Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Dubrovnik - Kroatia | Matkavekka

    Dubrovnik

Dubrovnik ja Dubrovnikin rannikko

Dubrovnik, Kroatia - Matkavekka

Matkat kohteeseen Dubrovnik - Krotia

Dubrovnik on matkakohde, joka on vain koettava! Dubrovnikin vanhakaupunki on kuuluisa romanttisesta tunnelmastaan ja viehättävistä kaduistaan. Kaupunki sijaitsee turkoosinsinisen Adrianmeren rannalla, ja sitä ympäröi lähes kaksi kilometriä pitkä muuri. Jos kävelet kaupungilla, tulet todellakin ihastumaan siihen. Vanhassakaupungissa ei ole lainkaan autoja, ja kiemuraisten kujien varsilla voit nähdä monia kulttuurinähtävyyksiä. Dubrovnik on lyhyesti sanottuna ainutlaatuinen — juuri siksi sen vanha osa onkin Unescon maailmanperintökohde.

Rantaloma Dubrovnikissa

Dubrovnikin rannat ovat suurelta osin pienikivisiä rantoja, ja monet menevät uimaan myös kallioilta, mutta lähistöllä on myös joitakin hiekkarantoja. Voit tehdä retken esimerkiksi autottomalle Lopudin saarelle, jolla sijaitsee yksi maan kauneimmista rannoista, Sunjin ranta. Dubrovnikista on vain 10 minuutin venematka Lokrumin saarelle. Siellä sijaitsee yksi Kroatian kansallispuistoista, ja saarella on myös nudistiranta. Saarella on kauniita kalliorantoja, jonka vesi on uskomattoman kirkasta. Voit myös vierailla Banje-rannalla, joka on yksi Dubrovnikin tunnetuimmista kivirannoista, ja jolta on upeat näkymät Vanhankaupungin yli. Babin Kukin niemimaalla sijaitsee Copacabana Beach, joka on pitkä sora- ja kiviranta.

Dubrovnikin nähtävyydet

Dubrovnik tarjoaa lukuisia jännittäviä elämyksiä. Täällä voit tutustua Kroatian upeaan luontoon ja jännittävään historiaan. Monet purjehtivat jollekin rannikon kauniista saarista. Yksi suurista nähtävyyksistä on tietysti vanhakaupunki. Täällä olet myös lähellä muita Balkanin niemimaan maita. Voit piipahtaa  esimerkiksi Montenegrossa ja tutustua sen upeaan rannikkoon. Koe Norjan vuonoja muistuttava luonnonkaunis Kotorinlahti ja sen pienet kylät, joissa aika tuntuu pysähtyneen. Voit myös lähteä bussimatkalle Bosnia-Hertsegovinaan ja vierailla Mostarissa, johon erilaiset kulttuurit ja uskonnot ovat vuosisatojen saatossa jättäneet jälkensä.

Ravintolat ja iltaelämä

Dubrovnik on eläväinen kaupunki myös pimeän tultua. Lukuisat ravintolat, yöklubit ja baarit ovat valmiina viihdyttämään vierailijoitaan. Jos kaipaat rauhallista menoa, alueelta löytyy lukuisia ravintoloita laidasta toiseen, pikaruokaloista viiden tähden ravintolaelämyksiin. Kannattaa kokeilla joitain Dubrovnikin nimikkoruokalajeja, kuten vihreää kasviskeittoa, kotonjata tai mustaa risottoa - jotka paikalliseen tyyliin huuhdellaan alas laadukkailla, lähellä tuotetuilla viineillä. Jos taas etsit menevämpää tekemistä illaksi, on vanhassakaupungissa muutamia yökerhoja.

Halusitpa tutkailla Dubrovinikin lähialueita puhtaasti uteliaisuudesta tai ottaa hieman etäisyyttä kaupungin hulinaan, tarjoilevat läheltä löytyvät Elafitin saaret hiljaisen rauhallista menoa, unohtamatta lukemattomia pieniä kalastajakyliä aivan Dubrovnikin kaupungin läheisyydessä. Suosittelemme tutustumaan Mljetin lähes koskemattomina pysyneisiin luontoalueisiin, Elafiti-saarten lukuisiin rantoihin sekä poikkeamaan Cavtatissa, Mlinissä, Zatonissa sekä Molunatissa tutustumassa historiallisiin nähtävyyksiin ja nauttimaan paikallisista välimeren herkuista.

Etäisyydet lentokentältä 
Majoituksesta riippuen etäisyys Dubrovnikin kansainväliseltä lentoasemalta hotellille noin 5- 24 kilometriä. (Poikkeuksena hotelli Osmine, jonne etäisyys lentoasemalta noin 52 kilometriä).
Cavtat 9 km 
Dubrovnik 20 km 

Tietoa kohteesta Dubrovnikin rannikko

Dubrovnikin rannikko

Suosittu lomakohde Dubrovnikin rannikko

Lue lisää täältä >

Sää Dubrovnik

Katso Dubrovnikin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Kartta Dubrovnik

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse