomakokemus

Kroatian eteläisimmässä kolkassa piilotteleva Dubrovnikin alue on vertaistaan vailla oleva helmi, jota syleilevät Adrianmeren suolaiset aallot. Dubrovnikin rannikko tarjoaa vierailijalleen luonnonkauniita maisemia, täydellisen Välimerellisen ilmaston, paljon kulttuuria – tehden siitä yhden Kroatian suosituimmista lomakohteista, jonka tunnelmiin matkustaa vuosittain lukuisia uteliaita ympäri maailmaa.

Historian kiehtovaa havinaa

Dubrovnikin historia on pitkä ja jännittävä ja ensimmäiset viitteet pysyvästä asutuksusta ovat löytyneet muinaisilta, kivikauden ajoilta. Sen historiaan kuuluvat rajut taistelut, monet värikkäät legendat ja sotaisat yhteenotot alueen itsenäisyyden puolesta. Dubrovnikin hallitsijakunta on vaihtunut moneen otteeseen. Alueen värikäs historia onkin yksi suurimmista kansakuntaa ja sen kulttuuria muovanneista tekijöistä. Lisäksi alueelta löytyy upeita, eri aikakausia edustavia rakennuksia ja raunioita, jotka tuovat menneet ajat käsinkosketeltavan lähelle.

Dubrovnikin kaupungin muurien vartioima vanhakaupunki on kroatialainen helmi Unescon maailmanperintökohteiden joukossa. Iltakävely sen tunnelmallisilla kujilla, aukioilla ja sisäpihoilla on unohtumaton elämys. Parin kilometrin päässä voi paistatella päivää rantapukamissa ja laitureilla kristallinkirkkaasta Adrianmerestä ja upeasta maisemasta nauttien. 

Retkikohteita ja nähtävää

Halusitpa tutkailla Dubrovinikin lähialueita puhtaasti uteliaisuudesta tai ottaa hieman etäisyyttä kaupungin hulinaan, tarjoilevat läheltä löytyvät rannikon saaret hiljaisen rauhallista menoa, unohtamatta lukemattomia pieniä kalastajakyliä aivan Dubrovnikin kaupungin läheisyydessä. Suosittelemme tutustumaan Mljetin lähes koskemattomina pysyneisiin luontoalueisiin, Elafiti-saarten lukuisiin rantoihin sekä poikkeamaan Cavtatissa, Mlinissä, Zatonissa sekä Molunatissa tutustumassa historiallisiin nähtävyyksiin ja nauttimaan paikallisista välimeren herkuista. Kannattaa katsoa myös opastetut retkemme

Kristallinkirkkaat rannat kutsuvat lomalle

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

 

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Dubrovnikin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Dubrovnikiin

Suorat lennot Dubrovnikiin Helsingistä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Dubrovnikin rannikolla

Ainutlaatuisen kaunis rannikkokaupunki.
Pieni viehättävä kaupunki 20 km Dubrovnikista!

Hotellit Dubrovnikin rannikolla

Kartta

Varaa matkasi Dubrovnikiin!

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-matkapaketti

  • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
  • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
  • Laaja hotellivalikoima
  • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
  • Hinnat vaihtelevat ja  matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 3

Retket Dubrovnikin rannikko

Dubrovnikin kaupunkikierros

Näe Dubrovnik lintuperspektiivistä ja koe historian havinaa muinaisten muurien kätkemillä mukulakivikujilla! Panoraamapaikalta voit ihailla näkymää yli punatiilisten kattojen turkoosinsiniselle merelle ja vehreinä siintäville saarille saakka. Unescon maailmanperintökohteeksi luokiteltuun historialliseen keskustaan tutustumme kävellen. Sen arkkitehtoniset aarteet kertovat loisteliaasta menneisyydestä: keskiajalla Dubrovnik oli kauppalaivastonsa ansiosta itäisen Välimeren vahvin kaupunkivaltio, joka veti vertoja jopa Venetsialle. Suhteellisen pienellä alueella on ainutlaatuinen kokoelma vanhoja palatseja, kirkkoja ja luostareita, mutta myös tämän päivän viehättäviä kahviloita, pikkupuoteja ja taidegallerioita.

Lisätietoa*
• puolipäiväretki
• opastus englanniksi. 

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hinta ilman kuljetuksia: 130HRK/aik. 65HRK/lapsi 2-11v.
Hinta sis. kuljetukset:  230HRK/aik. 115HRK/lapsi 2-11v. 

 

 

 

Montenegro

Naapurimaan puolella vierailemme vuononmuotoisella Kotorinlahdella, joka on Välimeren vaikuttavimpia paikkoja. Täällä korkeat vuoret heijastuvat syvänsinisen veden pinnasta luoden lumoavaa tunnelmaa. Lahden rantoja ajellessamme ohitamme muutamia kyliä ja pysähdymme Perastiin, jonka satamasta teemme veneretken pienelle kirkkosaarelle. Jatkamme edelleen keskiaikaiseen Kotorin kaupunkiin, joka mm. vanhojen muuriensa ja romaanista tyyliä edustavan katedraalinsa ansiosta löytyy Unescon maailmanperintöluettelosta. Kotorissa on myös merimuseo, sillä vuorten suojaama kaupunki on aina tarjonnut suojaisan sataman merenkulkijoille. Paluumatkan Dubrovnikiin aloitamme lauttamatkalla yli lahden. Retken maisemat ovat vertaansa vailla!

Huom! Montenegro ei ole EU-maa. Mukaan tarvitaan passi, joka on voimassa 3 kk maasta poistumisen jälkeen. Valuutta on euro.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hinta: 380 HRK/aik. 190 HRK/lapsi 4-11v. 

 

Mostar - Bosnia-Herzegovina

Upea, Unescon maailman perintökohteisiin kuuluva Mostarin vanhakaupunki on yksi lomasi kohokohdista! 

Pysäyttävä retki alueen lähihistoriaan, jossa toivo ja epätoivo elivät rinnakkain kaupunkilaisten arjessa. Retkellä tutustut Jugoslavian sodan aikana kahtia jakautuneen Mostarin kaupungin molempiin puoliin. Reitti Mostariin vie pitkin kaunista meren rantaa ja vehreitä laaksoja. Kaupunkia halkovan Neretva-joen suiston pienissä kylissä elämä tuntuu pysähtyneen. Mostarin vanhaan turkkilaiskaupunginosaan tutustutaan kävellen. Reitillä ylitetään entinen rajalinja ja näet myös kristityille kuuluneen alueen. Vapaa-ajalla voit kierrellä mennyttä aikaa henkivillä kujilla. Istahda ihailemaan Mostarin raunioista noussutta kaarisiltaa entisessä loistossaan. Mostar on kohde, jota et varmasti unohda. 

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• opastus englanniksi. Passi mukaan!

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hinta: 400 HRK/aik. 200HRK/lapsi 4-11v.

 

Meriretki lähisaarille

Vietä päivä Adrianmeren laineilla ja nauttien Kroatian saariston huikeista maisemista. Vierailemme suurimmilla asutetuilla saarilla, Kolocep, Sipan ja Lopud.

Koko päivän kestävä meriretki suuntautuu läheisille Elafiittisaarille, joita on yhteensä 13. Saaret olivat aikoinaan varakkaiden aatelisten suosimia lomanviettoalueita. Laiva pysähtyy kolmella asutulla saarella ja jokaisella niistä on vapaa-aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Kolocepin saari on tunnettu kuvauksellisesta kalastajakylästään. Sipan on saarista suurin, ja siellä tuotetaan laadukasta oliiviöljyä. Aikaa vietetään viehättävällä Lopudin saarella, jossa voi tutustua kasvitieteelliseen puutarhaan tai pulahtaa virkistävään Adrianmereen ja nauttia auringosta saaren hienolla hiekkarannalla. Veneellä nautimme maittavan grillatun kalalounaan ja juomia, jotka sisältyvät retken hintaan. 

Lisätietoa*
• kokopäiväretki sis lounaan ja juomat
• suomenkielinen opas mukana retkellä


*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hinta: 390 HRK/aik. 195 HRK/lapsi 2-11v.

Korcula

 

Korčulan saari on tullut kuuluisaksi tutkimusmatkailija Marco Polon synnyinpaikkana. Saarella on paljon tarinoita, legendoja sekä muinaisia monumentteja. Saarella on aikoinaan asunut paljon kivenveistäjiä, laivanrakentajia ja varustajia jotka ovat jättäneet jälkensä maailmalle ja etenkin Korčulan saarelle.

Matkaamme Dubrovnikista rannikkoa pitkin kohti pohjoista läpi Pelješacin niemimaan. Matkan aikana pysähdymme Stonin kylässä, joka on tunnettu 5km pitkästä muuristaan sekä suola-altaistaan. Niemimaan kärjessä sijaitsevasta Orebićin kylästä siirrymme veneellä kauniille Korčulan saarelle.

Korčulan kaupunki on yksi parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja Välimeren alueella. Opastetulla kaupunkikerroksella kuulet kaupungin historiasta ja näet tärkeimpiä rakennuksia viehättävän Vanhankaupungin kapeilla kujilla ja muurien suojassa. Kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa tehdä ostoksia, nauttia lounasta tai pulahtaa viilentävään mereen.

Paluumatkalla pysähdymme Pelješacin niemimaalla sijaitsevalla viinitilalla. Pääset maiselemaan laadukkaita ja täyteläisiä paikallisia viinejä, joita voit halutessasi ostaa mukaasi.

Kokopäiväretki, opastus englanniksi, ei sisällä aterioita.

Hinta: 390 HRK/aik. 195 HRK/lapsi 2-11v.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki 
• kansainvälinen retki
*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hyvä tietää Kroatiasta

Aikaero
Aikaero Suomeen –1 tunti.

Etäisyydet lentokentältä (DBV)
Majoituksesta riippuen etäisyys Dubrovnikin lentoasemalta lomakohteisiin: 

Babin Kuk 23 km
Cavtat 7 km
Dubrovnik vanhakaupunki 20 km
Mlini 12 km

Etäisyydet lentokentältä (PUY)
Majoituksesta riippuen etäisyys Pulan lentoasemalta lomakohteisiin: 
Pula 9 km 
Medulin 14 km
Rovinj 40 km
Porec 58 km
Umag 85 km

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-matkapaketeille hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomaraha
Kroatiassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista. Huoneeseen voi halutessaan jättää lähtöpäivänä kiitokseksi siivoojille sopivaksi katsomansa summan.

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella Juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa ja baareissa. 

Jännite
Sähköjännite 230 V, adapteria ei yleensä tarvita. 

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti. Mahdolliset retket rajanaapuri Montenegron puolelle vaativat, että passi on voimassa 3kk matkan jälkeen.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Croatia. Please also note the possible need for a transit visa.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
Noin 88 % roomalaiskatolisia, noin 4,4 % ortodokseja ja noin 1,3 % muslimeja. Runsas 5 % väestöstä ei kuulu mihinkään uskontokuntaan.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Kroatian kuna (HRK). Korttimaksut hyväksytään useissa kaupoissa ja ravintoiloissa.